Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vratili sortiranje kanala i povratak na prethodno gledani kanal (dugme koje je bilo za sliku u slici) u Iris 2.0. Upravo dobio azuriranje.
Imam dva boxa. Na HP4024 povratak na prerhodni kanal radi, ali na q11 ne radi.
Ukinuli sliku u slicu. Stvaro su uradili veliku glupost jer je to bila jedina njihova prednost. Koristio sam tu funkciju i bila mi je baš kul kad pratim dve tekme

Meni se to desilo kada sam u HDMI podešavanjima u opciji "HDMI Deep Color" ostavio na 8K (pošto je u pitanju 8K televizor), a na HP 4024 STB-u stavio 4K. Slika je bila na osmini TV-a. Čim sam u "HDMI Deep Color" stavio na 4K, bilo je onda normalno.
Možda je u pitanju drugo nešto kod tog člana, kod mene je bilo ovo u pitanju.
Ja to podešavanje ne mogu nigde da nađem, al hvala ti u svakom slučaju

dal neko moze da mi kaze u cemu je poenta Bluetooth daljinskog?
Video sam ovde da se neki ljudi zale da ga nemaju, a ja ga imam, pa ne znam sta mi to uopste znaci....

Znaci ti da ne moras da uperujes daljinski u box da izvrsis promenu koju zelis na TVu, ne moras ni biti u istoj prostoriji na kraju krajeva, eto tome sluzi, odlicna funkcija i radi odlicno na HP 4024 boxu.

Поздрав људи, да ли се још некоме десило да Ирис смарт апликација на откључаном ХПХ07 боксу толико сецка да је буквално негледљива?
Покушао сам и на кабл да га накачим, иста прича, константно кочи и лагује... Мислим да сам скинуо апк са апкпјур, ако то ишта значи.

Поздрав људи, да ли се још некоме десило да Ирис смарт апликација на откључаном ХПХ07 боксу толико сецка да је буквално негледљива?
Покушао сам и на кабл да га накачим, иста прича, константно кочи и лагује... Мислим да сам скинуо апк са апкпјур, ако то ишта значи.
Koji je to "ХПХ07" box?

To je STB box koji ti dodeli MTS za IPTV uslugu sa "ugrađenim" Irisom. HPH07 skyworth latinično.
Nije predviđen za otključavanje i Iris smart aplikaciju pa mu tako radi.

Ma znam šta je HPH07 ali nisam znao šta je ХПХ07, mislio sam da se čita sa "iks"

Ne mogu da verujem da su ukinuli sliku u slici...uzas
Upravo sam dobio potvrdu ovog ukidanja.

"Back dugme je korisnicima bitnije od funkcije slika u slici. Zato je ova funkcija najnovijim ažuriranjem trajno onemogućena. Sve je učinjeno u skladu sa zahtevima i reakcijama korisnika". To je ono što će sada svi dobiti kao zvaničnu informaciju, kad god pozovu agente podrške u call centru.

Pa ako je moguce isprogramirati, sto da ne.
Bilo bi super.🤣

Meni pip nije toliko bitan ali verujem da mnogima jeste. Back dugme trenutno ima totalno neboloznu funkciju da gde god se nalazis otvara meni a dugme za otvaranje menija postoji tako da je to dupliranje funkcije. Moglo je da dobije istu funkciju kao sto je imalo ako nista drugo. Vratili su sortiranje a i to je uradjeno traljavo gde lista ide obrnuto. Stice se zaista utisak da ovo rade neiskusni ljudi koji nisu bas dorasli svom poslu, bez da uvredim nekog.

Upravo tako. Sad imaju dva dugmeta koja rade istu stvar, a zbog toga su izbacili korisnu funkciju.
Osim toga povratak na prethodni kanal ne radi na q11

meni radi povretak na prethodni kanal na q11
namestio sam omiljene kanale , ali kad god upalim kreće sa onim info kanalom , pa onda rts1‚i td , a njega nisam stavio u omiljene
kako da sredim da ne otvara info i posle toga da ne krece od RTS1

Imaju i one četiri boje dugmeta da dodele za muzičke želje nego nas zaj...ju 🙂
Lepo vrate komande sa prethodne verzije irisa.
Edit: baš sam našao neki zaostali daljinac od lg crt televizora da proverim. To dugme što je bilo za pip je bilo za prethodni gledani program. Tako da ajde da prođe.
Ali imaju gomilu dugmadi bez funkcije da dodele za pip.

To uključuje otvaranje boxa, lemljenje žica kao i usb to uart bridge. Jesi li i dalje zainteresovan? 😂

Bitno da posle može i CoreELEC verovatno 😂😂

Znači varijanta koristio Linux OS da mount-uje eMMC particije i zvekne apk fajlove na /data particiju?

Mislim da ce srpsko govorno podrucje da ostane na imam pip ( vise nemam ) imam vracanje predhodnog kanala .......... ,😂🤣😂🤣😂🤣
I da ne zaboravimo da pisemo na mail ..... i da se zalimo sto nema update

Kažu da nema glupih pitanja,pa da probam,vec sam pisao ovde da putem d link mi je od gazde u drugi deo kuce sproveden signal za iris tv,pošto ga retko koristim,zamolio sam gazdu samo da prebaci sa lan 3 na lan 4 moj kabal i tako sam dobio stabilnu internet konekciju(dosad koristio A1 kucni)što mi je mnogo bitnije,pošto nemam iskustva sa mrežama i ne bih preterano da čačkam zanima me da li po potrebi recimo kad mi baš zatreba tv neka tekma i slično,mogu putem podesavanja modema(HG8245W5-6T)promeniti da se Lan 4 ponaša kao Lan 2 ili 3 tj da mogu da gledam tv,nadam se da me neko skapirao šta pitam😄 .

Ovo ali prebacujes LAN4 iz internet u IPTV, ne 2 i 3 iz IPTV u internet
I ovo uradi preko wifi jer kada prebacis port u IPTV nećeš više moći da udjes u interfejs rutera preko kabla
Ili kupi managed/smart switch koji ćeš staviti na svoj kraj powerline adaptera pa onda možeš imati istovremeno i IPTV i internet preko te jedne veze kada namestis kako treba

Poslednja izmena:

Ovo ali prebacujes LAN4 iz internet u IPTV, ne 2 i 3 iz IPTV u internet
I ovo uradi preko wifi jer kada prebacis port u IPTV nećeš više moći da udjes u interfejs rutera preko kabla
Ili kupi managed/smart switch koji ćeš staviti na svoj kraj powerline adaptera pa onda možeš imati istovremeno i IPTV i internet preko te jedne veze kada namestis kako treba

Može malo pojašnjenje,šta je to managed smart switch gde kupit,okvirno cena ako znaš i kako we montira tj koristi na power line adapteru?
Ovaj video sam pogledao ali to je da sve prebacim da bude internet a meni treba kontra samo LAn 4 po potrebi na iptv da prebacim..

Hvala na pomoći.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno