- Učlanjen(a)
- 06.09.2014
- Poena
- 715
Moja oprema
- Laptop
- LENOVO IdeaPad Gaming 3 15ARH05
- Mobilni telefon
- Honor 200 Pro
- Pametni uređaji
- Huawei Watch GT5
- Pristup internetu
- Optički internet
Да напишемо и мало ЗА и против ТВВИЕТ. Прво и основно - никога ја не вучем за рукав и не убеђујем да узме ТВВИЕТ. Узмите тест, пробајте - ако вам се свиди, супер, ако не... Па има хиљаде других. А као што многи од вас напоменуше - никад нисам крио да сам Гробар
као и Пеца и да сам у супер односима са власником Тввиет. Али ме то никада није спречавало да делим овде шаком и капом.
Против ТВВИЕТ:
За:
И да напоменем вама који у причи скенирања ИПТВ листи нисте уопште или немате представу шта и како - лета господњег 2014 нико и словима нико није ИПТВ гледао преко МАГ уређаја, самим тим није било МАК адреса. Гледали смо на m3u листе.
Против ТВВИЕТ:
- цена
- "кашњење сигнала"
- "квалитет" сигнала у смислу освежења, тј, броја кадрова у секунди.
- број канала - ово баш ретко ко замера,
- Цена је таква каква је. Квалитет и озбиљност у раду захтева цену. Опрема захтева цену, сервери захтевају цену, закупљене линије захтевају цену. Искрен да будем, са једним другаром из Ужица сам размишљао да покренем ову причу и убрзо смо одустали. Да би био квалитетан и привукао кориснике мораш да уложиш доста
- Кашњење - сав ИПТВ касни у односу на земаљски. Тввиет " бије глас" да касни. Добро, и? То је проблем коцкарима који прате утакмицу на ТВ-у и упоредо на неком од кладионичарских сајтова и изађе им 5/10/15/20/небитно секунди раније да је неко дао гол или шта већ. Па ја гледам СББ на ЕОН уређају а комшија на аналогној кабловској и он се радује голу неког клуба или поену Ђоковића а код мене нису ни на пола збивања. И шта сад? Треба да зовнем СББ да им се најастучим мајке што касни сигнал?
- Квалитет сигнала илити број фрејмова - Па најмањи проблем је све пустити у 1080@50fps. И - шта смо добили? Да неко каже да има канал у том "квалитету" а квалитет нигде везе. Подсећа ме на оне листе на којима можемо наћи стотине 4К канала који су једва и 720р.
- Број канала - битни канали се изузетно брзо додају. Приоритет су канали са подручја Србије/Хрватске/БиХ. Истина је да има пар корисника који траже црногорске канале. Да ли ће се додати или не - немам појма, то зна "управа" ( управа напоље!!! 😁 ). Истина, има их који траже и Беин спортове и свашта нешто што има код свих других. Нема то, али има СпортКлуб 4К и , надам се ускоро, јуроспорт 4К.
За:
- Озбиљност - једна ИП адреса је од почетка. Дакле не мења се као код других сваког месеца, па сад се зове овако или онако.
- платформе - сопствени панел, сопствена андроид апликација, гледање на WEB-у, не користи се xtream ( оно што користе гомила других па @СалеКојот и ја пробијемо и делимо вама шаком и капом ), коди адон...
- враћање садржаја 7 дана уназад кроз ЕПГ - ово у Тивимејт апликацији буквално ради исто као и код СББ-а/Телекома
- подршка - труде се да на указане проблеме брзо одреагују. Ту је и вајбер заједница где се корисницима помаже саветима са различитим проблемима невезано само за тввиет. Нпр, који андрод бокс узети у којој ценовној категорији, како инсталирати СИПТВ на самсунг ТВ ако истог нема у продавници...
- не продају се "шарене лаже" у смислу непостојећих 4К канала, не ради се подизање резолуције и броја кадрова на уштрб квалитета...
И да напоменем вама који у причи скенирања ИПТВ листи нисте уопште или немате представу шта и како - лета господњег 2014 нико и словима нико није ИПТВ гледао преко МАГ уређаја, самим тим није било МАК адреса. Гледали смо на m3u листе.