Posle vise pohvala evo da iznesem i jednu kritiku na racun HTC-a iz Novog Sada.
Odluci drugar da kupi novi komp i posto se apsolutno ne razume u materiju zatrazi od mene pomoc. Ja ga posavetujem da zaobidje fancy prodavnice u Mercatoru sa njihovim ubitacnim "gaming" konfiguracijama i odem sa njim do HTC-a.
Tamo sa momkom koji radi sastavimo za iste pare bolju konfiguraciju, drugar se odluci za kredit uzmemo predracun i potrebne papire... Posto sam smatrao da vise u principu nisam potreban, kazem drugaru da kada odradi papire za kredit sam ode do htc-a i dogovori se oko preuzimanja masine itd.
Ipak drugar odluci da mu je bolje da sve plati u kesu pa nakon desetak dana ode do htc-a da zavrsi pos'o (doduse odustaje od monitora posto za njega nije imao pare).
Nekoliko dana posto mu je stigla masina odem ja do njega da instaliram igre na komp. Kaze drugar rekli su mu u prodavnici da su mu stavili jaci cpu (i to bez doplate) posto onog sto smo mi trazili nije bilo (e2200 umesto e2180). Reko super, jos bolje.
Medjutim pored ovoga, stavili mu ljudi i drugu plocu, i to nf650iSLI umesto Intel cipseta (od eventualnog SLI-ja nema nista posto je stavljena ATI graficka :S

. Razumem ja da se za 10 dana lager promenio ali ova kombinacija nije bas najsrecnija.
Procesor iako stavljen jaci, namesten da radi downclockovan na 1.8GHz :smash:. Nije ubacen dodatni ventilator da hladi disk kao sto smo trazili.
Trazim ja da vidim otpremnicu i garantni list kako bi video koje su komponente ugradjene kao i kolika je garancija, kad ono umesto nabrojanih stavki stoji nesto tipa "komjuterski sklop" i sitnim slovima nabrojani ploca, cpu (p4 nesto!), grafika. mem... (tako nesto).
Za garanciju na kraju ni ne videh kolika je, nadam se da je to ok i da je 3god za ono sto bi trebalo da bude. Takodje mislim da nije dobio ni originalnu ambalazu osim za maticnu plocu (sada kada se Eurolink ugasio vidimo koliko je to bitno).
E sad, racunar radi ok i cpu sam ja vratio na default, ali ostaje utisak da HTC nije uradio posao kao sto treba.
Iskreno da imam vremena verovatno bih predlozio drugaru da odemo ponovo tamo i da trazimo da ove greske isprave. Za garanciju od 3god cu mu doduse reci da proveri..
Njemu nisam ni rekao da cela stvar nije profi odradjena, nisam imao srca...