Šta je novo?

Ja progledao sa Operom

Vojkan je napisao(la):
Evo ovo ne valja.
Isto je i sa desne strane.

Jeste,evo ja imam 7.54 i ne prikazuje pravilno. E sad,ja se ne razumem u engine browser-a,mogao bi neko da napise da li kada se prave stranice,se vodi o racuna o vecini popularnih browsera ili je ovo zaista propust Opere?
Ja licno nikada ne bih ni obratio paznju na ovakve stvari,ali ako je propust-onda je propust :)

p.s.
Opera ima i zoom,ne znam da li IE ima ali meni je zoom veoma zgodan ponekad. Takodje mi je zgodno sto se i jednostavno iskljucuje prikaz image-a,ranije dok sam bio na gprs-u to je bilo vise nego potrebno,da ne pricam sta je bilo dok sam bio na staroj centrali.Takodje,Opera ima i opciju da prikazuje samo i image koji su u keshu,veoma zgodno kad se surfuje po forumima. Opet kazem,ne znam da li IE to ima,ali kod IE podesavanja mene to strasno nervira,kod Opere je sve na dohvat ruke sto se kaze.
Evo sta se od opcija recimo dobija pritiskom na F12 (tu se moze videti i sta je od Jave instalirano,pa ko se razume neka iskomentarise) :

Prilozi

• f12.JPG
    f12.JPG
    58.9 KB · Pregleda: 40
Pa dobro

Kome smetaju takve sitnice - onda j*biga nek koristi i dalje IE!! Sta reci....
Ne komentarisem FF zato sto ga nisam ni probao, Ali Opera (za mene) u poredjenju sa IE je kao da je ona iz 2004 a on iz 2000!!!!

Evo,nije me mrzelo...IE nema zoom. Jos je i kod Opere moguce koristiti zoom preko tastera + i -. Zoomira cele stranice. Meni je to recimo veoma zgodno.
Dodao bih jos i to da mi se svidja sto Opera prikazuje koliki je procenat strane ucitan a POGOTOVO mi je potrebno to sto prikazuje "online" koliko kB je upload-ovano kada recimo upload-ujem attachmente na forumu ili pogotovo kada na webmail upload-ujem velike fajlove...ili recimo pri download-u neke flash animacije i sl. Prikazuje i u procentima i u kB.
Ne znam za vas korisnici IE-a,ali Operasi sigurno znaju o cemu pricam i koliko je to sve zgodno i korisno.

Poz!

Poslednja izmena:
Tom je napisao(la):
Ali Opera (za mene) u poredjenju sa IE je kao da je ona iz 2004 a on iz 2000!!!!
hehe... pa, i jeste tako! Zato bi bilo realnije porediti neke nove IE-based browsere (Maxthon, Avant, Slim...) i Operu, odn. FFox... tu se dolazi do potpuno drugacijih odnosa ;)

eto, ni ja nikada ne bih koristio "cist" IE (on bi mi bio definitivno na poslednjem mestu liste browsera)... zasto? zato sto mu nedostaje sve ono sto mu dodaju add-oni...

ZoNi je napisao(la):
evo, ja znam koliko je to sve lepo i korisno jer koristim Maxthon...

a pogotovu znam koliko je lep i koristan "Super Drag & Drop" - najbolja stvar u surfu, koju sam video za dugo vremena!!

Mozes li da mi pojasnis o cemu se radi? Svaka nova opcija ako mi koristi je dobrodosla.
Poz!

naravno...

dakle:
- imas neku rec na strani; selektujes je i samo malo "drag&dropujes" (dovoljno je samo par pixela); to ti automatski otvara Google (ili neki drugi default pretrazivac), sa linkovima za dati pojam
- svidja ti se neka slika na strani i iz nekog razloga hoces da je vidis samu, ali da je ne snimis - drag&drpujes je opet par pixela i ona se sama otvori u novom tabu
- na nekoj strani imas "ne-klikabilni" ( :) ) link (npr. na warez forumima) - selektujes taj link i drag&dropujes ga par pixela i on se otvara u novom tabu...

Pa to isto ima i u operi, samo se koristi desno dugme. Ne koristim tu mogucnost ali mi se cesto desi da se zeznem prilikom kliktanja pa mi se otvaraju te stvari, a ja da poludim :)

to je bilo ranije na levi click, tj samo drag&drop, ali sada vise nema. na desni klik recimo ima search, dictionary, encyclopedia, i jako korisna opcija translate... engleski, nemacki, francuski, porugalski, spanski, italijanski, japanski... :D

Najveci problem sa operom je upravo njena kompatibilnost sa prikazom svih sajtova, chega kod MyIE uopshte nema, a ima sve opcije kao i opera + je pregledniji ;)

Zoni + driver = antireklama :d :)

Zoni + driver - internet browser katastrofa ;)

Mozilla Firefox je najbolja.Brzinom se odvaja od svih,mada bi mogli joskoju funkciju staviti.Mene podsjeca na Google-jednostavno i veoma brza.

Ajde jedno pitanje za sve (vezano i za FF i za Operu) a ima veze sa historyjem i keshom. Zasto taj history radi tako lose? Pokusam da pogledam stranicu koju sam imao otvorenu pre sat vremena dok sam bio online i kao ne moze bla bla... To me uzasno nervira i jedina stvar koja mi se kod IE-a svidja je urpavo to - odlican offline browsing.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ajde jedno pitanje za sve (vezano i za FF i za Operu) a ima veze sa historyjem i keshom. Zasto taj history radi tako lose? Pokusam da pogledam stranicu koju sam imao otvorenu pre sat vremena dok sam bio online i kao ne moze bla bla... To me uzasno nervira i jedina stvar koja mi se kod IE-a svidja je urpavo to - odlican offline browsing.

tools>preferences>history and cache pa povecaj disk cache...ja sam povecao na 200MB a chivitli mi rece da memory cache ne treba dirati vec ostaviti na defaultu(memory cache keshira samo stranice koje gledas trenutno,tj. zato fino radi back i forward dugme). Ja sam povecao i ona polja vezana za adrese i stavio na max. Sad radi kako valja,valjda necu popuniti kvotu od 200MB za cache u skorije vreme :)

Meni je prava misterija kako vi imate probleme sa keshom :)
Sve stranice mogu da gledam iz kesha, sem nekih koje ne idu u kesh, kao b92 npr, ali njega ne mozete da citate offline ni iz IE-a. Mada pretpostavljam u cemu je problem (pricam o operi). Kad niste konektovani na net, i podjete da otvorite neku stranu u IE-u, iako nije cekirano 'work offline', detektuje da niste na netu i ne pravi problem. Medjutim, kod Opere, ako niste na netu i podjete da pogledate neku stranu iz kesha, a nije cekirano 'offline', ta strana ce se updateovati novom, praznom, a onda i kad cekirate 'offline' necete moci da je otvorite jer je vise nema (jeste joj to nedostatak, al' sta da se radi). Dakle, pre nego sto podjete da otvorite nesto iz kesa, budite sigurni da je cekirano offline i moci cete da gledate sve strane normalno, kao u IE-u, potpisujem :)

chivitli je napisao(la):
Meni je prava misterija kako vi imate probleme sa keshom :)
Sve stranice mogu da gledam iz kesha, sem nekih koje ne idu u kesh, kao b92 npr, ali njega ne mozete da citate offline ni iz IE-a. Mada pretpostavljam u cemu je problem (pricam o operi). Kad niste konektovani na net, i podjete da otvorite neku stranu u IE-u, iako nije cekirano 'work offline', detektuje da niste na netu i ne pravi problem. Medjutim, kod Opere, ako niste na netu i podjete da pogledate neku stranu iz kesha, a nije cekirano 'offline', ta strana ce se updateovati novom, praznom, a onda i kad cekirate 'offline' necete moci da je otvorite jer je vise nema (jeste joj to nedostatak, al' sta da se radi). Dakle, pre nego sto podjete da otvorite nesto iz kesa, budite sigurni da je cekirano offline i moci cete da gledate sve strane normalno, kao u IE-u, potpisujem :)

E to je onda tacno. Koliko puta se tako zeznem i posle file>work offline a ono nece :)
To je stvarno nedostatak,toliko verzija je novih izbaceno a to jos nisu sredili. Bezveze...

Nikako da postavim pitanje u vezi browser identification, pa reko' sad da iskoristim priliku...
Koristim Opera 7.54 identifikovanu kao IE i interesuje me kako treba ispravno podesiti, da se identifikuje kao Opera, kao Mozilla ili kao IE. Takođe, zanima me u čemu je stvar kod toga i šta bi se dešavalo u drugim situacijama.
Na jednom drugom thread-u sam pitao kako iz registrija "naterati" Operu da bude default browser, jer drugačije neće ni posle reinstall. Jel zna neko možda da mi pomogne

Pozdrav.

Pa ako Opera nije default browser, pri samom startovanju ona pita da li želiš da ona bude default, i ako klikneš Yes onda se ona sama setuje, nema prčkanja po registry-ju.

kUdtiHaEX je napisao(la):

A Kutijo jesi li probao odlicni programcic CacheX for Opera ?

Šta radi taj program? Nešto oko keša...?

Aleksej je napisao(la):
Nikako da postavim pitanje u vezi browser identification, pa reko' sad da iskoristim priliku...
Koristim Opera 7.54 identifikovanu kao IE i interesuje me kako treba ispravno podesiti, da se identifikuje kao Opera, kao Mozilla ili kao IE. Takođe, zanima me u čemu je stvar kod toga i šta bi se dešavalo u drugim situacijama.
Na jednom drugom thread-u sam pitao kako iz registrija "naterati" Operu da bude default browser, jer drugačije neće ni posle reinstall. Jel zna neko možda da mi pomogne

Pozdrav.

ja trenutno drzim da mi se identifikuje kao mozilla 5 i za sada nisam primetio probleme.

ako se ID kao IE, onda ne mogu da koristim gmail, a ako se ID kao opera, onda ima problema kod prikaza nekih stranica...

operic je napisao(la):
ja trenutno drzim da mi se identifikuje kao mozilla 5 i za sada nisam primetio probleme.

ako se ID kao IE, onda ne mogu da koristim gmail, a ako se ID kao opera, onda ima problema kod prikaza nekih stranica...

Blah,ja koristio Mozilu samo za gmail. Mislio sam da je do googla...E koliko gluposti ima oko browsera,strava :)

edit: evo i ja namestio da se identifikuje kao mzilla 5 ali opet zeza gmail???

Poslednja izmena:
Evo sad sam se identifikovao kao Mozilla 5.0 i probao na Gmail ali neće. U čemu je problem?

Ja probao sve moguce kombinacije i nece gmail. Opera v7.54

Ja se lepo drzim Opere 7.21, jer sa, cini mi se, 7.51, kada odem na neku stranu otvarao mi se njen source... :zgran: Pokushao sam da nadjem neko logicno objasnjenje u vezi ovoga, ali C... :D

Nazad
Vrh Dno