Šta je novo?

iPhone SE (2020)

S obzirom da su izbacili iz osmice force touch, mogli su ugurati bateriju od 2100-2200 mah i to bi trebalo da bude korektno za ceo dan.

Pa sinoć je Dave Lee izbacio video i rekao da baterija traje dan, dan i po osim kada se igraju igrice.

Kad se može očekivati iPhone se za poslovne korisnike?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Šta to znači? A da nije baterija? [emoji16]

A nisam dobro formulisao rečenicu, tek sam se probudio...[emoji23]

Kad će se znati cena u MTSu za poslovne korisnike i kad će biti dostupan? Dokle traje ovaj pre-order?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Pa mislim da za to zoveš key account firme jer se ponuda pravi pretpostavljam za svaku kompaniju posebno. Neki će dobiti besplatno, a neki će plaćati. Sve zavisi od potrošnje.

Previše se brane nedostaci ovog telefona. Prvi sam bio zato da ga uzmem i pređem na iOS po prvi put u životu, i da zanemarimo sve te neke nedostatke za aparat od oko 500€, al da ga koristim kao dumb telefon (samo osnovne stvari da ne bi opteretio hi end čip) u 21 veku i pritom platim 500€, ne dolazi u obzir. Ovo je kao mini ferrari sa 600ks al sa punim rezervoarom prelazi celih 20km ako ga vozite kako dolikuje, al ako ga ne vozite preko 40km/h, možda stignete do sledeće benzinske stanice.
A još smešnija je priča kako je telefon od 500€ dobar kao sekundarni :)
Sve da su mu upakovali sve iz tranutno najjačeg iPhona, sa tom baterijom i dva-tri sata SOTa za te novce je krajnje neozbiljan potez.
Lično sam se baš razočarao jer sam se pošteno zagrejao za ovaj SE.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam razmisljao da moj SE zamenim za ovaj SE2 medjutim sve ovo oko baterije me je odbilo. Cekace se verovatno kada izadje i malo padne cena za iP12.S'tim sto necu praviti greske oko apdejta iOS-a. Osnovna verzija i ventualno jos jedan apdejt i kraj. Dzabe tih 5 godina nadgradnje kao prednosti kod iOS-a u odnosu na Android kada vec kod treceg cetvrtog krecu problemi sa baterijom bagovi i sl. A o tome da su namerno usporavali starije modele da ne pricam. Uostalom sami su to priznali.

Poslednja izmena:
Meni svi iPhone-i traju jedan dan maksimalno. Tj. od ujutru kada krenem na posao do uveče mora na punjač. Jedino je Xr bio izuzetak. Baterija u ovom SE 2 neće biti ništa bolja ni lošija u odnosu na druge modele.

@encarta
Potpuno si u pravu. Prica se o ovom telefonu kao sekundarnom, kao da su to male pare za telefon. Dzabe mi a13 i sve sto ima, ako cu morati da ga koristim kao simens c45 da bih izvukao ceo dan koriscenja. Svakako cu ga kupiti, jer zelim da uradim recenziju i malo da ga istestiram, ali nisam siguran da cu ga zadrzati.

Razmisljam samo koliko su mi nove verzije iosa ubile bateriju na starom se za malo jace od godinu ipo dana od kad sam poceo da radim. Tada(a i tad je bila ubijena baterija u odnosu na ranije) odem na posao sa 100%, vratim se sa 60-70%, a sada se vratim sa 30-40%. I jos ne drndam telefon, imam samo upaljen wifi zbog timskog chata, mozda pola sata nesto cackam, eventualno pozovem da narucim hranu.

Zamisli sad kupim novi telefon, kad ono isto kao telefon star 4 god ciju su bateriju ubili updateovi.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da napomenem da ja uopste nisam neki heavy korisnik. Znaci osnovne funkcije (poziv,SMS/Viber/Muzika) kao i ponekada internet. Kameru za slikanje i video skoro da ne koristim. Igrice me ne interesuju.

Nisu mi jasni ljudi koji kažu da je SE2 savršen za one koji žele da predju sa 6s, 7... Ne znam ko je dovoljno lud da uzme nov telefon koji potpuno isto izgleda kao taj što su imali do sada. Kada kupuju nov telefon, 99% ljudi gleda isključivo dizajn.
SE2 je mogao biti pun pogodak da su ostavili phone-jack, 3D touch i ubacili night mode. A tek je baterija problem, imajte u vidu da bat na 6s gubi oko 15% kapaciteta za godinu dana.

Ne verujem šta čitam...
Svi odjednom zaboravili da iphone troši mnogo manje na 4G LTE i pri korišćenju i posebno pri mirovanju od androida.
Evo ja imam stari SE sa novijom baterijom, na nekih 95% health, preko noći SE izgubi 1-2% (od 1600mAh) a nokia izgubi 8-10% (od 3200mAh).
Isto npr kod korišćenja Deezera preko 4G i Bluetooth SE mnogo manje troši.

Baterija jeste mogla biti bolja ali nisu realni testovi, realnog korišćenja, ovi što se kaže npr. mrwhostheboss...

Da je baterija mogla biti veća to stoji ali da ne pričamo prosečnim korisnicima da ga ne kupuju jer neće moći da izdrži do podne...*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*štine svakojake se pišu.

Sent from my Nokia 8 Sirocco using Tapatalk

Zaboravio sam da napomenem da ja uopste nisam neki heavy korisnik. Znaci osnovne funkcije (poziv,SMS/Viber/Muzika) kao i ponekada internet. Kameru za slikanje i video skoro da ne koristim. Igrice me ne interesuju.
Tebi ne treba SE 2 onda, tebi će završiti posao i bilo koji telefon od 100-150e.

Mozda covek zeli da predje na ios...kao i ja...dosta mi vise androida...hocu da probam drugi stranu

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Nisu mi jasni ljudi koji kažu da je SE2 savršen za one koji žele da predju sa 6s, 7... Ne znam ko je dovoljno lud da uzme nov telefon koji potpuno isto izgleda kao taj što su imali do sada. Kada kupuju nov telefon, 99% ljudi gleda isključivo dizajn.
SE2 je mogao biti pun pogodak da su ostavili phone-jack, 3D touch i ubacili night mode. A tek je baterija problem, imajte u vidu da bat na 6s gubi oko 15% kapaciteta za godinu dana.

Ni meni nije jasan tvoj post, da mislis da su svi (tacnije 99%) “ludi” kako ti kazes, ako bi nesto kupili. Imas gore dobar video na tu temu, ako vam se nesto ne svidja, zaobidjete bez glupih komentara i ne osudjujete nikoga, telefon je bas takav kakav jeste i naci ce svoju publiku, to ce i prodaja pokazati na kraju krajeva.
Svi bi nesto dodali ili oduzeli, pretvorila se tema u zelje, cestitke i pozdrave.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedino me moze odvratiti telefon ako bude priblizna cena u oglasima sa x serijom

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Prema ovim testovima, kada se ne igraju igre, sot je Izmedju 4 i 5 sati. Sasvim dovoljno.

Ljudi,ajmo realno. Nece se znati pravo stanje baterije dok neko ovde na primer ne napise svoje utiske iz licnog koriscenja.
Ovi testovi sa yt-a su glupost. Klasican stres test. Nebulozni su.
Ja u toku dana imam prosecno 2 do 3h sot-a. I svako vece punim tel koji ima bateriju koja ima 4000mha jer ne volim da idem na posao sutra sa 40% baterije.

Pa ne vredi, vidis da ne mogu da sacekaju da neko kupi pa iznese utiske, vec donose zakljucke o bateriji i kako su namerno spustili clock, zbog stednje, hladjenja i druge teorije zavere. A to ce mozda resiti prvi update... Neverovatno kakvi smo ljudi [emoji1787]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svi odjednom zaboravili da iphone troši mnogo manje na 4G LTE i pri korišćenju i posebno pri mirovanju od androida.
Evo ja imam stari SE sa novijom baterijom, na nekih 95% health, preko noći SE izgubi 1-2% (od 1600mAh) a nokia izgubi 8-10% (od 3200mAh).

Nešto ti u pozadini guta bateriju, nije normalno da u idle-u telefon troši ~10% baterije. Ali pošto je Nokia u pitanju, sve je moguće. :)

Ništa rootovano, što bi rekli prosečan korisnik sa istim aplikacijama (skoro) na obe platforme isto koristim i tako je kako je [emoji6] još Android One

Sent from my Nokia 8 Sirocco using Tapatalk

@Zuba1970: Ne treba ulaziti u diskusiju jer nema šanse da bilo šta objasniš. Ja sam se takođe malko "ohladio", čekam da vidim realne utiske, nema potrebe da se žuri.

Plus, ovi iz MTS-a su baš ono, ... Za sve telefone daju "duplo više interneta" osim za iPhpne SE 2020. Bilo je gotovo da kliknem ali kad su tolike "jajare" neću. Sačekaću lepo jesen, pa da vidimo šta će tada biti. :)

@korisničkoime: Evo meni službeni Mi A3 ne služi ničemu. Telefon ne može da se koristi (pri tome treba da služi za obavljanje posla) jer ima proksimiti senzor koji mi prekida pozive, mutira glas, uključuje app, drnda po telefonu, ... Stoji mi na stolu, jedva čekam da ga "zavaljam" ovima što vole kamere. ;)

Poslednja izmena:
Не дају, или ти имаш некакав "бенефит". :)

2020-04-30_141028.jpg

2020-04-30_141001.jpg

Preorder isporuke kreću 8. maja.

Nazad
Vrh Dno