Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Znam ja da SE ima dual-sim, ali to je varijanta jedan klasičan SIM+ eSIM.

Ako je SE kompaktan telefon onda je to i S10E.

ed76688e669ef1476d2805dc0ef92435.jpg
Za moju ruku, skoro 3mm širine jako puno znači [emoji6]
5a52786d31ff80997aff3ed638f3e9ba.jpg

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Jel taj Sony stvarno debeo preko 12mm ili je to neka greska? [emoji15]
Nadam se da bar ima veliku bateriju...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije greška, na najispupčenijem delu ima toliko. Baterija mu dobro drži.

Sledeći post sa S10, XZ2 ili bilo kojim drugim android telefonom ide na odmor.

Evo da se samoobrišem

Poslednja izmena:
Znam ja da SE ima dual-sim, ali to je varijanta jedan klasičan SIM+ eSIM.

Pa svi iPhone-i imaju tu kombinaciju. Neće se to promeniti sa iPhone 12. Čak pra više, pre će Apple da izbaci klasičan sim.
Samo si u Kini, Hong Kongu i Makau mogao da kupiš dual SIM sa dve fizičke kartice ali nema world wide garancije

@conquer dovoljno da pogledaš dave2d review i sve će ti biti jasno zašto je autonomija loša kada se a13 optereti [emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Video sam, topi se kod gejminga, forsiranja kamere i ostalih procesa koji opterecuju SoC. Verovatno se i dosta greje u tom malom kucistu, nisam ocekivao ne znam sta, ali opet...
Videcemo kada ga propustim kroz sake [emoji1]

Hajde ovako, možda me bolje razumete. Ako mobilni operater ne podržava eSIM, onda nema šanse da se SE koristi kao dual-sim.

Pa poceli su kod nas polako da uvode, globaltel uveliko radi, a trebao bi i vip, jer ovi valjda koriste njihove bazne stanice.
Za mts sam cuo da isto spremaju...

Hajde ovako, možda me bolje razumete. Ako mobilni operater ne podržava eSIM, onda nema šanse da se SE koristi kao dual-sim.

Sad se razumemo. VIP i Globatel su uveli. MTS i Telenor rade na tome.

Računam da će do jeseni i ti ozbiljniji igrači da uvedu podršku za eSIM, pa da pazarim 12 5,4". :)

Ja sam zamenio klasičan SIM za eSIM i bukvalno mi više SIM slot ne treba.
Nadam se da će i druga dva operatera to da urade u skorijoj budućnosti.

Video sam, topi se kod gejminga, forsiranja kamere i ostalih procesa koji opterecuju SoC. Verovatno se i dosta greje u tom malom kucistu, nisam ocekivao ne znam sta, ali opet...
Videcemo kada ga propustim kroz sake [emoji1]

Kućište nije uopšte malo, baš čudno da se greje. Šta bi bilo da ima ekran veće rezolucije pa da soc mora dodatno da se optereti...

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Ко може боље да сачека iphone 12, ако буде 5,4 инча као што се прича то је отприлике величина кућишта као овог новог модела. За љубитеље малих телефона идеално , само што ће да буде дупло скупљи од новог SE

Dobar je e-sim , samo sto je korisniji kada ti recimo treba internet u inostranstvu , pa ne moras da guras igle i vadiš sim, nego lepo uzmes esim koristiš dok treba i samo posle obrišeš.

Jel bilo ovoliko postova za neki drugi iphone? Bas su ljudi aktivni :)

Jel bilo ovoliko postova za neki drugi iphone? Bas su ljudi aktivni :)
Nije
Realno digla se velika prašina oko ovog telefona. Ako mene pitaš da razlogom ,jer u vreme kada Kinezi izbacuju mid-range za 400 dolara iPhone izbaci skoro pa flagship za iste pare.
Samo su ljudi malo nerealni i htelo bi i top kameru i top bateriju i top procesor i da je mali, a na sve to da je jeftin.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Na gejmingu 1% baterije svaki minut.
Malo se šalimo Apple?

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Oko 2 sata gejminga, šta znam meni je to dobro sa obzirom da baterija od 4000 mAh koju sad imam slično izdržava...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Gejming nikada nije bio faktor za dužinu trajanja baterije. Kolika god da je, ko igra igrice, neće mu biti dovoljna.
Gledam Dave Lee kada predstavlja lap topove za gameing, ni jedan ispod 1000€, autonomija baterije 2 sata.

A i zavisi koje igre se igraju, Dave je cepao Asphalt i CoD koliko sam video, to su vec neki ekstremni slucajevi za ovaj profil korisnika i samu dijagonalu...

Ко може боље да сачека iphone 12, ако буде 5,4 инча као што се прича то је отприлике величина кућишта као овог новог модела. За љубитеље малих телефона идеално , само што ће да буде дупло скупљи од новог SE

Ja sam odlučio da sačekam ip 12 5.4 inch.
Ovo su preporučene cene ip 12 modela:
apple2_66.jpg 01091641de83d51e656abd00b739eb52.jpg

Taj telefon ce kod nas biti ~750-800€, nece svi da daju toliki novac za kompaktan uredjaj, zato je tu SE kao budzet varijanta i nece se ugroziti prodaja nijednog modela. Lukava strategija skroz za ovu godinu, ekonomska kriza, pumpanje cena, a oni nude nikad bolji izbor, bez dizanja cena.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno