Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cene u evrima će izgleda biti oko 600 za 3Gs 16GB, ili 700 za model od 32GB... Italijanski TIM je zvanično objavio cene bez ugovora, 619e za 16GB i 719e za 32GB, a ko hoće sa ugovorom najmanje 69e na 2 godine plus i dalje treba da se plati nekih 200evra:mad: Vodafone je samo potvrdio da će biti iste te cene ali nije ništa zvanično...

http://www.tim.it/consumer/c365/i70113/t89768/livello3libera.do

Inače, ako nekog zanima, u Italiji iPhone 3G se od uvek prodaje bez ugovora i radi sa svim karticama, znači nema nikakav operator lock ili slično, a i Tim i Vodafone ga prodaju po istim cenama, 499e za 8GB i 569e za 16GB...

Može li se jednom aktiviran Ajfon opet dovesti u neaktivirano stanje akrobacijama poput restoringa, updatinga i sličnim?

Najgore što ti O2 više ne daje da pristupiš delovima sajta odavde (kao, nismo u mogućnosti da prodajemo van UK - provale te preko IP adrese). Pokvareni su 100%.

Da vas priupitam...Imam ipod touch, koji ima sitne ogrebotinice na hromiranoj strani...dakle brdo onih sitnih, od stajanja na stolu :) Moze li se to nekako ispolirati? Taj backpanel je mislim isti kao na iphone..

može, ali to je muka. Uzmeš finu pastu za poliranje i treba ti pola sata jakog trljanja. Ali linijice će opet da se jave :)

Da vas priupitam...Imam ipod touch, koji ima sitne ogrebotinice na hromiranoj strani...dakle brdo onih sitnih, od stajanja na stolu :) Moze li se to nekako ispolirati? Taj backpanel je mislim isti kao na iphone..

e valda te ogrebotine su glavni razlog zasto je drug vikao da me podseti,svaki put kad uzmem njegov iPhone u ruke i mahinalo pokusam da ga vratim na STO....

to nije moglo tako... lepo na kutiju cigareta,ili neku salvetu pored,ili slicno..
al zato sine, posle godinu dana, iPhone mu je bio KAO NOV,bez i jedne ogrebotine i dobio je ISTO para kolko ga je i platio...drzi cenu neverovatno

jel ima razlike izmedju iphone ipod tocha?
sem sto na iphonu moze da se zove i poruke da se pisu

Poslednja izmena:
iPod touch je bas beskorisno djubre.

iTouch uopšte nije beskorisno đubre, mada to zavisi od tačke gledišta. Za većinu ljudi u Srbiji je recimo i kompjuter beskorisno đubre jer ne umeju ni da ga upale, pa ne znaju šta bi s njim.

iTouch ima prednost u odnosu na Ajfon, zato što u njegovom korišćenju nisi ometen razmišljanjem o tome da li će ti se potrošiti baterija baš negde napolju u nezgodno vreme pa nećeš biti dostupan za pozive.

Ja sam recimo dosta više (ili bar opuštenije) koristio Ajfon kada mi je bio zaključan i kada mi uopšte nije služio kao telefon. Čim sam ga osposobio i ubacio SIM karticu, odmah sam postao opterećen baterijom, da li će se potrošiti pa neću imati telefon itd, dok sam ga pre toga srećno i opušteno koristio. I mogu da kažem da mi telefon i nije mnogo nedostajao, kao funkcija, ali šta ću - šteta je da je neiskorišćen kad već radi pa mi eto sad služi i kao fon, na uštrb opuštenog korišćenja mora drugih korisnih i zabavnih stvari koje Ajfon nudi. Zabavan je i kao telefon, ali eto to uvek nosi sa sobom tu opterećenost baterijom.

To je prednost iTouch-a, po meni, što opušteno možeš da ga koristiš, a veruj da ima šta da pruži.

Poslednja izmena:
Ma jok i nije, iPod u pokusaju da postane PSP :)
Ako hoces da slusas mjuzu - kupis iPod classic ili nano.
Ako hoces da imas spravicu za zezanje - kupis lepo PSP.
Ako hoces da imas dobar mlatimedijalni device - kupis neki Cowon PMP.

ako hoces da slusas muziku onda ovo :)

jel ima razlike izmedju iphone ipod tocha?
sem sto na iphonu moze da se zove i poruke da se pisu

nema.

...osim sto za update na noviju verziju OS-a (1.x > 2.x > 3.x) moras da platis 10$.

btw i sa iPod toucha mozes da zoves preko WiFi mreže i VoIP-a. u suštini iPod touchu fali samo GSM deo.

a ako hoćeš da telefoniraš kupiš - Alcatel OT 300 :d

Poslednja izmena:
A ti ako nemas sta pametno da kazes onda cutis? :)

Bi li objasnio pojam "mlatimedija"? :trust:

Cowon je po pitanju zvuka i njegovog podešavanja 3 koplja iznad iPoda... I ne, iPod Touch nije đubre, mada je činjenica da je dosta izvikan i da je prvenstvena namena praktično zanemarena (slušanje muzike) u moru drugih koje pruža. Većina funkcija je istaknuta u samim mnogobrojnim reklamama, za razliku od drugih plejera koji poseduju svakakve funkcije, ali se ne ističu, te ljudi nemaju osećaj da ipak postoji alternativa iPodu.

Možda je trenutno bolje juriti polovan iPhone nego iPod Touch, ali nije uvek bilo tako.

ako hoces da slusas muziku onda ovo :)

Jesi li imao priliku da čuješ neki BeoSound? Koliko sam čitao, ne opravdava visoku cenu jer sličan zvuk imaju i jeftiniji plejeri...

Ultrasn0w - iPhone 3G na Fw3.0 uspešno otključan. :whip:

Kakva su iskustva sa Ultrasn0w? Ima li kakvih problema u radu, ispadanja iz mreže, bagova bilo kakve vrste?

Nema. Radi kao sat. I slobodno uradi update, kad krenes da radis ne moras na restore kao sto preporucuju, nego slobodno idi na update, da ti ostane sav sadrzaj na telefonu.

btw, ultrasnow je za 3G, a redsnow za 2G telefone.

Nema. Radi kao sat. I slobodno uradi update, kad krenes da radis ne moras na restore kao sto preporucuju, nego slobodno idi na update, da ti ostane sav sadrzaj na telefonu.

btw, ultrasnow je za 3G, a redsnow za 2G telefone.

Čekaj sad si me i ti zbunio :) Koliko sam skapirao redsn0w je za jailbreak i otključavanje 2G a kod 3G služi samo za jailbreak dok je unlock ultrasn0w.

I ovo vezano za update još jedan zbunj (kad ti jedni pričaju jedno a drugi drugo, to je najgore). Ti mi preporučuješ da samo kliknem update iz iTunes i da on sve odradi, bez da mu ja podmećem ipsw koji sam skinuo?

Poslednja izmena:
Čekaj sad si me i ti zbunio :) Koliko sam skapirao redsn0w je za jailbreak i otključavanje 2G a kod 3G služi samo za jailbreak dok je unlock ultrasn0w.

I ovo vezano za update još jedan zbunj (kad ti jedni pričaju jedno a drugi drugo, to je najgore). Ti mi preporučuješ da samo kliknem update iz iTunes i da on sve odradi, bez da mu ja podmećem ipsw koji sam skinuo?

Ma nema šta da se zbunjuješ. Ako imaš 3G ova dva uputstva su ti potrebna:

3G update na 3.0 i jailbreak - http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4301

3G OS 3.0 Unlock - http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4253

Ako si na 2G:

treba ti samo ovaj tutorijal - http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4302

BTW, dok Nokia i dalje istražuje, iPhone je dobio Wireless Charger u vidu lepe futrole ;)

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4336

Da, makar na iClarified preporučuju Restore, a ti kažeš da može i upgrade. Dobro, izgleda da je u pitanju stvar ukusa.

Nego kako posle ide sa recimo aplikacijama kupljenim preko Cydia? Za koje nemam backup u iTunes, npr biteSMS. Vidim da je izašao 4.0 al šta mi sad vredi da ga upgradujem kad će mi obrisati i ovaj što imam instaliran, kad flešujem fon...

BTW, dok Nokia i dalje istražuje, iPhone je dobio Wireless Charger u vidu lepe futrole ;)

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4336

Какве има ово везе са производњом шешира у малезији? :p
То је исто, имати бежични пуњач који ради на пар центиметара од адаптера и бежично пуњење из разних радио таласа нпр док се шеташ по граду?

Embedded into the back of the protective skin is the WildCharge contact module that makes electrical connection with the surface of the WildCharger Pad (sold separately).

http://www.wildcharge.com/index.cfm...Product_ID/511&CFID=21876652&CFTOKEN=60104006

А уосталом, продају и за Нокију, СЕ и остале телефоне...
http://www.wildcharge.com/index.cfm...category_id/276/WildCharge_Universal_Adapters
http://www.wildcharge.com/index.cfm...ategory_id=179&CFID=21876652&CFTOKEN=60104006
... али и даље га сматрам много глупим, уместо да ставим пуњач у телефон, морам да носам неку безвезе маску око телефона, платим 80$ и све то да могу да само спустим телефон на површину која га пуни...

Poslednja izmena:
Ok, ljudi, prestajem da davim sa upgrade-om, prošao je bez većih problema. redsn0w je puko prvi put pod Vistom ali je iz druge prošao. Ultrasn0w bez problema - 3G radi both ways - konačno! :)

TurboSIM je konačno na svom mestu - u fioci! :)

Eto konačno sam i ja to pregrmeo prvi (najteži) put. Za ubuduće nema zime.

Hvala svima na pomoći.

Jel radi biteSMS 3.2 pod iPhone 3.0? Opet ova Apple messaging aplikacija ne broji karaktere, pa nemam pojma koliko sam poruka otkucao.

EDIT: sad sam probao dpkg -i ćene

E a check this out, nakon neuspešne instalacije mi je ponudio upgrade u Cydia, međutim nakon toga sam dobio ovu poruku o istekloj licenci :(

A taman sam se ponadao da sam ih zeznuo :) bah, kako sad da na kvarno produžim licencu... A još nije izašao 4.0 narodna verzija.

img0056e.png
img0058u.jpg

Poslednja izmena:
A sta ce ti biteSMS sada kada su malo sredili SMS aplikaciju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno