Sgt. Major
Čuven
- Učlanjen(a)
- 31.08.2013
- Poena
- 575
Ako ostvaruješ prihod od toga, tj. prodaješ iskopani kripto, da.
Ako ostvaruješ prihod od toga, tj. prodaješ iskopani kripto, da.
Inace, preduzetnik pausalac sam i planiram da ostanem to (jer prolazim test samostalnost, bar zdravorazumski gledano).
Otvoris llc, otvoris racun za firmu blize, grcka bugarska, uzmes karticu i to je to.LLC u Novom Zelandu ti igra ulogu samo ako planiras da se preselis tamo. U suprotnom taj novac neces moci da podignes/potrosis a da u Srbiji ne platis porez.
Svaka čast ako smeš da ostaneš da radiš i da posle n godina platiš debelu cifru.
Bolje bi bilo da nađeš alternativu jer su efektivno ubili to da IT može da bude preduzetnik.
Uopšte nemoj da se nadaš u njihov zdrav razum, jer ne bi doneli ovakav zakon, a pogotovo uputstvo da im je to na pameti.
Ne znam da li moze da se uradi ugovor o delu, koliko vidim za licni dohodak ima 20k eura oslobodjenja godisnje
https://www.neobilten.com/godisnji-...19-godinu-neoporezivi-iznos-2-729-304-dinara/
Pazi, radim za domacu firmu (s tim sto posao obavljam za njihovog americkog klijenta, ali to nije toliko ni bitno), test prolazim 7/9 i zaista jesam samostalan jer sve sam odlucujem i sam placam! Ne pada mi na pamet da budem paranoican i ispustam svoju zivotnu sansu za normalnom zaradom zarad nekog slobodnog tumacenja i drhtanja pred drzavom iako ne radim nista nelegalno. Da li nesto lose moze da se desi - da, uvijek moze, ali ako ce mi to biti pogled na zivot, onda bih trebao da se tresem od straha i kad semafor prelazim. Da me neko pogresno ne shvati, potpuno mi je jasno kakve ovo posledice ostavlja po IT sektor generalno, ali to ne znaci da po pravilu kaci svakog pojedinca na isti nacin i da se svi stavljamo u istu ravan. Jer ne treba biti nerealan, prethodni pausalni sistem nije bio odrziv i pravo je cudo da se i toliko dugo odrzao...
+1Uopšte nemoj da se nadaš u njihov zdrav razum, jer ne bi doneli ovakav zakon, a pogotovo uputstvo da im je to na pameti.
Ako nisi pročitao uputstvo - pročitaj. Padaš barem na još jednom kriterijumu, a to je radno vreme.
To što ti tako tumačiš, gotovo siguran sam da je pogrešno i preporučujem ti nekog pravnika ili savetnika kako ne bi ušao u problem nakon n godina jer će te sigurno ganjati.
Pogledaj bolje ceo uputstvo (ima 90 strana)...
... pa tek onda piši da padaš samo 2/9, jer minimum padaš još jedan kriterijum, a u praksi još sigurno 2 i onda si gotov.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari