Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pola sata posle ponoći i u Užicu novi IRIS, meni se ovo ni ič ne dopada, klasična kozmetika sa izbacivanjem opcija koje su bile itekako korisne. Nema back dugmeta za prethodno gledani kanal, nema sortiranja kanala kakvo je bilo, nema više da kanale na koje nisi pretplaćen putem sortiranja ''gurneš'' gde želiš (negde na kraj da uopšte ne naletiš na njih) nego moraš da ih preskačeš ali srećom bez problema koje su imali neki korisnici koji su o tome pisali, jednostavno ne da nije ništa epohalno već sasvim nepotrebno i dodatno zakukuljeno. Ali to se i dalo očekivati od njih. Nisam imao vremena da ''testiram'' sad tu neku fluidnost i još neke opcije ali ovo je unazađenje a ne unapređenje.

Do pre 15-tak strana su svi zivi kukakli na stari interfejs, sada ispade kako je itekako imao vrhunske opcije i bio neuporedivo bolji od ovoga. Novi UI je barem duplo bolji od onog uzasa gde su napredni korisnici imali naprednu funkciju sortiranja kanala, eeej. :) I osim toga nista. Back opcija jeste bila korisna ali je isto tako ovaj UI fluidniji, EON fazon i bukvalno sam nakon updejta provalio sve sto me je zanimalo, dok na starom nisam ni znao za postojanje nekih opcija jer su suludo razbacane po meniju.

Radi se o firmi koja jos fura raspade od bokseva, o firmi koja je izbacila ovaj stari UI kao tehnoloski savrseno resenje pre par godina, a sada ste kao svi razocarani ovim sminkerajom jer ste ocekivali FullHD, 4K i da to sve tece kao mleko na ovim linux feat. aosp boksevima. Kasne ko zna koliko godina za konkurencijom i niko ih ne pegla za android tv boks, za blutut daljinac, za netflix, dizni i slicno, vec za sortiranje kanala.

Molim strucnjake telekoma ako se *****u pa dodju ovde da citaju da vrate sve na staro, jer je sortiranje kanala najjaca opcija, da stave sve u HD rezoluciju, da ubace na svaki kanal sliku u slici, vremensku prognozu i akcijske cene iz maksija.

treba pisati MTS da omoguci korisnicima koji žele prelazak i na stari IRIS .Iz krajnosti u krajnost . Svi pisemo sta jos fali i sta bi trebalo i moglo da se unapredi u nadi da neko iz MTS a čita ...
Al da je novi IRIS gori sporiji losiji to svakako nije.

Stigao i u Loznicu. Meni je ovo daleko bolje od starog sistema. Na HP4024 radi perfektno, čak je i na starom Huawei STB-u podnošljiv, i bolji od prethodne verzije. Trebalo mi je 10 minuta da se naviknem. Bilo bi dobro da reše to sortiranje kanala, prvenstveno zbog starijih korisnika. Osamdesetogodišnjoj kevi sam izdvojio 8 kanala, u favoritima posebnog naloga, da je ne bi zaticao uplakanu pored TV-a. Nije fer, plaća dvesta i kusur. Svi ćemo, bar se nadam, biti matori...

Poslednja izmena od urednika:
Al da je novi IRIS gori sporiji losiji to svakako nije.

Jeste, velikoj vecini Srbije jeste sporiji iz razloga sto je star hardware, gledaj na to da velika ali ogromna vecina Srbije nije ni internet pismena niti ih zanima da citaju forume... oni i ne znaju da pozovu tehnicku podrsku u MTS ili prijave smetnju.

Možda samo oni sa relativno malim dijagonalama.

Od 9.februara net i televizija ne rade kako treba kod mojih, radnici se prave ludi i ne znaju kako da rese problem sa linijom. Trazio sam da dobijemo novi stb box kad rese problem, posto imam stari beli koji se greje kao lud i ne daju, kazu samo novi korisnici dobijaju novi, vama samo polovni beli. Jel postoji neki nacin da dobijem nov stb box?

Mikrotalasna je dobar predlog, nikako 2 minuta - par sekundi, kad su konji. Ja nemam takva iskustva, uvek sve završavah sa terencima. Lepa reč, gvozdena vrata, ovo - ono... Telekom je težak zverinjak, milion klanova... kao i svaka ničija firma. Neću da pričam kroz kakve sam sve ludorije prolazio, glupo je da ljudi budu otpušteni. Nagrabusili bi nedužni. Negde sam pisao o pokušaju uvođenja optike, nestanku trećeg STB-a i daljincima... Sad mi je smešno. Od tad imam žuljeve na mozgu.

Moram još i ovo, nekad sam u ovim krajevima pokušavao da zastupam EUnet. ADSL, pola megabita za snobove i entuzijaste.... Kakva je to bila firma, i kakvi ljudi! Tehnička podrška koja ostane s tobom celu noć na vezi, dok se ne reši problem... ADSL portovi nestali, volšebno... Daco, ako ovo čitaš, volim Te!😂 Naravno da su ih ovi proždrali!

Постоји ли могућност искључивања титла на тв каналима и у видео клубу?

Radi li nekako Iris 2.0 na onim risiverima Huawei ec2108v5?

Kod mene u Novi Sad na optičkoj mreži još nije stiglo ažuriranje softvera, a imam jedan taj stari set top box.

Ne znam da li će biti potrebna zamena kad do mene stigne Iris 2.0

Da li Iris platforma podrzava vise audio podnosilaca, konkretno da li HBO ima 5.1 zvuk i da li na Eurosportu mogu da se puste engleski komentatori?

Radi li nekako Iris 2.0 na onim risiverima Huawei ec2108v5?

Kod mene u Novi Sad na optičkoj mreži još nije stiglo ažuriranje softvera, a imam jedan taj stari set top box.

Ne znam da li će biti potrebna zamena kad do mene stigne Iris 2.0
Za divno čudo stari beli stb odrađuje ovaj novi iris brže i fluidnije nego nego prošlu verziju. Ja jesam kritikovao i ostajem pri tome da je back dugme koje sam baš koristio kao i sortiranje kanala onako kako mi želimo (a ne njihovo po default, filmski, sportski...) neophodno ali šta je tu je, barem za sada. Radi 2.0 dobro na risiverima koje imam, na HPH07 baš leti a eto na ovom starom debelom nijednom do sada nije iziskivalo resetovanje što je kod prethodne verzije bilo neretko, videćemo kako će se dalje odvijati situacija.

Vezano za blutut daljince, ekipa misli da su im korisnici hakeri. Nigde nema uputstva za uparivanje. To što mi, beznačajna zajednica, znamo je nebitno. Nedavno sam, u poslovnici MTS-a, uzeo dva nova za dinar, nijedan nije blutut. Ekipa iza pulta nije imala pojma o čemu pričam. Sad ovaj jedinac držim u celeofanu i koristim ga za očitavanje nivoa potrošenosti baterije u ostalih 10

Dobro, ostali su na kupujem-prodajem. Dok nisam zakoprcao po ovoj priči nisam verovao da je ovako nešto moguće. Stotine novih daljinaca i STB uređaja se mogu kupiti na kojekakvim kupujem-prodajem i sl. sajtovima. Svi imaju MTS ili Iris logo. Nikog nije briga! Svi znamo da je nemoguće legalno imati u vlasništvu brendiran MTS uređaj... Ima da izađem u Kurir il' kod onih pu-pu-pu...

Нестао ми пост. Некоме не одговара да се помиње немогућност искључивања титлова. Нарочито су у видео клубу предимензионисани.

Novi Iris je stigao u Valjevo 😉 Znate kako, ukusi su različiti, meni je ovaj novi neuporedivo lepši, pregledniji i bar dva puta brži. Imam q11 risiver. Na staroj verziji mi bez svakodnevnog restarta nije hteo prikazivati Arene od 149 pa na dalje i doku programe od 350 pa na dalje. Ovaj novi za sada radi bez problema. Moram da priznam da sortiranje kanala nisam nikad radio jer koliko sam razumeo ne mogu se dodati normalni redni brojevi nego bi ostajali oni inicijalni a to mi bilo bezveze pa nikad nisam ni probao. Back dugme će mi nedostajati ali ću ga istrpeti zarad ove brzine, fluidnosti, veće lepote interfejsa i nadam se manjeg broja restarta. Eto, ima nas svakakvih 😀

Radi savršeno! Priča je kao i u svemu drugom: ulepšaj i degradiraj! Malo performansi, malo problema! Prošlo je vreme kvaliteta!

Trenutno jedan pored drugog q11 sa iris 2 i hp4024 sa starim irisom. Probao jedan pa drugi. Ipak bolje radi iris 2. Ne bih se vratio na stari 😁

Mislim da je vreme za novu temu " update Iris boxa, kad stize , ko , kad i gde je dobio , dal je bolja stara ili nova ( v1.0 vs v2.0 ) i poredjenje Iris boxeva " jer ocigledno ima dosta zainteresovanih i samo ce da prsti 😃😁😉😂🤣👍

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno