Šta je novo?

IPTV iskustva (FAQ i pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да напишемо и мало ЗА и против ТВВИЕТ. Прво и основно - никога ја не вучем за рукав и не убеђујем да узме ТВВИЕТ. Узмите тест, пробајте - ако вам се свиди, супер, ако не... Па има хиљаде других. А као што многи од вас напоменуше - никад нисам крио да сам Гробар :ROFLMAO: као и Пеца и да сам у супер односима са власником Тввиет. Али ме то никада није спречавало да делим овде шаком и капом.
Против ТВВИЕТ:
  • цена
  • "кашњење сигнала"
  • "квалитет" сигнала у смислу освежења, тј, броја кадрова у секунди.
  • број канала - ово баш ретко ко замера,
Сад да одговорим на замерке онако како стоји изнад
  • Цена је таква каква је. Квалитет и озбиљност у раду захтева цену. Опрема захтева цену, сервери захтевају цену, закупљене линије захтевају цену. Искрен да будем, са једним другаром из Ужица сам размишљао да покренем ову причу и убрзо смо одустали. Да би био квалитетан и привукао кориснике мораш да уложиш доста
  • Кашњење - сав ИПТВ касни у односу на земаљски. Тввиет " бије глас" да касни. Добро, и? То је проблем коцкарима који прате утакмицу на ТВ-у и упоредо на неком од кладионичарских сајтова и изађе им 5/10/15/20/небитно секунди раније да је неко дао гол или шта већ. Па ја гледам СББ на ЕОН уређају а комшија на аналогној кабловској и он се радује голу неког клуба или поену Ђоковића а код мене нису ни на пола збивања. И шта сад? Треба да зовнем СББ да им се најастучим мајке што касни сигнал?
  • Квалитет сигнала илити број фрејмова - Па најмањи проблем је све пустити у 1080@50fps. И - шта смо добили? Да неко каже да има канал у том "квалитету" а квалитет нигде везе. Подсећа ме на оне листе на којима можемо наћи стотине 4К канала који су једва и 720р.
  • Број канала - битни канали се изузетно брзо додају. Приоритет су канали са подручја Србије/Хрватске/БиХ. Истина је да има пар корисника који траже црногорске канале. Да ли ће се додати или не - немам појма, то зна "управа" ( управа напоље!!! 😁 ). Истина, има их који траже и Беин спортове и свашта нешто што има код свих других. Нема то, али има СпортКлуб 4К и , надам се ускоро, јуроспорт 4К.
Иначе, апропо цене - писао сам већ: узети годишњу претплату и поделити са неким и има се на више уређаја и више ИП адреса.

За:
  • Озбиљност - једна ИП адреса је од почетка. Дакле не мења се као код других сваког месеца, па сад се зове овако или онако.
  • платформе - сопствени панел, сопствена андроид апликација, гледање на WEB-у, не користи се xtream ( оно што користе гомила других па @СалеКојот и ја пробијемо и делимо вама шаком и капом ), коди адон...
  • враћање садржаја 7 дана уназад кроз ЕПГ - ово у Тивимејт апликацији буквално ради исто као и код СББ-а/Телекома
  • подршка - труде се да на указане проблеме брзо одреагују. Ту је и вајбер заједница где се корисницима помаже саветима са различитим проблемима невезано само за тввиет. Нпр, који андрод бокс узети у којој ценовној категорији, како инсталирати СИПТВ на самсунг ТВ ако истог нема у продавници...
  • не продају се "шарене лаже" у смислу непостојећих 4К канала, не ради се подизање резолуције и броја кадрова на уштрб квалитета...
И нема нас 50/70.000 корисника, не кријемо се као гуја ноге, дајемо тест, не пљујемо по конкуренцији... Фина нека деца (понеки од безмало 50 лета)

И да напоменем вама који у причи скенирања ИПТВ листи нисте уопште или немате представу шта и како - лета господњег 2014 нико и словима нико није ИПТВ гледао преко МАГ уређаја, самим тим није било МАК адреса. Гледали смо на m3u листе.

Pa ti si grobar 😮😮😮 a pa to ti je veliki minus, zato vas i nema 50k 😁😁 Salu na stranu, svaka cast na iskrenosti i trudu u svemu sto radis, samo napred...

Иначе, апропо цене - писао сам већ: узети годишњу претплату и поделити са неким и има се на више уређаја и више ИП адреса.
Može malo konretnije? Kad sam pitao baš za ovo, moglo je valjda više uređaja ali sa iste adrese. To mi nije odgovaralo.

Imao sam dobar izvor za mac adrese, skoro svaka radila. Ali izgleda da je neko raspričao🙂

Može malo konretnije? Kad sam pitao baš za ovo, moglo je valjda više uređaja ali sa iste adrese. To mi nije odgovaralo.
Написах пар постова пре овог. Дакле
  • месечна претплата, тј. свака до годину дана - са једне ИП адресе могуће гледати на 3 уређаја истовремено
  • годишња претплата - са једне ИП 3 уређаја и са друге још један. Дакле, сва 4 истовремено.
Изузетак за мању претплату: Неко је теренски радник и овај месец је нпр 7 дана у другом граду. Пријави подршци да ће бити тих дана приступања са друге ИП - није проблем.

И да вас све замолим - пошто ово није тема ТВВИЕТ, молим да ме за сва питања везана за исти контактирате на ПП. Дакле, од мене више неће бити јавних одговора везаних за ТВВИЕТ. Ту сам увек за сва питања на ПП, а овде у групи сам "задужен" за дељење листи.

Ceka se dakle Duke sa recenzijom art liste... probao sam dosta listi, bas me zanima sta nudi Art a vecina drugih ne...itd itd...
Hocu samo da se sastavim sa zivotom i firmom... hronicno nam fale ljudi pa imamo haos... Najkasnije za vikend dajem raport...

P.S.:

Nasao malo vremena da procackam ART.
Meni nije bitno ali nekom verovatno jeste, Arena Premium je FHD i 50 fps.
Ne znam koliko naplacuju, nadam se ne previse jer izbor je... ´nako... Viet mi je bolji po pitanju izbora programa (ako sam dobio full ART listu).

Ono sto mi se ne svidja je da ima dosta stranih programa na listi koji ne rade.
Ali, oni koji rade su savrseno namesteni za nase podneblje, sa sve sinhronom ili titlom, nema potrebe za dodatna podesavanja kao kod nekih listi.

Poslednja izmena:
Само да прокоментаришем неупућенима претходне слике - џаба адреса стрима када је листа са user agent-ом, тако да неће радити без њега нити један стрим :p
А за питање да ли је то цела листа од АРТ-а - јесте.

Jel to "pravih" 50fps na arenama premium ili napucanih da se tako izrazim?
nevezano sad uz ovu listu sinoć sam malo gledao arene premium i ne znam da li se to meni čini ali kao da je na tim novim premium arenama slika bolja nego na "običnim", fps je bio 25 ali slika odlična,oštra, trava bez artefakata, rekao bih kvaliteta za razinu viša od običnih

vlcsnap-2021-10-28-16h40m08s791.png

vlcsnap-2021-10-28-17h06m53s978.png

Ne znam koliko se vidi na slikama ali je jako primetna razlika iznedju Arene fhd i streama kod mog kablovskog provajdera koji daje pravih 50 fps u fhd.
Najvise se primeti kod brzeg pomeranja kamere, Arena je uzas. Kad je stacionarna slika, vidi se daje fhd ali pri pomeranju je jako lose. No to je do art enkodera, ne izvora.

Poslednja izmena:
Хммммм, виет 25fps, сликано на крш монитору, браузер.
IMG_20211028_173137.jpg
Ова друга - телефон, сталкер
Screenshot_20211028_173637_com.mxtech.videoplayer.pro.jpg

И шта кажу? Ни до колена?

Poslednja izmena:
Evo ko ima Arene premium na Nordic 1 listi da uporedi sa arena premium sa tvviet-a. Na obje liste su 25 fps. Razlika nebo i zemlja u korist Nordica. A zašto, ne znam? Nek objasni neko ko zna.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko se vidi na slikama ali je jako primetna razlika iznedju Arene fhd i streama kod mog kablovskog provajdera koji daje pravih 50 fps u fhd.
Najvise se primeti kod brzeg pomeranja kamere, Arena je uzas. Kad je stacionarna slika, vidi se daje fhd ali pri pomeranju je jako lose. No to je do art enkodera, ne izvora.
vidi se na ovoj prvoj slici da je muljavo,meni su takve ostale arene ali premium ne,dapače odlične su,ne radi se o tvv niti o artu(kao običan smrtnik jasno da ga nemam;))
И шта кажу? Ни до колена?
ma ni do gležnja

Видиш, могао бих за викенд. Таман ми је на тивимејту и нордик, тввиет, арт и реддевилс, па ћу снимити и окачити. Још и exe.net да убацим и креће паткометрија.
Једино ако сутра не стигне Шилд из СР Њемачке, онда све пада у воду.

Evo ko ima Arene premium na Nordic 1 listi da uporedi sa arena premium sa tvviet-a. Na obje liste su 25 fps. Razlika nebo i zemlja u korist Nordica. A zašto, ne znam? Nek objasni neko ko zna.
Generalno ide ovako:
Imas satelitski box sa placenom karticom za odredjene kanale.
Ides na card sharing + pustis signal kroz encoder/server i radis stream.
Satelitski signal je svugde isti i najbolji kvalitet.
Kvalitet hw, sw encodera i net propusnosti (balansiras da ti bude sto jeftinije) odredjuje kvalitet stream-a.

da,na nordicu mi se čine ok s tim da su mi se sinoć činile još bolje a recimo na ott global su koma trenutno,tvviet nemam više test

Fps poredite i demonstrirate sa statičnim screenshot-ovima? :D
Sta god da okacis ovde/yt/bilo gde, oborice se kvalitet.
Pokusao sa slikom jer se bas videlo kako muti sliku na pokretnim kadrovima.

Zato ne kačiš na streaming servise nego okačiš fajl / link do fajla :D Pa koga zanima skine i pušta.

Još da uradiš i blind test da se ne zna koji je koji provajder :D

Snimiš semplove sa ffmpeg, turiš na neki server i likove u test m3u playlistu i testira Benchmark masa pirata 😂

Ja iptv koristim već 7 godine
Kablovsku sam odjavio ima već 3,5 godine.
Koristim par listi koje su najbolje na ovim prostorima, jeste da me ponekad nervira sport u 25 fps ali imam dosta strnih kanala u 50 ili 60 fps tako da se uvijek može prebaciti na drugi kanal.
Mene više nerviraju loši komentatori na Sport Klubu i Arenama.

Ima li neka lista gde je beIN sports NBA 4K stvarno 4K?
DAZN / TSN / Altitude Sports 4K ili bilo koji drugi kanal koji prenosi NBA u 4K :)

Poslednja izmena:
da kažem i ja nešto sto se tiče arene.. strimovi arena koji su u 25fps su užas bez obzira na kvalitet..dugo sam tražio koji exyu serveri imaju arene u 50fps i našao sam par njih.. ajde da kažemo od ilegalnih, poznatijih servera,RD i Art imaju arene u 50fps i jos 2 exyu servera koji uopšte nisu poznati..ali ova dva imaju mnogo "tečnije" arene u poređenju sa RD i Art. jedan od njih ima arene i u hd i sd rezoluciji sa 50fps i vidi se ta razlika u "tečnosti" u poređenju sa ovim sto su u fhd i da kažemo najbliže originalu,ali je opet mnogo bolje nego gledati u 25fps..sto se tiče legalnih iptv-a,par njih ima ove arene sto su najbliže originalu,kao na ova dva servera. takodje isto važi i za hr arene i za arene premium..nordic ima rezervni stream od arene koji je na 50fps.

tako da na kraju,dva exyu servera(koliko ja znam)su najpribližnija kvalitetu u poređenju sa kablovskom,takodje imaju i 90% drugih kanala u 50fps za koje znam da su izvorno takvi, uključujući i sk hr

Битрејт, момци, битрејт. Џаба 1080p@50fps ако је проток само 3Mbps.

Ko ima kontakt za Nordic i Art?
I da li Nordic ima samo ex yu listu (konkretno Srbija)? Druge zemlje ga ne interesuju.
Hoce zet da isproba testove da uporedi sa ott global telecom i tvviet.

Sto se tice Nordic liste imaju valjda svoj sajt, mozes tu dobiti test, nek ti neko posalje putem pp, ja ne znam koje im je zvanicni sajt. A sto se tice samo EXYU kanala, mozes im to traziti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno