Šta je novo?

Ipod

Hvala na informacijama ja sam sve to citao na sajtovima ali nisam video uzivo nista ... Ali opet je bolje i sto su stavili bilo kakav vid search-a makar taj kod skrolovanja , opet je dosta laksa pretraga ;) pozZ

Koliko sam ja skapirao ti si napisao da imas search na 60 gb iPod-u sto je nemoguce, jer je 60-ica 5g, a smenila je 5.5g, ali 80-ica... Enivej, mene uzasno smara ovo sa iscrtavanjem velikog slova tokom skrolovanja, a jos vise to sto ne moze da se iskljuci. Bolje je bilo ranije, bez toga.

Izgleda da razlike ipak nisu samo do softvera.

Ja imam iPod Nano 2GB prva generacija, donesen iz Kanade, a drugarica ima novi Nano, i ona kada zavrti scroll duze vreme, izbaci joj abecedu da bira pesmu po pocetnom slovu. Ja to npr. na svom Nanou nemam iako je uradjen update na najnoviji softver.

O tome pricamo sve vreme - zakaceni su ovi shotovi zbog toga, da se vidi koja je razlika izmedju 5.5 i 5g iPod-a...

Pa Search svakako nije hardverski implementiran, znaci da je u tom pogledu razlika u softveru.
Mene uzasno nervira sto ne postoji normalan search (kao za 5.5g). Da li postoji mogucnost nekog crossflasha?

Search treba da ti bude u glavnom meniju Ipod-a tamo gde birash music,video,extras i tako dalje....tu pri dnu da sad ne nabrajam...

Search treba da ti bude u glavnom meniju Ipod-a tamo gde birash music,video,extras i tako dalje....tu pri dnu da sad ne nabrajam...

Nije baš u glavnom meniju, nego se nalazi u podmeniju music, pa poslednja stavka...

evo kao ponosni vlasnik jednog iPod-a mogu da ti kazem da od ovog navedenog nista nije tacno...
1. za ovo nisam siguran (ali ako si manijak izgrebaces i drugi mp3 player pa ni njega neces videti)
2. ne zaboravi da je ovo baterija na punjenje (traje dosta dugo), a ne obicne AA(A) baterije koje svakih 5 dana punis (ili kupujes - sto je jos gore)
3. ima dodatak za fm radio ukoliko hoces da ga slusas
4. ubacis winamp+plugin i prebacujes kolko hoces bez ikakvih ogranicenja
5. meni nije sporo na miniju, a ni mom drugu na 5g
6. ko kupuje iPod za slike uopste? to je samo marketing
7. ja ne koristim iTunes, kao i mnogi drugi korisnici

sve u svemu se svelo na to da je iPod najbolji (doduse ima los delimicno softver - iTunes, ali to uvek moze da se popravi ako cike iz Apple-a odluce)...i pritom koji mp3 ima 6,8,20,30,80GB????? (osim creative-a)

ajde objasni malo taj winamp plugin?

e da, kutija, ako nadjes kako moze da se nabudzi novi sw na ovaj 30gb ipod javi obavezno!

ajde ovako:
- prvo na sajt: http://mlipod.sourceforge.net/ (ukoliko nemas neku noviju verziju winampa koja u sebi vec ima plugin)
- poslednja verzija 2.04 (iPod_Support_v2_04.exe)
- posle instalacije pokrenuti winamp i pravac preferences; iPod support (tu su sva podesavanja vezana za iPod, prebacivanje, formatiranje itd...podesiti kako se kome svidja
- zatim uvesti pesme u media library
- u ml-u ima i iPod meni iz koga kreces na sync
- pre svakog synca ces videti koje pesme se brisu ili ubacuju (mozes da izaberes sta god 'oces)
- i to bi bilo to
- takodje najbolja stvar je sto mozes da kopiras bilo koju pesmu sa iPod-a na komp...
ima bas svasta, ovo ti je najkrace moguce objasnjenje

e a sto se tice tvog pitanja iz drugog thread-a koristi mp3tag (mnogo dobar program)
http://www.anytag.de/download/mp3tagv237isetup.exe

Poslednja izmena:
hehe pratis me na svim poljima :p :D
skidam novi winamp sad, pa cu da probam sa njim. ako ne bude moglo skinucu taj addon. (kapiram da je bolje da koristim default winampov plugin)

ma to je taj plugin integrisan vec u winamp (samo se update-uje cesce pa tako ne moras da cekas dok ne izadje novi winamp)
bolji ti je taj plugin nego onaj iz winampa :)

za konverziju videa koristi quicktime pro, mislim logicno je :)
meni je itunes najbolji player, jeste da je na win-u malo glomazan ali na macu radi savrsheno :)
za ipod linux slobodno instalirajte ima zanimljivih stavri, a ako se bilo shta zezne restore iz itunes reshava sve probleme..

koji program (win) koristiti ... itunes zahteva meni mrski quciktime, yumi je nesto izsakacen, anapod je dobar ali nije besplatan, a usput ima jos neke zvrcke ....

jer ima nesto malo, besplatno, pregledno, i isprobano ... da se mogu kopirati folderi sa muzikom i video fajlovi?

ja koristim winamp, kao sto sam spomenuo...al on jos uvek nema video prebacvanje (u experimentalnoj je fazi), a meni ni ne treba jer imam mini...za muziku mi je on najbolji

kako da ocistim ipod, tj da obrisem sve ... igrao sam se sa nekoliko programa, i kad sam se vratio na itunes, imam duple unose u plejeru

obrisao sam celu listu, uradio sync, ali su pesme ostale, a pre bih da krenem ispocetka .. iz itunes-a nisam uspeo nista da uradim vise

kako da ocistim ipod, tj da obrisem sve ... igrao sam se sa nekoliko programa, i kad sam se vratio na itunes, imam duple unose u plejeru

obrisao sam celu listu, uradio sync, ali su pesme ostale, a pre bih da krenem ispocetka .. iz itunes-a nisam uspeo nista da uradim vise

Iz iTunes-a uradi restore - obrisace sve podatke sa plejera i vratice ga u "fabricko stanje"...

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    399.9 KB · Pregleda: 128
to sam probao, ali itunes zeli da se nakaci na net da bi uradio taj restore ... uspeo sam u medjuvremenu iz yamipod-a da izbrisem 'all'

probao sam anaphod, ephipod i yamipod, i svakom ponesto nedostaje, cini se da je anaphod najkompletniji ali nije freeware

Poslednja izmena:
Kaci se na net da skine softvera za iPod koji ce da snimi preko postojeceg tj. da formatira iPod i ponovo od nule instalira softver...

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu...
1. Da li IPod 30GB moze da bude USB host za digitalni foto aparat, tj. da li postoji takav dodatak? Gde moze da se to kupi u Beogradu?
2. Treba mi punjac za IPod jer necu da nosum ceo racunar na more. Jel ima to negde u Beogradu?

Ljudi, osecam se glupo sto se ovako (nepristojno) ubacujem :d ali, pozajmio sam od drugara ipod nano 2GB, instalirao iTunes i Quick Time, ali svaki put kada ubacim ipod u laptop preko USB-a dobijem poruku "USB Device not recognised"......

Pokusavao sam i da cackam ipod i restartovao sam, probao sam razlicite USB portove, ali i dalje isto.... :(

Dali neko zna mozda u cemu je problem?

:wave:

driveri za iPod ne trebaju tako da je ustvari plug and play (pod uslovom da imas iTunes instaliran)...aj probaj da vidis da li rade usb-ovi na laptopu (da li su instalirani driveri za chipset) pa tek onda da vidimo nesto da iskopamo...pozdrav

btw: jel iPod radi na drugim kompovima???

Poslednja izmena:
Svi drajveri kao i sam laptop rade (i to bas koristim mnogoooo uredjaja koje non-stop vadim i stavljam), tako da do laptop-a nije sigurno....videcu da dograbim malo vremena da ga ubodem u neki drugi komp da vidim....

Danas je nekim ne normalnim cudom proradilo iz prve...
Ukacio sam ga na USB, nasao je iPod, i normalno mogu da stavim muziku preko iTunesa...

U cemu je bila caka, ostaje ne objasnjeno, posto nista nisam radio, vec cisto probao jos jednom...

Hvala u svakom slucaju...
:wave:

btw: cuo sam da ti nanoi malo zaj**** u skorije vreme (i mom drugu i drugarici povremeno baguju) :D, al samo neka rade kad treba...

Stvarno, bas citam kako ne prepoznaje komp nano , i stvarno sam od previse ljudi cuo zalbe da ga ne prepozna ili komp ili itune's ... Jednom sam dobio od drugara Ipod Shuffle prve generacije koji je imao isti problem , i nikako nije hteo da radi , onda sam skinu anapod kao alternativu Itunes-u i stvarno je sve radilo kako treba ;)

Mnogi ljudi ovde na forumu i ne koriste Itunes nego neku alternativu tipa onog plug-in-a za winamp ili upravo anapod ili sl. tako da prosvrljajte malo po forumu i :banana: :,,:

p.s. obozavam ove smajlije :D

Nikad nisam imao problema sa Ipod nano i itunes-a.:D

Nazad
Vrh Dno