Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Moraju se odrzati pregledi a nemaju nista da pokazu ...

Ne razumem ovu kuknjavu na offtopic, kao da je tesko preskociti nekoliko (desetina :d ) postova. Pritom, ovo su korisne i zanimljive informacije i ticu se samog proizvoda cija je tema. Npr, meni je koristilo sve ovo sto je napisao @mikenziyu i resilo neke nedoumice.
Najbolje da svaki post bude YT link gde se prica o specifikacijama, ili vecito neispunjene zelje forumasa u smislu "jao kad bi bio u kucistu iP5, jao kad bi imao dve kamere, jao da ima manje bezele"...

Slažem se u potpunosti. Ljudima je postalo teško da pročitaju par rečenica.

@mikenziyu hvala što uopšte učestvuje i daje veoma korisne i zanimljive informacije.

Ajde opet da pitam, šta mislite kad se otprilike telefon može očekivati kod naših operatera?

A kako to neko sa foruma uopšte može da ti kaže?

Poslednja izmena:
Čudno da što već nema nikakvih klipova. Unbox terapi kuka kao mala beba što mu Apple nije poslao ništa.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

S obzirom da je čovek postao poznat tako što je lomio iPhone 6 ispred njihove prodavnice i da ga već godinama ignorišu, sumnjam da kuka.

Slažem se u potpunosti. Ljudima je postalo teško da pročitaju par rečenica.

@mikenziyu hvala što uopšte učestvuje i daje veoma korisne i zanimljive informacije.

A kako to neko sa foruma uopšte može da ti kaže?

Nije par rečenica, nego par strana offtopic-a. A ti koji voliš da čitaš, očigledno ne čitaš dobro. Nisam pitao da mi neko kaže sa sigurnošću kad će novi SE stići kod naših operatera, već sam lepo napisao OTPRILIKE.

Računaj dve do tri nedelje od početka prodaje u Americi.
A s obzirom da su cene ovako rano dostupne, što se ne dešava često možda i brže. Ali će to pre svega zavisiti od potražnje na važnijim tržištima (Nemačka, Francuska, Engleska). Ako bude ogromna potražnja načekaćemo se da se stabilizuje lager.

Poslednja izmena:
Je l' se to odnosi i na IStyle?

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

To se odnosi na sve. Svi dobijaju lager u isto vreme, svi kreću sa prodajom u isto vreme.

Nije par rečenica, nego par strana offtopic-a. A ti koji voliš da čitaš, očigledno ne čitaš dobro. Nisam pitao da mi neko kaže sa sigurnošću kad će novi SE stići kod naših operatera, već sam lepo napisao OTPRILIKE.

Evo, OTPRILIKE za 24 dana. :D

Nadam se da moj "pasulj" nije pogrešio. ;)

Nego ima li kod vas povrata PDV u Istyle, pošto imam BiH papire?

Povrat pdv-a je zakonska obaveza svih prodavaca, a ne samo iStyle-a. Prodavci će ti to bolje objasniti ali valjda se prilikom kupovine dobija Ref4 obrazac koji moraš da overiš na carini prilikom izlaska iz zemlje i onda sa tim papirom dolaziš nazad u radnju gde dobijaš pdv iznos. Rok je valjda 6 meseci ali opet ponavljam, prodavci su bolje upoznati sa tim.

Ali mislim da tad nema 2 god garancije ... bar su mi tako rekli prosle godine kad sam kupovao nesto i vracao porez....

Ma jok. Kakve to veze ima sa tim. Ko da mi znamo kome je vraćam pdv ili ne. Šta nas briga. Na računu je zakonski prikazan pun iznos. Pa imaš zaposlene u ambasadama koji su oslobođeni pdv-a i akciza pa je na njihovom računu roba bez pdv-a i imaju dve godine na računu. Zakon je tu jasan. Saobrazbost teče od datuma kupovine. Nigde ne piše da pdv utiče na zakon.

Poslednja izmena:
Bogami meni su pisali tax blue racun u radnji....
Koji sam predao na granici i dobio nazad deo poreza....

Drug uzeo 3 lap topa u Srbiji tako.Zimus uzeo neke cipele od 170 eura, dobro dođe pokrije mi gorivo zafrkava se.

Izgleda da nas ceeka i SE plus za drugu polovinu 2020

Bogami meni su pisali tax blue racun u radnji....
Koji sam predao na granici i dobio nazad deo poreza....

Gde to? Samo da razjasnim, pošto je pitanje bilo za iStyle, mi nemamo Tax Blue.

Grcka , Francuska.... odmah su mi skrenuli paznju na garanciju da je gubim... bar tu sto je zakonski propisana kod njih, dok garancije proizvodjaca ne uticu na to.

U Svajcarskoj model od 64 gb kosta 420 evra sa pdv-om (Kod njih je pdv izgleda 7.7%).

Poslednja izmena:
Ja imam bosansku licnu kartu pa ako neko moze da mi kaze jel mogu da imam neke beneficije :)

Hahhaha koji je fazon sa ovim idusima i laznim unboxingom [emoji23]
Show, nisam jos video da se i ovo radi ccc..

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Nemam pojma iskreno, ne koristim te stvari. Ali mi ima smisla ovo sto pise na carina.rs jer izmedju Srbije i Bosne se prelazi samo sa licnom kartom, tako da licna karta jeste putna isprava u tom slucaju. Ali kao sto rekoh, to sto je meni nesto logicno ne mora nista da znaci i vrlo je moguce da u prodavnicama traze iskljucivo pasos.

Poslednja izmena:
Ne trazi se iskljucivo pasos nego licni dokument sto je i pasos i licna karta.
Ja u BIH redovno vracam pdv ljudima iz HR bilo sa licnom bilo sa pasosem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U Hrvatskoj je pdv 25 %

U Hrvatskoj sa vraćenim pdv te izađe oko 400 evra

Dolazi sestra iz usa cim prodje ovo *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* sa virusom, pa ce me tako najvjerovatnije i najjeftinine izaci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno