Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Nije
Realno digla se velika prašina oko ovog telefona. Ako mene pitaš da razlogom ,jer u vreme kada Kinezi izbacuju mid-range za 400 dolara iPhone izbaci skoro pa flagship za iste pare.
Samo su ljudi malo nerealni i htelo bi i top kameru i top bateriju i top procesor i da je mali, a na sve to da je jeftin.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk
Slazem se. Cak i ta baterija msm da nije losa. Razmisljam za moje potrebe, email, whatsapp, instagram,tapatalk, igrice igram oko 20min maksimalno u toku dana ( sto nije previse ) i youtube. Najvise mi baterije crpi youtube i to mi je ujedno i najveca briga,da mi ekran nece biti premali za gledanje YouTube-a

Ja sam isto razmisljao da sacekam taj iPhone 12 sa 5.4 inca, ali ne mogu jednostavno sebe nikako da nateram da dam toliki novac za telefon. Imam neko interno pravilo kojeg se pridrzavam ceo zivot, a to je da ne dajem vise od 80-100 evra po godini koriscenja telefona. Tako da cu ipak da uzmem ovaj SE i da ga koristim narednih 5 godina :d
Druga opcija bi mi bila da iscedim ovaj 5S koji sada imam jos nekih godinu i po, pa da tada kupim iPhone 12 sa 5.4 za nekih 500-550 evra. I onda da njega koristim pola decenije :)

Njemu bi ovaj SE posle 5s bio space shuttle [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Njemu bi i prvi SE bio avion hahahah poprilican skok u performansama A7-A9. :-D

Jeste, usporio je kada je izasao iOS 12. Do tada je radio odlicno. Ni sada nije spor ali desava se da zasecka, a to ume da iritira kada si navikao da 4 godine nijednom nije ni stucnuo :d

Nekako sticem utisak da je iphone-u generalno baterija losa strana, tipa da nakon godinu ipo-dve totalno popusti. Gresim ili ne?

Nekako sticem utisak da je iphone-u generalno baterija losa strana, tipa da nakon godinu ipo-dve totalno popusti. Gresim ili ne?
Nijednom telefonu ne bude bolja kroz dve godine.. Kod Applea je dodatni faktor njihova praksa softverskog degradiranja telefona. U Francuskoj su ove godine platili sudsku kaznu od 27 miliona, a u Italiji 5 miliona pre dve godine.
https://www.engadget.com/2020-02-07-france-apple-ios-slowdown-fine.html
https://www.theverge.com/2018/10/24/18018322/apple-samsung-italy-phone-slowdown-fine-antitrust

Male su to kazne za tako nešto. Trebale bi da budu tolike, da im ne padne na pamet da tako nešto više rade.

Pa to bi bilo jedno 100 milijardi [emoji23]

Mislim da je zlatan recept azurirati, i zadrzati se na verziji na kojoj si zadovoljan... nema druge... bas upraste telefon jednim sitnim azuriranjem...

Kamo sreće da radim za Apple, ja radim u iStyle-u, mi smo licencirani partner, takođe milijardama daleko od Apple-a [emoji16]

Mislim da je zlatan recept azurirati, i zadrzati se na verziji na kojoj si zadovoljan... nema druge... bas upraste telefon jednim sitnim azuriranjem...
+1
Ja sam to počeo da praktikujem od kad sam koristio S7. Svako sledeće ažuriranje je bilo downgrade. Jedino radim ona velika ažuriranja na sledeću generaciju OS-a i to pod uslovom da je sve ispeglano i da ne osakate maksimalno telefon.

Ja sam koristio prvi SE (to mi je bio prvi i jedini iphone) i bio super zadovoljan. Prodao sam ga posle drugog ažuriranja. Jednostavno, sve prednosti su bile anulirane kriminalnom baterijom. E sada, kao neko ko je delimično zainteresovan za novi SE pitam se kakva je prednost podrške od pet godina koja se ovde pominje kao plus, ako zapravo treba da otpakujem telefon i zaboravim na ažuriranja?

Sent from Samsung A71 using Tapatalk

Može jedno pitanje
Rodica mi ima iPhone 11, ugovor joj ističe sledeće godine i planira da mi ga pokloni.
Je li treba da ga dekodira ili kako to već ide da mogu da ga ja koristim na Mtel mreži.
Inače živi u Kanadi, je li mora tražiti kod od svog provajdera kada joj istekne ugovorna obaveza?

Iphone 7, uzet u vipu, posle 14 meseci aktivnog korišćenja, baterija je drastično "opala". Posle nošenja u servis, utvrđeno da je kapacitet iste na 65%. Al realno, duša mu je vađenja.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam mom SE bateriju osakatio svakodnevnim vozikanjem po evropskim gradovima, znaci konstantno google navigacija, wifi i osvetljenje na max. Dosta puta sve to + prikacim powerbank :D

Može jedno pitanje
Rodica mi ima iPhone 11, ugovor joj ističe sledeće godine i planira da mi ga pokloni.
Je li treba da ga dekodira ili kako to već ide da mogu da ga ja koristim na Mtel mreži.
Inače živi u Kanadi, je li mora tražiti kod od svog provajdera kada joj istekne ugovorna obaveza?

Pa treba vidjeti jel joj telefon zakljucan na tu kanadsku mrezu. Najjednostavnije nek ubaci sim od nekog drugog operatera nek provjeri radi li ili ne

...Jednostavno, sve prednosti su bile anulirane kriminalnom baterijom. E sada, kao neko ko je delimično zainteresovan za novi SE pitam se kakva je prednost podrške od pet godina koja se ovde pominje kao plus, ako zapravo treba da otpakujem telefon i zaboravim na ažuriranja?

Sent from Samsung A71 using Tapatalk

To je ono sto govorim dzabe im ta prednost nad Androidom od 5 godina apdejta kada se sve anulira posle treceg ili cetvrtog. Ako budem uzimao sledeci iPhone (a nadam se da hocu) bice ili na tom iOS sa kojim je kupljen ili eventualno jos neki apdejt i kraj. Do tada cu da koristim postojeci SE. I ja sam za to da se dobrano repnu da duboko zavuku u dzep(gde drze stotine milijardi kesa) pa da vidis da li ce im pasti napamet da ponovo varaju kupce. Ovako te kazne u milioncicima ih nisu ni cacnule sto bi rekao Pikac. :)

Poslednja izmena:
Preteruje se sa tom pricom i to debelo, pogledajte samo kako 6s gura iOS 13...
Ali niko vas ne tera da azurirate, niti vam moze oduzeti pravo da budete skepticni [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Radi top ali je baterija 50% losija :) govorim o novoj batt

Realno nema ni potrebe da se bude na poslednjem iOS-u. Prakticno sve ozbiljne aplikacije podrzavaju bar poslednje tri verzije iOS-a. Mozda najbolja taktika je odraditi jedan ili dva apdejta i onda se tu zaustaviti i koristiti telefon na toj verziji sve dok neka od aplikacija koja vam treba ne prestane da podrzava tu verziju. Tek onda treba raditi sledeci apdejt.

Ne znam od kada je krenulo to sto pricate (sakacenje baterije sa apdejtima), ali ja to na 5s nisam primetio. Meni baterija izgura 1 dan i sada nakon 5.5 godina, a toliko mi je trajala i kad sam ga kupio.

Poslednja izmena:
Posto bih bio nov u svetu ios...dali imam kontrolu nad azurivanjem sistema(tipa ako mi ae ne svidja da mogu da ga uninstall)

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh Dno