Šta je novo?

Ja progledao sa Operom

Septimus je napisao(la):
Jeste FFox nedoradjen, ali nemojte smetnuti s' uma da je on plug-in platforma...
a to je super (bas kao i kod MyIE2/Maxthona): lepo instaliras sve sto ti treba, a ne ono sto je autor programa mislio da ce ti trebati :type:

definitivno bolje resenje...

a sto bih ja svaki put kad reinstaliram sistem trosio vreme na skidanje raznoraznih extenzija?

najbolje bi bilo kada bi u operi dodali extenzije, pa da na vec postojece ultra opcije mogu da se dodaju i neke po korisnickim zeljama

Poslednja izmena:
Oh my god, here we comes again...
Zar vec nismo prosli kroz debatu Opera vs FireFox, posto je IE van konkurencije za dobar browser? Jedni vole Operu, deluje nabildovanije i kompletnije. I ja koristim Operu vise od godinu dana konstantno. Drugi vole FF - jednostavan, po defaultu siromasan (tu su extenzije). Oba browsera su brza, ne pate od smesnih bagova koje ima IE. Prikazuju stranice sve bolje i bolje... Nisam otkrio rupu na saksiji, samo pokazujem da smo ovo hiljadu puta do sada raspravili i dosli do istog zakljucka.

JA sam resio da probam prvo Operu,pa cu ako bude mnogo komplikovano FF,bas cu da javim utiske,verovatno ce biti korisni onima koji su kao ja godinam na IE-u

Stvarno su arogantni ti ljudi koji prave operu, oni misle da nam treba dobar i kompletan browser i prinudjavaju nas da koristimo sve pogodnosti profi browsera, ali tu je srecom FF, koji nas ne tera ninasta, sjajno resenje - instalirajte jednu, pa drugu pa trecu stvar, dodajte plaginove, extenzije i slicno, niste ludi da vas opera kljuka kompletnim resenjem za sve kad mozete da skidate, skidate i skidate nove i nove plaginove, i da se odusevljavate kako mrska opera ne moze da prikaze pravilno 0.001% stranica dok vas FF pravilno prikazuje cak 80%
:d

Ne ljuti se Kutija, ali sta smo to raspravili ? Nista nismo raspravili nego se vrtimo u krug, ko intel vs amd svojevremeno :smash: :)

Pa jedna stvar je jasna, MS nema bas mnogo dobrih programera, dokaz za to je da izlazak SP2 za jedan OS moze da odlozi izlazak drugog, isl. IE6 je realno isti vec 3 godine, dok se ovi lagano i sigurno razvijaju, da nije Maxtona (i pre MyIE2) ne bi ga sigurno vise koristio, ovako po inerciji uz Maxton (za koji mi je iskreno krivo sto ne koristi sopstveni ili Mozilla engine, jer su jedine bitne mane one preuzete iz IE6) pomalo FF ali retko jos uvek....

IE je isti i ostacce isti za vjeki vjekov, poshto je MS napustio razvoj tog browser-a i necce izdavati ni posebne zakrpe vishe za njega, osim onih koje dolaze sa zakrpama za celokupni OS..
Mozilla-in projekt u vidu FF i TB dolazi bash sada upravo da zameni MS-ov browser-mailer dvojac IE/OE, koji praktichno nema buduccnost.. odlichan potez, pogotovo shto se nastavlja razvoj 'pune' verzije browser-a ( mislim da je poslednja verzija Mozilla-e 1.7.2), koja bi, u stvari, po logici stvari trebala da se poredi sa Operom
naravno, moje mishljenje je da samo mozze da pokusha, jer je Opera vecc sada simfonija medju browser-ima, i postaje sve bolja u svakoj novoj verziji

sve u svemu, ima za svakog poneshto

pozdrav

OptiPlex je napisao(la):
Ne ljuti se Kutija, ali sta smo to raspravili ? Nista nismo raspravili nego se vrtimo u krug, ko intel vs amd svojevremeno :smash: :)

Pa da, i to ima smisla :-devil-:

Sumnjam da ce MS da napusti IE - zasto? Pa oni i dalje drze najveci deo trzista (ok, najveci broj ljudi surfuje Mrezom koristeci IE). IE-ov engine je zastareo i sam IE je siromasan ko tri FireFoxa sa opcijama. MS je mozda sada prezauzet oko Longhorna i WinFS-a, ali zaista sumnjam da ce MS ikada napustiti dalji razvoj IE/OE-a. U iscekivanju Internet Exporer 7 verzije...

Poslednja izmena:
@ Mare: Maxthon moze da koristi i Gecko (Mozilla) engine! Nisam probao, ali sam cuo da radi solidno (ipak je taj deo jos u test fazi)...

uzgred, ja bih dodao jos jednu stvar (ne mnogo bitnu, pogotovu ne kod nas): Opera je zaista preskupa! Za razliku od nje, skoro svi ostali browseri su potpuno besplatni... Naravno, neko ce reci da je Operu moguce koristiti besplatno sa reklamama, ali adware nije isto sto i freeware (ili jos bolje: Open Source :) )

Zoni, Maxthon je totalno, ali TOTALNO, bespotreban GECKO engineu - FireFox (ili Mozilla) ima sve sto Maxthon donosi (i Mozilla je imala tabove i slicne za*ebancije dok MyIE aka Maxthon nije ni bio u planu). Tako da je uspeh Maxthona iskljucivo vezan za IE...

naravno... ja sam licno bio protiv daljeg razvoja implementacije Gecko engine-a u Maxthon... ono je bio samo odgovor Maretu...

s druge strane, za web mastere to je vrlo korisno: napravis sajt, i onda u jednom tabu proveravas kako to izgleda preko FFoxa, u drugom preko IEa :)

nego, dobro si me podsetio: zna li neko kad je pocet razvoj Mozille? Tj. kad su joj dodati tabovi i slicno? Ja znam da je originalni MyIE (ne MyIE2!) imao to bas odavno... NE tvrdim da je to bilo pre Mozille (verovatno nije), nego me interesuje onako...

OptiPlex je napisao(la):
i da se odusevljavate kako mrska opera ne moze da prikaze pravilno 0.001% stranica dok vas FF pravilno prikazuje cak 80%
:d

Odakle ti ovo?
Ja koristim Operu sigrurno 2 godine i jos ne nadjoh stranicu koju nisam uspeo da otvorim. Sve more radi kako treba,Opera rulez ;)

p.s.
Kod IE me je takodje nerviralo pored sporosti,i to sto kad kliknem na open new page otvara prethodno otvorenu stranicu ponovo !!! :mad:
To me je svojevremeno izludjivalo a pogotovo sto ne otvara stranicu deo po deo,vec treba sacekati da prikaze celu stranicu :p
Probao sam i FF,ostajem pri Operi ;)

Kad je reč o stranicama koje Opera ne može da otvori - malopre sam probao da otvorim MOC 2073 Programming a Microsoft® SQL Server™ 2000 Database - i sačekala me odvratna poruka:

A current version of Microsoft Internet Explorer is not supporting JavaScript. If you do not install Microsoft Internet Explorer 5.01 or greater, Microsoft Training Viewer may not operate properly. For more information on Microsoft Internet Explorer, visit http://www.microsoft.com/ie. If you are installing this product from a network server, contact your system administrator.

Koliko znam, Opera ima full podršku za JavaScript, u čemu je problem? Ili su to inženjeri MS-a namerno podesili da se ovi MOC-ovi ne mogu otvoriti u bilo kom ne-IE browseru??

EDIT: Ali najjače je bilo juče - prvi topic pod nazivom "pomozite oko glupave opere" a drugi, odma' ispod njega: "ja progledao sa Operom" :D:D:D

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Stvarno su arogantni ti ljudi koji prave operu, oni misle da nam treba dobar i kompletan browser i prinudjavaju nas da koristimo sve pogodnosti profi browsera, ali tu je srecom FF, koji nas ne tera ninasta, sjajno resenje - instalirajte jednu, pa drugu pa trecu stvar, dodajte plaginove, extenzije i slicno, niste ludi da vas opera kljuka kompletnim resenjem za sve kad mozete da skidate, skidate i skidate nove i nove plaginove, i da se odusevljavate kako mrska opera ne moze da prikaze pravilno 0.001% stranica dok vas FF pravilno prikazuje cak 80%

izvini, a sta po tebi podrazumeva profi browser?
ako ti se nesto u operi ne svidja, jednostavno nemoj da ga koristis.

violinista je napisao(la):
Kad je reč o stranicama koje Opera ne može da otvori - malopre sam probao da otvorim MOC 2073 Programming a Microsoft® SQL Server™ 2000 Database - i sačekala me odvratna poruka:

A current version of Microsoft Internet Explorer is not supporting JavaScript. If you do not install Microsoft Internet Explorer 5.01 or greater, Microsoft Training Viewer may not operate properly. For more information on Microsoft Internet Explorer, visit http://www.microsoft.com/ie. If you are installing this product from a network server, contact your system administrator.

Koliko znam, Opera ima full podršku za JavaScript, u čemu je problem? Ili su to inženjeri MS-a namerno podesili da se ovi MOC-ovi ne mogu otvoriti u bilo kom ne-IE browseru??

EDIT: Ali najjače je bilo juče - prvi topic pod nazivom "pomozite oko glupave opere" a drugi, odma' ispod njega: "ja progledao sa Operom" :D:D:D

Prvo,da li si instalirao Javu za Operu? Ne znam da li mora da se instalira Java koja stize uz Operin paket ili moze na neki drugi nacin...
Drugo, IE koristim samo za winupdate jes je M$ zabranio da se update radi preko Opere. Bilo sta sto ima veze sa M$.com nece da moze preko Opere ;) Vooone su to,teraju nas da omiljeni nam browser ponekad menjamo sa IE-om :mad:

Aj poz!

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
otkud ti sad to? nije tacno! :trust: ili ja bar to nikada nisam primetio... :zgran:

Pa ti koristis MyIE a ne IE...Jos nesto,kad kliknem na back ili forward u Operi,ne desava se kao sa IE-om da mi ponovo otvara stranicu vec drzi sve lepo u keshu. Mozda ima opcija u IE da se to sredi,ne znam...

npetar je napisao(la):
Prvo,da li si instalirao Javu za Operu? Ne znam da li mora da se instalira Java koja stize uz Operin paket ili moze na neki drugi nacin...
Drugo, IE koristim samo za winupdate jes je M$ zabranio da se update radi preko Opere. Bilo sta sto ima veze sa M$.com nece da moze preko Opere ;) Vooone su to,teraju nas da omiljeni nam browser ponekad menjamo sa IE-om :mad:

Aj poz!

10x za info, ali Java i JavaScript uopšte nisu jedno isto... Ili je "Opera with Java enabled" u stvari "Opera with JavaScript enabled"? Ako je tako, onda je Opera Software po svom nahođenju preimenovala Javu u JavaScript!!

Potvrda onoga što sam napisao: drop down meniji na naslovnoj strani Benchmark sajta funkcionišu besprekorno, a oni su DHTML, tj. JavaScript, zar ne?

operic je napisao(la):
izvini, a sta po tebi podrazumeva profi browser?
ako ti se nesto u operi ne svidja, jednostavno nemoj da ga koristis.

Je li moguce da nisi shvatio ironiju :) ? Upravo sam i govorio da je opera kompletniji browser koji ima sve sto coveku treba, a ne nesto sto treba krpiti poput FF

ZoNi je napisao(la):
otkud ti sad to? nije tacno! :trust: ili ja bar to nikada nisam primetio... :zgran:
Pa to se extra primecuje, ja recimo dam Maxtonu da otvori 10 strana foruma i on gnjavi strasno, onda kad mi dosadi ja se diskonektujem, obelezim work offline i tek onda odjenom prikaze svih 10, dotle sve strane stoje prazne... to na ovom forumu, nije svugde isto... posebno dolazi do izrazaja zadnjih nedelja od kada imam krs provajdera koji radi mnogo sporo...

ZoNi je napisao(la):
naravno... ja sam licno bio protiv daljeg razvoja implementacije Gecko engine-a u Maxthon... ono je bio samo odgovor Maretu...

s druge strane, za web mastere to je vrlo korisno: napravis sajt, i onda u jednom tabu proveravas kako to izgleda preko FFoxa, u drugom preko IEa :)

nego, dobro si me podsetio: zna li neko kad je pocet razvoj Mozille? Tj. kad su joj dodati tabovi i slicno? Ja znam da je originalni MyIE (ne MyIE2!) imao to bas odavno... NE tvrdim da je to bilo pre Mozille (verovatno nije), nego me interesuje onako...

Razvoj je poceo '98 (ali nisam siguran), a tabove su ubacili u verziji 0.9x ili mozda cak i 1.0...

npetar je napisao(la):
Ja koristim Operu sigrurno 2 godine i jos ne nadjoh stranicu koju nisam uspeo da otvorim. Sve more radi kako treba,Opera rulez ;)
Ajde idi na www.mobilnisvet.com i pogledaj okvir oko onih 6 oglasa (liče na vizit karte) u vrhu strane. Poslednja verzija koju sam probao je bila 7.51 i brljavila je kao i ova 7.23 koju koristim.
Do skora je i ona 3 spiska ispod toga prikazivala sivim slovima, sad su izgleda malo sredili source pa su crna i u operi (IE i FF ni ranije nisu pravili probleme sa njima).
I ono najgore, bagovi sa slikama, neke ne prikaže uopšte, neke nema boga da učuta do kraja.

Meni je Opera 7.54 pravila probleme sa prikazom na nekolicini sajtova,izmedju ostalog i mobilnisvet,ali nista strasno da ne bi mogao da surfujes i citas,gledas stranice.

MAda ja sam je koristio samo 2-3dana,jer mi je bila isuvise komplikovana,ili sam ja toliko navikao na IE6

Calibra 4WD je napisao(la):
MAda ja sam je koristio samo 2-3dana,jer mi je bila isuvise komplikovana,ili sam ja toliko navikao na IE6

Calibra, nemoj da mislis da te vredjam ili tako nesto, taman posla, ali bas bih voleo da mi objasnis sta to ima toliko komplikovano? Kad je koristi moja sestra koja blage veze nema sa kompovima, sta tebi predstavlja toliki problem? Ne prihvatam kao odgovor "navika", jer se ona brzo eliminise, a i necemo valjda odbacivati novo/bolje/brze, jer smo navikli na staro/losije/sporije? :)

Mare je napisao(la):
Pa to se extra primecuje, ja recimo dam Maxtonu da otvori 10 strana foruma i on gnjavi strasno, onda kad mi dosadi ja se diskonektujem, obelezim work offline i tek onda odjenom prikaze svih 10, dotle sve strane stoje prazne... to na ovom forumu, nije svugde isto... posebno dolazi do izrazaja zadnjih nedelja od kada imam krs provajdera koji radi mnogo sporo...
ne znam... i ja isto otvorim sve strane odjednom (u novim tabovima) i ne primecujem nikakvo usporenje...

Posebno mnogo vremena izgubi da prikaze ovu quick reply tabelu iz nekog razloga....

evo sad bio na mobilnisvet i sve je u dure (u redu)... zbun - nznam sta da gledam a da nevidim da je pogresno???

Tom je napisao(la):
evo sad bio na mobilnisvet i sve je u dure (u redu)... zbun - nznam sta da gledam a da nevidim da je pogresno???
Evo ovo ne valja.
Isto je i sa desne strane.

Prilozi

• untitled.GIF
    untitled.GIF
    7.6 KB · Pregleda: 53
Nazad
Vrh Dno