Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Jel imaju negde u NS izlozene sedmice (pogotovo jet black). Trebao bih da vidim uzivo da donesem odluku [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Puno boja i kapaciteta... to mu dođe 30ak varijanti?!? Nije ni čudo što je dostupnost slabija.

Zanima me najvise matte black i jet black razlika.

Koristio sam oba mogu reci da lepsi telefon skorije nisam video (jet black) ali brate koliko god da imam ciste ruke otisci su ostajali... mat crna je druga prica ali ni ne izgleda onoliko mocno kao i jet black... :-D Ne znam ali sam odusevljen kako izgleda JET... ali licno ti savetujem da ga izbegnes i uzmes mat... mislim da je to bolja kupovina ako planiras 2 god bez futrole da ga setas :)

Drug kupio jet black, posle bukvalno 3 dana se pojavile mikro ogrebotine koje se vide pod svetlom.
A da izgleda brutalno, izgleda.

Samo ste mi produbili nedoumicu hahahaha [emoji23]

Crni telefoni su smorili :) Jet Black će uvek biti musav, ako baš hoćeš crni, uzmi mat. Meni najlepša Silver varijanta, zlatni je malo ciganija, Rose gold je ženskast :)

Meni se ne svidja crni (lici na samsung :d ), a beli ne bih u zivotu uzeo.

Silver sa crnim prednjim delom bi bio ekstra kao 3g

Crni telefoni su smorili :) Jet Black će uvek biti musav, ako baš hoćeš crni, uzmi mat. Meni najlepša Silver varijanta, zlatni je malo ciganija, Rose gold je ženskast :)

I meni su dojadili crni telefoni. Sam sam razmišljao da sledeći uzmem beli, ali sam se predomislio kad sam video jet black kako izgleda. No, dok dođe na red novi mobilni, možda se opet predomislim.

Sent from my iPad using Tapatalk

+1.

Bas gledam na youtube uporedni prikaz svih boja, i nekako mi je ipak srebrni najlepsi. Dugo nisam imao beli, i mislim da je sada vreme pazariti ga. :)

Ja sam uzeo mat crni, sjajni je ipak preosetljiv.

Držim ga uvek sa maskicom, crnom, kao i prethodne, i ovaj se prvi skroz uklapa u nju tako da sam prezadovoljan. Maksimalno elegantan telefon.

[youtube]7UTSrSMSVCY[/youtube]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@fkloznica: logično, "Telephoto" lens ima f/2.8 aperture, a "wide angle" lens f/1.8
U low light uslovima sve prednosti 2x optičkog zuma bile bi anulirane i dobili bi fotku na kojoj se ništa ne vidi.
ISP to pravilno prepoznaje i daje prednost wide angle lensu.

Kako koga... ja beli telefon u zivotu ne bih uzeo....
Najveći problem silver/gold/rose gold modela su beli bezeli, kod black/jet black/space gray modela ivice su crne i to mmogo manje upada u oči...

to je jedini razlog uzimanja crnog.

Inace,hteo bih da dodam,da mi po 1.put radi finger print duze od 2 dana,bez ponovnog skeniranja istog prsta.

Samo neka tako nastavi :)

Razmisljam da po prvi put od pojave smartphoneova zagrizem jabuku, pa imam par pitanja za vas prekaljene :)
1.Jel jet black zaista toliko osetljiv na ogrebotine? Takodje,da li neko ima mozda informaciju da li ce se u mts-u pojaviti i mat varijanta?
2.Koliko gb prostora ostaje na 32gb modelu za koriscenje?
3.Sta ce mi objektivno najvise nedostajati sa androida?-znam da je ovo subjektivno,svejedno me interesuju misljenja.
Hvala :)

Od 32 ti ostaje oko 28.Sta ce ti nedostajati zavisi kakav si korisnik, mozda nece nista a mozda i mnogo toga.Najbolje da uzmes i probas, vrlo brzo ces se i sam uverii.

3.Sta ce mi objektivno najvise nedostajati sa androida?-znam da je ovo subjektivno,svejedno me interesuju misljenja.
- Back dugme (to svakome ko predje sa Androida na iOS nedostaje), ali navici ces vremenom i kasnije ces na androidima da pokusavas isti gesture umesto stiskanja dugmeta.
- Micro SD - ako si neko ko stalno fotka i snima klipove, a ne prebacujes iste na komp vremenom ces popuniti memoriju, a ne mozes da je nadogradis ili kupis karticu (naravno, ni pojedini Androidi vise nemaju Micro SD).
- Widgets - nekome nedostaju, nekome ne - meni licno ne, ali nekim ljudima je to jedna od zamerki... Naravno, sada imas widget ekran, ali ljudima smeta sto ne mogu da ih stave na bilo koji ekran.
- Settings - treba ce ti vremena da se naviknes gde je sta, jer je pomalo razlicito od Androida.
itd itd.

Isto tako mogao bi i nabrojavati sada u nedogled prednosti, ali jednostavno odgledaj video gde uporedjuju razlike izmedju Androida i iOS...

Meni je nedostajalo back dugme, ali se jako brzo navikneš na svajp. Nedostajala mi je i lampica za notifikacije, a sada mi je jako čudno kada vidim neki Android da se "javi" a ne upali ekran (baš mi se dopada always on kod novijih Samsunga npr). Meni su nedostajale (i još uvek mi nedostaju) i prečice iz lock screena npr. Biće ti čudno u startu, pogotovo kada budeš guglao kako se obavljaju neke najosnovnije funkcije (a svaki treći put je rešenje u settings-privacy :d :d), ali kada se navikneš sve će biti okej.

Nisam bio ovih dana po operaterima nikako - jel neko zna da li ima mozda u VIP ili mts u NS izlozen iPhone 7 matte black i jet black i ako da, u kojoj poslovnici? :)
Inace ne bih uzeo nikako silver, posto trenutno imam silver :d

Razmisljam da po prvi put od pojave smartphoneova zagrizem jabuku, pa imam par pitanja za vas prekaljene :)
1.Jel jet black zaista toliko osetljiv na ogrebotine? Takodje,da li neko ima mozda informaciju da li ce se u mts-u pojaviti i mat varijanta?
Nemas VR opciju jer je rezolucija na iphone niska.Nemas upotrebljiv bluetoth. Ne možeš da radiš cast mobilnog uredjaja na smart tv.Share slika na smart tv ide teško dok se ne snađeš da nadjes aplikaciju. Na androidu je to u sistemu default. KAMERA ne fotka u 16:9 pa ne koristiš pun ekran pri pregledu . Tako je čak i na šljamsungu s7. Kastomizacija iphone je loša u odnosu na androd kao i ulazak u sistem preko kabla tj kompa. Na ios 10 ces imati bagova dok ne ispeglaju. Nema zamene baterije i nema proširive memorije. Nema bezicnog punjenja. Nemas fast charging. Nema led notifikacije za npr propustene pozive. Generalno, telefon kaska debelo u tim stvarima za konkurencijom. Ako ti ovo je smeta, cepaj ka jabuci.

Poslednja izmena:
Mozes li da nabrojis 3 flagship telefona iz ove godine koji imaju zamenjivu bateriju i prosirivu memoriju.Ne bi se slozio da share slika ide tesko, ima koliko hoces aplikcija i sa dva klika odradis posao.Takodje ista situacija ako hoces 16:9 format.

Koliko znam Jet Black 32gb ne postoji, samo 128 i 256.

Mozes li da nabrojis 3 flagship telefona iz ove godine koji imaju zamenjivu bateriju i prosirivu memoriju.Ne bi se slozio da share slika ide tesko, ima koliko hoces aplikcija i sa dva klika odradis posao.Takodje ista situacija ako hoces 16:9 format.

Ja odgovorih čoveku a što se ti smatraš uvređenim, pa se javljaš?:) Nisi čuo za LG v20? ..Nisi čuo za NOkia lumia? Kao sa Marsa da si pao :) A i ne mora da bude flag ship da bi bio u komparaciji..Još je bednije što brdo mid-range fona ima zamenljivu bateriju i proširivu memoriju a preskupi iphone 7 nema...:D A što se tiče share slika, lepo sam za pismene napisao ali ti se pecaš. Ajde još jedno da citiram sebe jer ti izgleda imaš nekih problema sa vidom :"Share slika na smart tv ide teško dok se ne snađeš da nadjes aplikaciju.".A ti si napisao:".Ne bi se slozio da share slika ide tesko, ima koliko hoces aplikcija i sa dva klika odradis posao." Znači, poenta je što moraš da znaš kako se zove program koji radi share slika na smart tv da bi tražio.Znači, moraš da ideš na forum i pitaš ili guglaš.. A treba npr. nešto odmah da prikažeš ljudima na velikom ekranu sa svog telefona..Zato ne volim IOS..sve ide u mnogo koraka..I zato sam napisao da je kod androida to stock tj u sistemu. Nije savršen ni android ali je za mene kao prosečnog korisnika mnogo više user friendly... Ali ti se pecaš i lupaš a da nisi ni pročitao šta sam napisao..

Poslednja izmena:
Aham,sad vec postaje interesantno Back dugme,ogranicena memorija i nezamenljiva baterija,bagovi dok se sistem ne ispegla,fckin itunes i slicne zavrzlame sam spreman da istrpim,bar da probam...Ali sad me buni ovo sto je napisao @dark side vezano za BT i konekciju sa smart tv-om..Sto se tice BT-a,ako nisam skroz poludeo,pre neki dan sam prebacivao drugaru neke slike na iphone putem BT-a?Doduse moguce da je on imao neku dodatnu aplikaciju,ali radilo je,pa me zato interesuje kako to bt nije funkcionalan? Takodje,jel ni sa nekom dodatnom aplikacijom nije moguce castovati sliku telefona tj streamovati video sa telefona na tv?to mi je malo glupo i malo cudno da ne moze.. Takodje kakva je situacija sa remote aplikacijama kojima mogu da kontrolisem programe na win pc-u kada su telefon i komp na istoj mrezi?npr foobar controler i slicno?
@Djilkosh_ns
Danas u Nisu bio do MTS-a,video izlozen 7 i 7+,oba sa glossy ledjima. Pored ovog obicnog,pise Iphone 7 32gb? Moguce da su napravili neku gresku,tj izlozili pogresan model,nisam ulazio u meni i podesavanja da vidim koji je tacno zbog guzve i nedostatka vremena,ali znam sta sam video da pise :) generalno mi je nekako isuvise plastican ovaj full crni zbog glossy ledja iako je zaista lep telefon..

iPhone 7

Jet black tek od 128 GB.
Sto se tice prebacivanja slika preko bluetooth, ja mislim da nije moguce i iskreno to ni na androidu nisam koristio - brze je poslati preko neta ili izmedju iPhone-ova (a i ostalih Apple uredjaja) AirDrop...
Za smart TV verujem da postoji aplikacija, ali ja koristim Chromecast (koji isto radi kao i sa Android telefonima).

^
Naravno da moze CAST ekrana na pc, samo instaliras LonelyScreen, radi perfektno, na tv moze ako imas JB.

Poslednja izmena:
Jet Black je u stvari isto ona crna boja koja je bila i na 3g?

Ako jeste,to se grebe kao dobar dan :(

Vrh Dno