Realno za nekog ko ima vec vodu (mua 😛) ivica i nije tako bacanje para, jer koliko sam ja primetio, solidan broj primeraka hoce na 4.8 a i preko na relativno malim naponima, jedina prepreka je temperatura 🙂 E sad gledano da ja imam veoma sugav primerak sendija, koji na 5ghz nece ni da butuje, a na 4.9 mu treba skoro 1.5v, meni ivica ne gine... E sad, u zavisnosti koliko parica ostane posle letovanja, pasce jedan 3770k ili 3570k, verujem da ce drugi biti u pitanju...
OK, posteno... u tom slucaju stoji sve sto si rekao
🙂
Samo sto treba da ima *vodu*, znaci bas pravu vodurinu, a neka H80 i H100 sr@njca (slabije da i ne pominjem)... a pritom jos i neki los komaT Sendija. U tom slucaju, why not - okusaj srecu sa Ivicom.
Mada bih ja opet (verovatno) isao na Sendija, samo drugi primerak... iz jednog i osnovnog razloga - razocaran O/C potencijalom Ivice (iz kog god razloga da je isti nastao) i generalno mizernog dobitka u odnosu na Sendi. Te da ne dajem pare Intelu za "napredak".
Zato je meni, kao nekom ko sa X58 i i7-920 gleda sta dalje, Ivy Bridge totalno neinteresantan... pre bih isao cak na matori Sandy Bridge, zivota mi. Pritom sam ja stari vazdusnjak, a sa takvom situacijom, bolji su mi izgledi za vise MHz sasvim sigurno sa Sendijem.
Znaci, Ivy defnitivno otpada. Naravno, uvek je tu Sandy Bridge-E i X79 kao validna opcija i duhovno pravi naslednik ove moje platforme... ali to je sa jedne strane preskupo, a sa druge stvarno nemam potrebe ni za 6 pravih jezgara, a jos manje za 12 virtuelnih
🙂
2 mighty:
4.5GHz prema 4.8GHz... ? Nema sanse.
A Ivica je sr@nje iz ugla onog ko je vec Sandy (ili neki prethodni procesor) natezao preko 4.5 giga, i planira to da radi i sa novim procesorom... stojim iza toga.
Za one sto drze na default-u ili voze do 4.5 giga rekoh da je OK.