Šta je novo?

Ipod

Za rockbox imas gomile tema....evo konkretno za ipod video:

http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/WpsIpod5g

http://www.rockbox-themes.org/index.php?res=320x240x16

...moja omiljena jClix:

http://pijulius.blogspot.com/2006/08/jclix-rockbox-themes-ipod-video.html

... ono sto jos mogu da ti kazem je da je zvuk dosta bolji sa rockboxom a imas i odlicne ekvilajzere ako zelis da ga jos vise picanjis. Nema smaranja sa itunesom vec ti se ceo ipod ponasa kao 30gb flash disk i sve snimas gde hoces i kako hoces ali nazalost gubis ono ipodovo sortiranje. Baterija traje malo manje nego sa applovim softverom ali je rockbox dosta bogatiji po zadrzaju i fuinkcijama...sve u svemu kada saberes i oduzmes meni se licno dosta vise svidja i lezi rockbox....

... ono sto jos mogu da ti kazem je da je zvuk dosta bolji sa rockboxom a imas i odlicne ekvilajzere ako zelis da ga jos vise picanjis. Nema smaranja sa itunesom vec ti se ceo ipod ponasa kao 30gb flash disk i sve snimas gde hoces i kako hoces ali nazalost gubis ono ipodovo sortiranje. Baterija traje malo manje nego sa applovim softverom ali je rockbox dosta bogatiji po zadrzaju i fuinkcijama...sve u svemu kada saberes i oduzmes meni se licno dosta vise svidja i lezi rockbox....

ma najveca mana appleovog os-a je to sto nema EQ...mislim vrhunski player bez toga :)
wow gledam ove slicice i mislim steta sto nemam iPod u boji :S:
stvarno je lep ovaj jClix skin

bas cu da probam ovaj rockbox samo da napunim bateriju :)

Poslednja izmena:
Ehm, ni ja nemam mira, pa cu verovatno probati rock, samo me zanima da li u slucaju da zelim da se vratim na originalni ipod sw?

vidim da se po instalaciji rock-a gube dotadasnje pesme sa plejera :(

Poslednja izmena:
instalirao sam i rockbox...stvarno cool softver...ukoliko imas dovoljno vremena mozes da ga podesis bas kako tebi odgovara...kako 'tek izgleda na iPodu u boji, mogu da zamislim :)...

@neo geo: ja nisam nijednu pesmu izgubio, samo ides na database on ti pronadje sve pesme, restart i to je sve...

Poslednja izmena:
iPod 80GB

Ponosni sam vlasnik iPod-a od 80GB, Crni. Radi besprekorno, jako sam zadovoljan, baterija traaaaaaaajjjjjeeeee. Takodje koristim MacBook Pro racunar. Posao mi je vezan za fotke, oko muzike se nisam bash previse bavio. Ja sam starija generacija i koristim klasicni (ali mocan) stereo sistem. Kao prenosni medij sam koristio nekoliko minidisk uredjaja, da ne kazem vrhunskih. Medjutim, sve se menja pa tako je svagde usao i MP3 format. Svoje sam CD-ove, preko iTune-a prekonvertovao u MP3 u 256 Kbps, na momenat sam pozeleo da radim i u jacoj rezoluciji, mladji mi kazu da je dovoljno. Moze li mi neko objasniti malo preciznije ovu terminologiju. Takodje nisam nikako uspeo da video materijal "ubacim" u iPod! Unapred zahvaljujem.

Ponosni sam vlasnik iPod-a od 80GB, Crni. Radi besprekorno, jako sam zadovoljan, baterija traaaaaaaajjjjjeeeee. Takodje koristim MacBook Pro racunar. Posao mi je vezan za fotke, oko muzike se nisam bash previse bavio. Ja sam starija generacija i koristim klasicni (ali mocan) stereo sistem. Kao prenosni medij sam koristio nekoliko minidisk uredjaja, da ne kazem vrhunskih. Medjutim, sve se menja pa tako je svagde usao i MP3 format. Svoje sam CD-ove, preko iTune-a prekonvertovao u MP3 u 256 Kbps, na momenat sam pozeleo da radim i u jacoj rezoluciji, mladji mi kazu da je dovoljno. Moze li mi neko objasniti malo preciznije ovu terminologiju. Takodje nisam nikako uspeo da video materijal "ubacim" u iPod! Unapred zahvaljujem.

eh sad :) nije rezolucija vec kompresija...ja koristim 256-320Kbps uz VBR za kompresiju (uglavnom to radim iz EAC-a ili Winamp-a)...zasto stedeti mesto kad vec imas 80GB :)...a sto se tice videa, moras prvo da konvertujes fajlove u iPod-u prepoznatljiv format...ima brdo programa za takvu konverziju, meni se svidela Videora (ovde imas i uputsvo kako to da uradis), takodje i vecina "konvertera" za PSP moze da uradi istu stvar...:wave:

Poslednja izmena:
a sam starija generacija i koristim klasicni (ali mocan) stereo sistem.

ne postoji nista bolje od hifija :)

trebao si 320, ja nikad ne radim ispod toga (dovoljno je mozda ako se slusa na krsh zvucnicima). inace 320 znaci da u sekundi procita 320kilabajta podataka. naravno sto je cifra veca to je muzika bogatija. a kad bi 256 bilo dovoljno, zasto se onda i dalje muzika snima u wav formatu, ili zasto postoje i muzicki DVDjevi koji imaju josh veci bitrate!?

Poslednja izmena:
U DUDI-ju imaju Maxell auto punjac, radi savrseno, kosta oko 1.000din

iPod 80GB

Predhodnu poruku sam prosledio za nabavku punjaca.
Dakle mojih oko 800 songova ponovo snimati na 320 kompresiju (ja rekoh rezoluciju, vidi se da sam u foto fazonu), ima da poludim ponovo snimajuci! I josh kada se setim da ponovo od prijatelja trazim njihove diskove! Ajoj!!!
iTune + Quick Time Pro + iPod 80GB + MacBook Pro (Intel Dual Core), dali tada ide video u iPod?

ma neee, ja sam samo da primer kako ja to radim :D...tek sad videh da si na mac-u, ne znam koji program na njemu da koristis...pitaj nekog macovca ili prelistaj mac subforum...

Poslednja izmena:
Jel povezao neko Ipod i dig. kameru, bez kompa i prebacio slike na Ipod - jel to moguce?

Ja jesam ali uz pomoc adaptera...radi ok..malo je sporije ail radi kako treba :)

Ja se izvinjavam sto ovako upadam u temu, ali mene interesuju sledece stvari, pa ako, nije problem da mi odgovorite:
1.Da li i gde postoji firma koja ce umesto mene naruciti ipod iz Amerike, preko ebay-a, pricegrabbera ili bilo kog drugog sajta.
2.Nakon njihove ugradnje, carine, poreza ili cega god, da li se to uopste isplati, jer ovi kod nas nisu normalni koliko traze para za ipod?
3.Da li ima i ako ima, gde ima da se kupi kod nas radio transmiter koji se kaci na ipod(skojim moze da se slusa muzika u kolima, preko radija)?

Unapred hvala

1. e-ducan, totalno neisplativo kao prva opcija,ni ne pokusavati, ili druga opcija da za neku sitnu naknadu dogovoris da ti neki od clanova foruma koji imaju ebay/paypal nalog naruce isti

2. Ako imas srece pa ne platis carinu i porez, ipod ce te izaci znatno jeftinije. Ako ti naplate dazbine, izaci ce te kao da si ovde kupio, a u tom slucaju je bolje da se ovde kupi jer je lakse za garanciju eventualno, mada ipodi imaju worldwide warranty, bar bi trebalo. Naravno ne znas kako ces proci dok ne probas :) Naravno ovo vazi za nove ipode, mada ko prati moze preko ebaya da uzme used ili refubrished za sitne pare, pa da prodje dosta jeftino. Moze i na nov povoljno da naleti, ali treba pratiti par dana

3. ne znam, jesi gledao cenovnik apple zastupnika?

Poz

Ima samo od 80gb i on kosta 415eur.
Nisu normalni.

To je stara cena, ove nedelje bi trebalo da stigne (ako vec nije) novi ipod classik 80gb za oko 23 000 din...

Transmiter

Transmiter za iPod imas u Dudi-ju, Maxell je proizvodjac, bele je boje, od njih sam kupio punjac za kola, ok je, kostao je oko 10e.
Gde da skinem video konverter za iPod 80GB, koji konvertuje, DVD, Divx, Mpeg4.... Skinuo sam neki, ali mi konvertuje samo 5min. Radice ako ga registrujem! Imali neki Free?!

ja trenutno imam iPod 30gb G5 i mogu reci da sam prezadovoljan kvalitetom izrade itd ,narucio sam iz Amerike iPod 160gb Black edition jedva cekam.A imam i original iPod punjac mada uglavnom punim na kompu.Koliko vama traje baterija?

Transmiter za iPod imas u Dudi-ju, Maxell je proizvodjac, bele je boje, od njih sam kupio punjac za kola, ok je, kostao je oko 10e.
Gde da skinem video konverter za iPod 80GB, koji konvertuje, DVD, Divx, Mpeg4.... Skinuo sam neki, ali mi konvertuje samo 5min. Radice ako ga registrujem! Imali neki Free?!

And Dudi is where....

Evo neko je bacio buvu pa da pitam,

dali je ko sa ovog foruma zainteresovan da mi nabavi iPod iz USA?
Kolika bi bila cena (sa svim mogućim dažbinama koje bi morao da platim, naravno bez onih koje se mogu izbeći :) u kešu iz mog džepa za recimo crni video od 30 i isti takav od 80 ili čak ovaj novi od 160Gb (negde sam činimise video da ne bi trebalo da košta više od starog 80Gb modela).

Nisam preveliki ljbitelj jabuke tako da nisam baš ni u toku sa verzijama ovog plejera ali bi voleo da bude što novija (valjda 5.5).

Možete mi poslati i mail na: tatatiraETgmailDOTcom

Najnovija verzija, predstavljena pre nekoliko dana, nosi oznaku 6th gen. Ide u verzijama od 80 ($250) i 160GB ($350). Generacija pre nje je 5.5, verzije su 30 i 80GB i kostale su koliko i novi od 80 i 160GB.
Ako imas nekog da ti donese ipod iz USA bez zaracunavanja onda se isplati jer ce te izaci oko 200e 80GB verzija. Ako nemas onda bolje da za 23 000 din uzmes isti ovde sa garancijom.

Poz

Ako imas nekog da ti donese ipod iz USA bez zaracunavanja onda se isplati jer ce te izaci oko 200e 80GB verzija. Ako nemas onda bolje da za 23 000 din uzmes isti ovde sa garancijom.
Pa naravno da nema nikog u USA, zato i pitam da li je neko od forumasa zainteresovan da mi ga donese (ovaj novi video od 80Gb) i po kojoj ceni jer mi nepada na pamet da ovim domaćim lopovima dobrovoljno dajem 100€ tek tako. OK, iPod je iPod ali ja nisam zaluđen u njega i zato vodim računa i koliko plaćam, ovako ću radije izeti Sony-ja NWZ-A818.

Nazad
Vrh Dno