Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Da,samo sto moras da se vracas u madjarsku da uzmes kes.

to je istina, u prodavnicu u kojoj si kupio, mada imas opciju i da podignes na samoj granici, ali onda dobijes manje love nazad

Kada bi ste čitali ne bi ste pitali non-stop jedno te isto:
- U Crnoj Gori postoji T-Mobile koji ima "povoljnije" (globalne) nabavne cene za Apple uređaje
- iP5s-16 je samo 100 evra jeftiniji u nabavci od iP6-16 kod operatera u Srbiji

Ja ne znam kako možete da pričate o nabavci preko kad ovde telefon kod preprodavaca košta 670 evra, trenutno. Ko ima keš, nema šanse da mu se isplati da ide bilo gde. Osim ako neko ne može da mu donese iz USA, onda je naravno najpovoljnije jer će ga izaći 530-540 evra. Za mene je bilo suludo da bacim 1100 evra u kešu, čak i da su mi sve te pare potpuni višak. Nije li bolje da dam 3000 dinara svakog meseca? Pare u kešu uvek mogu pametnije da se potroše. Na mom Mix XL-u, telefon je izašao manje od 600 evra po sadašnjem kursu (model sa 128GB), plus na 24 rate i ne oseti se... Ne znam čemu tolika filozofija. Ako imaš keš, kupiš na oglasu, ako nemaš ili ti je suludo da toliko daš odjednom, uzmeš na ugovor. MTS uopšte nema lošu ponudu.

Ja ne znam kako možete da pričate o nabavci preko kad ovde telefon kod preprodavaca košta 670 evra, trenutno. Ko ima keš, nema šanse da mu se isplati da ide bilo gde. Osim ako neko ne može da mu donese iz USA, onda je naravno najpovoljnije jer će ga izaći 530-540 evra. Za mene je bilo suludo da bacim 1100 evra u kešu, čak i da su mi sve te pare potpuni višak. Nije li bolje da dam 3000 dinara svakog meseca? Pare u kešu uvek mogu pametnije da se potroše. Na mom Mix XL-u, telefon je izašao manje od 600 evra po sadašnjem kursu (model sa 128GB), plus na 24 rate i ne oseti se... Ne znam čemu tolika filozofija. Ako imaš keš, kupiš na oglasu, ako nemaš ili ti je suludo da toliko daš odjednom, uzmeš na ugovor. MTS uopšte nema lošu ponudu.

Stvar koju ljudi znaju brzo da zaborave, da ako neko da finansiranje 24 meseca bez kamate, to je kao kredit bez kamate. Dodas na to da ce za 2 godine dinar biti na 130, I lepo si na dobitku...

Stvar koju ljudi znaju brzo da zaborave, da ako neko da finansiranje 24 meseca bez kamate, to je kao kredit bez kamate. Dodas na to da ce za 2 godine dinar biti na 130, I lepo si na dobitku...

Na plusu si ako:
1. imaš deviznu klauzulu u ugovoru da ti se dinaraska plata usklađuje sa eurom/dolarom/štagod će da raste u odnosu na dinar
2. primaš platu u devizama

Ako primaš u dinarima, inlacija ti jede platu koliko i ratu. U svakom slučaju, ja bih da me neko pita, u svakom slučaju odabrao pomenuto beskamatno finansiranje. Keširanje/solarne isplate ne preporučujem osim ako razlika nije bar 20% u korist keširanja.

Na šta misliš kada kažeš 3g pretplata? Uz mix paket se dobija i net.

Napomena: Kupovinom postpaid paketa sa 3G telefonom, korisnik je u obavezi da za vreme trajanja ugovorne obaveze plaća pretplatu za 3G servis

120 din mesečno

Ako je tacno ovo za 20% za Madjare, model od 16 gb kosta 715 eur, odnosno 572 eur. U Nemackoj je 700 eur ali u Apple store-u dobijate 11% povracaj tako da kosta 623 eur. Dakle razlika je nekih 50 eur, sto nike tako beznacajno. Naravno govorim o ljudima koji mogu da to kupe preko nekoga, bez velikih troskova puta.

За вас које не мрзи да одете до Мађарске:
http://www.edigital.hu/Apple__Kiegeszitok/iPhone/iPhone_6-c28569.html
http://djuvech.com/Povracaj-poreza-nakon-kupovine-u-Segedinu-art-154.html

У Теленору су озбиљне гљиве јели...

Ispravite me ako gresim ali mislim da edigital ne vrsi povracaj poreza. A evo jos jednog predloga za Madjarsku.
http://www.mediamarkt.hu/mcs/produc...tegory=true&navigation=true&sort=&view=&page= S'tim da sa Global Blue papirom koji dobijes u Mediamarkt-u mozes kod nas da izvrsis poracaj AFA-e. Mislim da je Raiffeisen Banka.
Samo se nadam da me moderator nece izbrisati.:)

Poslednja izmena:
Само ти глобал блу поједе већи део од тих 27%...

Napomena: Kupovinom postpaid paketa sa 3G telefonom, korisnik je u obavezi da za vreme trajanja ugovorne obaveze plaća pretplatu za 3G servis

120 din mesečno

Oh my gad. Prema tome paketi su isti u telenor i u mts ako se dodaje ovih 120din na već postojeći paket. Svašta :(

Ispravite me ako gresim ali mislim da edigital ne vrsi povracaj poreza. A evo jos jednog predloga za Madjarsku.
http://www.mediamarkt.hu/mcs/produc...tegory=true&navigation=true&sort=&view=&page= S'tim da sa Global Blue papirom koji dobijes u Mediamarkt-u mozes kod nas da izvrsis poracaj AFA-e. Mislim da je Raiffeisen Banka.
Samo se nadam da me moderator nece izbrisati.:)
'si siguran da ne vraćaju porez?

Na site-u im čak i piše proceduru ...
Ima i na srpskom
http://www.edigital.hu/pages.php?pageid=2033

Где си ти нашао за 670? Ја гледао на стандардним местима код проверених ”увозника” и нигде испод 699е за ајфон 6 16гига нисам нашао.
Од 700 до 575 има довољно разлике да се исплати људима да оду до Мађарске и 2 пута.

Грешиш, враћа 20%.

Pravio sam neko poredjenej kupovine iphona 6+ od 16 gb ovde i u usa. Ja imam mogucnost da dobijem ip iz usa bez placanja postarine. Da ga uzmem preko apple on kosta 750 + 8% porez dodje oko 810 dolara. kakav nam je kurs to dodje oko 72k dinara. Paket koristim xxl i tel mi izadje 72k dinara. Ja nemam racunicu da kupujem tel u usa. Imao bi racunicu kada bi uzimao 50% popusta na pretplatu, na taj oaket to je onda nekih 200 evra ustede. Ali ukoliko mije prvi ugovor nije isplativo

120 din mesečno

Osim ako telefon kupiš uz paket KontrolaTroškova,onda ne plaćaš pretplatu za 3G!

Neko je negde napisao ali nemogu da se setim koliki je % poreza za kupljeni IP u Apple store u New York-u ?

Neko je negde napisao ali nemogu da se setim koliki je % poreza za kupljeni IP u Apple store u New York-u ?

The City Sales Tax rate is 4.5%, NY State Sales and Use Tax is 4% and the Metropolitan Commuter Transportation District surcharge of 0.375% for a total Sales and Use Tax of 8.875 percent.

The City Sales Tax rate is 4.5%, NY State Sales and Use Tax is 4% and the Metropolitan Commuter Transportation District surcharge of 0.375% for a total Sales and Use Tax of 8.875 percent.

Hvala , znaci ukupno skoro 9%.

Poslednja izmena:
50% popust na pretplatu moze i novi korisnik,ja sam presao sa vipa kod njih prosle godine i dobio popust.

Negde sam nacuo da kupovina u kanadi ispadne jos jeftinija.

Koliko su u Telekomu striktni po pitanju:

"Mogućnost plaćanja na rate zaduženjem mesečnog računa imate ukoliko duže od 6 meseci koristite neku od usluga Telekoma Srbija za koju plaćate mesečni račun (za mobilni telefon, fiksni telefon, ADSL ili IPTV) i ukoliko vam je mesečna potrošnja najmanje 1000,00 dinara."

Ranije sam imao i ADSL i IPTV kod njih, trenutno plaćam samo fiksni koji je u prethodnim mesecima ispod 1000 dinara, bukvalno ga i ne koristim. Mislio sam da uzmem iPhone 6 Plus na 24 meseca i da ga odmah stavim na oglase, samo me zanima da li bi mi odobrili sa ovakvim računima ispod 1000 RSD...

Prilozi

• racuni.jpg
    racuni.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 262

"Mogućnost plaćanja na rate zaduženjem mesečnog računa imate ukoliko duže od 6 meseci koristite neku od usluga Telekoma Srbija za koju plaćate mesečni račun (za mobilni telefon, fiksni telefon, ADSL ili IPTV) i ukoliko vam je mesečna potrošnja najmanje 1000,00 dinara."

Ranije sam imao i ADSL i IPTV kod njih, trenutno plaćam samo fiksni koji je u prethodnim mesecima ispod 1000 dinara, bukvalno ga i ne koristim. Mislio sam da uzmem iPhone 6 Plus na 24 meseca i da ga odmah stavim na oglase, samo me zanima da li bi mi odobrili sa ovakvim računima ispod 1000 RSD...

Pa na tvoje pitanje najjednostavniji odgovor je da odeš u neku Telekomovu poslovnicu i da tražiš tel na rate pa ćeš vidieti.

Ja sam imao sličnu situaciju, 11 godina postpaid, 3 godine itpv+adsl, otkazan zbog selidbe gde je već bio drugi ugovor. Teta na 790 mi je rekla da ne može, mali mi je prosek. Pisah na DM na twitteru rekli mi prosledićemo službi. Na kraju je ispalo da može i uredno sam potpisao ugovor na 24 rate, što je i normalno.

Nazad
Vrh Dno