ne.
1. salju van beograda.
2. moze da se naruci sta nema.
3. nije najbolja cena uvek najjeftinija.
jos razloga?
ne.
1. salju van beograda.
2. moze da se naruci sta nema.
3. nije najbolja cena uvek najjeftinija.
jos razloga?
Ova prica je ista kao sto mnogi vicu "WV je WV" i "Nokia je Nokia" i time je zavrsena prica, imamo najbolji auto i najbolji telefon :d
:laugh:Hoće i softver banke da brljavi ....
Bench House, senjak...pazario sam za skoro 40K, naruceno me sacekalo, sve ok...jedino je placane potrajalo jer se nisu snasli sa MASTER karticom...te je kod njih bila nekih 10-15min.
Iznenadjenje sledi nakon par sati kad pocinju da stizu obavestenja SMSom da mi se skidaju sredstva sa MASTER kartice(koja nije koriscena do tad mesec ipo dana, a i tad i SPRINGFILDU na 30sek pred mojim ocima)...jedna za drugom za 3min 4kom, do tad sam uspeo da blokiram karticu, sve zajedno 27000rsd, ko zna dokle bi to islo.
I sta covek da pomisli, sa karticom sve ok, das karticu nekome on je drzi 15min i par sati kasnije(kad ne radi radnja ~10pm) krene dranje racuna...Slucaj je prijavljen i banci i MUPu za VT Kriminal.
Iako sam dobijao savete da uneredim tog lika iz prodavnice, mislim da to nije resenje, tj. necu dobiti pare koje su utucane, ali ako se slucaj resi negativno po mene....
I sta sad?
Vrlo je moguce i bez interneta, ali to ne mora da znaci da je to i ovde slucaj....ja do sad smatrao da je ovo u praksi moguce jedino na internetu.
Vrlo je moguce i bez interneta, ali to ne mora da znaci da je to i ovde slucaj.
Najverovatnije da su placanja njegovom karticom i uradjena preko interneta ne znam kako bi drugacije moglo? Mnogi misle da je PIN dovoljan za zastitu medjutim ne racunaju na to je placanje preko neta moguce i bez pin-a potrebno je samo znati broj kartice datum vaznosti i CVC2 broj a to se sve nalazi na samoj kartici. Sto ce reci da postoji rizik posebno na mestima kao sto su restorani gde kelner odnosi karticu...
Ali moglo bi i pojasnjenje gde su ostvarena placanja?
necu da iskljucim mogucnost prevare ali licno sumnjam da bi se iko u bh odvazio na tako nesto.
dva puta sam licno prisustvao dogadjaju kada kasirka ne moze da naplati robu preko kartice iz prve nego tek posle nekoliko pokusaja. posle cega je kupcu stigla dupla naplata.
ti sigurno mozes da dobijes izvestaj o tome gde su pare otisle. ako se ispostavi da je bh dobio taj novac siguran sam da ce ti ga bez problema vratiti.
ne pisem ovo kao nadlezni/zaposleni... iz bh.
Bench House, senjak...pazario sam za skoro 40K, naruceno me sacekalo, sve ok...jedino je placane potrajalo jer se nisu snasli sa MASTER karticom...te je kod njih bila nekih 10-15min.
Iznenadjenje sledi nakon par sati kad pocinju da stizu obavestenja SMSom da mi se skidaju sredstva sa MASTER kartice(koja nije koriscena do tad mesec ipo dana, a i tad i SPRINGFILDU na 30sek pred mojim ocima)...jedna za drugom za 3min 4kom, do tad sam uspeo da blokiram karticu, sve zajedno 27000rsd, ko zna dokle bi to islo.
I sta covek da pomisli, sa karticom sve ok, das karticu nekome on je drzi 15min i par sati kasnije(kad ne radi radnja ~10pm) krene dranje racuna...Slucaj je prijavljen i banci i MUPu za VT Kriminal.
Iako sam dobijao savete da uneredim tog lika iz prodavnice, mislim da to nije resenje, tj. necu dobiti pare koje su utucane, ali ako se slucaj resi negativno po mene....
I sta sad?
pare i jesu skidane sa racuna preko neta, jer ne vidim kako je moguce da se to uradi, a da nije on-line, kada se fizicki ne poseduje kartica. ne mora da znaci da to ima veze sa nekim iz bench house (jer kako neko gore napisa, stvarno treba biti glup pa sada to raditi), mozda je koincidencija u pitanju (podaci sa kartice su mozda jos ranije kompromitovani, a tek sada se nasao neko ko se upustio u credit card fraud avanturu). kako god, sada je to sve dokazivo i celoj kaciji se moze uci u trag relativno lako. jedino sto se gubi je vreme i zivci zbog cimanja sa birokratijom.
@abacus
budi uljudan i podeli sa nama informaciju - koliko placjash radnike ?
eh, sad. stoji da je magnetne kartice relativno lako klonirati (one sa cipom pretpostavljam malo teze), ali ako ce neko sve to da radi za 27k rsd, pa neka je i 50k rsd, plus sto je realna sansa da brzo bude i uhvacen, onda je stvarno budala.ih ko da ne moze da se klonira kartica a da se zapamti pin kada je ukucavao u benchu... postoji mogutjnost ali kao sto rekoh glupo je i nebulozno da to neko uradi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari