Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa obzirom da je cetvorka Gene-Z 150 eur ,verujem da ce cena da varira 20-30 eur na gore sto opet nije strasno.
Sto se tice izlaska Maximus V Gene ,za detaljnije i preciznije podatke kontaktiraj Spacemaster-a.
Zver nego sta ;)

Poslednja izmena:
Zver NIJE Maximus V Gene, već još uvek neizašli Asus Maximus V Formula, e ta ploča se može nazvati tako. Maximus V Gene jeste odličan, ali svi mi čekamo pravu stvar u full atx formatu.

Nikad nisam voleo micro-atx ploče, pa makar one bile i vrhunske.

Maximus V Gene je zver za nase dzepove i sigurno cu sa njom zameniti Maximus IV Gene to je plafon koji nasi dzepovi mogu da podnesu. Formulu ce uzeti Nidza malo isamarati sa LN i ode dalje. Gene serija je stvarno super i malo sta ne moze da se ne uradi na njoj. Marko kad ce vec jednom da stigne?

Pa i ja ću uzeti Formulu, kad se najzad pojavi. Ali ne pre jeseni, nažalost.

Stiglo :)

ivica.jpg

Nažalost za sada smo box cooler :(

Biće, biće, nisam u radnjama našao ništa što mi se sviđa. Možda i uzmem CM Hyper 612S danas ili sutra ako ne nađem nešto jače, sklapanje ide tek za vikend.

Ja tream box zadnjih 5 godina, radi to super :)))

Box je skroz ok ako se ne overklokuje, ali meni se ne svidja zato sto iskrivi plocu. Zbog toga samo kuleri sa bekplejtom.

Biće, biće, nisam u radnjama našao ništa što mi se sviđa. Možda i uzmem CM Hyper 612S danas ili sutra ako ne nađem nešto jače, sklapanje ide tek za vikend.

Pa jedino jače da uzmeš je Phanteks, ali košta previše za naš standard, oko 85 evra. Imaš i Thermalright Silverarrow SB-E.

Pazari taj CM 612S, u pitanju je odličan kuler. Ovo gore sam rekao čisto da znaš šta ima bolje.

Da, evo još jednog linka na tu temu: http://news.softpedia.com/news/Intel-s-Sub-Par-Thermal-Grease-Busted-268995.shtml

Strašno, Intel nije smeo da napravi ovakvu grešku !!! Citiraću samo deo koji je najinteresantniji, pa vi sami izvedite zaključak:
After wiping away the thermal grease, they tested the Core i7-3770K with OCZ's Freeze Extreme and Coollaboratory's Liquid Pro.

The latter supposedly offers 82W/mk of thermal conductivity, which is better than OCZ's Freeze Extreme, and that's saying something. One would expect us to be setting up a great reveal, where Intel's solution was better than OCZ's but weaker than Liquid Pro. Alas, that is not the case. Instead, Impress PC Watch found both alternatives to be vastly superior to the default grease.

When running at 3.5 GHz, the Core i7-3770K quad-core high-end chip ran at 8 degrees Celsius less on Freeze Extreme and 11 degrees less with Liquid Pro. Moreover, a 4.6 GHz overclock led to an even higher difference, of 15 and 20 degrees, respectively.

Thermalright Silver Arrow SB-E was employed during the tests, so the gaps could vary depending on whatever other CPU cooler is present. Be advised, though, that removing the integrated heatspreader of a CPU can damage the CPU die and will void the warranty in any case. Test at your own risk.

Poslednja izmena:
Pouzdanost testa koga su uradili ti Japanci se koliko vidim vec uveliko osporava po forumima, na stranu to sto je isto vec radjeno vise puta od strane drugih lab-ova i nije postignuto nista, vec i zato sto bi, da je to zaista problem, Intel to vec davno resio i ne bi se izlagao ovakvom negativnom hajpu koji prati Ivy a pogotovo ne bi sam priznavao postojanje problema u zvanicnom saopstenju.

Mada, slaba vajda bi bila cak i da se problem moze resiti skidanjem IHS-a i stavljanjem nove paste, jer se zbog zahvata gubi garancija a i ceo postupak je vise nego pipav jer zahteva i kasnije modovanje hladnjaka, na sve to bi se odlucilo mozda 0.1% korisnika. Mada, opet kazem, sumnjam da je problem do paste, po meni je mnogo naivno i pomisljati na takva objasnjenja.

Kakvo modovanje hladnjaka, objasni malo bolje, ne razumem ?

Nakon skidanja IHS-a i zamene paste, ne mozes prosto samo uzeti hladnjak i zasrafiti ga nazad kao sto bi radio da si samo menjao pastu ili eventualno lapovao heatspreader, prianjajuca povrsina vise nija ista pa se mora intervenisati i na kuleru. ;)

Ukratko, ako uzmes Ivy-ja, kosta, ne razmisljaj o ovoj egzotici, bolje. Sacekaj lepo reviziju ili jos bolje-Haswell. ;)

Hmmm, pa sigurno da se ne bih usudio da ovo sam radim, već bih odneo procesor do profesionalca i on bi mi to završio. Ja bih samo kupio Coollabratory Liquid Ultra pastu a na njemu bi bilo da mi sve to uradi. Naravno, ja se nadam da neću imati potrebe da to radim već da će izaći krštena revizija koja će otkloniti ovaj problem.

To mi puno smeta jer planiram da držim procesor na 4.8 GHz, što neće biti moguće lako ako temperatura skoči na 95 stepeni...rizikovao bih samo kod profesionalca koji to zna da uradi.

A kakvo je to modovanje hladnjaka, šta se radi na njemu, lapuje se i on ili kako ? Daj malo objasni mi to, kad si već počeo završi ceo proces, bio bih ti zahvalan.

U najkracem: nakon skidanja IHS-a, kontaktna povrsina CPU-a koja treba da ostvaruje prenos toplote na telo hladnjaka bice niza za nekih 2.5-3mm.
To znaci da je potrebno izvrsiti modifikaciju mehanizma za kacenje hladnjaka, a to se obicno radi skidanjem bracketa i modovanjem srafova. Osim toga, moguce je i odraditi re-lapovanje hladnjaka da bi se bolje prilagodio novom "izgledu" CPU-a.

U sustini, nista komplikovano, ali lakse je reci nego uciniti.
Ja licno se u to nikad ne bih upustao, lapovanje hladnjaka i cak CPU-a ako nemam garanciju, ok, ali skidanje IHS-a i modovanja kulera, to vec ne.

MA to je glupost... Kakvo skidanje HeatSpreadera sa procesora? Ode garancija, sansa da s eosteti proc je velika... Ima na YouTube-u par klipova gde su bas sa IB skidali HS...

Ok magny, hvala na objašnjenju. Pa ne verujem da ću to smeti da radim ali ako Intel ne reši taj problem do jeseni, kada planiram kupovinu, onda ću videti da li da to radim ili da čekam Haswell...

E svasta da se ovaka glupost desi intelu jos prodaju masno te procove :zgran:

OMG!!!!!!! Lika nozem i jos udara po njemu WTF!!!!

Poslednja izmena:
E svasta da se ovaka glupost desi intelu jos prodaju masno te procove :zgran:

Pazi, za obične korisnike koji se ne bave overklokom ili planiraju da kloknu procesor umereno, do 4.4-4.5, ovo nije baš tako veliki problem. Ako spadaš u takve korisnike, ne opterećuj se ovim previše.

Ali za one usere, kao što sam ja i još dosta njih sa ovog foruma,koji hoće da iscede i poslednju kap brzine tipa 4.8 do 5 GHz pa i više, ovakve greške Intela su prilično bolne jer ne dopuštaju da ostvarimo najviši stabilni overklok.

Ne ja cu sacekati dok rese ovaj problem pa tamo pred kraj leta kupovati jer se nikad nezna mozda se pozelim poigrati sa procom na 5 giga ;)

MA ja bih ga uzeo odmah da nije toliko skup :)

Stigli i meni danas svi delovi :) Do sutra cu da probam da ga malo klokujem, pa kacim rezultate.
imag0119.jpg

au...mnogo loshe komponentice....shala naravno...ajde pa okachi, bash me zanima kako glj-ivica saradjuje sa kepom :D

Sve je ok sto se tiche Cutter-ovih komponenti sem memorije = katastrofa! Ode mast u propast....menjaj memoriju hitno! I ako mozhe neke slike kucista...kako to izgleda kod tebe sastavljeno....hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno