Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se odgovor koji si citirao nije odnosio na tvoje pitanje.
Taj kod #1397# za koji si pitao služi da se uđe u servisni meni. Npr. ako hoćeš da uključiš bt na daljinskom jer po difoltu ne dolazi uključen iako ga ima i druge stvarčice

Ja sam reagovao na tog "Funkcionera" jer kapiram da je od njega potekao taj projekat. Naravno pravo takvih je da tako rade, samo je to meni strano, a ne ulazim dublje u porive.

Taj funkcioner je neki Amerikanac, da je hteo da pise uputstva davno bi ih napisao na XDA forumu odakle je iskopan .
Kale je nas clan i sad sta da se radi ? Svako ima pravo da neko resenje prodaje a ne da ga poklanja.
I samo resenje nije bas neko jer sa njim ovo vise nije Iris IPTV, vec obican Kineski tresh box ! Znaci sve se izbrise i bude samo android.
Meni takvo resenje ne treba. Ni za dz.

Naravno da ima pravo, kao što rekoh ne branim, samo ja radim drugačije.

Postovanje...
Je li ovo vezija Iris-a 2.0, ili....

Verzija firmware-a 2.6.7
Verzija softvera 1.99.31

3xHP4024....hvala

Ista situacija i ovde, na HP4074 radi savrseno, kada se upari u "Connected Accessories" settings stranici, posle toga mogu da stavim shaku da blokiram IR diodu skroz i i dalje rade komande, i to lepo i brzo.

Na HPH07 #1397# idem u "Connected Devices"/Bluetooth, ukljucim Bluetooth, drzim na komandi OK i VIDEO KLUB dok ne blinka, pojavi se Rb11, dupli klik na njega i onda kaze Pairing...Connecting...Connected
Ali daljinski i dalje radi u infracrvenom rezimu, tj. sporo i ne radi ako stavim shaku preko IR diode.

izgleda ovo radi samo kako treba na HP4074, na oba mi je Iris 2.0
Možda nisam ispratio ovdje na temi, ali da li je neko uspio povezati daljinac na HPH07 preko bluetooth-a?
Mislim, ja ga takođe uspješno konektujem, ali ne radi kao bluetooth, već i dalje ide preko?!

Ne radi kao bluetooth na HPH07, bez obzira što prikazuje da je uparen.
Na samom daljinskom provereno radi bluetooth pošto sve funkcioniše na MiBox-u npr. kada se upari.

Nemam taj novi iris box, ali piše u temi da radi, i to bolje, što je i logično.

Pod novi mislis na HP4024? Imam i njega, on radi bez problema...
Bio sam ubijedjen da i HPH07 podrzava BT, sinoc mi potrebalo da ga prebacim sa IR na BT i nema sanse... Tek kad sam pogledao temu, skontah da nisam jedini koji nije uspjeo. :( Koja glupost!

Da li se moze traziti zamjena STB-a za noviji model, a da nema ociglednog kvara?

Poslednja izmena:
Jeste taj HP4024 je valjda zadnji.
Nejasno zašto ne funkcioniše na HPH07. Po nekoj logici ako ga upari onda bi trebalo i da su upareni.

Ništa te ne košta da probaš da tražiš zamenu.

Pokusacu.
Zbog reorganizacije enterijera u sobi, zaista bi mi sada puno znacila BT podrska, tako da STB ne mora da bude vidljiv (pogotovo jer mi ni HDMI CEC ne radi na ovoj kombinaciji STB + TV, pa sam bukvalno bez opcija).

Jeste taj HP4024 je valjda zadnji.
Nejasno zašto ne funkcioniše na HPH07. Po nekoj logici ako ga upari onda bi trebalo i da su upareni.
Upari ga ali nikada ne pošalje komandu njemu da se prebaci iz IR u BT mod pa i dalje samo radi IR
Na 4024 kada se upali i konektuje na BT daljinski vidi se jedan ekran kada mu pošalje komandu da daljinski prebaci u BT mod, posle toga on više ne salje IR, na hph07 tog ekrana nema

Pokusacu.
Zbog reorganizacije enterijera u sobi, zaista bi mi sada puno znacila BT podrska, tako da STB ne mora da bude vidljiv (pogotovo jer mi ni HDMI CEC ne radi na ovoj kombinaciji STB + TV, pa sam bukvalno bez opcija).
Ne znam da l vazi jos uvek, ali bilo jedno vreme moguce odneti stari STB u poslovnicu i dobiti novi.

Da li se jos nekom, svakih par dana, sam od sebe poremeti redosled kanala u "omiljenim" kanalima?

Ukoliko neko ima resenje kako da sena hp4024 ukljuci opcija za programwre znacilo bih mi posto mece preko servisnog koda kao na hp07 jel dosta korisnika bih znacilo

Ima resenje vidim da se pojavili box ove na kp pa me interesuje jel zna neko nekakvo resenje posto za supernova box radi a i oni stariji hp07 isto radi

Sad me zvala podrska jer sam trazio zamenu hph07 za hp4024 i kaze u cudu da oni to nemaju i da je moj uredjaj najnovije sto oni daju.
Sve zbog price oko daljinskog koju sam procitao ovde.

U stilu klasicne podrske, nema sta... Roboti sa uvjezbanim odgovorima.
Ja sam kontao da idem preko agenta koji mi je prodao paket prije 5-6 mjeseci, ili da prosto prijavim kvar i u opisu navedem da zelim drugi STB. E sad, ako opet donesu HPH07, onda ***.

U stilu klasicne podrske, nema sta... Roboti sa uvjezbanim odgovorima.
Ja sam kontao da idem preko agenta koji mi je prodao paket prije 5-6 mjeseci, ili da prosto prijavim kvar i u opisu navedem da zelim drugi STB. E sad, ako opet donesu HPH07, onda *********.
Meni su donei
li q11 koji sam i imao , a koji se pokvario . Pa ipak dobro radi .

Znači onima koji reklamiraju kvar na boxu donose stare, korišćene

Djeluje da je to svakako lutrija sta ce donijeti kao zamjenski.

Mislim da je ranije pominjano ovdje na temi da ukoliko se radi dodatni prikljucak (za 2. ili 3. box) da tada donose novi HP4024, ali mozda sam sanjao!
Kakogod, meni licno jesu dali novi HP4024 za drugi prikljucak, prije nekih 2-3 mjeseca... Sad nesto razmisljam da narucim i treci, na mjesec ili dva i pokusam tako dobiti novi, a kasnije odjavim i vratim stari HPH07.

Djeluje da je to svakako lutrija sta ce donijeti kao zamjenski.

Mislim da je ranije pominjano ovdje na temi da ukoliko se radi dodatni prikljucak (za 2. ili 3. box) da tada donose novi HP4024, ali mozda sam sanjao!
Kakogod, meni licno jesu dali novi HP4024 za drugi prikljucak, prije nekih 2-3 mjeseca... Sad nesto razmisljam da narucim i treci, na mjesec ili dva i pokusam tako dobiti novi, a kasnije odjavim i vratim stari HPH07.
To ti je dobra ideja. Ja sam se tako rešio onog starog, belog velikog. Doduše prvo vratio njega jer su počeli da naplaćuju drugi box kad je istekla UO. Onda potpisao novi ugovor i tražio drugi box na koji imam pravo i doneli hp4024.
Jedina zezancija je što ne možeš više da sâm uzmeš drugi box u poslovnici već ti mora monter doneti kući i postaviti.

Dosta kanala poslednjih dana prelazi u HD. Vrlo malo kanala koji ima HD verziju je ostalo a da nisu u HD na IRIS u. Valjda će i ARENE u 4K da prebace išla je priča da ulaskom ARENE SPORT u nove prostorije da će produkcija i studija biti u 4K slici. Prelazak u nove prostorije čeka završetak Sava Centra cije otvaranje najavljeno 20 novembra

Mesecima traje prebacivanje kanala u HD i zaista ostao je mali broj kanala koje bi jos mogli da prebace u HD (bar koliko je meni poznato da se emituju HD) ID, AMC, RTL hr 1, RTL kockica, CMC, FTV, Face tv, Fashion tv, preostali kanali iz Film Box paketa koji se pored novih svi emituju HD putem njihove streaming platforme...
Jos i video klub da prebace u HD...
Ali trebace jos nekoliko godina da se svim korisnicima tv usluge obezbede tehnicki uslovi za HD uslugu...

Dobio sam danas Iris boks i prvo što sam primetio bilo je da mi odmah automatski aktivira HDR. E sad, budući da mi je slika nešto tamnija kad je uključen HDR jer TV ne raspolaže sa zadovoljavajućim brojem nita, jel ima neko rešenje kako da u postavkama boksa eliminišem HDR opciju i spustim na 1080, da ne bih čačkao po teveu?

Ovo što sam dosad gledao, nisam našao nikakvu mogućnost da se reguliše kvalitet prikaza.

Kucaj taraba1397taraba
Mislim da je 8888 ako pita za kod.
Imaš unatrag negde u temi.
Pod display imaš da podesiš rezoluciju. Advanced je za HDR ako se ne varam.
Edit: pod taraba mislim na taster taraba dole desno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno