Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na tom boxu je jedino moguće da daljinski radi na bt, ako si ga omogućio jer po difoltu ne dolaze sa aktiviranim bt. E sad kako u tom slučaju radi sa mi boxom ili stikom to će morati da odgovori neko ko ima mi box/stick
Neznam kako to zamisljas, kako da uredjaj zna da li njemu dajes komandu ili nekom drugom?
To je moguce kod trazlicitih uredjaja tipa TV i Box i tu su ogranicene komande na +/- volume ili off/on.(mada je to vise CEC)
I naravno kod specijalizovanih daljinskih koji mogu da nauce gomilu komandi razlicitih uredjaja, ali tu mislim da moras da prebacujes prekidac i biras kojim hoces da komandujes.
U slucaju obicnih BT daljinaca oni mogu istovremeno da se upare/rade samo sa jednim uredjajem(sem ako je identican) i nemogu sve komande.
Ako su npr dva AFT mozes isti daljinac za oba ali moras stalno da uparujes.
Tako sam ja recimo koristio EON daljinac za Shield, dok mi nije stigao original.
Makar je to moje iskustvo.

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem sa iris/boxom takav da kao da konekcija (neki od kablova) nije dobar, u smislu da mi izbaci default "home" screen od tv-a i onda nakon restarta modema i stb-a pocne da treperi, upali se na dvije sekunde, pa se ugasi (vrati na home screen) i tako nekoliko puta se učitava i prekida, dok na kraju ne počne da radi normalno. U tom periodu dok "treperi" odabir "hdmi" menija (gdje inače kliknem da "prebacim" na iris) sa daljinskim od tv-a je nemoguć jer tv sam pokušava da se konektuje, pa ga izbacuje, i tako nekoliko puta... i onda sam proradi ali se ponovo desi nakon 6-7 sati. I tako u posljednja dva-tri dana. Stb je nov, ja sam i nov korisnik, tek nekih mjesec i po imam mts. Provjerio sam fizički sve priključke, sve je ok. Jedino što sam u Vršcu, pa vjetar ova dva dana onako malo jače duva, ali ako je malo vjetra u Vršcu problem za tolikog operatera...

@vrsxjsf Ne mora da znači da je do kabla, moguće da je sam boks neispravan, ili nešto sasvim treće. Trebalo bi da to prijaviš kao kvar, da doću i provere. To im je posao.

Pretpostavljam da ne moze da se upari istovremeno sa 2 uredjaja, za to bi trebalo da bude neka multipoint varijanta kao bt slusalice 🤔
Ne može. Jedino da ti čita misli pa da zna kojim da upravlja :)

Može sledeće, ima neko negde jedan stari viška (oni sa brojevima gore) i hoće da ti ga da. Odeš u poslovnicu i zameniš, ali ih zamoliš da pogledaju ako imaju neki sa bluetooth logom.
Meni su toliko trokirala dva komada da su jedva radila, plus imao višak od zamene debelog belog stb-a. Zamenili mi, imali jedan sa bluetooth-om. Tako da sada imam dva sa bluetoothom i dva bez njega. Upario jedan sa bluetoothom na mi box i nalepio neku sličicu na njega i tako...
Nema nikakvih pitanja, papira... Daljinci koji si doneo lete u neki kontejner.
Može takođe da tražiš zamenu preko korisničkog, kažeš da ti se pokvario. Pošalju ti nov po ceni od 1 dinar i stari ostaje kod tebe. Vrlo moguće da dobiješ bez bluetootha, pa taj koristi za TV a ovaj što imaš za mi box.

I ti bez blutootha odlično rade, sve isto osim gravure na leđima.

Da ali to znači da opet mora da koristi dva daljinska. Mislim da njega interesuje kako da namesti da sve bude na jednom. Možda je rešenje neki novi daljinski, koji će imati prebacivanje između dva moda

Ne može. Jedino da ti čita misli pa da zna kojim da upravlja :)

Ma ja sam nesto istripovao da ce da kontrolise istvoremeno oba uredjaja, tj ja kontrolisem onaj koji gledam, a ovaj drugi istovremeno prima komande i 'brljavi' u pozadini. Al to bas i nije obra ideja :D

U svakom slucaju, hteo sam da izbegnem dva (tj 3) daljinska, ali nema veze.

Da ali to znači da opet mora da koristi dva daljinska. Mislim da njega interesuje kako da namesti da sve bude na jednom. Možda je rešenje neki novi daljinski, koji će imati prebacivanje između dva moda

Jel postoji takav uopste?

Viđao sam ih u SciFi filmovima, ne znam da li su dostupni u prodaji 🙂

Ne znam, meni lično ne smeta da koristim čak i tri daljinska, više volim to nego da, sve kad bih i mogao, stavim na jedan. Mada vidim da je ljudima ovde po forumu bitno da imaju što manje daljinskih.
Viđao sam ih u SciFi filmovima, ne znam da li su dostupni u prodaji 🙂
Ne vidim da je to neki scifi. Kao što kažem, nemam iskustva s tim ali kad npr. eon daljinac može da upravlja dva uređaja jednostavnim prebacivanjem između dva moda putem jednog dugmeta zašto ne bi mogao neki drugi na isti način da se koristi za upravljanje na dva boxa.
Najbolje da se raspita u temi o boxevima jer vidim da je tamo bilo dosta govora o daljincima

Ali neverovatno da je stanoviti vrli "stručnjak" odredio da kad spustiš kursor sa kanala na kanal, ne otvara podmeni sa epg nego moraš seljački svaki put kursor udesno. Pogotovo što to kod Move fercera. Strašno kakvi diletanti tamo rade.

Sava Centar je još u grubim radovima oko adaptacije, verovatno neće biti otvoren ni za 20.novembar iduće godine..
Sava Centar se zvanično otvara 14 novembra. Da li će pre toga Arena Sport u veče i sredjene prostorije i sa produkcijom u 4K i signalom ostaje da vidimo. Najava za 4K signal i bolje studijske emisije čekali su nove prostorije u Sava Centru. Videćemo dal ce biti

Desilo mi se da od jutros ne radi iris box koji je bio vezan wifi vezom na telekom ruter. Izbacuje pod wifi ip configuration failure. Restartovao i box i modem vise puta, isto... Iptv na kabl i dalje radi normalno.

Jel se desilo jos nekome mozda?

Desilo mi se da od jutros ne radi iris box koji je bio vezan wifi vezom na telekom ruter. Izbacuje pod wifi ip configuration failure. Restartovao i box i modem vise puta, isto... Iptv na kabl i dalje radi normalno.

Jel se desilo jos nekome mozda?
Ne radi ni box ni Iris aplikacija na LG

Naišao sam na nešto!
HPH07
kod logovanja se ukuca kod taraba1397 taraba kada se dođe do menija ide se na Build i to se stiska sedam puta uzastopno sa OK na daljinskom i onda ste omogućili dodatni meni DEVELOPER SETINGS! TU TREBA ČEPRKATI SADA!

^Za hph07 iščeprkano odavno, kreni od 23. strane ove teme.

Naišao sam na nešto!
HPH07
kod logovanja se ukuca kod taraba1397 taraba kada se dođe do menija ide se na Build i to se stiska sedam puta uzastopno sa OK na daljinskom i onda ste omogućili dodatni meni DEVELOPER SETINGS! TU TREBA ČEPRKATI SADA!
To, Kristifore kralju!😃

Ako ima neki promoter za NS da može da ponudi bolje uslove nego na sajtu neka se javi.

Kada dodam neku seriju iz video kluba u omiljeno, gde se nalazi?

Na onoj kocki tasteru, gore levo (edit) kućicu klikni i biće negde dole stavka Omiljeni filmovi i serije.
Isto i kroz meni sa desne strane u Moj TV, odmah ispod pretrage.

Mislim da je ranije bila i stavka u video klubu ali ne smem da tvrdim (pre ovog irisa u kome su mnogo dobrih stvari zeznuli).

Na onoj kocki tasteru, gore levo (edit) kućicu klikni i biće negde dole stavka Omiljeni filmovi i serije.
Isto i kroz meni sa desne strane u Moj TV, odmah ispod pretrage.

Mislim da je ranije bila i stavka u video klubu ali ne smem da tvrdim (pre ovog irisa u kome su mnogo dobrih stvari zeznuli).
Hvala puno.

Okrenuo sam ih par puta dok nisam dobio nekoga ko je umeo bolje da objasni.

Stoji im u sistemu da prema tehnickim mogucnostima mogu sa 100 mbit dobiti ili 1 hd ili 2 sd, a uz 50 mbit do 3 hd s' tim sto ce dva sigurno raditi, za treci treba detaljnije ispitati.

Onda mi ispada najbolja opcija na 50 da uzmem sa hd i dokupim hbo paket.
Listam temu i provjeravam uslove za HD za drugara (on je na VDSL, 50 Mbit net) i nabasah na ovaj stariji post, pa sam skroz zbunjen da sa 50 Mbit-a mozes izvuci vise HD kanala (vjerovatno je greska u kucanja)...

Pa da uprostim pitanje, da li na VDSL 50 Mbit paketu moze da se izvuce bar jedan HD prikljucak? Naravno, zvace ih i pokusati da ukljuci, ali cisto da zna sa tehnicke strane da se postavi ako nabasa na neku neznalicu u call centru.

P.S. Znam da je malo off-topic, ali s obzirom da je ranije bilo rijeci o istom ovdje na temu, da pokusam i ja...

Sve zavisi kakvi su mu parametri, tj. koliko je udaljen od centrale, to mu određuje tehničke mogućnosti. Ja imam 50 Mb/s, 3 Stb-a sa HD kanalima i sve to na Fast profilu, ali sam na samo 200m od centrale.

Ne mogu da nađem sliku sa parametrina na VDSL (verovatno je negde u VDSL Telekom temi, gde je pisano o tome) kada su pušteni opet HD kanali.
Imao tri STB uređaja još na 20mb/s.
Gledaš Attainable rate Down. Za tri uređaja treba da bude oko 3x8000 za HD, negde oko 24000 ukupno. EDIT: startno je 50000 za 50 Mb/s za net, IPTV ima odvojen protok.
Npr. ovo je kada sam reklamirao kod nekog produženja gde mi nisu uključili HD kanale i vidi se da je Actual Rate Down oko 54000 (50 mb/s i to malo preko je SD signal).
Kada je pušten HD signal Actual rate je bio oko 75000 (50 mb/s i još 3x8 za tri hd uređaja).
24-09-2018.jpg
Meni nisu davali na ove parametre 100 Mb/s, nisu mogli da garantuju brzinu net-a. Što je i logično.
Pogledaj Telekom VDSL temu, tamo je cinculirano u detalje o tome.

Hvala puno momci, odgovori su 100% u metu! To je sve što me zanimalo...

@nesa69 Mislim da sam tokom pretrage po forumu već vidio negdje tvoje postove na ovu temu kao i pomenutu sliku sa parametrima... Samo nisam baš najbolje ukapirao... Ali ovdje si mi kratko i jasno otklonio sve nedoumice! Zahvaljujem.

Drugari zamoljen sam od strane komšije koji ima Iris TV box model HP4024 da instaliram Netflix, da li možete reći ukratko šta treba, da li jednostavno treba samo da skinem Netflix .apk i prebacim preko USB -a? Da li ima neki file manager ili nešto gde mogu da instaliram taj .apk fajl?

I valjda ima fazon da HP4024 kad se pretvori u ''android'' više ne može paralelno da se koristi i za gledanje klasične tv, možda grešim ali mislim da je tako neko ovde napisao, da li na ovoj ili drugoj temi ne znam tako da ako je čovek hteo Netflix da gleda onda ne može i Iris tv (ne Iris smart). Naravno, ako je pretplatnik mts-a i u sklopu usluge ima i tv.

Druga priča je već sa HPH07 koji sam i ja mnogi odavde iskoristio paralelno i za gledanje Iris tv i za taj nazovi android ma kakav da je. Cimanje jeste, počev od izvlačenja kabla do još mnogo čega ali završi neki posao. U međuvremenu sam još dva ''nabavljena'' HPH07 nekako ubacio u taj ''android'' mod da mogu samo i isključivo da ih koristim recimo za Kodi, Eon, Stremio, Smart tube ali samo sa opcijom da uz pomoć button mapper-a uđem u atv launcher primera radi a ne da ja te boksove popularno rečeno softmodujem i očistim od mts aplikacija jer to ne znam i ne umem niti bih se usudio tako nešto i da pokušam. Ima ko to zna i neka ti ljudi slobodno svoje znanje i naplate.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno