Šta je novo?

Ipod

A, jel'te ljudi, ima li negde da se nabavi maska za ipod, ovaj 5.5 gen, od 30gb?
Ako ne, da li ima da se poruci sa nekog sajta(po mogucstvu da je iz evrope) da isporucuje kod nas?

Pa naravno da nema nikog u USA, zato i pitam da li je neko od forumasa zainteresovan da mi ga donese (ovaj novi video od 80Gb) i po kojoj ceni jer mi nepada na pamet da ovim domaćim lopovima dobrovoljno dajem 100€ tek tako. OK, iPod je iPod ali ja nisam zaluđen u njega i zato vodim računa i koliko plaćam, ovako ću radije izeti Sony-ja NWZ-A818.

Da ali i taj Sony je u americi 199$, sto je otprilike 11000 din, sto je manje nego kod nas.

Cena od 23k za classic od 80GB je sasvim razumna za Srbiju, cak odlicna

A, jel'te ljudi, ima li negde da se nabavi maska za ipod, ovaj 5.5 gen, od 30gb?
Ako ne, da li ima da se poruci sa nekog sajta(po mogucstvu da je iz evrope) da isporucuje kod nas?

I da je narucis, dobro bi se namucio da je zamenis, posto na ipodu to nije predvidjeno. Isti slucaj kao i sa baterijom, moze da se kupi na ebayu, dobijes i uputstvo i alat za to, ali nije kao na mobilnom

Gledam sada na ebay u Americi i polovni G5 30gb su oko nekih 150-160 $ sto i nije bas povoljno :S

Prezivecu 28%, jer na ebay-u je maska nesto tipa 7$ i video sam i alat. Isto sam video da isporucuju u Ugandu i jos na par mesta gde mogu da vas pojedu insekti(bukvalno), ali da u Srbiju ne isporucuju.
Zato pitam, da li ima neki servis ili prodavnica dodatne opreme kod nas, gde to moze da se nabavi?
Ako ne onda neki sajt.
Nasao sam ovaj, ali nesto me zeza net, pa ne mogu da otvorim sve stranice da vidim da li ima i maskica za ipodove
ipod.brando.com.hk

Buahahah, ovi na ovom sajtu nisu normalni, traze za front cover housing, 43$, kao fora sa isporukom.
A u ovu cenu upada isporuka u U.S., ko zna kolika je jos cifra za Evropu.Strasno

Buahahah, ovi na ovom sajtu nisu normalni, traze za front cover housing, 43$, kao fora sa isporukom.
A u ovu cenu upada isporuka u U.S., ko zna kolika je jos cifra za Evropu.Strasno

Šta je to, isporuka avionom, danas naručiš iz japana, sutra ti stiže na ruke ? Užas bre, a i onih 28% je užas ako hoćeš da kupiš ceo iPod, ko da kupujem extra luksuzne kubanske cigarilose a ne potrošačku tehniku... E što nisam doplomata, oni ne plaćaju porez i carinu ...

E što nisam doplomata, oni ne plaćaju porez i carinu ...

Cekaj,cekaj,cekaj...polako...imas li neke detaljnije informacije kako to funkcionise za diplomate?
Imam par ortaka, koji imaju diplomatse soshke, pa bih mozda mogao preko njih da narucujem.
Ali interesuje me kako bih to radio, jer apsolutno nemam pojma koja je procedura kada diplomate narucuju.
Ako ima neko bilo kakvu info. neka prosledi, bio bih mu zahvalan.

Iako izgleda da samo ja postujem na ovoj temi, iz sledecih redova cete i zakljuciti zasto...

Danas sam postao ponosni vlasnik (dosta izgrebanog) ipod-a 5.5gen(valjda) 30gb, bele boje, pa reko cisto da se pohvalim.

Iako izgleda da samo ja postujem na ovoj temi, iz sledecih redova cete i zakljuciti zasto...

Danas sam postao ponosni vlasnik (dosta izgrebanog) ipod-a 5.5gen(valjda) 30gb, bele boje, pa reko cisto da se pohvalim.

Koliko para?

135 + sto cu morati da se otvorim za neke sluske...

koja budala ti prodade tako jeftino :D ? Nego ako hoces ono za 47 mozemo nesto da organizujemo

Pa, pazi kada bi pre sam sebi popu#*$ tjunu, nego da dajem 50$ za usranu masku....
Nego, skapirao sam kako mogu da ga "izglacam", mislim ipod...:D
Njegov front cover, mu je uradjen po sledecem principu - Prvi sloj mu je bela plastika, a drugi mu je providna plastika....tako da to sigurno moze da se sredi poliranjem...

Jos kada bih nasao nekog ko to radi profi, bilo bi mnogo ql

Cekaj,cekaj,cekaj...polako...imas li neke detaljnije informacije kako to funkcionise za diplomate?
Nažalost ništa konkretno ti nemogu reći, samo znam da imam posebnu stavku u fiskalnom kompu za diplomate, oni podnose neku posebnu potvrdu i oslobađaju se svih taksi, a i bio mi je jedan pre neki dan, davio me koliko će mu izaći cena bez državnih dažbina... Samo znam da sigurno ne plaćaju PDV od 18%.

Jel kioristi neko Ipod Clasic za trcanje ......posto ima hard disk predpostvljam da je bolji nano sa flash memorijom ali je ovo mnogo isplativije ...

Imam ipod manje od 24h, tako da nisam jos nista radio sa njim.
Kakav sam retardiran, jedva sam skapirao i onaj itunes. Strasno:wall:

koj softver da instaliram na ipod video 30gb sa podrskom za FLAC? ekvilajzeri i ostala ****** mi nisu potrebni...

Ako neces da se zezas sa firmwareom, mozes jednostavno flac pesme da konvertujes u wav (gubis malo prostora) i tako ih ubacis na ipod

Ako ipak hoces da menjas firmware, pogledaj rockbox.org

poz

@mladen - ma onda bih morao sve flac pesme na kompu da konvertujem u wav, a to mi je nekih 200gb gore dole :) nije za bacanje :) dakle wav ne dolazi u obzir, samo flac

@northwood - video sam tu poruku, rockbox sam i imao na umu, ali me je zanimalo da li postoji mozda neka alternativa...

Pa ne 200GB posto ti je ipod samo 30 :) Btw ako nemas bas extra sluske, razliku izmedju losslessa i 320kbps mp3a neces ni primetiti, a i sa extra sluskama je pitanje (na ipodu). Plus sto Damjan kaze da sa rockboxom krace traje baterija, a i ovako traje dosta kratko...

da, pitanje je da li cu uopste primetiti razliku (imam dobre sluske, ali ipak...). glavni razlog za ovu akciju je sto brisem mp3 kad nabavim album u lossless formatu, pa onda stvari koje najcesce slusam (njih i imam u flacu) ne mogu da slusam na ipodu :(

Pa iz FLACa za minut imas ceo album u MP3, u zeljenom bitrateu..
Tako barem ja radim.

minut po minut... pogaca :d

preveliko je to cimanje, preseo bi mi ipod kad bi trebao tako za svaku pesmu.... nemam ja za to zivaca

eh,evo i ja sam vlasnik Ipod classic od 80 crnog,stvarno je extra,njakam ga ceo dan,doneo mi ga je drugar iz usa,prezadovoljan sam i imam par pitanja...
koje mi sluske preporucujete umesto ovih, nisu bas nesto :(
jel ima kod nas da se kupi folija za ekran?
je ipod universal dock ima sve izlaze na tv da ne kupujem kabel od 3000 kada je dock 3.500
i posto dosta treniram u poslednje vreme jel moze nesto da mu bude od trcanja i sl?kontam da ne moze ali ko pita ne skita... :)

Nazad
Vrh Dno