Pitanje u vezi compact chargera. Ne znam da li se o tome ovde govorilo, ali Apple je još prošle godine menjao sve kompakt punjače koji su dobijeni uz iPhone 3G
http://www.apple.com/support/usbadapter/exchangeprogram/
Ja za to saznah tek pre neki dan, i naravno, ja imam baš taj charger. Nisam ga dosada nikad koristio jer punim preko USB-a, a nisam još ni nabavio adapter za naše utičnice. Svejedno se mislim dal da ga zamenim, jer imam mogućnost kako mi sestra putuje u USA ovog meseca, pa bih mogao nju da angažujem. Da li vi koristite taj charger i da li je neko imao problema? Navodno se dešavalo da se ona viljuška slomi i ostane u utičnici, potencijalno dovodeći ljude u opasnost od strujnog udara ako je dotaknu. Apple naravno nije hteo da rizikuje da neko pogine pa su odmah opozvali sve te kompakt punjače i zamenjivali za nove koji izgledaju gotovo isto samo što imaju zelenu tačku na sebi kako bi se znalo da je to novi punjač. Moguće je naručiti zamenski punjač i preko mejla ali nažalost samo u USA, Kanadi i tim zemljama gde se takav punjač prodavao uz telefon. Meni baš nije jasno kako sam ja dobio taj punjač s obzirom da sam iPhone dobio u Aprilu, a ovaj moj je kupljen 2009. što je sigurno, dok je zamena punjača počela još 20. septembra 2008.
Kapiram da to nije pravilo i da nije svaki neispravan, ali da su odlučili da zamene sve jer je ipak u pitanju potencijalno smrtonosna situacija - strujni udar iz mreže.
Videću da ga zamenim ako ne bude preveliki smor, ali mislim da ipak nema mesta panici. Posebno što ga jako retko koristim (dosad nijednom), ali ipak, ako već mogu da dobijem zamenski for free - što da ne.
Stari punjač (ovakav i ja imam)------------------ Novi, zamenski punjač (sa zelenom tačkicom):
------
EDIT: Ipak nisam siguran da se na iSrbija prodaju stari punjači, sa slike na sajtu se ne vidi najbolje ali moguće je da ipak prodaju nove verzije punjača - cena ~2200 din