Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je, dok ne otkacis sa drugog uredjaja ne moze da kontrolise boks, zato sto nema uporedo dva moda ic i bt, kao recimo notus od eon boksa ima dugme za prebacivanje modova.

Pozzz
Treba mi pomoć . Odabrao sam omiljene kanale . Kad god upalim tv prvo ide monaj info kanal , pa kada ukucam broj kanala koji hocu da gledam i krenem posle da menjam kanale , pojavljuju se svi kanali - i oni koji nisu u grupi omiljenih .
Moze li se to nekako resiti - u pitanju je q11 a kanale nisam sortirao posle odabira u omiljene .
Hvala

Ne može se rešiti, tako je kako je. Čim ukucaš broj nekog kanala koji nije među omiljenima onda automatski izlaziš iz liste tih omiljenih kanala.

Ali ja uvek ukucam broj kanala iz liste i kad krenem da prebacujem kanale pojave se onda svi kanali

Pozdrav Ljudi,

Imam jednu zanimljivu stvar da podelim sa vama ko ima Huawei rutere ( HG8245Q2 i WA8021V5 - u mom slucaju od MTS-a).Screenshot 2023-04-18 at 09.55.11.png
Dosta nas zna da mozemo da pristupimo preko IP adrese da ih konfigurisemo u browser-u.

Uglavnom postoji Aplikacija koja je dostupna za Android i iOS uredjaje i zove se:

LinkHome ( Huawei Technologies Co., Ltd. )

U tekstu ispod mozete da procitate sta aplikacija nudi:
The app provides the following functions:
• Home gateway configuration and management
• Blacklist, Wi-Fi settings, parent control, and guest network management, providing refined control over your wired and wireless networks and connected devices
• Quick home gateway diagnosis, providing visibility into your home network for possible adjustment
• Distributed network test, helping you measure roaming indicators, such as delay, packet loss, and speed in distributed Wi-Fi scenarios
• Segment-based speed test function for home networks, helping you learn the uplink and downlink rates of each segment from the STA to the AP, gateway, and Internet and locate home network faults.

Ovo su Screenshot-ovi sa iOS-a i Android-a:

IMG_0682.PNG dbcf83fb-a473-4ca6-aee4-789555d6cc1c.JPG

Uglavnom aplikacija moze da se skine samo sa Kineskog ( iOS - App Store-a ) i ( Android - Play Store-a).

Kako skinuti:
Android:
link: https://apkpure.com/linkhome/com.huawei.linkhome
skinite apk sa linka i instalirati.
iOS:
Napraviti kineski Apple ID i pristupiti kineskom App Store-u i sa njega skinuti aplikaciju.

Sto se tice logovanja:
Na aplikaciju pristupate user-om i password-om od rutera i morate da budete na svojoj Wi-Fi mrezi.
Lokacija: Europe na Andorid uredjajima ili Unknown na iOS uredjaima.
User: telekom
Password: telekom

Ako ga već nisi upario...
Kucaj #1397# čime ulaziš u meni STB uređaja (tu imaš i podešavnja za HDR i slično ali nisam to dirao, radi kako treba).
Kada uđeš u meni, nađi Blutooth i daj mu da traži uređaje.
Na DALJINSKOM drži zajedno OK i VIDEO KLUB dugme jedno 5 sekundi (krenuće da trepče crveno).
Prikazaće ti se kao RB11 ili tako nešto i samo ga upari.
Namestanje blutooth povezivanja sa stb hp4024

Namestio sam blutooth konekciju daljinskog sa stb HP4024 kao sto je navedeno gore.
Mora brzo da se ukuca kod da bi se uslo u meni.
Daljinski je sa blutooth znakom na poledjini.
Instalater je tvrdio da ne postoji mogucnost da se podesi blootooth, pa sam
i njemu pokazao. :)

Namestanje blutooth povezivanja sa stb hp4024

Namestio sam blutooth konekciju daljinskog sa stb HP4024 kao sto je navedeno gore.
Mora brzo da se ukuca kod da bi se uslo u meni.
Daljinski je sa blutooth znakom na poledjini.
Instalater je tvrdio da ne postoji mogucnost da se podesi blootooth, pa sam
i njemu pokazao. :)
Sve to radi dok se ne izadje iz podesavanja kad se izadje i dalje ostaje samo standardni daljinski BT ne radi a stoji da je povezan

Kod mene rade BT komande.
Radi i kad se prekrije ir na daljinskom.
Pritom, stb je zavucen iza tv.

radi samo na hp4024, hph07 nikada ne prebaci daljinski u BT mod(sto se desi kada se pojavi ona fullscreen animacija na hp4024), nego ostane u IR modu iako je uparen/povezan na BT.

Juče su sestri uveli optiku i doneli dva nova stb-a hp4024, ono je živo smeće u odnosu na Q11. Na vdsl-u je radio fantastično, a ovaj na optici malo malo pa zabaguje, i mora restart.

Prilozi

• 20230423_155733.jpg
    20230423_155733.jpg
    89.2 KB · Pregleda: 81
Juče su sestri uveli optiku i doneli dva nova stb-a hp4024, ono je živo smeće u odnosu na Q11. Na vdsl-u je radio fantastično, a ovaj na optici malo malo pa zabaguje, i mora restart.
4024 radi odlicno, bar koliko sam ja imao prilike da vidim, a jesam u vise situacija. Pozovi korisnicki i prijavi problem, nesto ti tu ne valja, mozda se gubi konekcija sa netom...

Pozvao sam i prijavio, ovo se dešava kada se nešto vrati unazad, tada zabaguje, dok live tv ide normano. Kada se vrati unazad, nakon sat i nešto vremena zabaguje, dok drugi radi normalno u drugoj sobi. Sumnjam baš da optika prekida, ali videću šta će odgovoriti.

Pozvao sam i prijavio, ovo se dešava kada se nešto vrati unazad, tada zabaguje, dok live tv ide normano. Kada se vrati unazad, nakon sat i nešto vremena zabaguje, dok drugi radi normalno u drugoj sobi. Sumnjam baš da optika prekida, ali videću šta će odgovoriti.
Nisi rekao bitnu stvar, da zabaguje kada se vrati unazad, u realnom vremenu radi lepo. Taj problem imam ja vec mozda 16 meseci, na sva tri hph07. Zvao, dolazili, gledali, i nista nikad nisu mogli da urade.

Moj propust, izvinjavam se što nisam naglasio bitnu činjenicu. Znači da je očigledno problem u android boxevima, jer je Q11 radio bez problema 3 godine. Videću šta će reći, svakako može da odustane od ugovora u roku od 14 dana. Nekako to unazad se najviše i koristi, bar mi u kući, zgodno je da se premotaju reklame itd, a ako to ne funkcioniše kako treba, onda im džabe takva usluga.

Verovatno nije dobro konfigurisano, treba prijaviti i obavestiti ih da će ugovor biti raskinut ukoliko kroz par dana ne reše problem. Ako ih to ne motiviše, onda svakako ni posle tog roka neće biti agilni.

Moj propust, izvinjavam se što nisam naglasio bitnu činjenicu. Znači da je očigledno problem u android boxevima, jer je Q11 radio bez problema 3 godine. Videću šta će reći, svakako može da odustane od ugovora u roku od 14 dana. Nekako to unazad se najviše i koristi, bar mi u kući, zgodno je da se premotaju reklame itd, a ako to ne funkcioniše kako treba, onda im džabe takva usluga.
Ne bih rekao da je do box-a. Ja imam u istom stanu i q11 i hp4024. Oba rade dobro, a hp4024 čak i bolje i malo brže.
Svakako reklamacija i pretnja da ćete raskinuti ugovor ako ne rèse problem. Čak i ako prođe 14 dana vi možete raskinuti uz plaćanje samo perioda koji ste koristili uslugu

Onu sliku što si okačio za gubljenje linka za IPTV nisam u životu video.
Mada imam samo q11 i hph07.
Zovi ih. Moguće da je loš stb. Džabe se nerviraš, neka rešavaju.

Ne gubi on link, kao da zabaguje iptv aplikacija pošto je android box. Prvo se zamrzne slika, a onda nakon nekog vremena crn ekran, i izađe poruka IPTV isn't responding, zatim odem na close app, pokrene se ponovo i radi ok neko vreme. Javljam šta su uradili kad se sete da odgovore 😆

Ja imam u istom stanu i q11 i hp4024. Oba rade dobro, a hp4024 čak i bolje i malo brže.
Imam i ja tu kombinaciju, mada su me danas zvali i rekli da je u Novi Sad stiglo više komada hp4024, pa ako hoću onda imam pravo da razdužim stari q11 i uzmem novi, tako da mi oba boxa budu android uređaji. Otići ću sutra do poslovnice da vidim da li će biti tako kao što kažu ili samo pokušavaju da mi uvale i drugi dodatni (ukupno treći) STB.

Inače složio bih se sa navedenim, tj. da hp4024 radi bolje sa Iris dvojkom nego q11, mada i q11 još nije za bacanje.

Ovde u gradu jedino niko više od zaposlenih u Telekomu ne pominje onog "starog debeljka", odnosno Huawei EC2108V5 STB

Uspelo mi je da dobijem HP4024 umesto Q11. Sada imam dva android STB-a. Kad budem hteo da uzmem treći ili četvrti opet će biti isti model. Treba samo biti ljubazan i pokazati Telekomovim radnicima da korisnik dobra zna šta govori. I eto, dobiješ sve što hoćeš. Ne bi ni bilo normalno da bude drugačije, kad znaju da dobijaju od mene konkretno 7000 dinara mesečno.

Ja bih još uvek imao tog starog debeljka da ga nisam sam vratio kad mi je istekao ugovor. Počeli su onda naplaćivati dodatni stb i ja to isoristio da vratim debelu ciglu. Onda kad sam potpisao novi ugovor tražio dodatni stb i dobio hp4024. Da nisam to uradio imao bih još taj stari, spori stb.
Inače prvi put čujem da sami zovu da zamene stb za noviji. Kod mene u zgradi još uvek većina ima te stare debele i niko im ne nudi zamenu

Ja bih još uvek imao tog starog debeljka da ga nisam sam vratio kad mi je istekao ugovor. Počeli su onda naplaćivati dodatni stb i ja to isoristio da vratim debelu ciglu. Onda kad sam potpisao novi ugovor tražio dodatni stb i dobio hp4024. Da nisam to uradio imao bih još taj stari, spori stb.
Inače prvi put čujem da sami zovu da zamene stb za noviji. Kod mene u zgradi još uvek većina ima te stare debele i niko im ne nudi zamenu
Q11 nije stari debeli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno