1. Где пише да сам рекао да је тввиет најбоља листа? Није најбоља. Зашто? па неки замерају кашњење појединих канала у односу на неку другу листу или извор небитно. Други замерају ВОД садржај да је сиромашан. Трећима смета цена... Има вишегодишњих корисника који поједине ствари замерају, па и даље користе.
2. Зашто плаћати неку листу ХХ евра/долара/динара када се за Х евра/долара/динара може добити ово или оно? Ствар укуса. Зашто плаћати високу цену неке ИПТВ листе када се може узети легална кабловска? Наравно да не мора. Пази, ја имам СББ кабловску и интернет, али ако хоћу да гледам нпр. арене - морам да се снађем. На овај или онај начин. И обрнуто - корисници телекома Србија да би гледали СК канале исто морају да се снађу. Писао сам већ овде да сам 2 године био корисник комшијиног нета ( спустио до човека мрежни кабл и плаћао 1200 дин месечно нет ). За ИПТВ сам користио тввиет у 99% случајева. Оних 1% јесу моји "хирови" када је Ф1 у питању па гледам њихове стримове, или када је тенис у питању па гледам јуроспорт плејер, јуроспорт 360, ESPN...
3. Откуд сад дођосмо до тога да квалитет канала, а поготову спортских, није битан? Па мајку му, овде се сви упињу да објасне да без 1080@50fps гледање спортских канала је мучење јер је:
- трава мусава
- лопта негледљива
- слаб проток ( битрејт )
Aко квалитет спортских канала није битан - па реците. Даћу свакоме ко хоће било који спортски канал у СД квалитету, или 1080 са 2-3 mbps, па гледајте. А имате и зелени балкан коди адон где имате исто тако бесплатно да гледате ( велики поздрав за Пеђу - ценим и поштујем твој труд, поготову ако знамо да од тога ти ништа немаш )
4. Да ли постоји идеална листа? НЕ, и то одговорно тврдим. Јер најбоља листа би била она која би имала:
- врхунски квалитет канала
- одличан ВОД садржај, такође одличног кавалитета и преводе
- цена да је 1-2 евра месечно максимум
5. А што се мене тиче - ја да само величам тввиет, сигурно не бих НИКАДА давао некоме бесплатно да гледа било коју листу, него бих на свако питање на тему ИПТВ-а слао поруке на ПП да узме тввиет јер је најбољи. Х пута сам ЈАВНО поделио тест налог или ако ме је неко контактирао на ПП.
А да има одличних екс-Ју листи - има. Једна од њих је ред девилс. Али АРТ није одлична листа, она је само добра и ништа више. Добра је исто колико и media-future ( поздрав за Чика Курета ). Од арта је боља евелин листа и то далеко.
А ми ( тввиет )? Ми смо ту где јесмо. За неке добри, за неке неке не. Број сталних корисника се повећава, а поготову претплатника са годишњом претпалтом. Јер - више пута је наглашено да корисник са годишњом претплатом може истовремено да гледа са 3 уређаја са једне ИП и са још једног уређаја са друге ИП. И тако људи деле претплату, па више није 12 евра месец ( ако се плаћа месечно ) него 5.
И да - квалитет неке листе се огледа и у томе колико је лако или тешко доћи до њеног садржаја бесплатно. И да - знали смо да је на кајгани "процурео" један налог од тввиет. И да - пуштено је пар дана да се види колико људи и са које ИП адересе је приступало. И блокиран је тај налог као и приступ са тих ИП адреса.