Diabolique
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.08.2005
- Poena
- 316
ja kad bih negde cekao na neki moj komad hw-a 10 dana, prvo bih im bacio ciglu drugo ne bih nikad nista vise kupio tamo...
Blago tebi.
ja kad bih negde cekao na neki moj komad hw-a 10 dana, prvo bih im bacio ciglu drugo ne bih nikad nista vise kupio tamo...
Slažem se. Pohvalio bih Eurolink (team 2000) jer su mi u nekoliko navrata izašli u susret ostavši prekovremeno da bi sastavili konfu, a da su pritom bili ljubazni i korektni.
P.S. To je naravno samo moje mišljenje, na osnovu iskustva koje sam imao sa njima.
10 danameni zamenise svojevremeno u eurolinku plocu za dan
![]()
nisi ga smeo preuzeti ako nije popravljen!
morao si im ga ostaviti, kad istekne 45 dana (ili famoznih 23..) moraju ti ga zameniti za drugi i kraj
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1019344&postcount=1Kojih famoznih 23 dana?
Po ZAKONU O ZASTITI POTROSACA - SLUZBENI GLASNIK Broj 79/05, onaj ko pregleda ispravnost reklamiranog proizvoda, odnosno servis, reklamirani proizvod moze drzati najduze 8 dana (citiram clan 13 stav 4)
Citat:
"Ovlašćeno lice odlučuje o prigovoru istog dana kada je prigovor podnet, a najkasnije u roku od osam dana od dana podnošenja prigovora."
I cela tema: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=119544&highlight=zakon+zastiti+potrosacaSto se tice vremenskog roka za otklanjanje reklamacije, cuvenih 45 dana je zabluda. Prodavci zbog neinformisanosti ili zbog namere dovode kupce u zabludu.
ZAKON O USLOVIMA ZA OBAVLJANJE PROMETA ROBE, VRŠENJE USLUGA U PROMETU ROBE l INSPEKCIJSKOM NADZORU - SLUZBENI GLASNIK Broj 39/96, 20/97, 46/98, 34/2001 i 80/2002 kaze da za izvrsenje imaju najvise 15 dana od dana kada je serviser odnosno za to odgovorno lice utvrdilo da je uredjaj neispravan (citiram deo clana 36):
Citat:
"Preduzeće i preduzetnici iz stava 3 ovog člana dužni su da potrošača obaveste o odluci donetoj po reklamaciji u roku od osam dana od dana prijema reklamacije i da osnovan zahtev iz reklamacije ispune u daljem roku od 15 dana."
Ukoliko za 8+15 odnosno 23 dana ne urade ono sto su duzni, sve sto sam gore napisao sigurno se moze dobiti na sudu.
Ukoliko Vas mrzi da se akate po sudovima, posle 23 dana mozes otici u inspekciju i za najduze 30 dana inspektor uz dovoljan broj dokaza - znaci prijemnica u servis i sl. zavrsava posao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari