Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne verujem da će biti moguće da se ubrza izbacivanje Haswell procesora, jer je on daleko komplikovaniji za proizvodnju, integrisaće još više elemenata u sebi i zato Intelu nikako nije moguće da već u Q4 izbaci Haswell. Najranije mogu da ga izbace negde u maju 2013, pre toga teško.

Ako sam dobro shvatio, i nije receno da ce biti predstavljen u Q4, vec da ce rampup proizvodnje biti tada (a to je period oktobar-decembar). Launch u tom slucaju ponovo ostaje u 2013., ali pomeren par meseci unapred.

bogami ovo lichi na faildozera shto bi rekao bobi :D

ne znam ko bi normalan ovo kupio.
-manji chip, jeftiniji za proizvodnju, a prodaje se skuplje.
-trebalo manje da se greje, greje se vishe,
-trebalo da se klokuje vishe, klokuje se manje.
-klok za klok smeshna razlika.

suam sumarum, 2600/2700k na 4800 (na koliko ce svaki da ide sa korektnim temperaturama) ima da opere ovo chudo na ~4.4-4.5.

Pa sutra ćemo videti u prvim testovima kakva je stvarna situacija, ja zaista ne mogu da verujem da je problem baš toliki. Pa čak i da je problem sa zagrevanjem malo veći, kao što sam već rekao, u principu niko ne bi trebalo da odlaže kupovinu Ivy Bridge-a, sem u slučaju kada se planira VEĆI i ŽEŠĆI overklok.

Dakle, za obične korisnike koje overklok ne interesuje ili bi kloknuli samo malo, nije nikakav rizik da kupe ovu retail varijantu Ivy Bridge procesora, pa zar nije tako ?

Ja npr hoću i želim žestok overklok, što sam govorio puno puta do sada, dakle ja i još mnogi odavde sa ove teme ćemo lepo da sačekamo ispravnu reviziju čipa, tamo negde na kasno leto ili ranu jesen, i onda ćemo kupiti Ivy Bridge i uživaćemo !

Poslednja izmena:
Ne slazem se, ako je na defaultu topliji primetno od six-core SB-E, onda je to problem. To je ogroman problem za mobile segment pogotovu.
Mozda je prihvatljivo za desktop, ali da li vredi onda? Tih malih % bolje performanse na defaultu a skuplji CPU?

Videcemo doduse...

Pa da, jedino tako, ako je na defaultu primetno topliji od six core SB-E, onda imamo problem, ako ne onda problem i nije toliko strašan, sem u pomenutom slučaju kada se klokne na preko 4.3 GHz.

Meni jedino sto upada u oci je potrosnja koja je opet ipak deklarisana na 77w!
Iz tog razloga mi je definitivno cudno da se mnogo greje.
Overklok manje vise,i SB je imao problem da prenese temperaturu na bazu cooler-a zbog male povrsine
ali opet se grejao u normalnim granicama.

Buldy kulira na 33C u loadu? Sa kojim hlađenjem?

Pa i trosi, pokazano na prosloj strani, zato i pominjem:
http://www.image-share.com/upload/1433/290.jpg

Jel to retail primerak ili ES?
Ovde opet nije toliko nenormalna razlika
attachment.php

I meni to deluje prenisko, cak i za vodu. Nek nam neko ko ima vodu na 2600k kaze koje su mu temperature na 4.5ghz i 1.3v da bi znali koliko je test merodavan. Mada zavisi i u cemu su testirali

Poslednja izmena:
Kako god okrenes definitivno ce Ivy biti topliji..

Note: Core 2,3 and 4 are showing wrong readings on start (Idle) on the 3570K (use core 1 as true reading)

Kaze da mu je ambijentalna temperatura bila 10-15c,onda je mozda i moguce postici te rezultate !
Cooling :
Custom loop, dual HwLabs GTX360 GT-15 Push-Pull, Dual Laing D5 @ Setting 5 = 285 L/H (1.255 GPM) 10-15c ambient.

All results are in Celsius, load done with Prime95.

P.S.Moram da se ispravim,ucinilo mi se da pise Dual radijator ali covek ima dva HwLabs GTX360 GT 15 + 2 pumpe!
Sistem mu je odlican.

Ovo je sve sa linka koji je ostavio Tyler!

attachment.php

Poslednja izmena:
mozda se intel ovim solidarishe sa AMD om za buljdozu :D

Kako god okrenes definitivno ce Ivy biti topliji..

Note: Core 2,3 and 4 are showing wrong readings on start (Idle) on the 3570K (use core 1 as true reading)

Kaze da mu je ambijentalna temperatura bila 10-15c,onda je mozda i moguce postici te rezultate !
Cooling :
Custom loop, dual HwLabs GTX360 GT-15 Push-Pull, Dual Laing D5 @ Setting 5 = 285 L/H (1.255 GPM) 10-15c ambient.

All results are in Celsius, load done with Prime95.

P.S.Moram da se ispravim,ucinilo mi se da pise Dual radijator ali covek ima dva HwLabs GTX360 GT 15 + 2 pumpe!
Sistem mu je odlican.

Ovo je sve sa linka koji je ostavio Tyler!

attachment.php

Pa pazi 62c je ok za skoro sat vremena przhenja znam da je voda al ipak je to napon 1.4v, znachi ko ima vodu moci ce da vozi na 1.4v a sa 1.4 ima da se klokuje na 5ghz :D

Pa pazi 62c je ok za skoro sat vremena przhenja znam da je voda al ipak je to napon 1.4v, znachi ko ima vodu moci ce da vozi na 1.4v a sa 1.4 ima da se klokuje na 5ghz :D

Jel konkretno mislis na Sandy posto ga ti imas ili uopste?
Prime95 nije bas tako zahtevan sto se tice opterecenja u odnosu na zagrevanje procesora.
Poslednje sto sam detaljno na vodi testirrao je [email protected] Ghz,1.43v i imao sam po njegovim ambijentalnim temperaturama pod prime-om 45-48c full load posle 1-2h!
Cak nam je i slican vodeni setup stim sto ja imam samo jednu pumpu MCP655 Swiftech.

Jel to retail primerak ili ES?
Ovde opet nije toliko nenormalna razlika
attachment.php

Ne znam, slika je sa prethodne strane...
Ali QUAD CORE IB je topliji od HEX CORE SB-E! Cak i da je OC_ovan ne bi smeo da bude topliji u loadu, a kamoli ovako.

Još samo nekoliko sati do prvih testova, ljudi danas je dan D ! :)

Hmm izgleda da su skinuli review :(

I ja skidoh svoj post :d... inace nije bilo temperatura na testu, i sa 1.52v su stigli do 4.96Ghz , to je ono sto sam video...

Pa ispostovali su sve..
Manje trosi od 2500K !
Vise se overklokuje od 2600K!
Na testu je ipak koriscen ES primerak a nema ni tabela sa temperaturama ali vodicu se logikom
da ako su uspesno obavili stressiranje na 4.9 Ghz uz napon od 1.52v i to sa HT mogu da predpostavim
da temperature nisu astronomske!

Sa hexusa:

Keeping things simple, here's our Core i7-3770K processor running with a standard 100MHz base clock and the multiplier cranked up to 48 - resulting, of course, in an operating frequency of 4.8GHz.

In the interests of full disclosure, we had to swap out the stock Intel cooler to a Corsair A70 equipped with a dual-fan configuration in order to hit this speed.
Also, the CPU voltage had to be increased from default (circa 1.1V) to 1.35V in the BIOS.
Even with this vastly upgraded cooler, the chip would hit 75ºC under load - perhaps the concentration of heat in the tiny 22nm transistors is proving to be too hot to handle.

3770K-oc.png

Ipak sa HT ,temperatura nije ni toliko losa!

Poslednja izmena:
Keeping things simple, here's our Core i7-3770K processor running with a standard 100MHz base clock and the multiplier cranked up to 48 - resulting, of course, in an operating frequency of 4.8GHz.

In the interests of full disclosure, we had to swap out the stock Intel cooler to a Corsair A70 equipped with a dual-fan configuration in order to hit this speed. Also, the CPU voltage had to be increased from default (circa 1.1V) to 1.35V in the BIOS. Even with this vastly upgraded cooler, the chip would hit 75ºC under load - perhaps the concentration of heat in the tiny 22nm transistors is proving to be too hot to handle.

The overclock isn't a bad return but we did expect more - as it stands, Sandy Bridge i7-2700K actually overclocks higher. Looking at the potentially-wider implications of this, we've heard that some PC builders are having trouble overclocking retail Ivy Bridge chips to speeds previously achievable by Sandy Bridge. System integrators may have problems matching the frequencies we've seen for the past year or so.

Evo sta hexus kaze...

So what you need to remember here is that everything used was reference, the motherboard, the cooler, the processor.
What you are looking at here is easy to do. We guarantee you, you can take it further as well,
a small MP increase based on this cooling was doable and sure... that baseclock frequency would work at 105~110 MHz very likely as well.
I would not be surprised to see 5000~5400 MHz with proper cooling applied and more advanced motherboards.

This entire overclock will be integrated into the test sessions.
So all benchmarks will have these overclocked results embedded into our article.
The K editions are going to kick ass and absolutely will offer the most bang for buck, to the enthusiast crowd of course.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]9685x0ORYjI[/YOUTUBE]

Au kako se klokuje memorija na ivy bridzu kao mutava :D

Nije me toliko oduševio sam procesor 3770K koliko performanse memorije na Ivy Bridge-u, malo je reći da sam oduševljen. Još samo kad ona G.Skill TridentX 2666 MHz memorija ne bi koštala kao bubreg...

Ostali, šta kažete, ja ne vidim da je toliki problem pri overkloku, ali nisam video ni koje je jezgro u pitanju, da li su svi sajtovi testirali RETAIL primerak jezgra ili su rezultati dobijeni sa ES jezgrom.

Baš sam pomalo zbunjen svim ovim testovima, ali generalno, treba sačekati još koji dan da se situacija slegne i dok stignu testovi i na Asus Z77 pločama, zasad su dominantni testovi sa ASRock Extreme6 Z77 pločom, koliko vidim.

Evo sada sam malo detaljnije čitao testove, i najviše što su mogli da postignu je 4.8 GHz, ali izgleda da je zaista stabilan overklok tek na 4.6 GHz, a za sada se ne zna kako povećan napon od 1.2 V ili više utiče na dugotrajnije posledice pri radu sa Ivy Vridge procesorom.

Definitivno imam osećaj da CPU nikako nije fail, ali da mu TREBA dodatna revizija koja će malo spustiti temperature i značajno povećati overklok marginu. Barem na 5.2 GHz, stabilno.

Izgleda da se neće znati šta zaista može Ivy Bridge dok ne izbace skroz poboljšanu reviziju, a pošto ja, kao što znate, planiram kupovinu Ivy Bridge platforme na jesen, nadam se da će se do tada pojaviti ispravljena revizija procesora.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno