Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno kratko pitanje... isplati li se dati tolike pare da bi na kraju potrosili dane pokusavajuci da osposobite telefon da posalje mms?

E, ajde idi i čitaj neki review o Tegra telefonu sa Mobile Windows 6.1 kršom :D. Taman je Morbius prestao, sad si ti krenuo da troluješ! Uskoro prestajem sa opomenama i krećem, kao i ostali modovi, samo kazne da lupam! Stvarno ste najgori bre...

MMS podešavamo zato što koristimo Hacktivated telefone. Da ti koristiš Mek na PC-ju, sigurno je da imaš dosta toga da podesiš. I ne znam šta Kutija opet ne zna da namesti, ali ja sam samo uneo tri linije podešavanja u MMS polje i sve je odmah proradilo. :)

Ekran ne može preko rukavica da se koristi jer je u pitanju kapacitivni TS...

Poslednja izmena:
hahaah Maxo izludeces vise.... :p

i ja ne kontam cemu toliko zezanje oko MMS-a bitno je samo da lepo unesete IP i na kraju obavezno port kome ne radi sa 8080 neka proba 9201, konkretno za telenor je ovako 217.065.192.033:8080

evo meni sve sljaka, jos sam pravio custom fw... sve radi kao doxa... mac na pc-u i lepo napravite sami svoj FW...

Hm, ne krsi li se to direktno sa politikom foruma.. mislim krekovanje telefona i uputstvo kako to uraditi posto je postupak krekovanja nelegalan?

btw. sto ne moze nokat?

Ja nisam ni probao MMS jer ga praktično ni ne koristim. Ustvari u Settingsima sam disablovao MMS.

Aj sad ću baš da probam da vidim da radi, makar ne znam koj će mi q :)

EDIT: Isprobano, radi iz prve. Ne vidim u čemu je big deal?

Poslednja izmena:
Nego ne znam da li vas zanima Internet Tethering, on je najavljen kao feature u OS 3.0 ali se ne pojavljuje o opcijama sa karticama naših provajdera. Ali ništa zato, jedan momak je napravio rešenje.
Potrebno je samo Ajfonom iz Safarija otići na sledeće linkove, zavisno od provajdera.

http://mariotomic.com/temp/iphone/rs_telenor.mobileconfig
http://mariotomic.com/temp/iphone/rs_mts.mobileconfig
http://mariotomic.com/temp/iphone/rs_vip.mobileconfig

Najlakše vam je Safarijem doći na ovu stranicu i kliknuti na gornji link, da ga ne biste morali prekucavati.

Elem, Safari vam ponudi instalaciju i kada se to obavi kroz par sekundi, u Network Settings dobijate nešto ovako:

img0072b.png
img0071l.png

Čime dobijamo i feature Internet tetheringa preko Ajfona, bez 3rd party apps.

Nisam video da je neko ovde ovo rešio, ako je već bilo sorry, ako ne, here it goes :)

Enjoy new iPhone features to the fullest! :)

EDIT: Isprobano - radi.

tethering.jpg

Poslednja izmena:
Mene samo zanima sta predstavlja ono poslednje polje u MMS setovanjima? Sve ostalo sam popunio.

The UA Prof URL field is for "phone faking" as it's now known .. it stands for "User Agent Profile" and it lets your ISP know the capabilities of your phone .. if your phone is only capable of low resolution it will size them down before it sends them to you, in some cases .. without the User Agent Profile, the ISP will size it way down to be safe (tmobile does this).

Want to be a Sony Ericsson? enter this in UA Prof URL (I use this setting)

http://wap.sonyericsson.com/UAprof/W800iR101.xml

How about a Nokia N95?

http://nds1.nds.nokia.com/uaprof/NN95-1r100.xml

At least with the Sony UA Prof URL, images come in full size..

http://www.modmyi.com/forums/native-iphone-ipod-touch-app-discussion/653591-activatemms2g-9.html

Uspeo sam nekako da namestim MMS :)

Skinuo sam iPhone Configuration Utility 2.0 for Windows i tu kreirao 2 mobileconfig fajla, jedan za MMS, drugi za GPRS. Proces osposobljavanja je bio sledeći:
- prvo sam instalirao u telefon mobileconfig za MMS i proverio, stvarno su bila podešavanja za MMS (tačnije, samo username "mms") za oba APN.
- onda sam uradio "Reset settings" za probu ali telefon je vratio podešavanja za mms iz mobileconfig. (možda je ovaj korak nepotreban)
- iz iPhone Configuration Utility sam obrisao MMS config iz telefona i instalirao config za GPRS.

Kada sam proverio podešavanja u telefonu, vidim da je upisao podešavanja samo za GPRS APN a MMS mi konačno radi, čak i posle restarta :)

Prilozi

• IMG_0003.PNG
    IMG_0003.PNG
    38.9 KB · Pregleda: 53
Problem sa PC Suite Softwerom

Pozdrav,

Imam jedan problem nadam se da neko mozhe da pomogne.

Stavio sam 3.0 Soft. Sve je ok . sve radi .

Inace koristim Vistu i Iphone PC Suite kao software za beckap i uopste razmenu informacija izmedju Pc-a i Iphone-a.

Problem je od kada sam intalirao 3.0 software IPhone PC Suite mi vishe ne preopznaje iphone . Takodje Iphone PC Suite sam upgradeovao na zadnju verziju.

Uglavnom kada sam presao sa 1.1 na 2.0 software na Iphone-u , nakon instalacije 2.0 na telfononu i povezivanja telefona sa kompom , I Phone PC Suite te pita da li hoces da instaliras pandadaemon software (ili neki slican naziv) na Iphone-u , i ti kada potvrdis on instalira i nakon toga ti komp prepoznaje phone.

Sada nekon instalcije 3.0 , Iphone PC Suite ne pita nista tako da pretpostavlojam da je problem u tome sto nemam instaliran pomenuti program na Iphone-u .

Ne znam kako rucno da ga instaliram , tj u Cydia-i ga nema preko search-a , verovatno trebam dodati neki source ali ne znam koji .

Malo sam konfuzno objasnio ali kapiram da neko ko koristi PC Suite zna o cemu je rec

hvala :wave:

I ne znam šta Kutija opet ne zna da namesti, ali ja sam samo uneo tri linije podešavanja u MMS polje i sve je odmah proradilo. :)

Ekran ne može preko rukavica da se koristi jer je u pitanju kapacitivni TS...

How yes no a svi ostali ovde koji se muce sa tim su pali sa kruske :)

Namestio sam ga i ja kasnije :) ali uz iste muke kao i Falcon.

Meni je isto MMS proradio iz prve. Ustvari sve je proradilo iz prve, samo kad se unesu postavke.

3G, MMS, Internet Tethering i šta još ima... To je to što se tiče postavki vezanih za provajdera - sve iz prve.

@kriket
3G? Imaš iPhone 3G?! Kako si namestio MMS na 3G?

Pa kao što i rekoh, samo sam uneo odgovarajuće postavke na odgovarajuće mesto i radilo je. Kao i na svakom drugom telefonu.

Upravo tako!

A da, 3G ima po defaultu MMS. Mi sa 2G moramo da pravimo akrobacije da bi proradilo kako treba (ne svi) :)

Elem, trebam da uzmem Iphone 3g 8 ili 16 totalno je nevazno ... Ranije kad sam uzimao 2g, uzeo sam od druga i bio je softwerski otkljucan i bla bla sve sljakalo. E sad, posto cu kupiti preko racuna (firme) sto znaci u nekoj od prrodavnica, na sta treba da obratim paznju ? Tj koja pitanja da postavljam :) Da li je sim unlcokovan, da li je softwareski unlockovan, sta kako zasto .... dajte neki input jer odavno iphone i ja nismo na istim kolosecima :)

Obrati pažnju na to da je ispravan :p I da po mogućstvu nije korišćen, ako ga već kupuješ u radnji, znači da nije izgreban na poleđini i da ima zaštitnu foliju na ekranu.

Što se tiče SIM unlocka ili softverskog, misliš da oni prodavci znaju razliku? A čak i da znaju verovatno bi ti rekli da je SIMfree.

Mada sam ja čitao da SIMfree ustvari NEPOSTOJI, tj da ovi koji se prodaju po zemljama koje zakonski ne dozvoljavaju zaključane telefone, da su oni SIMfree ali SAMO ZA OPERATERE IZ TIH ZEMALJA, te ako se telefon odnese u neku treću zemlju i uradi update softvera, da se korisnik može neprijatno iznenaditi.

Poslednja izmena:
Moze da se desi a ne mora. Nije tacno da ne postoji SIMFree. Zato je dobro imati karticu iz te zemlje i sa te mreze cisto da se aktivira (AKO se pravi problem) i ubaci svoju karticu i teraj dalje, telefon je simfree.

Poslednja izmena:
Elem, kupih ga, timeri 00, sem usage gde je bilo 6 min .... kutija, folija, full sve, garancija .... posto je cydia bila vec instalirana, kapiram da je jailbrake-ovan :D OS 3.0 je vec na njemu ... kako god .... sve sljaka, telenor kartica, net, mms, 3g ... sad jos samo kad bi nasao neki dobar prog za sync izmedju n95 i iphone .... pesma :p

Ah još jedan zadovoljni korisnik. Naravno da je jailbreakovan. Sad ceš videti kako se vozi :)

Jedno pitanjce , posto su mi svi kontakti u formatu +3816x pa broj, isto tako i za inostranstvo, primetih da kad me neko zove, nece da mi prikaze ime iz imenika, nego prikazuje broj u formatu 063 xxx xxx - znaci bez imena kontakta - tipa pera. Dok kada se taj broj ispravi na 9/10 cifreni format samo 063 xxx xxx prikazuje ime normalno. Ima li tu resenja sem onog pa prepravi tih 500 ljudi na format kod kog ti prikazuje ime :D

Prvo vidi da li si u settings international format stavio Srbija pa ako te i dalje zeza skineš sa Cydia CallerID & Format Fix

Da li jailbreak-ovan IPhone moze da se koristi za kupovimu u iTunes App Store?

Naravno da može. Jesi li čuo za prodavnicu u kojoj odbijaju novac? :)

EDIT: Nego sad se zakačih na Cydiju i nudi mi ultrasn0w 0.8 upgrade sa dodatim nekim ApplePwn štagod to bilo. Dvoumio sam se dal da instaliram da se nešto ne zezne, al rekoh ajd valjda znaju šta rade kad već nude automatski update.

Poslednja izmena:
Pitanje u vezi compact chargera. Ne znam da li se o tome ovde govorilo, ali Apple je još prošle godine menjao sve kompakt punjače koji su dobijeni uz iPhone 3G

http://www.apple.com/support/usbadapter/exchangeprogram/

Ja za to saznah tek pre neki dan, i naravno, ja imam baš taj charger. Nisam ga dosada nikad koristio jer punim preko USB-a, a nisam još ni nabavio adapter za naše utičnice. Svejedno se mislim dal da ga zamenim, jer imam mogućnost kako mi sestra putuje u USA ovog meseca, pa bih mogao nju da angažujem. Da li vi koristite taj charger i da li je neko imao problema? Navodno se dešavalo da se ona viljuška slomi i ostane u utičnici, potencijalno dovodeći ljude u opasnost od strujnog udara ako je dotaknu. Apple naravno nije hteo da rizikuje da neko pogine pa su odmah opozvali sve te kompakt punjače i zamenjivali za nove koji izgledaju gotovo isto samo što imaju zelenu tačku na sebi kako bi se znalo da je to novi punjač. Moguće je naručiti zamenski punjač i preko mejla ali nažalost samo u USA, Kanadi i tim zemljama gde se takav punjač prodavao uz telefon. Meni baš nije jasno kako sam ja dobio taj punjač s obzirom da sam iPhone dobio u Aprilu, a ovaj moj je kupljen 2009. što je sigurno, dok je zamena punjača počela još 20. septembra 2008.

Kapiram da to nije pravilo i da nije svaki neispravan, ali da su odlučili da zamene sve jer je ipak u pitanju potencijalno smrtonosna situacija - strujni udar iz mreže.

Videću da ga zamenim ako ne bude preveliki smor, ali mislim da ipak nema mesta panici. Posebno što ga jako retko koristim (dosad nijednom), ali ipak, ako već mogu da dobijem zamenski for free - što da ne.

Stari punjač (ovakav i ja imam)------------------ Novi, zamenski punjač (sa zelenom tačkicom):

adapter-views2.jpg
------
replacement_adapter.jpg

EDIT: Ipak nisam siguran da se na iSrbija prodaju stari punjači, sa slike na sajtu se ne vidi najbolje ali moguće je da ipak prodaju nove verzije punjača - cena ~2200 din

Poslednja izmena:
zashto ne bi mogao ?

Samo pitam.. Planiram da nesto pravim za iPhone pa mi treba mogucnost da kupujem sa iTunes-a. A da li je moguce registrovati jail-ovan telefon kod Apple Developer Centra u cilju dobijanja licence da mogu da stavim app na telefon da bih je testirao?

Prvo vidi da li si u settings international format stavio Srbija pa ako te i dalje zeza skineš sa Cydia CallerID & Format Fix

Javi sta si uradio! Posto i ja imam isti problem... Inace ovo za internacionalni format, nemem srbiju na listi... Os2.2. Sta da radim??

i imam josh jedno pitanje

kupih polovan iphone, jailbrakeovan, i sa gomilom aplikacija. sad, da bi mogao da mi komunicira sa iTunesom, trazi "Delete Phone" tj da obrise sav settings i data assosiated with old ithunes. I to je kul, i ne trebaju mi njegovi settingsi niti pesme itd... ali mi trebaju programi :)

da li ce itunes da obrise i instalirane programe ili samo data vezane za njih?

znaci opcija je Settings >> General >> Reset >> Erase All Content and Settings

predpostavljam da nece brisati programe, ali moram da pitam za svaki slucaj?

EDIT HOCE!!!!!
izguglah (...) i da, iphone brise sve sa sebe tom prilikom, a izgleda da brise i jailbrake... sto znaci da je u stvari erease all content and settings, zapravo restore?

poenta, zbog koje bih to uopste radio, je jer itunes nece da radi sa iphoneom dok ne pobrise sve to sto je snimljeno preko drugog naloga... UF... pomoc? kako da koristim itunes?

Poslednja izmena:
Pa nemoj da radiš Erase all content and settings ako ti uređaj radi ispravno.

iTunes će ti svakako pobrisati sve aplikacije koje su skidane sa drugog iTunes naloga, tako da ti je jedino rešenje da popišeš sve te palikacije pa da ih ponovo instaliraš. Možda postoji i neko drugo rešenje ali ja sam tako morao da radim. S druge strane to me je nateralo da se rešim gomile nepotrebnih aplikacija koje sam imao instalirane.

iTunes ti ustvari neće pobrisati aplikacije sa Ajfona, ali nećeš moći da ih pokreneš. Kada klikneš na neku od njih samo će se pojaviti na kratko njen prozor i nestati. Tako da ćeš na kraju ipak morati da je reinstaliraš. Pretpostavljam da su u pitanju većinom free apps tako da ti to nije problem, a ako ima neka kupljena, well, imaš načina da dođeš i do njih.

U svakom slučaju ne moraš da radiš Erase all content and settings ako ti telefon radi ispravno, da ne bi zeznuo Jailbreak i ostalo (nisam to radio pa ne znam ali moguće je). Lakše ti je da jednostavno kreiraš novi nalog za iTunes (imaš uputstvo kako se to radi, i bez kreditne kartice), autorizuješ kompjuter i kreneš Fovo-nanovo.

Pa u tome je i stos... Trazi mi da obrise sve da bi ga autorizovao sa itunesom.... Mozda sam onda nasao na netu metacan odgovor, da ce da zezne jailbrake... Mada kaze da ce ta operacija trajati dva sata sto je nekako dovoljno da se telefon kompletno restoruke.,.? Da nije neka novina itunesa 8.2?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno