Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja u SO bas nadjem svasta a bas imam ultra morbidne zahteve i odabire, pa ponekad i kad odem da blejim:shock: i slinim na neke ploce, graficke i slicno uvek ih mogu videti (bar mi kutiju pokazu) Ovde jedino ne volim p*kom el njih ne mogu da organski podnesem svi ostali su dobri:-devil-: naravno naj cesca soping-holicarska ulica je citaonicka. U Novo Sadu oni u Spensu su odvratni i poprilicno nedotupi te me je prodavac u toj radnji ubedjivao kao da je :bottle: :bottle: :bottle: da 2400PRO ima 1gb memorije i da se nemoze porediti sa 9600 :lupko:

Praznih kutija ima puno njih :D Problem je naci pune :) Ako imaju neki ekstravagantniji HW na lageru to je zato shto je neko poruchio isti i chekaju ga da preuzme isti, npr proshle god u IC-u sam video DFI Dark 965 na polici kad sam pitao za cenu rekao mi je da je poruchena za nekog tako da nije u prometu.

Inache 2400pro jeste jachi od ATI-a 9600 al nema 1gb memorije :d

IC = Info Centar ;)

E njih ne mogu da svarim odvratni!!! pa jos kad vidim onu babu sto nesto kao prodaje pocnem da vristim i trcim u lokalnu ludaru na lecenje i kacim se na ogradu i vicem nekupujte ATI-a. E al sam ga ja sad nas**. Ne stvarno ne mogu da ih podnesem!!!

IC+=info centar=pakom;)

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustva sa Impact IT Group iz Novog Sada?
Treba da kupim tastaturu i miša, i jedino sam kod njih našao logitech komplet koji želim da uzmem, ali ne znam kakvi su kao firma?! Nikad nisam kod njih kupovao.
Pa ako ima neko ko je kod njih kupovao, neka podeli iskustva...

Skupa radnja, zaobidji ih. Svaki put kada sam usled naleta dobre volje nesto pokusao da kupim kod njih uvek su me odbili cenom. Neko gore rece kako je situacija u NS sto se tice IT ocajna ... sve sto se kupuje stize iz Beograda, Nisa, Zrenjanina... NS kao da je zaobidjen kada je IT trziste u pitanju. Jako je tesko nabaviti bilo sta egzoticnije (nekad i osnovno) a da se ne ceka da stigne iz nekog drugog grada. Koliko znam ni jedna maloprodaja (osim mozda telixa) nema LAGER da mozes da kazes "daj mi to, ocu sad i odmah" a ne bice mozda, ne znam porucicemo, kad stigne a mozda i ne stigne itd. 95% maloprodaja (piljarnica) ne drzi nista kod sebe vec iskljucivo namenski porucuju. To malo konfekcije u vidu miseva, usb hubova i sl. sto drze u radnji vredi cca 1000e i stoji tu vise radi dekoracije. Ruku na srce, retko koja maloprodaja moze sebi da priusti lager sto je i razumljivo dok uvoznici koji pored veleprodaje rade i maloprodaju skoro uvek imaju vise cene sto je takodje razumljivo.
Iz mog nekog licnog iskustva, telix je na nekim pozicijama cak 20-30% skuplji (kad se samo setim cena WD hard diskova...) dok je opet na nekim u rangu ostalih maloprodaja. Media art je po meni jedna od boljih maloprodaja (ako ne i najbolja) i sto se tice cena i sto se tice usluge, jedina mana je radno vreme (od do 16h radnim danom a subotom ne rade :wall:). Kupio sam tonu hardvera kod njih, nekoliko konfiguracija prijateljima, sebi mnogo toga i uvek je sve bilo ok. BP computers cesto ima hardware koji je teze ili nemoguce naci kod drugih (antec i sl.) a sa cenama su solidni. Pixel je takodje solidan itd. da ne nabrajam vise, kupovao sam u 80% radnji u NS i nabrojao sam samo neke koje su na mene ostavile dobar utisak.... valjda ce nekome pomoci.

@PeraNS
Ma zaobišao sam ja njih. I tamo je situacija bila identična, imamo u cenovniku ali u stvari nemamo. Niti možemo da nabavimo.
U tom naletu nezadovoljstva rešio sam bio da poručim tastaturu i miša iz bilo koje BG radnje, i da čekam koliko god da zatreba.
Ali eto, kao što rekoh već, pozitivno iskustvo sa gigatronom. Danas naručio, sutradan pre 10h ujutru stiglo na kućnu adresu! Pritom, dobio garanciju koliku daje i sam Logitech a sa sve dostavom izašlo me jeftinije nego li (da je bilo) da sam kupio u NSu!

pa zato sad osim PTT koji dere na vrednosnim otkupninama imam i kurirske sluzbe koje isporucuju za 24h..... radnja koja ponudi najbolje uslove prodavat ce tako, ostali mogu kljuc u bravu...

E njih ne mogu da svarim odvratni!!! pa jos kad vidim onu babu sto nesto kao prodaje pocnem da vristim i trcim u lokalnu ludaru na lecenje i kacim se na ogradu i vicem nekupujte ATI-a. E al sam ga ja sad nas**. Ne stvarno ne mogu da ih podnesem!!!

IC+=info centar=pakom;)

Baba je suvlasnica firme :D
Inache ne radi IC samo sa pakomom, pre je bilo tako kao shto ti kazesh sad diluju sve i svashata, al vec neko vreme ne kupujem kod njih.

Shto se Somborskih firmi tiche vecina zna da zapapri cne. Pozitivna iskustva bi bila Click komputers (al nemaju skoro nikakv lager), Info Centar (solidan al mi se ne svidja odnos sa mushterijom), LS Computer (malo paprenije cne) i Ecoprom. Sa ovim zadnjima sam prezadovoljan lager nije velik al ce se potruditi da mi nabave shta god mi padne na pamet, a uvozi se u nashu drzavu. Shto se tiche negativnih iskustava, Altus 'em cene paprene, 'em radnici neobarzovani, 'em reklamacije ochaj, A & Z Computers paprene cene,slab lager al to je u principu karakterisit vecine Somborskih firmi jake cene i nikakav lager :wall:

Da i meni se poceo svidjati taj ecoprom za njega sam cuo od tebe inace ga uopste nebih primetio! Kod njih kupih led kuler od 375din sto nigde po toj ceni nisam nasao a svidjaju mi se i SoLe u Katji jest da nemaju neki izbor al' su poprilicno ljubazni i imaju mlade prodavacice :D:D:d

Poslednja izmena:
Meni su ovi iz ICa skroz ok likovi, a babu vido nisam... :d
U NSu sam navikao da nema nista odma' kod svakog se "bas ta" komponenta ceka, ali IC se drzao reci, sve je stizalo kad su rekli da ce stici, reklamacije bez pitanja prihvatali...
Dobar je i HTC i po cenama i po usluzi...
U Ada Comp, Positive, PC4U, ne uzimajte nista osim ako niste bas radi da trosite badava novce...

edit:
Zaboravih medju ovim nizima i Pegaz...

Poslednja izmena:
Posle vise pohvala evo da iznesem i jednu kritiku na racun HTC-a iz Novog Sada.

Odluci drugar da kupi novi komp i posto se apsolutno ne razume u materiju zatrazi od mene pomoc. Ja ga posavetujem da zaobidje fancy prodavnice u Mercatoru sa njihovim ubitacnim "gaming" konfiguracijama i odem sa njim do HTC-a.
Tamo sa momkom koji radi sastavimo za iste pare bolju konfiguraciju, drugar se odluci za kredit uzmemo predracun i potrebne papire... Posto sam smatrao da vise u principu nisam potreban, kazem drugaru da kada odradi papire za kredit sam ode do htc-a i dogovori se oko preuzimanja masine itd.
Ipak drugar odluci da mu je bolje da sve plati u kesu pa nakon desetak dana ode do htc-a da zavrsi pos'o (doduse odustaje od monitora posto za njega nije imao pare).
Nekoliko dana posto mu je stigla masina odem ja do njega da instaliram igre na komp. Kaze drugar rekli su mu u prodavnici da su mu stavili jaci cpu (i to bez doplate) posto onog sto smo mi trazili nije bilo (e2200 umesto e2180). Reko super, jos bolje.
Medjutim pored ovoga, stavili mu ljudi i drugu plocu, i to nf650iSLI umesto Intel cipseta (od eventualnog SLI-ja nema nista posto je stavljena ATI graficka :S:). Razumem ja da se za 10 dana lager promenio ali ova kombinacija nije bas najsrecnija.
Procesor iako stavljen jaci, namesten da radi downclockovan na 1.8GHz :smash:. Nije ubacen dodatni ventilator da hladi disk kao sto smo trazili.
Trazim ja da vidim otpremnicu i garantni list kako bi video koje su komponente ugradjene kao i kolika je garancija, kad ono umesto nabrojanih stavki stoji nesto tipa "komjuterski sklop" i sitnim slovima nabrojani ploca, cpu (p4 nesto!), grafika. mem... (tako nesto).
Za garanciju na kraju ni ne videh kolika je, nadam se da je to ok i da je 3god za ono sto bi trebalo da bude. Takodje mislim da nije dobio ni originalnu ambalazu osim za maticnu plocu (sada kada se Eurolink ugasio vidimo koliko je to bitno).
E sad, racunar radi ok i cpu sam ja vratio na default, ali ostaje utisak da HTC nije uradio posao kao sto treba.
Iskreno da imam vremena verovatno bih predlozio drugaru da odemo ponovo tamo i da trazimo da ove greske isprave. Za garanciju od 3god cu mu doduse reci da proveri..
Njemu nisam ni rekao da cela stvar nije profi odradjena, nisam imao srca... :(

Poslednja izmena:
Ako je dobio drugu plochu sigurno mu je bilo naglasheno...isto kao i za cpu. ni hans ni simbe nisu ni lopovi ni prevaranti...proveri kod drugara pre javnih optuzhbi...znam "momke" jako dugo....i sumnjam da bi prljavo igrali za par euricja....a za ventilator je mogucje da nisu montirali...chisto jer su senilni i prepuni posla....idi tamo slobodno dacje ti 100% ventilator.....

Nisam ja nikoga optuzio ni da je prevarant ni da je lopov nego da jednostavno posao nije odradjen kako bi trebalo ;) (u razloge ne ulazim)
Ventilator je najmanji problem u celoj prici. A to da je naglaseno da su ubacene druge komponente moguce, ali kao sto rekoh ni to nije namesteno kao sto treba (a iskreno SLI plocu sa ati karticom mozes da prodas samo nekome ko se ne razume nhf.)..

Poslednja izmena:
Shto se tiche ventilator josh danas se javite u HTC bash me interesuje reakcija HTC na ovu reklamaciju.

1) Nisi bio tamo?
2) Kako znash da nije dogovoreno tako ako nisi bio tamo?
3) Otkad ne mozhe Ati u "sli" plochu kao 1 ATI loshije radi od 1 Nvidije u sli plochi? Pa nisu mu prodali 2x 4850 u sli plochi LOL
4) ....napisao sam dugachak tekst ...ali sam obrisao da ne bdue da sam pristrasan....

@isnogood, pa jesi malo pristrasan... ne moraš ništa da napišeš da bi se to videlo. ;)
Činjenica je da mnoge radnje imaju u cenovnicima robu koju u stvari NEMAJU. I onda kada dođeš, nude ti neke alternative za koje nisi zainteresovan. No, kao što sam par postova gore napisao, stanje u NS je trenutno takvo da se meri sa blagim užasom!
Ali sa kurirskim službama koje rade dostavu relativno brzo, mislim da se više ne treba ograničavati na kupovinu robe samo u NSu! Velika je verovatnoća da ćeš manje čekati na nešto ukoliko to poručiš ti iz neke BG firme, nego li da to uradi neka lokalna radnja, a pritom ćeš možda proći i jeftinije.

Mada, HTC jeste jedna od kvalitetnijih firmica u gradu.

htc ima chudan lager..imaju stvari koje ja nikad ne bi drzhao..a neke nemaju..do sada su mi uvek sve nabavili...nikad me nisu *****ali.... Inache pitao sam za situaciju.
Ventilator nije ugradjen greshkom servisera...treba neko samod ase prosheta po ventilator.
Dechko je dobio 1000din skuplju plochu gratis!!

Toliko od mene ne mesham se vishe...niti radim u HTC niti sam vlasnik ... samo firma za koju radim stalno uzima od njih....

Isnogoode smiri se, previse se uzbudjujes ;)
Kao sto rekoh ne optuzujem nikoga da je lopov ili prevarant, greske se desavaju a ovo je thread o iskustvima o radnjama i ja samo prenosim jedno iz mog ugla.
Mani se ventilatora, kazem ti, on je najmanji problem u celoj prici.
Poenta je u tome da su u racunar ubacene druge komponente od dogovorenih (ja sam dogovarao sta ce ici unutra) i da nije sve podeseno kao sto treba, odradjeno je na brzinu, ili sam ja stekao takav utisak. Nije toliki problem ni SLI ploca i ati kartica, radice to, ali ovakvu varijantu ja ne bih nikome preporucio. Opet ponavljam za drugara je sve to spansko selo i njemu su mogli da ubace sta su hteli, ne bi ni primetio razliku (cak i ako su mu rekli da nesto menjaju on se u to jednostavno ne razume dovoljno pa je zapamtio samo za cpu i na sve zamene pristao posto veruje da nece biti ostecen kada je vec tu dosao na moju preporuku - tacnije veruje meni). Ali iz ovoga ispada da ni cak nakon dogovorene konfiguracije nisam smeo da ga pustim da ide sam da zavrsi posao, nego sam trebao sve vreme da idem sa njim, a bas zbog toga sam ga doveo u HTC, da bi dobio dobar komp i sigurnost. Coveku je naravno bilo neprijatno da me cima svaki put pa je posao dovrsio sam kao sto smo se dogovorili.
Pazi, njemu bi komp radio ispod propisanih vrednosti da ja nisam namestio cpu na pravu frekvenciju..
Takodje lose napisan garantni list gde se ne vidi na koju komponenti ide kolika garancija.
Stekao sam utisak (mozda gresim) da je sve ovo ovako odradjeno posto je kupac prosecan nepoznavalac hardwera, pa je proslo. Da sam ja bio u pitanju sigurno bi bilo drugacije, ali meni nije problem da kupim u bilo kojoj prodavnici ako mi uslovi odgovaraju, posto znam koje su aktuelne cene i koja su moja prava kao potrosaca.

btw. ako ne radis tamo otkud znas da mu je ubacena 1000din skuplja ploca kada nisam rekao koja je prvobitno trebala da ide? ;)

Poslednja izmena:
@Jet Set Willy napravio si gresku pogotovo sto je kako kazes proslo ~10 dana od dogovora do vremena kad je tvoj drug odlucio da ode do njih, sto nisi bio tamo da novo nastale izmene procenis..., ono sto je danas dostupno kod nas itekako ne znaci da ce biti i sutra....
mnoge znam sto su se tako opekli pa kukakju kako to.. pa proslo je tek par dana od kad sma zvao i nema vise.. pogotovo kad je neki hot/povoljan HW u pitanju

btw. ako ne radis tamo otkud znas da mu je ubacena 1000din skuplja ploca kada nisam rekao koja je prvobitno trebala da ide? ;)

Pitao sam....mesto da lupetam po forumu...volim da pricham argumentovano...i ti bi vishe postigao da zi nazvao HTC nego sa 5 postova ovde...

Ada je kul sto se tice podrske i servisa, ali maloprodajne cene su u najmanju ruku visoke, lager dosta usmeren low budget kupcu,a pritom je sajt haotican i 90% vremena nepristupacan (to sam cuo da je reseno doduse)...

Iz istog razloga su se tu nasli i PC4U, s tim da za njih mogu da dodam da im prodavci nemaju veze sa zivotom...
Generalno u NSu po cenama najjaci su upravo Ada, PC4U i Positive...

Poslednja izmena:
Pitao sam....mesto da lupetam po forumu...volim da pricham argumentovano...i ti bi vishe postigao da zi nazvao HTC nego sa 5 postova ovde...

Ne znam sta pokusavas da postignes sa takvim stavom osim sto ispadas bezobrazan, nemam nameru da se nastavljam sa tobom posto vidim da si previse uzbudjen oko cele situacije, petljas se licno u celu stvar a nisi ucestvovao u prici ni delom, sta si ti neki advokat? E dokonih li ljudi...:S:
U svakom slucaju hvala ti sto si ih obavestio o mom postu ovde, ljudima jos jednom napominjem da ne mislim niste lose o njihovoj kuci generalno, da su lopovi, prevaranti ili tako nesto slicno.
Ovo je tema o iskustvima sa racunarskim radnjama i ja samo prenosim jedno iz mog ugla..
Drugar je dobio i ventilator i ispravan garantni list na 3 godine za vecinu komponenti, stvar resena.

Poz.

Zashto sam ispao bezobrazan? Samo sam apelovao da se njima obratish lichno mesto shto ih blatish po forumu. Vidish da je sve ok...ali ipak si morao da ih opljujesh....volim to srpsko da komshiji crkne krava....

Inache drago mi je da ti je drugar zadovoljan i da je sve ispalo OK iz ovog nesporazuma.

offtopic:Inache lepo shto si druga uputio u tematiku...dechko nije ni znao da mu fali ventilator i da ima "pogreshnu plochu", shta si ti neki internet-benchmark drveni advokat? Kakva je plata?

Obojica da se smirite :) ...

@JetSet

Razumijem tvoju rezignaciju oko malo "neurednosti", ali poenta citave price jeste u tome da ti je prijatelj dobio konfu koja ok radi, zar ne? Isnogood ti je samo htjeo skrenuti paznju na to, kao i da se nesporazumi rjesavaju razgovorom i dogovorom, nikako drugacije! To je sve...

Poslednja izmena:
Ma ja sam potpuno smiren, nego se on preterano uzbudjuje pa su mu takvi i postovi (lupetas... sa gomilom tackica i sl.), a ja sa takvim likovima stvarno nemam ni vremena ni snage da se prepirem...
Drago mi je ako on uspesno saradjuje sa doticnom firmom i vecina vas ima dobra iskustva sa istom, ali eto, jedno iz mog ugla je drugacije (i zbog toga ne treba generalizovati stvari), a iznogud to ne moze da prihvati izgleda.
Konfa sada radi ok i nedostaci su ispravljeni i to je reseno dogovorom kao sto kazes. Ali isto tako verovatno ne bi bili ispravljeni da kupcu, srecom, neko iskusniji nije ukazao na postojanje istih.
A moj post ovde nije ni bio nikakav pokusaj resavanja situcije, niti "pljuvanja" prodavca, vec jednostavno prenosim svoje iskustvo u temi koja sluzi za to.

Poz. :wave:

Poslednja izmena:
Moram da pohvalim firmu M&S Group (PC Prodaja). Crknuta 8800gt zamenjena za manje od 10 dana za potpuno novu identičnu kartu. Znači bez ikakvog mrsomuđenja i zakeranja. Pritom sam dobio radeon 1550 na korišćenje dok mi ne reše reklamaciju. Osoblje izuzetno pristojno. Ovim putem ih pozdravljam:wave:

10 dana :D meni zamenise svojevremeno u eurolinku plocu za dan :)

ja kad bih negde cekao na neki moj komad hw-a 10 dana, prvo bih im bacio ciglu drugo ne bih nikad nista vise kupio tamo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno