Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otkud znash da je post od ivketa ? :)

Jedna stvar gde je Nokia mnogo bolja je backup/restore kontakata i uopšte svih informacija. Sad sam npr provalio da mi je prilikom sinhronizacije vratio stari broj od jednog kontakta i da sad nemam nikakav način da povratim taj broj koji sam jednom upisao zajedno sa emailom istog lika koji sada nemam. Kod Nokije lepo imaš datum svakog bekapa i nema da misliš, sve što je tog datuma bilo u telefonu je sigurno pohranjeno, dok kod Ajfona nikad nisam siguran da li je i kako bekapovao kontakte niti kada ih je bekapovao ni šta je bekapovao itd. Takođe sam prilikom restoringa izgubio ceo kalendar, jer sam zaboravio da treba posebno da ga syncujem itd. Plus što za sve to moraš da koristiš 3rd party app tipa Outlook ili tako nešto što nije besplatno.

Glupo je urađena ta sinhronizacija na Ajfonu.

Ja nemam tih problema a telefon mi je pun, mozda treba da predjesh na OSX :)

Jedna stvar gde je Nokia mnogo bolja je backup/restore kontakata i uopšte svih informacija. Sad sam npr provalio da mi je prilikom sinhronizacije vratio stari broj od jednog kontakta i da sad nemam nikakav način da povratim taj broj koji sam jednom upisao zajedno sa emailom istog lika koji sada nemam. Kod Nokije lepo imaš datum svakog bekapa i nema da misliš, sve što je tog datuma bilo u telefonu je sigurno pohranjeno, dok kod Ajfona nikad nisam siguran da li je i kako bekapovao kontakte niti kada ih je bekapovao ni šta je bekapovao itd. Takođe sam prilikom restoringa izgubio ceo kalendar, jer sam zaboravio da treba posebno da ga syncujem itd. Plus što za sve to moraš da koristiš 3rd party app tipa Outlook ili tako nešto što nije besplatno.

Glupo je urađena ta sinhronizacija na Ajfonu.

Postoji iPhone PC Suite koji je mnogo bolje resenje. Uostalom, Apple radi na iTunes-u 9 i obecali su da ce deo koji se tice sinhronizacije uredjaja biti odradjen od nule i totalno drugacije koncipiran.

Ne moras da koristis Outlook, mozes i Google Mail a on je besplatan. Doduse meni se nikad nije desilo to sto se tebi dogodilo, bice pre da si ti nesto zeznuo :)

Poslednja izmena:
Jedna stvar gde je Nokia mnogo bolja je backup/restore kontakata i uopšte svih informacija. Sad sam npr provalio da mi je prilikom sinhronizacije vratio stari broj od jednog kontakta i da sad nemam nikakav način da povratim taj broj koji sam jednom upisao zajedno sa emailom istog lika koji sada nemam.

Ako imas TimeMachine mozes to da uradis! ;)

Da ne otvaram novu temu, pitanje postavljam ovde. Juce sam kupio iPhone 3G 16Gb, star malo vise od mesec dana, sve radi kako treba, ali nece da se konektuje na kucnu mrezu, znaci kad stavim WiFi na *on*, on trazi mrezu jedno desetak minuta i nikako da je nadje(u pitanju je D-link Dir 615. HP 614c je-ga nadje za bukvalno 5 sekundi, a i HTC Magic ga je nalazio takodje za nekoliko sekundi. Sta mislite u cemu je problem?

Skini program wififofum ili wifitrak, i ako oni ne nadju ap, zeza te wifi.

^

WTF?

Pa to nije bilo u tvom potpisu nego u postu :) Takvu stvar sigurno ne mozesh da stavish u potpis inache bi forum lichio na cirkus :d

Poslednja izmena:
GPS?

E otkad sam instalirao ovaj iGo nece da radi GPS. Probao sam i Google maps nista, drzi me tamo negdje u Parizu. Uglavnom, uradio sam i restore i opet nece. Ima li nekih tweakova za ozivljavanje ili nesto slicno???

PS.
Nisam bas siguran ni da li je na ovom mom ikada radilo, jer sam ih imao 3 pa vise na znam koji sam testirao. :S:

Poslednja izmena:
obrisi ga, pa ga ponovo syncuj...

Jel si izashao na "livadu" pola sata, upaljen GPS, iskljuchen 3G i Edge ?

Poslednja izmena:
meni posle prve "instalacije" tražio malo duže satelit, bez obzira da li sam na livadi i kakvo je vreme... obrisao sam iGo, ponovo ga syncovao i sada nađe satelit i pre nego što prikaže glavni ekran!

Ljudi imate temu o iPhone aplikacijama ovde, nemojte trovati ovu temu time!

Ha ha, pa nisam bas na livadu (jel to hint iz user manual-a :) ), ali je bio na terasi nekih sat-dva.
Ajde probacu jos jednom veceras...

Meni je na terasi samo jednom nashao signal a probao sam 10x, dok napolju nalazi pre nego shto se startuje IGO, tako da, izadji napolje :) Ako si u zgradi sa armiranim betonom, shto je velika shansa, eto zashto ti ne radi ni na terasi :) Potpuno isto mi se ponasha i standalone GPS.

I aj sad u apps temu :)

Poslednja izmena:
Meni je na terasi samo jednom nashao signal a probao sam 10x, dok napolju nalazi pre nego shto se startuje IGO, tako da, izadji napolje :) Ako si u zgradi sa armiranim betonom, shto je velika shansa, eto zashto ti ne radi ni na terasi :) Potpuno isto mi se ponasha i standalone GPS.
Tu nesto nije ispravno, narocito kod standalone GPS, evo kod mene unutra u sobi sa podignutim roletnama:

Prilozi

• igo.jpg
    igo.jpg
    162.3 KB · Pregleda: 95
Kada ga prvi put startujete, rucno podesite svoju poziciju... pa tek onda ukljucite GPS.

Tu nesto nije ispravno, narocito kod standalone GPS, evo kod mene unutra u sobi sa podignutim roletnama:

Ja koliko znam ne bi ni jedan GPS trebao da radi unutra, pogotovo ako je gomila metala u blizini, to jedino ako si negde u vojvodini u kuci od slame :), ili taj fon ima neki mnogo dobar prijemnik.

Rade i unutra neki kao na primer Navigon i TomTom,imace poor signal ali dovoljan.

Ja koliko znam ne bi ni jedan GPS trebao da radi unutra, pogotovo ako je gomila metala u blizini, to jedino ako si negde u vojvodini u kuci od slame :), ili taj fon ima neki mnogo dobar prijemnik.
Ja koliko znam moj HTC Diamond radi unutra i TyTN II pre mi je radio jos bolje, i ne znam zasto bi smetao metal, ako idemo po tom logikom ne bi trebao da radi ni u autu jer je sav od metala. :)
Evo kako radi "negde u vojvodini u kuci" ali ne od slame:

[YOUTUBE]Vh6mCAbjRC8[/YOUTUBE]
Moguce da je GPS prijemnik na iPhone mnogo slab.

PS. u pozadini svira "S.A.R.S -Debeli lad" ko stvoreno za ove vruce dane ;)

Meni ne radi ni iPhone ni strandalone GPS, Bane je testirao sigurno 10ak razlichitih GPS uredjaja i on mi je prvi rekao da je kod GPSa to normalno, takodje je na Nokiji nekoj imao GPS i isto nije mogla da radi unutra, pa *ebiga sad :)

kako pise na wikipediji GPS radi na oko 1,2GHz ali buduci da se emituje sa satelita taj podatak i ne znaci mnogo... :D

ako idemo po tom logikom ne bi trebao da radi ni u autu jer je sav od metala. :)

"In automotive GPS receivers, metallic features in windshields,[68] such as defrosters, or car window tinting films[69] can act as a Faraday cage, degrading reception just inside the car."...

najverovatnije da moze da radi, tj. *moze da ispisuje nesto na ekran* ali uglavnom pogresno, ako nema dobar signal...
kao jedna navigacija za 150e. koja je katastrofalno radila (vozis autoputem a ona ispisuje kako si 5 metara pored puta i da vozis njivom :D). drugar koji ju je kupio bacio je posle 3 dana! nazalost, ne mogu da se setim marke ali nesto tipa Typhoon...

"In automotive GPS receivers, metallic features in windshields,[68] such as defrosters, or car window tinting films[69] can act as a Faraday cage, degrading reception just inside the car."...
Procitaj jos jednom i videces da nije problem sto je auto od metala nego problem moze da nastane ako imas nesto od metala u sofersajbni, kao sto su one tamne folije ili ona resetka za odmrzavanje. GPS signal ne moze da prodje kroz metal ili ako prodje degradira ga, ali ne smeta metal u blizini ako ne zaklanja prijemniku nebo.
99% ljudi koristi GPS upravo u automobilu i nemaju nikakvih problema, to sto je tvome drugaru pokazivao da vozi po njivama to je bio problem koji dolazi od mapa a ne od GPS recivera. I ja sam to video jednom na garminu, ali 100% sam siguran da ako bih ukljucio iGO na tom delu puta bi prikazivao da sam na putu, sto ne znaci da je iGO bolji od garmina ili obrnuto jer i iGO ima greske na mapi.

Moje je misljenje da najverovatnije i GPS na iPhone radi polovicno kao i vecina ostalih stvari, uvek imas jedan ALI:
Imas SMS ALI nemas delivery report, imas progame ALI nemas multi tasking pa zato imas iGO sa manje opcija ALI radi samo dok vas neko ne pozove, imas navigaciju ALI prijemnik nije bas za pohvalu, imas browser ALI drugi ne mozes da koristis jer je zabranjeno...;)

Moguce da za nekoliko godina ce napraviti iPhone da radi kako treba (prvenstveno mislim na osnovne stvari) ali za sada konkurencija ima mnogo funkcionalnije telefone dok iPhone je dobro resenje ako volis da se hvalis i koristis telefon za telefoniranje samo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno