Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Tekman Na screenshot-ovima iz AIDA64 aplikacije se lepo i jasno vidi koji je model uređaja u pitanju. I naravno da je sam AIDA64 jedna od "ubačenih" aplikacija. Prema tome očigledno da nije "nikako".

mozda covek nece da kaze da ne bi blokirali u sledecem fw update-u kao sto su menjali nesto u vezi sa adb debugging na hph07 novijim verzijama
mada u svojim proslim porukama nesto je pisao u vezi sa adb fastboot, prelistajte

Ne znam, evo ja probao update na hp4024, dodje na oko 25% i ispise error, restartuje se box i sve po starom.

A meni sve regularno instalira svih 100% pokrene TV sa novim softverom onda ga ovi iz Mts prepoznaju i vrate sami na 2.6.7, tako da je nemoguce na duze drzati taj 2.6.7 ili ja ne znam nesto pa bi bilo dobro da se javi kolega koji je postavio update da objasni sta ne radim dobro(a mislim da je sve dobro jedino njivovi serveri provaljuju da ne odgovara softver pa bi mogao da kaze kako je to resio a da ga ne vrate na staro)

A meni sve regularno instalira svih 100% pokrene TV sa novim softverom onda ga ovi iz Mts prepoznaju i vrate sami na 2.6.7, tako da je nemoguce na duze drzati taj 2.6.7 ili ja ne znam nesto pa bi bilo dobro da se javi kolega koji je postavio update da objasni sta ne radim dobro(a mislim da je sve dobro jedino njivovi serveri provaljuju da ne odgovara softver pa bi mogao da kaze kako je to resio a da ga ne vrate na staro)
skontao sam, antivirus mi obrisao tih 25% fajla iz zipa lol.. ne znam zasto, kaze virus a nije. o boze...
Onda nam samo ostaje da nam Miroslav otkrije tajnu kako instalira aplikacije :) Posto je zakljucan developer options i adb ne radi.

Poslednja izmena:
Mora sa brotliem system.new.br (iz update.zip) da se prebaci u dat. Posle se dat raspakuje, ubaci u njega apk koje zelis, repakujes ga ponovo i kao takvog flesujes update.
Najlaksa opcija bi bila da Miroslav postavi vec skuvan update i kaze kako je blokirao telekom adrese za proveru 😁

To ne bi trebalo da bude problem ali se verifikuje zip pre instalacije tako da ako se šta menja, instalacija ne prolazi. Miroslav nas teasuje 😂

A meni sve regularno instalira svih 100% pokrene TV sa novim softverom onda ga ovi iz Mts prepoznaju i vrate sami na 2.6.7, tako da je nemoguce na duze drzati taj 2.6.7 ili ja ne znam nesto pa bi bilo dobro da se javi kolega koji je postavio update da objasni sta ne radim dobro(a mislim da je sve dobro jedino njivovi serveri provaljuju da ne odgovara softver pa bi mogao da kaze kako je to resio a da ga ne vrate na staro.
Moj je bio 2.6.5 pa sam ga update na 2.6.9 i vratio se na 2.6.7.

Box se resetuje na sledeci nacin: napravite prazan fajl bez extenzije koji se zove: autotest_command i u njega upisite: reset_system i iskopirajte taj fajl na root od usb drajva, ubodete usb drajv u box i resetovace se bez ikakvih pitanja na ekranu.

Posto se box resetuje na fabricka podesavanja sa fajl komandama, 100% se sa time moze uraditi nesto vise. Pretpostavljam da postoji ceo spisak komandi koje na isti nacin mogu da upravljaju sa softwerom u boxu.

Moj je bio 2.6.5 pa sam ga update na 2.6.9 i vratio se na 2.6.7.
To je normalno. Tako je radio i Move box. Jednostavno puštaju po mac adresama update i ako za tvoju još nije stigao, vraća se na stari.
mozda covek nece da kaze da ne bi blokirali u sledecem fw update-u kao sto su menjali nesto u vezi sa adb debugging na hph07 novijim verzijama
mada u svojim proslim porukama nesto je pisao u vezi sa adb fastboot, prelistajte
Sve radi normalno i na najnovijem hph07 firmwareu.

mirosslav zbija prvoaprilske sale sa nama i sa hp4024.. vidim ja sta je tu po sredi.

Само за омиљене канале... а редни број остаје исти...

Само за омиљене канале... а редни број остаје исти...
To sto je za omiljene je ok, to sto numeracija ostaje ista, meni je bezveze ali nisam ni ocekivao to da urade. To su dodatni "sati" programiranja. Ali i ovo su blentavo uradili. Kada udjes u listu za sortiranje kanala po meni idi obrnuto. Umesto da kanali krecu odozgo ka dole ovde ide obrnuto. Svaki dodati kanal ide na vrh umesto na dno liste.

Culi su kukanje nas za sortiranje omiljenih i back dugme (y)

Pa ako radi kukanje ajmo da nastavimo :
1.Omogucite numeraciju kanala
2. Pustite AreneSport u 4K rezoluciji
3.Vratite promene audio feeda za sportske kanale
4.Vratite mozaik
):
Ajmo!
Vidim da su promenili pozadinu kada se dole otvori sta je na programu sad/sledece itd. Bilo je belo s tankim crnim slovima, oslepeh, sad crna pozadina s sivkastim (y) (y) (y)

Posle noćašnjeg ažuriranja Irisa meni se potpuno poremetila Omiljena lista kanala. Na kraju sam je obrisala. Ponovo sam izabrala kanale i oni su se poređali automatski prema svom rednom broju. Međutim sad ako hoćeš naknadno da ubaciš neki kanal u Omiljenu listu on se neće sortirati u listi automatski po svom rednom broju, već moraš da odeš u Podešavanja - Upravljanje kanalima da bi mu podesio mesto. Bez veze!
Takođe, ono što je najvažnije, kanali u Omiljenoj listi su poređani od najvećeg broja ka najmanjem, kad klikćeš na CH+ kanali idu unazad 106, 105, 104, umesto 104, 105, 106 i obrnuto. Ako čita neko iz Mts, molim vas, popravite ovo.

Imas sad mogucnost da sortiras sama redosled po želji

Znači sortiranje samo za omiljene kanale...ne i globalno što sam recio koristio na prošlom Iris-u. Nikako da odrade sve do kraja i kako treba. Barem to back dugme da su vratili, ovo ažuriranje ide postupno pa ko zna kad stigne do svih.

Nema nista od toga kod mene, nit radi back dugme nit ista sto ste pisali.
Upde nije dosao Bg Zvezdara.

Auuuu, iscitala sam 30 strana foruma i probala pretragu ali izgleda da nije bilo slicno pitanje - jel moguce da sam ja jedina kojoj se sadrzaj na iris go ne podudara sa sadrzajem na iris 2 na TV?! Ja imam sav sadrzaj otkljucan, na iris go na iphone vidim neke serije (dexter, house md, euphoria, riviera, night manager…) a na tv ih u video klubu nema. Da preskocim pretragu koja je dosta nesrecna bila i ostala, stavila sam pomenute serije u omiljene, nijedna se nije zabelezila na tv (medjutim jedna koje ima i na tv i na mobilnom - last of us, se vidi na tv, ali sve ove ostale gore pomenute ne). O cemu se ovde radi, zna li neko i kako da povezeM sadrzaj?

Pričaš o dva sveta, o aplikaciji i o tv usluzi...
Imaš posebnu temu za Iris Go koji se razlikuje od ovoga. Ne koristim pa ne umem da odgovorim na pitanje da li treba da se vidi. Znam da se sadržaj razlikuje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno