Isnogoode smiri se, previse se uzbudjujes 😉
Kao sto rekoh ne optuzujem nikoga da je lopov ili prevarant, greske se desavaju a ovo je thread o iskustvima o radnjama i ja samo prenosim jedno iz mog ugla.
Mani se ventilatora, kazem ti, on je najmanji problem u celoj prici.
Poenta je u tome da su u racunar ubacene druge komponente od dogovorenih (ja sam dogovarao sta ce ici unutra) i da nije sve podeseno kao sto treba, odradjeno je na brzinu, ili sam ja stekao takav utisak. Nije toliki problem ni SLI ploca i ati kartica, radice to, ali ovakvu varijantu ja ne bih nikome preporucio. Opet ponavljam za drugara je sve to spansko selo i njemu su mogli da ubace sta su hteli, ne bi ni primetio razliku (cak i ako su mu rekli da nesto menjaju on se u to jednostavno ne razume dovoljno pa je zapamtio samo za cpu i na sve zamene pristao posto veruje da nece biti ostecen kada je vec tu dosao na moju preporuku - tacnije veruje meni). Ali iz ovoga ispada da ni cak nakon dogovorene konfiguracije nisam smeo da ga pustim da ide sam da zavrsi posao, nego sam trebao sve vreme da idem sa njim, a bas zbog toga sam ga doveo u HTC, da bi dobio dobar komp i sigurnost. Coveku je naravno bilo neprijatno da me cima svaki put pa je posao dovrsio sam kao sto smo se dogovorili.
Pazi, njemu bi komp radio ispod propisanih vrednosti da ja nisam namestio cpu na pravu frekvenciju..
Takodje lose napisan garantni list gde se ne vidi na koju komponenti ide kolika garancija.
Stekao sam utisak (mozda gresim) da je sve ovo ovako odradjeno posto je kupac prosecan nepoznavalac hardwera, pa je proslo. Da sam ja bio u pitanju sigurno bi bilo drugacije, ali meni nije problem da kupim u bilo kojoj prodavnici ako mi uslovi odgovaraju, posto znam koje su aktuelne cene i koja su moja prava kao potrosaca.
btw. ako ne radis tamo otkud znas da mu je ubacena 1000din skuplja ploca kada nisam rekao koja je prvobitno trebala da ide? 😉