Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ja sa mojim problemom sa WiFi-jem, skinuo sam pomenute programe, ali kad ih odpakujem(rarovani bili) nigde nema fajla sa *ipa* extenzijom.

Ako ti je fajl bio sa imenom *.ipa.zip, samo obrishi ovo .zip na kraju, jer to nije spakovan ipa fajl.

Procitaj jos jednom i videces da nije problem sto je auto od metala nego problem moze da nastane ako imas nesto od metala u sofersajbni, kao sto su one tamne folije ili ona resetka za odmrzavanje. GPS signal ne moze da prodje kroz metal ili ako prodje degradira ga, ali ne smeta metal u blizini ako ne zaklanja prijemniku nebo.
99% ljudi koristi GPS upravo u automobilu i nemaju nikakvih problema, to sto je tvome drugaru pokazivao da vozi po njivama to je bio problem koji dolazi od mapa a ne od GPS recivera. I ja sam to video jednom na garminu, ali 100% sam siguran da ako bih ukljucio iGO na tom delu puta bi prikazivao da sam na putu, sto ne znaci da je iGO bolji od garmina ili obrnuto jer i iGO ima greske na mapi.

Moje je misljenje da najverovatnije i GPS na iPhone radi polovicno kao i vecina ostalih stvari, uvek imas jedan ALI:
Imas SMS ALI nemas delivery report, imas progame ALI nemas multi tasking pa zato imas iGO sa manje opcija ALI radi samo dok vas neko ne pozove, imas navigaciju ALI prijemnik nije bas za pohvalu, imas browser ALI drugi ne mozes da koristis jer je zabranjeno...;)

Moguce da za nekoliko godina ce napraviti iPhone da radi kako treba (prvenstveno mislim na osnovne stvari) ali za sada konkurencija ima mnogo funkcionalnije telefone dok iPhone je dobro resenje ako volis da se hvalis i koristis telefon za telefoniranje samo.

Cek, sad ti hocesh da kazesh da je iphone losh ? :) A zashto onda svi redom pokushavaju da ga iskopiraju i niko to josh nije uspeo ? :) To shto neki telefon ima gomile opcija a nishta mu ne radi kako treba je mnogo veci problem nego shto iphone nema delivery report.

Shto se tiche multitaskinga, pa upravo iphone ima najbolji koji postoji, u memoriji ti stoji samo ono shto ti treba, i ti birash shta ce to da bude, ne gomila programa koji ce samo da gushe i ne sluze nichemu, kao na symbianima, windowsu i ostalim raspalim sistemima. Drugo, safari je najbolji i daleko najbrzi i najupotrebljiviji browser, i svi mogu samo da ga sanjaju, trece, sa mail i sms aplikacijom se ni jedan telefon ne moze porediti, a da na pricham o ukupnoj brzini, i chistoj upotrebljivosti bez vishka opcija koje ne trebaju nikome nego sluze za reklamu :d

Otprlilike je kao taj tvoj Nikon :) Ima gomile opcija i sve radi, ali ono glavno ne zna - da napravi fotku :d

I rekao sam shta sam imao, dalje na odgovaram, jer ce modovi svejedno da brishu, a ti si doshao u temu samo iz jednog razloga, da bi pravio flejm.

Poslednja izmena:
GPS rezime

Elem moj problem vazan za nerad GPSa je rijesen. Naime trazio sam po forumima i rjesenje je sledece:
- Restart network settingsa (mislim da je ovo manje bitno vec sam pokusvao ranije)
- iskljuciti AutoLock !!!!!

Nakon ovoga telefon je nasao lokaciju za 2 minuta, a prije toga sam se ubijao 2 dana da proradi. :smash:

Elem radi i iGo, probao sam u autu i solidno odradjuje, nista spektakularno, jedino sto nisam nasao opciju ono brzina, predjeni put i sl.

Doduse na bateriji mislim da ne bi izdrzao ni 30 minuta...

Procitaj jos jednom i videces da nije problem sto je auto od metala nego problem moze da nastane ako imas nesto od metala u sofersajbni, kao sto su one tamne folije ili ona resetka za odmrzavanje. GPS signal ne moze da prodje kroz metal ili ako prodje degradira ga, ali ne smeta metal u blizini ako ne zaklanja prijemniku nebo.

:D dobro je... a ja bas mislio da je to problem...

kako mozes u stanu da uhvatis GPS signal sa ziljavim HTCom (jesu li ugradili neku Alien tehnologiju u njega) ???

btw - za delivery report pre poruke: *!#

i btw - zasto bi koristio drugi browser pored safarija? da neces mozda da surfujes sa IE6 na WM ? :D :D

btw 3 - da li si video kako radi Jaadu RDP/VNC?

Nedostatak Delivery reporta je *****IZAM! Zasto svaki put da kucam *!# da bih dobio delivery? Zaista mi nije jasno zasto to nikad nisu implementirali.
Safari za iPhoneu je smesan - fali mu download klijent (koji ima Opera Mini), nema podrsku za Flash... OperaMini ima i svoj RSS reader i ispeglanija je od Safaria. Naravno, ******* iz Apple-a nisu hteli da prihvate OperuMini za njihov OS iako je bila napravljena jer su zeleli da zastite svoje dupe i to uzasno iritira.

Poslednja izmena:
Cek, sad ti hocesh da kazesh da je iphone losh ? :) A zashto onda svi redom pokushavaju da ga iskopiraju i niko to josh nije uspeo ? :) To shto neki telefon ima gomile opcija a nishta mu ne radi kako treba je mnogo veci problem nego shto iphone nema delivery report.

Shto se tiche multitaskinga, pa upravo iphone ima najbolji koji postoji, u memoriji ti stoji samo ono shto ti treba, i ti birash shta ce to da bude, ne gomila programa koji ce samo da gushe i ne sluze nichemu, kao na symbianima, windowsu i ostalim raspalim sistemima. Drugo, safari je najbolji i daleko najbrzi i najupotrebljiviji browser, i svi mogu samo da ga sanjaju, trece, sa mail i sms aplikacijom se ni jedan telefon ne moze porediti, a da na pricham o ukupnoj brzini, i chistoj upotrebljivosti bez vishka opcija koje ne trebaju nikome nego sluze za reklamu :d

Otprlilike je kao taj tvoj Nikon :) Ima gomile opcija i sve radi, ali ono glavno ne zna - da napravi fotku :d

I rekao sam shta sam imao, dalje na odgovaram, jer ce modovi svejedno da brishu, a ti si doshao u temu samo iz jednog razloga, da bi pravio flejm.

Koliko vidim ovde je tema iPhone a ne samo hvaljenje iPhone-a.

Ostali kopiraju od iPhonea ono sto je doneo korisno, a to je multitouch screen, finger friendly UI, accelerometer aplikacije, ostalo nemaju sta da kopiraju jer sve imaju i drugi odavno, a nikako ne vidim da kopiraju osnovne nedostatke :)
Upravo na iPhone ne rade stvari kako trebaju dok kod drugih rade.
Sto se tice Safarija, on jeste toliko dobar da je apple zabranio ostalima da naprave browser za iPhone. I taj safari kao sto sam vec rekao kod nas mozes da ga koristis jedino uz wifi jer preko gprs-a kod nas je tesko isplatljivo, a operu mini ne mozes da koristis na iPhone pa zato surfovanje na iphone se svede samo tamo gde postoji wifi. Za WM imam weliki izbor browsera, neki podrzavaju i flash i ne vidim kakva je to prednost kada nemas izbora.

Ovo je tema za razmenu misljenja i tako tvoje misljenje je da je iPhone vrh, od GPS do nedostaka multitaskinga, sve su to za tebe prednosti. Moje je misljenje malo drugacije i ne mogu svaki poraz da racunam kao pobedu pa zato recimo na HTC-u sa wm-om imas sve to o cemu pricamo, pa cak i vise, i sve to radi kako treba.

P.S. Jos jedno tvoje misljenje sa kojom se ja ne slazem je da Nikon ne ume da napravi fotku :D

P.S.S. Ovo nije nikakav flejm jednostavno pricamo o telefon, o njegovim prednostima i manama.

:
kako mozes u stanu da uhvatis GPS signal sa ziljavim HTCom (jesu li ugradili neku Alien tehn
Updateovao sam mu radio verziju u njemu ali najverovatnije da bi i sa fabrickom verzijom radio. Dobra stvar kod htc telefona je sto imas xda forum i ogroman broj romova i besplatnih programa, ali to je ipak mac sa dve ostrice jer mnogi ne vole toliko da cackaju telefon, i "out of the box" wm nije nesto posebno dok se ne prilagodi kako ti treba i ne instaliraju razni programi, a toga ima na pretek.

Poslednja izmena:
Ostali kopiraju od iPhonea ono sto je doneo korisno, a to je multitouch screen, finger friendly UI, accelerometer aplikacije, ostalo nemaju sta da kopiraju jer sve imaju i drugi odavno, a nikako ne vidim da kopiraju osnovne nedostatke :)

Upravo na iPhone ne rade stvari kako trebaju dok kod drugih rade.

Divna poenta, ja bih samo malo rugačije rekao:

Na iPhone ne rade OSNOVNE stvari kako treba, dok one egzotične rade super :)

Ovo je u stvari multimedijalni gedžet sa nabudženim gsm modulom.

Samo je pod zip imenom, nema *ipa.zip.

Onda probaj da obrises .zip, i napises .ipa, ubacis u iTunes, i odradis sync. Ili udjes u my computer, tools, folder options, i onda ugasis ono hide extensions for known file types pa onda promenis extension. Znaci obavezno mora da bude ime programa/igre .ipa. Javi ako radi. ;)

Dobra stvar kod htc telefona je sto imas xda forum i ogroman broj romova i besplatnih programa, ali to je ipak mac sa dve ostrice jer mnogi ne vole toliko da cackaju telefon, i "out of the box" wm nije nesto posebno dok se ne prilagodi kako ti treba i ne instaliraju razni programi, a toga ima na pretek.

Da, XDA je zaista sveti gral kada je u pitanju WM generalno. Da nije njih, stvari bi bilo mnogo losije po WM korisnike. Ono sto je XDA za WM to je Cydia i ceo community za iPhone. iPhone kao iPhone bez community addona i tweakova je vrlo prosecna spravica. Upravo ti nestandardni 3rd party dodaci su ono sto iPhone cine toliko dobrim jer nema stvari koja ne moze da se modifikuje na ovaj ili onaj nacin.

Ono sto je fakat je da bez tako jakog i fanaticnog community-a iPhone ne bi bio ono sto je danas :)

Onda probaj da obrises .zip, i napises .ipa, ubacis u iTunes, i odradis sync. Ili udjes u my computer, tools, folder options, i onda ugasis ono hide extensions for known file types pa onda promenis extension. Znaci obavezno mora da bude ime programa/igre .ipa. Javi ako radi. ;)

Radi, samo sam promenio *zip* u *ipa* extenziju i odmah se rar ikonica promenila u iTunes ikonicu. A problem sa konektovanjem iTunesa sa telefonom sam resio tako sto sam promenio usb port, i sad sve radi kako treba, samo da isprobam da se nakacim na ruter sa WiFiTrak i WiFiFoFum aplikacijama pa da konacno znam da li mi je WiFi cip ispravan ili ne.

Hvala svima na pomoci:wave:

Poslednja izmena:
Ima raznih browsera na raznim telefonima, ali samo na IPhone-u sam uspeo da normlano citam bench forum. Dupli tap na neki deo strane, smooth zoom itd, nema nijedan telefon ni browser.
Jedino me nervira Appleova politika da zatvori platformu, ali promenice se i to cim neko izbaci slican ili bolji ekosistem na trziste. Mislim da jedino google moze da napravi pometnju na trzistu mobilnih telefona.

O upotrebljivosti Safarija na IPhone-u u smislu GPRS/3G prenetih podataka, mogu samo da kazem da je za ovaj telefon bitno imati odgovarajuci paket od mobilnog provajdera. Npr.. O2 u UK je ponudio HTR Hero za 40funti i tu imate 300 minuta razgovora, 300 SMS poruka i free internet. Poenta je u free internetu. Ako neko unlokuje takav telefon i donese ga u veselu Srbiju svi ce reci.. mnogo megabajta trosi na google mape ili neke slicne servise... a poenta tog telefona je bas u tom internetu i google servisima.
Slicno je i sa IPhone-om. Koristiti sve mogucnosti ove sprave u Srbiji je skup sport.. ali nije skup zbog IPhone-a.. vec zbog cena usluga nasih mobilnih provajdera.

Ne da ce da napravi nego je vec poceo da pravi pometnju, svako ko je imao prilike da se "poigra" sa Android OS se u to mogao uveriti.

Apple je sa iPhone-om uveo potpuno novu koncepciju softverske podrške koja zajedno sa Cydiom i 3rd party repo-ima čini sve te nedostatke koje ajfon-hejteri stalno ponavljaju kao papagaji - skoro pa nebitnima. iPhone je koncept a ne puki hardver, to je ono što nokijaši nikako ne mogu da shvate, a Nokia pokušava da uhvati korak sa Ovi Store-om koji je i sadržajno i organizacijski nekoliko godina iza App Store/Cydia koncepta. (Npr. skidam free aplikaciju sa Ovi Store, sa svog korisničkog naloga, app zahteva registraciju putem intl. SMS-a. Sutradan odlučim da je reinstaliram na phone memory - morao sam ponovo da je registrujem/plaćam intl. SMS == loša organizacija - to na App Store nemože da se desi, da ne ulazimo u interfejs, bilo bi smešno).

Znači ajfon hejteri utuvite sebi u glavu da je u pitanju čitav novi koncept a ne samo manje ili više lepo upakovana gomila hardvera, pa onda sudite konceptu. A onaj ko je upoznao koncept zna o čemu se radi. Da, uređaj ima svojih mana i prednosti kako za koga, ali koncept je skoro pa savršen. (Namerno ponavljam tu reč po sto puta da bi je utuvili u glavu)

Na osnovu koncepta, Apple je sa samo jednim jedinim modelom telefona/uređaja uspeo da napravi totalni dar-mar u celoj industriji, i pokaže da je car (Nokia) go! Tj. da godinama već ništa novo ne nudi. Uljuljkani na vrhu godinama su štancovali sve više i više "novih" modela sa starim konceptom i istim specifikacijama. Toliko su zastranili da postoje različiti modeli samo po dizajnu, dok je hardver isti. Dok je Nokia sedela na lovorikama i bavila se šminkom (upitnog kvaliteta) i štancovanjem enormnog broja istih telefona u različitim kutijama, drugi su osmišljavali novi koncept koji je zauvek promenio igru i "okrenuo stolove" kada je u pitanju smartgadget tržište.

Ne da ce da napravi nego je vec poceo da pravi pometnju, svako ko je imao prilike da se "poigra" sa Android OS se u to mogao uveriti.

Probao sam ga malopre na nekom samsungu od 500-600e, u svemu je loshiji ili sporiji od iphonea. Nema ni poshten slide, morash da stisnesh ko magarac i polako to da radish inache ne prihvata uopshte, na iphoneu je dovoljno da jedva dodirujesh ekran koliko hocesh brzim pokretima. U browseru je josh smeshnije, sve laguje po pola sekunde i sve je daleko seckavije nego stari 3G, sa 3GSom je poredjenje smeshno, naravno multitouch i multitap ne postoji, nego morash da drzish dugme + da bi uvecao neshto, bedno. Pa chak je i gmail na iphoneu 3x bolji nego na androidu, aplikacija na njemu je potpuno ista kao na symbian telefonima a ko je to koristio jasno mu je koliko je bedna i spora. Da ne pricham o uzasnom izboru ikonica pa ne vidish shta je shta, a takodje i font koji se jedva chita iako ima na papiru bolji ekran od iPhonea.

Ono moze max da koshta 200e i da ga kupe ljudi koji bi hteli iphone a nemaju pare za njega, jer on radi kao da je neko preprichao kakav je iphone pa kinez napravio ;) Mada uglavnom svaki smartphone danas je preprichani iPhone sa 3x vishe opcija a ono osnovno ne radi kao na iPhoneu pre 3 godine ;)

Poslednja izmena:
Evo ja sam probao isti taj Samsung Andorid i radi odlično. Svakodnevne stvari ništa lošije od iPhonea. Ali opet prednost dajem iPhoneu zbog navigacije i liste trećih softvera.

I ako laguje nešto, to je folija na ekranu, koju ne bi da skidam, jer telefon nije moj. Ti uzmeš Samsung i ne ide ti nešto touch, ja uzmem iPhone i meni ne ide touch. Znači nije tu nikakva fizička barijera, nego navika.

Činjenica je da većina korisnika Apple proizvoda nije realna ovako u rečima i preko neta, jer tu sve ide glatko, a kad reše nešto da ti pokažu, "baš sad nešto neće i tu se nešto baš zakočilo, a inače sve radi...".

Android me nervira jer je mogao da pod da obriše sa apple osom, al pošto je očiglendo 100% zaposlenih u googlu džiberi, oni su napravi os "preko one stvari", kao da ih je mrzelo i generalno iako mi je bolji od symbiana i wm, nije ništa posebno. Još uvek nemamo idealan OS, nažalost.

Poslednja izmena:
Nemoj samo da zaboravis da se Android i dalje razvija i da je community jos uvek mali, kao i broj dostupnih uredjaja. Ja iskreno verujem da ce Android imati mnogo vise uticaja i uspeha na trzistu kako budu izlazile novije i bolje verzije ovog sistema. Mada, to je jasno cim se pogleda koliko sama platforma napreduje iz verzije u verziju.

Ma ok, ali činjenica je da su imali apple os "na tacni" i napravili su sistem skoro tako dobar, ali opet slabiji. A baza apple osa nije mlada, preko dve godine. Ako je neko imao uslova da napravi bolje, to je google, al eto, za sad mi deluje kao da nisu zasukali rukave :)...

Apple ima sledeci biznis model:
- Napravili su odlicnu spravicu
- Prodaju telefon iskljucivo preko provajdera
- Uzimaju 15% od upotrebe telefona, tj. toliko provajdera kosta iphone ekskluziva
- Uzimaju 30% od svake aplikacije na app store-u
- SDK otvaraju na kasicicu

Google sa druge strane planira sledeci biznis model:
- free OS za telefon koji se stalno doradjuje
- moze bilo ko da ga stavi na telefon.. samo pre toga mora da udje u Android aliansu i da hardware ispunjava odredjenu specifikaciju.
- SDK je potpuno otvoren. U cilju poboljsanja performansi izasao je novi Android SDK u kome mozete pisati native implementaciju neke klase vaseg projekta u cilju poboljsanja performansi.
- moze bilo ko da pravi app store servis
- google zaradjuje od reklama i upotrebe servisa

Posto su na ovom svetu pare najbitnije, apple ih uzoma i od provajdera i od developera.
Google uzima od proizvodjaca hw-a koji pristupaju Android aliansi i do reklama po svojim servisima. Google je ogroman tako da im je politika da udju u sve kuce i u svaciji dzep. Googlova zarada na ovaj nacin je veca nego Appleova. Da nije google-a ne bi provajderi mobilne telefonije obarali cene internet paketa.

I jos nesto.. kriket je pomenuo rec koncept, a ja sam isto mislio i napisao ekosistem.

ajde da probamo ovako:

I ako laguje nešto, to je folija na ekranu, koju ne bi da skidam, jer telefon nije moj. Ti uzmeš Samsung i ne ide ti nešto touch, ja uzmem iPhone i meni ne ide touch. Znači nije tu nikakva fizička barijera, nego navika.

naravno multitouch i multitap ne postoji, nego morash da drzish dugme + da bi uvecao neshto, bedno.

btw kad vec spominjete Android - evo frishkih podataka o trzisnom udelu:

Canalys: iPhone outsold all Windows Mobile phones in Q2 2009

Poslednja izmena:
pa citam kako pises o tome kako kod tebe Android super radi, sve je ok... - cisto subjetivnim stvarima; dok je driver konkretno naveo sta mu fali, tipa: da za zumiranje moras da drzis dugme, nema multitouch...

btw sad sam pogledao neke video klipove Androida - ono stvarno dosta traljavo radi... :/

Obrćeš malo neke stvari :)...

Niko nije spomenuo multi touch, nego "driver" (ne driver moj kum, nego driver sistema koji reaguje na touch :D) touchscreena (plus foliju) pa je tako njemu nešto zapinjalo na androidu, a meni malo nešto na iphonetu. Hteo sam da kažem stvar navike.

Brzina je otprilike tu ista (opet, ne pričam o browseru, nego o onom početnom/najviše korićenim utisku/situacijama), ali na iphonetu izgleda lepše (bolja animacija, veći framerate), a i sam driver touchscreena je nešto bolje urađen.

A moj post je nastao na osnovu njegovog posta u kojem je preterao sa procenom koliko su osnove androida lošije od osnove iphoneta... ja nigde nisam napisao da su osnove androida bolje od iphonea, samo treba više čitati, a manje kucati :D

Poslednja izmena:
ja nigde nisam napisao da su osnove androida bolje od iphonea, samo treba više čitati, a manje kucati :D

hehe... ja nisam uopste ni kucao vec samo copy&pasta :d :d elem, sad bas citam interesantan tekst o onom najavljenom Microsoftovom mobilnom telefonu... idemda ostavim link u tu temu.

Pa dobro tebra, vidi tvoj post iznad :D Još sam ćeš me ubediš da mi se priviđa i da mi podmetneš da sam hvalio Android, nisam, samo kažem da vlasnik iphonea, većina, neće moći subjektivno da vidi stvari.

kažem da vlasnik iphonea, većina, neće moći subjektivno da vidi stvari.

Jeste sad, bash su samo vlasnici iPhonea takvi, a vlasnici bilo chega drugog nisu :d Pa to je potpuno normalna stvar na ovoj planeti jer ljudi sve kupuju napamet, odnosno "na dizajn", ali ima i onih koji iPhone nisu kupili zato shto je lep, ili zato shto ga nosi Bekam :), vec zato shto je softverski najupotrebljiviji telefon koji postoji sa najboljim touch ekranom. Najbolji browser, mail, sms, i ubedljivo najbolja softverska podrshka. Imao sam nekoliko symbian telefona u zivotu i oni posle tolikih godina ne mogu da pridju iPhone-u u bilo chemu, nisu se sa mesta pomerili. WM je tek druga stvar, pokushava da bude full Windows u dzepu i to je najveca greshka, a kad su videli kako ide Appleu, onda su samo iskopirali sve opcije, ali opet ubacili 1000 nepotrebnih i ugushili ceo sistem :) Potpuno isto shto su sa X360 uradili, ubacili mogucnosti koje ima PS3, ali ni jedna nije bash kao na PS3 i ne radi kao na PS3 :)

Sushtina iPhonea je brzina, jednostavnost i logichnost korishcenja, pa tako svaka opcija koja mi treba, dostupna je odmah, i to je sve chisto, jednostavno i najpreglednije moguce. Ljudi iz Applea kao da su jedini koji su telefon pravili tako shto su krenuli od test primerka pa ga nosiili svuda i dodavali opcije koje su im bile potrebne u realnom zivotu, a ono shto se na telefonu najvishe koristi, napravili shto je jednostavnije i preglednije moguce. Svi drugi ne znaju shta ce pa gurnu sve opcije koje postoje na ovom svetu, i to onda gushi telefon i usporava rad sa njim, i bez obzira shto svi ostali imaju vishe opcija i mogucnosti od iPhonea, on ce bolje da sluzi kao zamena za desktop mashinu i "rad" ce na njemu biti najugodniji. I to pricham o 3G, 3GS je potpuno druga stvar, on je kao igra koja radi u 60fps vs igra koja se vuche na 10-20.

Ja Androida ne bih uzeo samo zbog ikonica i fonta recimo, u startu kada pogledash u njega, odbojan je, a da ne pricham o tome shto radi kao Direct3D u odnosu na Glide :)

Drajveru brate, zvuchish kao da si pocheo da shurujesh sa Apple-om. :d

Koji si bot :)... Dođe mi muka kad razmatram kupovinu 3G kada vidim ove generički napisan izjave PR menadžera kompanije(tm) :D

a kad su videli kako ide Appleu, onda su samo iskopirali sve opcije, ali opet ubacili 1000 nepotrebnih i ugushili ceo sistem :)
Samo ne znam odakle ti ovo. Pa WM se nije promenio još od vremena dok Apple nije imao ni iPod, a kamoli iPhone :)...

I opet ti je tonalitet kao da je iPhone bolji 200% od bilo čega. Za mene je bolji 5-20% u kategorijama u kojima je bolji (a nije u svim), pa reci da nisam kompetentan ili nemam znanje.

Poslednja izmena:
Driver izgleda da nikada nije stvarno koristio WM pa sa symbiana bez touch screena presao na iPhone pa je odusevljen. ;)

Ma on je u pravu. Stajali su mu jedno pored drugog iphone 3g i Samsung Galaxy i7500 i nema tu sumnje, iphone je bolji, samo što on ne zna da se "odrazi" lepo :D

A inače, ako neko hoće da pljuje po androidu, evo dobre stvari. Od jutros u pet do evo sada (kada sam svečano odustao znači skoro 8 sati) pokušavam da uradim neku stvar za koju mi je na iphone, wm, symbianu potrebno 5 minuta, a na blackberryu 10. I na kraju nisam uspeo. Softverska sitnica, ali jednostavno neostvarivo (doduše i samsung nosi delimično krivicu što je na njemu konkretno neostvarivo).

U pitanju je fuckin screenshot ekrana. Prvi put za 5 godina mi se desilo da to neću skupiti za test. Naime, na G1, i HTC Androidima može, ali je opet brate proces od jedno čuku vremena ako nisi ranije radio. Ide se dotle da se stavljaju posebni driveri i pali se sdk, jdk, majko mila :)...

Pa dobro je l neko nije mogao da napiše program od 50kb. Jeste da nema veze sa iphonetom, ali neka ovo bude odgovor onome ko je pričao o otvorenosti android platforme :)...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno