Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imas dosta radnji jos, sto bi rizikovao?! Vise nista nije sigurno!

Koliko sam ja u toku, u sutini... prestezno sve radnje vrse isporuku na kucnu adresu.

Imas par tih firmi koje su okej, i prodavci i usluga.

NPR. PC Practic ili Gigatron, u krajnjem slucaju COmTrade shop!

Želim da pohvalim firmu SAMPRO na iskazanoj profesionalnosti, ljubaznosti i trudu oko zamene pokvarenog upravljača LEADTEK TV BOX-a.
Takođe bih pohvalio i firmu LEADTEK (jer sam i sa njima bio u kontaktu pre naše firme) na iskazanoj profesionalnosti tj. trudu oko pojedinačnog korisnika.

Pozdrav svima :wave:

Zanima me vase misljenje u vezi Forum Racunara - planiram da kupim kompjuter kod njih jer daju kompjutere na 24 jednake rate, bez kredita i kamata. Kakva su iskustva?

Izvinjavam se ako je bilo, ima previse strana :D

za forum racunare imas meni se cini ceo topik :p
a da ti olaksam radi se o obicnim prevarantima koji kroiste neznanje ljudi i uvaljuju im visestruko skuplje komponente sa debelom zaradom.... i to sve umotano sa lepim recima kao najaca P4 i te price...

PS: bas sam pre par dana pogledao konfiguraciju kuju je neki seljak uzeo od ~800e na 24 "jednake" rate, celeron 2200, 1GB ram, 160GB HDD, 8400GS, 17inc TFT, neki skart stampac, po mojoj proceni ta konfiguracija za kes ne kosta vise od ~400e a njemu je receno da je dobio bas JAKU P4...

Poslednja izmena:
Dobro je da nije uzeo pentium 5 :d Cini mi se da su i to prodavali za slican iznos ranije xixi

Poslednja izmena:
OverLine kod Dunav stanice:
U Subotu nema u radnji Sempron LE. Nabaviće u ponedeljak oko 11h pa će me zvati.
U Ponedeljak ja zovem posle 13h, javlja se ONA, nema pojma, nije obaveštena i ako je bila u Subotu tu i sve čula, ON je otišao u nabavku.
U Uorak odlazim tamo, ima, platim, častim, uzmem, dođem kući da ga montiram (kasnim sa isporukom mašine), procesor je već bio montiran... :S:
Eeee Srbijoooo !!!!!

Poslednja izmena:
U Subotu nema u radnji Sempron LE. Nabaviće u ponedeljak oko 11h pa će me zvati.
U Ponedeljak ja zovem posle 13h, javlja se ONA, nema pojma, nije obaveštena i ako je bila u Subotu tu i sve čula, ON je otišao u nabavku.
U Uorak odlazim tamo, ima, platim, častim, uzmem, dođem kući da ga montiram (kasnim sa isporukom mašine), procesor je već bio montiran... :S:
Eeee Srbijoooo !!!!!

Pa nema sanse da se nabavi vise novi sempron kod nas, vec duze vreme.
Ljudi jedino nalaze preko oglasa, ali polovne :).
Nista strasno.

Ima u npr. Imtelu za 1800 dindzi. Ne znam odakle ti to da ih nema?

Eeee Srbijoooo !!!!!

To ne mora biti iskljucivo njihova krivica. Meni se desavalo u Eurolinku na primer, da pojedine grafike stignu od dobavljaca, kupac uzme i kad dodje kuci provali da fali neki kabl ili igrica... verovatno je i njima stigo taj procesor u tom stanju od dobavljaca...

Znači CT isporučuje po 1 komad kome treba ne idu ovi iz MP do CT-a?
Kad je stigao CPU prodavac je mogao da vidi da je isečena 1 ona holografska etiketa tj. da vidi da je otpakivano...
Ko zna odakle ga je nabavio, meni je bitno da mi je dao garanciju i račun kao za novo eno mašina radi...
Samo ja tamo više ne idem, nekorektan odnos a i radnja su sa malim tj. nikakvim lagerom.
Naravno na ITSvetu i PCBerzi imaju sve kao oni Microsystems ili kako već, isti prevaranti...

Pa nema sanse da se nabavi vise novi sempron kod nas, vec duze vreme.
Ljudi jedino nalaze preko oglasa, ali polovne :).
Nista strasno.

Ti beše radiš u KimTEC-u?
Dobro da znam kako tamo uče ljude... bruka. :zgran:

Poslednja izmena:
Ja ne radim ni u jednoj firmi!!! I nisam uopste u toj bransi!
Poz

Jel ima neko iskustva sa Impact IT Group iz Novog Sada?
Treba da kupim tastaturu i miša, i jedino sam kod njih našao logitech komplet koji želim da uzmem, ali ne znam kakvi su kao firma?! Nikad nisam kod njih kupovao.
Pa ako ima neko ko je kod njih kupovao, neka podeli iskustva...

Inače, Novel ... garancija na logitech tastature i miševe (one skuplje) 7 dana... :zgran: :shock:
Kad sam čuo to, samo što me šlog nije strefio... :mad:

Znači CT isporučuje po 1 komad kome treba ne idu ovi iz MP do CT-a?
Kad je stigao CPU prodavac je mogao da vidi da je isečena 1 ona holografska etiketa tj. da vidi da je otpakivano...
Ko zna odakle ga je nabavio, meni je bitno da mi je dao garanciju i račun kao za novo eno mašina radi...
Samo ja tamo više ne idem, nekorektan odnos a i radnja su sa malim tj. nikakvim lagerom.
Naravno na ITSvetu i PCBerzi imaju sve kao oni Microsystems ili kako već, isti prevaranti...

Pa da, tako funkcionisu sve firme po BGu, mislim vecina, malo ko uzima da bi drzalo kod sebe... znam jer sam skorije i ja trazio neke komponente. I bas taj Sempron LE. :) Ne odgovara to kupcima ali takva je situacija.

Ali recimo imao sam ok iskustvo sa Overline-om... ok su im cene i to se ceni valjda.

Imate controlpoint nalazi se na mestu eurolinka u Kozjackoj 4 , mnogi isti likovi rade i usluga je na nivou . Realno od kad je crko Eurolink krstena firma kod nas ne postoji , ali ovo je najbliza zamena.

Eurolink je imao brojniju ponudu, i site im je bio uredjeniji, par stvari na kojima treba poraditi malo... :)

^
Iz tog razloga sam odustao od kupovine kod njih.

Ja bi pohvalio firmu Microsystems, odgovorni serviseri i ljubazni prodavci.

A pozalio bi se na firmu Sampro u Zemunu jer kradu komponente iz racunara i uvaljuju popravljane i mnogo jeftinije, nove stvari koje prodaju obicno crknu u roku od 2 dana, na reklamaciji dobijem novi koji takodje crkne posle 2 dana. Imaju knjigu utisaka u kojoj kupci takodje pisu isto sto i ja samo izgleda da je ne gledaju jer sam siguran da bi takve "utiske" uklonili da su ih videli.

Pozalio bi se i na Multicom jer im treba 30 dana da pogledaju uredjaj koji je donet na reklamaciju i jos toliko da ga poprave.

Ja bi pohvalio firmu Microsystems, odgovorni serviseri i ljubazni prodavci.
... i "fantomski" lager, vec sto puta pominjano. No thanks.

Napisi bre lepo sta imas, sto lazes narod bezveze... sta imas - imas, sta nemas - pa nemas, jebga...

... i "fantomski" lager, vec sto puta pominjano. No thanks.

Napisi bre lepo sta imas, sto lazes narod bezveze... sta imas - imas, sta nemas - pa nemas, jebga...

Ma idi to je najača fantomska firma.
Jedno 15x sam naručivao nešto sa njihivig sajta i nikad ni telefonski poziv nisam dobio... :S:

Ma idi to je najača fantomska firma.
Jedno 15x sam naručivao nešto sa njihivig sajta i nikad ni telefonski poziv nisam dobio... :S:
Da l' im jos uvek stoji na sajtu "u ponudi" onaj Thermaltake BigTyphoon... koji stoji, brat-bratu, vec 3 godine? :)

Ja sam narucivao preko sajta i dobijao sam odgovor u roku od sat vremena od pocetka radnog vremena sledeci dan. Isto tako nikad nisam cekao duze od nedelju dana na servis, nikad duze od 4 dana da stigne narucena komponenta (bas sam juce narucio graficku sad im je stigla i idem po nju). 2 kompa sam kupio tamo, slao sam drugove tamo ukupno njih 5 i svi ih hvale.
Mada uglavnom se uvek prosetam do tamo ne volim da zovem telefonom niti da saljem e-mail. Excel cenovnik im je u redu, komponente gde pise cena imaju na lageru za ostale treba da se ceka, ne vidim tu nista lose.
Daju ti i sok i pozovu ti taxi, znaci ne menjam ih dokle god su takvi :)

Da l' im jos uvek stoji na sajtu "u ponudi" onaj Thermaltake BigTyphoon... koji stoji, brat-bratu, vec 3 godine? :)

Bas sam to kupio od njih :) inace gledaj samo excel cenovnik, update-uju ga cesto dok za sajt ne znam.

re:

Sve pohvale za Mikrosistem. Neke stvari na sajtu su "praistorijske" i sto se tice modela i sto se tice cene,ali je "excel" cenovnk ok.
Kamaru novaca sam tamo ostavio i bio sam uvek prezadovoljan,javljaju se povratno i na tlf i na mail,kada nesto narucujes. Ne zakidaju na godinama garancije [nikada nije 1 godina bila garancija na Intel Box procesor,kao kod nekih!!].
Pocetkom ove godine sam imao i prve reklamacije,graficka zamenjena odmah za drugi model u istoj klasi [cak je i bolja zbog frekv.memorije] bez doplate,napajanje i hard disk zamenjeni u najkracem roku [10tak dana].
Cak mi je njihov serviser rekao ,posle par meseci, da ih uvoznik jos "zeza" zbog graficke i da im jos nije uvazio raklamaciju.
Pozz

Bas sam to kupio od njih :) inace gledaj samo excel cenovnik, update-uju ga cesto dok za sajt ne znam.
Zezas :) ... kada?
Znam da je *u neko skorije vreme* (pre 2-3-4 meseca, stvarno se ne secam tacno) bila tura gde je bilo dosta TT-a, izmedju ostalog i Typhoon-a, pa jedino ako su tada zakacili... inace toga uopste nije bilo u BG-u jaaaako dugo, fazon godinama, ali je kod njih na sajtu stajalo konstantno u ponudi.

Inace su i meni dali sok svojevremeno (Pepsi, koji je izlapeo :d), ali je zato i ploca koju sam tada uzimao bila dobrih 3000 dinara skuplja od sledece radnje... skup taj Pepsi bese :)
(ali je garancija bila regularnih 3 godine, za razliku od nekih drugih firmi koje su se pravile mutave i davale jednogodisnju)

Ja moram da pohvalim Gigatron. Pre nekih nedelju dana sam preko sajta naručio nešto od logitech periferije, nazvali me taj dan da potvrde narudžbinu i već sledećeg dana, pre 10h, CE mi zakucao na vrata. :)
Sve regularno, ispravno, 5godina garancije.

Sa druge strane, jučerašnje iskustvo u NSu... totalno razočaran stanjem u ovom gradu. Išao sa sestrom da joj kupimo novi komp! Iako svi prodavci, ali apsolutno svi prodavci drže u cenovnicima gomilu robe gotovo ništa od toga nemaju na lageru.
Pakom shop u jevrejskoj, svega 3 PCIe grafe na lageru, gotovo ništa od procesora, Pakom shop u stražilovskoj ni jednu jedinu PCIe grafičku nisu imali, isključivo AGP!?! WTF???
Zatim PIN... ne razumem zbog čega im je teško da drže malo više robe u maloprodaji ako im je i veleprodaja u istom gradu. I ako nešto poručiš, sve stiže sutra ili eventualno kasno popodne. :S: Ne pričamo o nekim skupim stvarima, ali recimo, LG sata rezač nisu imali, kao ni intel procesore e2xxx iako stoji da ih imaju na stanju. HDD od 320gb, mrka kapa.
Odlazimo do HTCa, isti slučaj... gomila toga na sajtu, ali u stvarnosti... od ploča nisu imali apsolutno ništa, od grafike pola toga što je na sajtu nema. Mada, sa druge strane, moram ih i donekle pohvaliti jer su imali ubedljivo najnižu cenu za 320gb sata disk i e2200 cpu, i što je najbitnije, za razliku od ostalih, IMALI su ih na lageru.
Na kraju, TELIX (***, mali cinquecento sa plinom troši u gradu, pa ništa :D )... Čoveku lepo kažem, želim grafiku sa PASIVNIM hlađenjem... DA, DA, imamo, toliko i toliko... rekoh super, kad smo došli kući imam šta da vidim. Prokletu zujalicu... :mad: Odmah sam se vratio i tražio pare ili zamenu. Iako su mi izašli u susret i (pošteno) dali skuplju vga sa pasiv hlađenjem po ceni ove, kod mene su završili!
U NSu nikad gore kada je IT u pitanju... :mad: :wall:

Problem Novog Sada je što je sva roba u Beeeeogradu ;) na žalost.
Tako da smo osuđeni na čekanje da ista stigne.

Problem Novog Sada je što je sva roba u Beeeeogradu ;) na žalost.
Tako da smo osuđeni na čekanje da ista stigne.

Shta ja da kazem za Sombor onda? Jedina LGA Plocha u gradu koja podrzava wolfdale je P5KC i to po nekoj staroj ceni ;)
Tu i tamo ima neka AM2 plocha i AM2 procesori, Intela retko ko drzi na lageru, eventualno celerona. Danas mi je naruchena iz Telix-a Biostar TP43, ako sve bude OK tu je u 5ak, ako ne ponedeljak i bicu bez kompa ceo vikend zato shto je roba ko shto kazesh vecinom u BG-u, jeste da ima par stvari koje idu iz NS-a, Chachka, Nisha...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno