Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo zbog toga ces da instaliras aplikaciju koja je sporija od sistemske i koja cesto gusi i davi pogotovo danas kada operateri daju SMS na kilo?

Pa ne znam, jednostavno sam navikao da imam brojač i nezgodno mi je bez toga. Plus što biteSMS ima ne samo brojač karaktera u poruci, nego i broj poslatih poruka od poslednjeg resetovanja brojača, tako da imaš tačan uvid u to koliko si poruka poslao tokom meseca i koliko ti je još ostalo u okviru pretplate. Koliko god da daju SMS "na kilo", nisu baš besplatni, a da ne spominjem cenu međunarodnog SMS, koji isto koristim i koji uopšte nije jeftin. Pa ne bih baš da jedno slovo platim 15 dinara, bez potrebe.

Znači, ne bih ja instalirao da ne moram, eto da je Apple samo stavio brojač karaktera sve bi bilo kul ali, nažalost nije.

Jel zna neko šta znači ova ikonica papirnog aviončića pored časovnika?

avioni.jpg

a zasto ti stoji ono Telen... kao ne moze da stane jos dva slova??? or nemoze, a moze ... lol

Dobih savete koje nisam tražio, umesto odgovora na postavljeno pitanje. Tipično :)

Imap sam lep Telenor logo dok nisam updajtovo OS, i još nisam stigao da ga sredim, nije mi to baš na vrhu liste prioriteta, no mirno spavajte srediću to čim stignem :)

Nego šta znači onaj aviončić?

P.S. E da ilidan, može da stane Telenor ali ne može Telenor SRB kako ga ovi naši telenorci nažalost nazvaše.

Poslednja izmena:
Jesi instalirao Notifier?

Dobih savete koje nisam tražio, umesto odgovora na postavljeno pitanje. Tipično :)

Imap sam lep Telenor logo dok nisam updajtovo OS, i još nisam stigao da ga sredim, nije mi to baš na vrhu liste prioriteta, no mirno spavajte srediću to čim stignem :)

Nego šta znači onaj aviončić?

P.S. E da ilidan, može da stane Telenor ali ne može Telenor SRB kako ga ovi naši telenorci nažalost nazvaše.
taj avioncic ti je od nekog programa koji si instalirao...

Da, toliko sam otprilike i sam shvatio. Mislim da je od iRealSMS, samo ne znam čemu služi.

Naime taj program nije hteo da pošalje poruku, tj on se ponašao kao da je sve u redu, kao da je poruku poslao, međutim od nje ni traga. Nema je ni u Sent folderu. A ova ikonica se pojavila na ekranu, pa ne znam u kakvoj je to sve vezi.

Ako si instalirao Notifier (iliti Reminder) zarad status notifikacija onda je moguce da taj avion pripada njemu.
A iRealSMS ne radi (mozda) jer (mozda) nije kompatibilan sa OS3.

Notifier iliti Reminder nisam instalirao, a što se tiče iReal sad više nisam siguran, ali mislim da kad sam ga juče instalirao da sam uspešno poslao poruku iz njega, ustvari gotovo sam siguran da jesam.

A mislim da je kompatibilan sa 3.0, inače verovatno ne bi ni mogao da se instalira. Sad me mrzi da se maltretiram s tim, videću sutra šta mu je. Nego mi nikako nije jasno šta predstavlja ta ikonica. I često se tu pojavljuju razne ikonice od raznih programa koje nemaju jasnu svrhu.

Notifier iliti Reminder nisam instalirao, a što se tiče iReal sad više nisam siguran, ali mislim da kad sam ga juče instalirao da sam uspešno poslao poruku iz njega, ustvari gotovo sam siguran da jesam.

A mislim da je kompatibilan sa 3.0, inače verovatno ne bi ni mogao da se instalira. Sad me mrzi da se maltretiram s tim, videću sutra šta mu je. Nego mi nikako nije jasno šta predstavlja ta ikonica. I često se tu pojavljuju razne ikonice od raznih programa koje nemaju jasnu svrhu.
meni je onaj MCleaner prijavljivao tu razne ikonice... da nemas njega?

Ne, ne znam ni šta je to. Ovo je sveže updatovan iPhone, pa nemam ništa ni instalirano od jutilitija. Jer većina nije ni portovana na trojku.

Pojavio se danas na iSpazio "ActivateMMS2G". Kao što naslov sam kaže, služi za aktivaciju MMS aplikacije na 2G telefonu.

E sad, instalirao sam i restartovao telefon. Pod Settings > General > Network > Cellular Data Network se upisuju parametri za MMS. Uneo sam parametre za Telenor i opet restartovao medjutim, nije mi pojavila mogucnost slanja i primanja MMS poruka.

Jel uspelo nekome da potera ovo i kako?

Pojavio se danas na iSpazio "ActivateMMS2G". Kao što naslov sam kaže, služi za aktivaciju MMS aplikacije na 2G telefonu.

E sad, instalirao sam i restartovao telefon. Pod Settings > General > Network > Cellular Data Network se upisuju parametri za MMS. Uneo sam parametre za Telenor i opet restartovao medjutim, nije mi pojavila mogucnost slanja i primanja MMS poruka.

Jel uspelo nekome da potera ovo i kako?

Upravo sam uspeo da ga nabudzim, meni je pamtio mmsc i proxy ali uvek izgubi apn user i pass.

dodao sam ovo u /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle/carrier.plist
Kod:
<dict>
			<key>AllowPrefixMatching</key>
			<false/>
			<key>CarrierName</key>
			<string>YUG 03</string>
			<key>DefaultImage</key>
			<string>Default_CARRIER_MTS.png</string>
			<key>FullScreenOpaqueImage</key>
			<string>FSO_CARRIER_MTS.png</string>
		</dict>
i u istom fajlu editovao vrednosti za apn-ove
Kod:
<dict>
			<key>apn</key>
			<string>gprsinternet</string>
			<key>password</key>
			<string>064</string>
			<key>type-mask</key>
			<integer>1</integer>
			<key>username</key>
			<string>mts</string>
		</dict>
		<dict>
			<key>apn</key>
			<string>mms</string>
			<key>password</key>
			<string>064</string>
			<key>type-mask</key>
			<integer>4</integer>
			<key>username</key>
			<string>mts</string>
		</dict>
valjda je type-mask 1 samo za internet, a type-mask 4 za mms

restartovah i sve radi super :)

Imas li mozda logoe za Telenor? :)

Nego jeste primetili u trojci da često nema efekta pri izlasku iz aplikacije, nema onog transition efekta gde prozor aplikacije nestaje a springboard ulazi na njegovo mesto, nego onako samo nestane aplikacija i pojavi se springboard bez ikakvog efekta. Verovatno je u pitanju veće opterećenje resursa, ipak su u trojci uvedeni mnogi new features a hardver je ostao isti.

I dalje nemogu da namestim da mi radi MMS. Neće da upamti dva različita APN (jedan za data, drugi za MMS). Ako su oba ista, onda hoće da upamti ali mi to ne vrši posao (da mi radi ILI net ILI MMS). Vidim da mnogi imaju isti problem. Probao sam i fischerovu metodu uz minimalne izmene za Telenor ali se isto ponaša (ne prihvata drugi APN).

Čak sam i na sajtu http://help.benm.at/help.php generisao Mobileconfig i tako mi je jedino i prihvatio APN za MMS, ali fora je što još uvek nemože da generiše dva različita APN-a i da se definiše koji je za šta.

Ako neko nadje rešenje, neka javi.

@kriket
I ja sam primetio to da nekad nema animacije, nego posle sekund zadrške samo izbaci springboard.

Ne, nemogu se skinuti sa linkova koje si dao (izbacuje grešku "You must supply a local referer to get URL '/uploads/1/7/1739864/Default_CARRIER_ATT.png' from this server.") ali sam našao logoe u paketu koje je neko okačio na forumu i namestio sam da mi oni rade... Mada mi se ne dopadaju :p

Najjednostavnije i najlepše mi je kad sa MAKE IT MINE promenim ime u čisto "Telenor". Sistemski font, nema skrolovanja, samo sam imao problem da u mi u roamingu uvek piše Telenor, na kojoj god da sam mreži :(

Problem sa MMS i dalje nisam rešio...

EDIT: Probao i to, neće (pratim i taj forum).

Poslednja izmena:
Meni je tek proradilo kada sam dopisao onaj deo sa YUG 03 tako da sada koristi carrier.plist iz Unknown.bundle, i sad kad uradim "reset network settings" on sve podesi kako treba.

Ja mislim da tebi ne pokazuje na taj file verovatno na neki dir telenor.bundle ili tako nesto. Probaj da setujes carrier.plist u nekom drugom dir

Jedno kratko pitanje... isplati li se dati tolike pare da bi na kraju potrosili dane pokusavajuci da osposobite telefon da posalje mms?

Mene samo zanima sta predstavlja ono poslednje polje u MMS setovanjima? Sve ostalo sam popunio.

Pa kapiram ja to, video sam ga, do duse u obliku iPod touch-a i kad sam pokusao da radim nesto sa njim nista nije htelo jer imam nokte na desnoj ruci... znaci ladno touch screen ne reaguje na nokte... pitao druga, dobro, daj mi stylus da iscukam nesto on kaze da nema... dobro, a sta da radim zimi kad imam rukavice (tanke) bez stilusa... znaci to me jako nervira.. jel moze na iPhone 3G-S-u sa noktima da se radi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno