Šta je novo?

Izasao je F.E.A.R multiplayer

Jel mora da se instalira prvo fear obican pa posle multiplayer ili moze samo multiplayer da bi se igralo????

Ne mora.
Evo meni se igra u mp ni malo ne svidja zbog prevelike "realnosti"
I nema veze sto je free, prosto nekako mi je kretanje kljakavo.
Nepregledni su mi meniji. Nisam nasao kako da pokrenem konzolu. Nema strafe :)
Mada ja nisam merodavan jer nikad nisam voleo fps koji se zaniva na realnosti :)
A to sto je besplatan nema veze, i ET je besplatan i savrsen pa ovde nikad nije zaziveo.
@filipenko...rupe su samo kanterasi. Quakeri su carevi, predvodjeni rambom sampionom :)

Poslednja izmena:
A to sto je besplatan nema veze,

Cuj nema ... pa sto su svi poleteli za Download-om... koliko bi njih skinulo da je i 20 Eura :p a kamoli vise
A ionako mislim da je Fear precenjen kao single player ... osim u grafickom smislu ;)

FEAR je prilično glupa igra u SP-u (sem demoa koji je bio odličan i nerazvodnjen za razliku od cele igre), ali zato blista u MP-u! Probao sam je sa ortacima kada je izašla i stvarno je super osećaj ponovo odigrati Deathmatch. Osećaj ko da sam ponovo zaigrao UT99 npr - sveopšta ludnica :D Taj deathmatch je inače skroz prevaziđen mod igranja kod MP pucačina, ali je ovde ponovo zablistao :) Pogotovo kad nekog ubiješ letećim majgerijem :D To je naravno bilo u MPu koji je išao uz punu verziju igre, ne znam kakva je ova besplatna.

Besplatna verzija će sigurno mnogo uticati na popularnost ove igre, što je odlična stvar pogotovo što će se kao rezultat toga sada naprasno stvoriti masovna igračka populacija koja će napraviti tonu modova za ovu igru. :type: I to odličnu igru sa super engine-om.

Što se tiče ET-a, postojala je veća grupa ljudi koja je igrala tu igru, ali on ovde nije zaživeo zbog nedovoljne medijske zastupljenosti :( Nije bilo sajtova koji bi okupljali ljude oko te igre pa se zato nije toliko primila, a sa druge strane pored onog glupog CS-a koji može da pokreće i najgora mašina iz "prdekana" igraonica koje su se 2000-2001 pojavljivale na svakom koraku u gradu, zahtevniji ET pa i bilo koja druga igra jednostavno nisu imali šanse. Blame Canada :d

e mene muci sledece: igra stalno swapuje i ucitava nesto i ponasa se ko da imam 256mb rama , a ne 1gb. probao sam vise servera i jednostavno kad ulazim u prostorij neku on nesto ucitava drka itd. i naravno unistava mi gameplay. Takodje jos jedna zamorna stvar - portovi na serverima. Na svakom serveru je na drugom portu. Smaranje za podesavanje firewall-a...ali to swapovanje mi ide jako na zivce i odvraca me od igre.

Vlasterx je napisao(la):
Pogotovo kad nekog ubiješ letećim majgerijem :D To je naravno bilo u MPu koji je išao uz punu verziju igre, ne znam kakva je ova besplatna.

Ima i majgerija i "klizeceg starta" :eyebrows: i oba su efektna ;)

Vlasterx je napisao(la):
Što se tiče ET-a, postojala je veća grupa ljudi koja je igrala tu igru, ali on ovde nije zaživeo zbog nedovoljne medijske zastupljenosti :( Nije bilo sajtova koji bi okupljali ljude oko te igre pa se zato nije toliko primila, a sa druge strane pored onog glupog CS-a koji može da pokreće i najgora mašina iz "prdekana" igraonica koje su se 2000-2001 pojavljivale na svakom koraku u gradu, zahtevniji ET pa i bilo koja druga igra jednostavno nisu imali šanse. Blame Canada :d

Beh i ET je pokretala prdekana :)
Nije se primio jer je izasao u vreme kad je pomenuti lowbrain mod bio na vrhu popularnosti.
Ne znam, sad sam odigrao jos par mapa ovog free FEAR-a i malo su mi se popravili utisci. Samo jos da napravim konfig :)

gx-x je napisao(la):
e mene muci sledece: igra stalno swapuje i ucitava nesto i ponasa se ko da imam 256mb rama , a ne 1gb. probao sam vise servera i jednostavno kad ulazim u prostorij neku on nesto ucitava drka itd. i naravno unistava mi gameplay. Takodje jos jedna zamorna stvar - portovi na serverima. Na svakom serveru je na drugom portu. Smaranje za podesavanje firewall-a...ali to swapovanje mi ide jako na zivce i odvraca me od igre.
fear kao i oblivion mnogo voli bar 1.5gb ram-a (2gb da ne primetis ni najmanji swap) na zalost ali tako je

gx-x je napisao(la):
Sad ćeš se oduševiti odgovorom - nisam primetio takve probleme :) Da nisi preterao sa grafičkim setovanjima? Mada opet, kod mene je recimo svaka komponenta u mašini na difoltu samo imam jaču kartu, stavio sam 1024 x 768 (multi, ***) i dovoljno mi je dobro. Sva setovanja su generalno na maksimumu izuzev AA i AF, bio sam na jedno 3-4 mape, ni na jednoj nije bilo nikakvog svopovanja pri prelasku između prostorija.

Takođe, savetujem promenu firewalla :) Šta to koristiš a da nema mogućnost da u pravilima dodeliš aplikaciji da može da ide na bilo koji port ako želi? Ja koristim ATguard i sve radi fenomenalno.

P.S. baš sam bio pričao sa Agilnim preko MSNa - sad će gx-x da krene da smara kako je igra zahtevna i ne može da je igra jer mu u 1280 ne radi sa 8xAF i 4xAA :d :D

Poslednja izmena:
e pa sad ljudi...nemojte tako, fear sam presao sa 768 mb i nije swapovo ni blizu koliko ovo radi, ovo NON-STOP ucitava !!!! Setovanja ista kao i ona na kojima sam presao fear, sve maximum sem sfot shadows iskljucen, volum. lght. medium. E sad smanjio sam ja to na shaders medium, volm. off, i isto je ! Windoes mi je tip top, oblivion mi radi...pa recim da mi radi do jaja da se ne bi dalje rapravljali oblivion mi ne swapuje vec ucitava podatke, a ovo DRLJA ! Da stvar bude gora probao je i drugar moj, uzeo od mene igru i kaze isto to, drlja li drlja....nije mi frame rate los uopste da se razumemo, radi fraps i kaze 60+ fps kad ne DRLJA ! ali kad drlja onda je 1-2-0-3-12-0-1-2...

PS. da se ne bi raspravljali, presao sam fear na silu ranije na 6800gt i radilo je na ovim setovanjima kao sad na 7600gt-u. Firewall je LNS, ali serveri koriste ralicite portove i moram za svaki server novi rule ... ***, nervira me, ali do sada su igre koristile 1 do 2 porta ali ovde je rasulo. A reci da igra nije zahtevna ? pa BF2 teram sve na max sa sve 4x AA SS ukljucenim i radi 60+ average na mapama je 90fps...8xAF, ne smaram...necu da smaram, nego mi ovo cudo swapuje i to je to.

edit: progutao sam brdo slova u postu i zabole me :D kao st nedja kaze u potpisu - ubi me ova tasttura na lptopu.

Poslednja izmena:
Užasno drlja. Ako imate "svega" giga RAM-a, moraće da se osakate teksture poprilično. Neke mape uopšte ne mogu da se igraju sa setovanjima dostojnim grafičke kartice. Ja nisam uspeo da iskoristim ni potencijal x700pro, a za sve jače kartice očigledno treba i 2 giga rama.

Ne znam šta da ti kažem, imaš nabrijanu mašinu sličnu mojoj, ali je moja na difoltu, samo sa jačom grafičkom, sve mi je na max kao što si i ti opisao, ali mi ne drlja ništa...kako se startuje mapa do kraja imam dovoljno frejmova, bez ikakvih smetnji. Da nije problem u nečemu drugom, da ugasiš antivirus, defragmentuješ hdd...?
izmena: ili ja to možda nisam naleteo na iste mape kao i vi...? Nije nemoguće, ima ih 19, ja sam probao 4.

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Ne znam šta da ti kažem, imaš nabrijanu mašinu sličnu mojoj, ali je moja na difoltu, samo sa jačom grafičkom, sve mi je na max kao što si i ti opisao, ali mi ne drlja ništa...kako se startuje mapa do kraja imam dovoljno frejmova, bez ikakvih smetnji. Da nije problem u nečemu drugom, da ugasiš antivirus, defragmentuješ hdd...?
izmena: ili ja to možda nisam naleteo na iste mape kao i vi...? Nije nemoguće, ima ih 19, ja sam probao 4.

Ima gadnih mapa gde drlja poprilicno.Nazalost,1.5GB rama je optimum za FEAR(imajuci sve mape u vidu).Na "starom" A64 sistemu mi je glatko islo bez drljanja sa 1.5GB rama

PS Overklokuj tog Semprona,grehota da ga drzis na def :d

Poslednja izmena:
pa ne drljaju sve mape, ali recimo "Stockpile" DM mapa 'EBE KEVU !

Ako toliko drlja, verovatno je neki problem. Meni recimo ZoneAlerm pravi poprilično problema.
Kada ga isključim, sve klizi. Pustio sam igru da sama podesi setovanja (verujem da je to i preporučljivo), ništa dirao nisam. Pa ovo je multiplayer igra, bitno mi je da vas vidim i ubijem. A opet, izgleda ekstra, atmosfera je sjajna... Mogli bismo da se okupimo večeras mi koji se znamo :)

Poslednja izmena:
ne znam o kakvom swapovanju pricate ja sam igrao na par servera tamo gde mi je ping 50-100 i radilo je ok, realnost igre ne vredi komentarisati jer je nema :D ko hoce realno nek igra AA ili BF2 ovo je spawujes se i udri...radi sasvim lepo na 1024x768 sve max

Ni meni nije jasno o kakvom swapovanju pricaju, igram u 1024 i sve na max, prosto kliiiiiizziiii.

Ja sam tek počeo da igram sinoć igrao sam 3 mape. 2 rade fenomenalno, 1 je totalni užas - čekao sam možda 5 minuta da prestane swapovanje, ali na kraju sam ugasio igru.

Nemam nekih gutača memorije, nod32, trillian, outpost, mail magic, standardno...

Ni ja ne mogu da igram više od swapovanja. Popizdeo sam. A igram na default setovanjima za moj standard. Sve max, 1600x1200, soft shadows, 4xAA, 8xAF. Uninstall!!!

Ala je ovaj poslednji post bio malo vise ironican.
Verujem da se opet proziva gx-x :D

Inace kod mene isto nema swap-ovanja.Jedino skida neke podatke kada ja napravim server i tada prvih par sekundi swapuje ali posle radi ok.Kada se prikljucim na neki od severa onda toga nema.

Inace igra je ludilo, i par(nazalost troje, jer neki ili nemaju masinu za igru ili nisu jos skinuli igru) nas sa ex3d foruma smo igrali DM i na malim mapama utisak je odlican, mada bilo bi jos bolje kada bi bilo barem 5-toro, 6-toro jer je onda bolje napucavanje.Ali onaj ko pravi server bi trebalo da ima barem upload od 256, jer za veci broj igraca je on potreban.Za 2-3 igraca moze cak i upload od 64 da prodje.

BTW ping je skoro uvek ispod 50ms, i igram u 800x600 na medium.

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Ma daj, šta ti je?

Dobro, ako nije izvinjavam se, mada sam ga ja iskreno tako shvatio.

"Drljanje"..."swapovanje"...wtf?
Radi bre fenomenalno...bar kod mene :)
Sve je na apsolutnom max 1024x768 i nijedan sec...mozda stvarno treba da poiskljucujete te AV i firewall-e.
gx-x
Dodji na Jolt City Maps Only da vidis kako se 60+ FPS pretvara u 20 :D

Nadam se da cu danas skinuti igru.
Key sam vec dobio. Pa eto i mene, da mi napunite gace olovom.:-devil-:
Samo jedno pitanje. Da bi igrao ovo cudo, originale ne treba, pretpostavljam.

Poslednja izmena:
Obično besplatni (sa naglaskom na besplatni) multiplay paket čiji se klijent downloaduje i za koji se pošalje key na mail ne zahteva obično neke originale, mada je moguće da su od 1754. godine nešto promenili po tom pitanju :)

Poslednja izmena:
Originale na uvid, a overene kopije u opstini u 3 primerka.
Dostaviti
Arhivi
Referentu

aj ljudi pomagajte koliko god puta instalirao uvek mi po startovanju igre izbaci ovo:
jel neko imao slicni problem i da li je mozda mogucje da je to zato sto pored ovog imam instaliranu i gusarsku verziju F.E.A.R.a? da li je neko od vas imao ovakvih problema i da li/i kako ih je resio
hvala puno unapred!!

Prilozi

• untitled.GIF
    untitled.GIF
    23 KB · Pregleda: 75
kao i cs 800x600, auto detected... sve stoji na medium, mapu nekad ucita i za manje od 3-4 sekunde, a ping po madjarskim serverima 20-30 tnx to sbb :D swap? hmmm

za gxx-a los ti taj sempi vreme je za nesto bolje :D

Odlican je F.E.A.R. combat,nego jel neko probao da ubaci server u favorites?Meni nikako nece(ili ne znam).

Vrh Dno