Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Definitivno cu baciti oko na ta igopher. Strah me samo da ne zeznem telefon odmah prve nedelje :(

Inace , kucanje mi vec odlicno ide sa 2 ruke :) Jako sam zadovoljan telefonom. Mejl sljaka odlicno i ne trosi mnogo kredita (osim kada neko zakaci attachment, ali te fajlove ne otvaram dok ne stignem kuci).

Evo nekoliko koje ja koristim:

iphone.deathtodesign.com/index.xml
hackthatphone.com/1.xml
ipodtouchmaster.com/files/repo.xml <==(za 1.1.3/4 apps i wiggly icons!!samo ako si na 1.1.3/4)
repo.itouchable.de
limitededitioniphone.com/lei.xml
marcogiorgini.com/iPhone/plist.xml
njpilla.googlepages.com/repo.xml
m8an.de/ownrisk.xml
zodttd.com/repo/<==gameboy, nes, snes, ps1 emulators!

Hoces jos?

E fala za ovo.... nadam se da cu imati vremena sad da skinem koju igru za nes ili koji kog od ovih drugih konzola pa da mogu da se malo sigram....

ono sto me jos interesuje je dal je neko ovde na forumu radio update sa 1.1.1 na 1.1.4 ili nesto slicno... da me posavetuje kako da to odradim na najbezbolniji nacin.

Restore na poslednju verziju: 1.1.4, izgubices svu muziku i aplikacije, ali nema veze, onda download ziphone(ubaci na google), instaliraj program and on ce da uradi sve za tebe!!

Jos jedno pitanje :)

Jos uvek se nisam "kacio" preko wi-fi (samo preko Edge-a) i zanima me kako se telefon ponasa kada su oba tipa konekcije moguca. Da li odmah ide na wi-fi ili mora edge da se gasi.

Hvala jos jednom.

wi-fi uvek ima prednost - automatski se prebaci na wi-fi ako postoji, cim ga nema vrati se na EDGE.

Hvala Kovacm. Upravo sam ga malo testirao i vidim da je tako.

Pokusao sam da se konektujem na laptop (koji ima WiFi) i telefon pronadje mrezu ali ne uspeva da se konektuje. Izbaci "Unable to connect on ..." kada kliknem na mrezu unutar settings (iako je stiklira), i kada pokusam da otvorim neku stranicu u safariju opet me pita da selektujem mrezu, unesem password ali opet nema konekcije.

Sad, pitanje je mozda malo komplikovanije, ali da li je upste moguce opste se konektovati preko laptopa (dakle bez AP-a) preko wifi-a i dalje na internet preko ADSL-a (LAN)?

Predpostavljam da je potrebno bridge-ovati konekciju, ali mi je toliko nepoznatih stvari u ovom procesu da se moze desiti da prilikom svakog pokusaja "omasim" 2-3 podesavanja a na kraju i ne uspem da podesim :)

Sad, pitanje je mozda malo komplikovanije, ali da li je upste moguce opste se konektovati preko laptopa (dakle bez AP-a) preko wifi-a i dalje na internet preko ADSL-a (LAN)?

Predpostavljam da je potrebno bridge-ovati konekciju, ali mi je toliko nepoznatih stvari u ovom procesu da se moze desiti da prilikom svakog pokusaja "omasim" 2-3 podesavanja a na kraju i ne uspem da podesim :)

moze, treba samo stiklirati u windowsu da uradi "internet connection sharing" za LAN adapter (ako si preko njega povezan na internet a jesi :) ) a za WiFi mrezu stavi da je totalno otvorena za pocetak - kad ti tako proradi tek onda ukljuci WPA i stavi sifru.

Hvala jos jednom. Uspeo sam da malo prosurfujem preko wifi-a :)

Ali iz nekog razloga konekcija mi se stalno gubi (tj. pojavljuje se znak E za edge umesto signala za WiFi) posle 10-20 sekundi. Da li da sumnjam u lose podesen WiFi na laptopu? Postavio sam Open za Network Authentification i Disable za Encryption. Telefon drzim odmah pored laptopa, nesto sumnjam da ima problema u signalu. Mozda je ovo ipak pitanje za drugu sobu na forumu :)

Pozdrav i hvala jos jednom.

ne znam sta bi to moglo biti... :(

Hvala ipak :)

Pokusacu da nadjem resenje na drugom pod-forumu. Sve mi se cini da je problem na laptopu sa podesavanjem wifi-a.

pokusaj da napravis bridge konekciju sa intenet konekcijom i wifi laptopa

ne treba mu bridge - dovoljno je ukljuciti "internet connection sharing"

pokusaj da napravis bridge konekciju sa intenet konekcijom i wifi laptopa

Lepo radi kada sam share-ovao LAN, ali mi je konekcija iz nekog razloga nestabilna tj. stalno nestaje pa opet moram da nadjem Wifi mrezu unutar Setings -> WiFi . Sad mozda sam nesto zeznuo kod podesavnja WiFi-a na laptopu, ili mi ne radi adapter kako treba...

Probaj da ubacis u DNS field ovako:

snap204137mm7.jpg

naravno "192.168.1.1" ako tako podesis Wi-Fi na racunaru/laptopu ;)

treba mi mala pomoc u vezi update-a. Naime, imam jos uvek verziju 1.0.2. (1C28), model - 03.14.08_G. Nisam stizao da se bacim na problem, a i malo su me plasili kada sam dobio fon pre godinu dana da se slucajno ne zezam sa update-om. Sada kako vidim to se resava za 5-15 minuta.
Potrazio sam na netu kako da ga update-ujem, ali uvek nalazim ili sa 102 na 111, ili 111 na 112, itd. a nigde nema update direktno sa 102 na 113 ili 114 (moze i 2.0 :). Ako bi neko bio ljubazan da postuje kako preskociti (ako moze) odamh na poslednji update sa mojim modelom (koji btw. ne znam ni kako je otkljucan - dobio sam ga takvog).
Jos jedno pitanje: da li se gube postojece aplikacije i imenik prilikom update-a, i kako sacuvati imenik ako se gube?

ps. koji iTunes? ja imam 7.3.0.54. jel smem da update-ujem ovo na 7.6.1.

Poslednja izmena:
uradi update kako znas (legalno preko iTunesa) :) na 1.1.4 i onda ga razvali sa nekim od programa (ziphone, independency)...

sto se podataka tice sinhronizuj podatke preko itunesa sa kompom pa ih posle updatea vrati na phone.

sto se itunes-a tice, znam da je ranije dok je 1.1.2 bio aktuelna hackovanje iPhonea na PrCu je ukljucivalo i hackovanje iTunes-a i to samo odredjene verzije, koliko znam to danas vise nije slucaj ni na PrCu - ziphone zavrsava sve tako da mozes da updatujes iTunes... (neki korisnik PC bi mogao da potvrdi ovo)

Postojece aplikacije se gube, ali imenik mozes sacuvati tako sto ces ga sinhronizovati sa Outlookom na racunaru (prebacis sve kontakte na racunar) a posle update-a softvera ponovis proces, ovaj put u suprotnom smeru.

iTunes mozes slobodno da update-ujes, ali mu nemoj dozvoliti da ti update-uje softver u telefonu dok ne zavrsis sve potrebne pripreme.

Sto se tice procedure update-ovanja softvera sa 102 na neki noviji, morace da uskoci neko drugi. Moj je bio 114 OOB.

U svakom slucaju, imas odlicne tutorijale na www.hackint0sh.org

treba mi mala pomoc u vezi update-a. Naime, imam jos uvek verziju 1.0.2. (1C28), model - 03.14.08_G. Nisam stizao da se bacim na problem, a i malo su me plasili kada sam dobio fon pre godinu dana da se slucajno ne zezam sa update-om. Sada kako vidim to se resava za 5-15 minuta.
Potrazio sam na netu kako da ga update-ujem, ali uvek nalazim ili sa 102 na 111, ili 111 na 112, itd. a nigde nema update direktno sa 102 na 113 ili 114 (moze i 2.0 :). Ako bi neko bio ljubazan da postuje kako preskociti (ako moze) odamh na poslednji update sa mojim modelom (koji btw. ne znam ni kako je otkljucan - dobio sam ga takvog).
Jos jedno pitanje: da li se gube postojece aplikacije i imenik prilikom update-a, i kako sacuvati imenik ako se gube?

ps. koji iTunes? ja imam 7.3.0.54. jel smem da update-ujem ovo na 7.6.1.

Samo update-uj sve (itunes + iphone), sve ce biti u redu i bolje na tvom telefonu, onda download Ziphone:
http://www.ziphone.org/(samo klikni na zastavu hrvatske da mozes da razumes)

I program ce da uradi sve sto hoces... Samo budi na 1.1.4 kada radis za ziphone!!!!!!!!!!

@falcon ili kovacm
kako da sinhronizujem imenik sa outlook-om, tj. kako da prebacim podatke na racunar? Imam iphone browser od aplikacija za iphone.
preko itunes-a moze samo u jednom smeru (sa outlook-a na iphone). Jel prvo treba da update-ujem itunes da bi imao opciju i za drugi smer?

Jel ziphone instaliram na fon ili na komp? Pretpostavljam na komp, ali za svaki slucaj da pitam?

Znaci updaujem itunes, pa preko itunes-a i iphone, pa preko ziphone-a uradim jailbreake (ili kako se vec kaze). I to je sve?

Da, za drugi i treci deo tvog pitanja(ziphone je na komp), a za prvo, sve radis sa itunes-om.

Kakav ZiPhone ljudi, apdejtujte se malo...

iLiberty 1.2.0.65

iClarified.com

!

inDependency ;) najverovatnije najstariji i najelegantniji alat za otkljucavanje iPhone-a... ;)

EDIT: Quake 3 - http://www.youtube.com/watch?v=kvci1vTXyUo (sve sa podrskom za mrezu!!!! i to samo posle mesec dana nakon izlaska SDK ;)) btw ovo mu dodje ko Wii kontroler ... :D opa, aj sad malo levo, levo, levo... :d

ipak mi nesto nije jasno: na PocketPC-ju Quake 3 ima samo 5FPS ?!?

i verzija Quake za Symbian link

EDIT 2:

* procitaj makar prethodnu stranu ... :/ *
\/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu,a da ne bih sad citao sve strane ako nije problem da mi kazete kakvo je sad stanje sa otkljucavanjem IPhone-a? Treba da javim dal da mi drugar uzima,dolazi za par dana iz usa pa da proverim ovde kakvo je stanje? pozz

Nisam pratio temu,a da ne bih sad citao sve strane ako nije problem da mi kazete kakvo je sad stanje sa otkljucavanjem IPhone-a? Treba da javim dal da mi drugar uzima,dolazi za par dana iz usa pa da proverim ovde kakvo je stanje? pozz

Pa ne moras celu temu da citas al procitaj bar zadnja dva post bre... lenji Vojvodjaninu (ne brini i ja sam iz NSa :d)!

Kolko vidim kazu ljudi ima vise nego jedan prog da se odkljuca... taman da i ja moj updatujem vec jednom!

Pa ne moras celu temu da citas al procitaj bar zadnja dva post bre... lenji Vojvodjaninu (ne brini i ja sam iz NSa :d)!

Kolko vidim kazu ljudi ima vise nego jedan prog da se odkljuca... taman da i ja moj updatujem vec jednom!

I to sto kazes,bas sam mrcina:D
KOnacno ce da padne jedan IPhone,uf jedva cekam...:)

Hvala jos jednom. Nazalost i dalje imam problem. Vidim da jos ljudi ima taj problem kada se WiFi vraca nazad na Edge.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=328902

ili

http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=57931

pokusavao sam da ga resetujem i jos sto sta, ali bez uspeha :( Isti slucaj i sa drugim laptopom.

ako neko zna sta sa ovim neka javi :)

Restore na 1.1.4 preko iTunes-a, pa iLiberty i u advanced uključiš da ti instalira WiFi fix...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno