Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

@frostonja,

A cale preko firme narucio i7 32GB Black i jutros mu stigao. A covek pre 2-3 dana narucio i kao kad stigne-stigne. I niti je zvao, niti su njega zvali.

Znaci nema pravila.

I ja sam isto tako narucio i jutros stigao postexpresom...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Znaci nema pravila, zavisi od radnika kako su raspolozeni i kako im se cefne.

d6f9b657567c19946124bfec17d8f141.png

37c4c8d39e4e3289c8c3e32996ad9ddf.png

Peca MKBHD :)

uzeh juce crni po prvi put :)

Dugo sam se lomio da li uzeti ili ne,sta uzeti,koju boju,da li apple...?kao dete od dve godine

Ako nekog nesto zanima,neka vice

uzeh juce crni po prvi put :)

Dugo sam se lomio da li uzeti ili ne,sta uzeti,koju boju,da li apple...?kao dete od dve godine

Ako nekog nesto zanima,neka vice
Занима ме гребање истог (осетљивост) и касније током времена колико недостаје 3.5 мм jack..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

odmah sto se tice 3.5,retko kad slusam muziku na telefoni,a imam i neki mali BT zvucnik,tako da mi to nece nedostajati.

Bice bez maske par nedelja,pa ceno videti za grebanje.

Foliju je odmah dobio.

Sto se cekanja u redu tice ja isto ne kapiram u cemu je fora obzirom da telefona ima u prodaji od prvog dana, i to po slicnim cenama. Kome je stalo da ima medju prvima mogao je da ga nabavi odavno...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam u utorak u MTS-u Delta City naisao ujutru kad su stigli telefoni i posto znam sefa poslovnice ostavi mi jedini 7 Plus 32GB Black koji su dobili. Dolazim danas po njega, kaze morao je da ga proda jer su poslali vaznog kupca! Tako da telefona nema a i prvo se namiruju VIP klijenti....
jedan od tih vip klijent iphone je kod mene. Veceras ide na prodaju.

Sent from my Note Pro 12.2

Pa ja bih rekao 2 stvari:
1. 2 godine garancije (za razliku od 1)
2. Kupovina na rate

iPhone 7

Za fizička lica, pravna lica imaju povrat PDV -a za osnovna sredstva 20%

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis

ODLICAN TEST.
Ne volim Iphone, ali ko planira da uzme ove telefone ovde moze pronaci sve potrebne informacije.

Nisam znao da je cekanje u redu ponizavanje... Znaci ja sam se citavog zivota ponizavao - kada bih otisao kod doktora, kada bi cekao na socijalnom da predam papirologiju i sl. Da sam samo znao da ne treba da se ponizavam tako - ko zna gde bi sada bio.

Ja ne razumem kako pojedincima smetaju ovakve stvari - toliko da se mesate u zivote drugih ljudi i mislite da sve znate - pa niste vi oni, shvatite to vec jednom. Hteli su iPhone da uzmu prvi iz nekog razloga koji je njima poznat, i to je meni ok.

Pored svih problema u zemlji, vama su ovakve stvari trn u oku... Svasta [emoji854]

Kao da ti život zavisi da čekaš u redu za telefon! Smešno i žalosno! Razumeo bih da je to ekskluziva koja samo tada može da se kupi i ni jedan dan više, ali ne, to taj red nije. Telefon ima odavno na KP i ko je hteo među prvima kao ekskluzivu taj je nabavio, a telefon može da se kupi u radnji opušteno bez čekanja, niko živ pre podne danas u radnji. Dozvoljavaš da te ponižavaju za tvoje pare.

Poslednja izmena:
Ti ocigledno imas nekih problema cim ti takve stvari smetaju... Reci ti meni zasto TEBI to smeta, ako nisu tebe ponizili i odakle ti pravo da ti odlucujes sta je ponizavanje?

nitro, smeta ljudima zato sto se stvara genericka slika iz antiutopijskih romana gde su ljudi obicne bezlicne horde zombija

ja sam prvi za to da ne treba niko da se mesa u tudje finansije, ali kao sto je neko ovde vec rekao, telefon je kod nas dostupan vec neko vreme i ovi sto cekaju u redu svakako nisu prvi, pa da je to razlog

@Gizmo: neki utisci o autonomiji baterije na oba modela? :)

Benchmark je predstavio 7 i 7 Plus:
[YOUTUBE]_HYonSByxkY[/YOUTUBE]

TechSource:
[YOUTUBE]-Mvm_F7I6oA[/YOUTUBE]

Još jedan PhoneBuff-ov speed test, iPhone 7 Plus vs OnePlus 3 koji ima 6 giga rama i odlične multitasking performanse. Rezultat očekivan:
[YOUTUBE]KuXvCN8A7GQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
ali kao sto je neko ovde vec rekao, telefon je kod nas dostupan vec neko vreme i ovi sto cekaju u redu svakako nisu prvi, pa da je to razlog

Pa nije bio zvanično dostupan. Ne žele svi da kupuju na crno, preko oglasa, nemaju svi svog 'dilera', ne prate forume, ne interesuju ih ocene na KP-u. Postoje ljudi koji mogu i žele da plate telefon kod autorizovanog prodavca i stanu u red da ga preuzmu na dan početka prodaje.

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis

Upravo to. Oni koji imaju mnogo para sigurno se nece zamajavati sa KP i ostalim preprodavcima

ova prica uopste nema veze sa novcem, ima veze sa time da ako stvarno spadaju u 13.5% popolacije (early adopters) na grafiku difuzije inovacija, telefon bi nabavili kako znaju i umeju

sto ukljucuje kupovinu u inostranstvu, narucivanje iz inostranstva ili kupovinu preko posrednika

ovako izigravati early adoptera posle par nedelja, nema nikakvog smisla

ovaj narod jednostavno voli da ceka u redovima, pisao sam vec...

cekaju kada se otvori novi maxi i onda kupe zvaku, isto tako i kada se otvori idea
cekaju kada se otvori novi sport vision i onda udju i vide da im nista ne odogvara

i onda otvorite neki antiutopijski roman i vidite opis drustva kakav imate prilike da vidite svakog dana

a u vezi toga sto je pomenuo mikenziyu, imaju ljudi novca da kupe od vas i neki ce kupiti, ali imamo i mi drugi novca da kupimo od vas, pa ne zelimo da preplacujemo proizvode
ne odnosi se ovo konkretno na istyle, vec na sve vece prodavnice tehnike kod nas

ali opet napominjem, nije poenta price to da li neko ima novce ili nema, niti da li je pametan sto kupuje kod vas
i ne pokusavajte da je okrenete na tu stranu

Poslednja izmena:
@Gizmo: neki utisci o autonomiji baterije na oba modela? :)

Samo ovo kratko što sam napisao u testu, nažalost. Zeznuto je kad testiraš dva modela i ne koristiš ih kao primarni telefon, ne može tako da se proceni baš najbolje kakva je autonomija. Još kad trebaš sve drugo da završiš, nije bilo vremena ni za neki standardizovani test. Treba ih napuniti skroz, videti šta je najbolje pustiti da srče bateriju i čekati da sa 100 spadne tamo nekih 5,6 preostalnih procenta, taj proces traje :) Treba izdvojiti tu minimum nekoliko dana da bi mogao da stekneš neku pravu sliku o autonomiji, da je bio neki vikend možda bih i nešto uradio više, ali ovako preko radnih dana, teško :)

Gledam i druge sajtove, malo njih ima neke standardizovane i opširnije testove autonomije, svi to nekako odrade po nekoj svojoj slobodnoj proceni i rezultati nigde nisu slični, što je najgore. Plus ovaj Usage mi je isto malo nepouzdana stvar, kad bi se Apple smilovao da ubaci Screen On time zbirnu stavku, mnogo bi lakše bilo da se vidi kakva je autonomija.

Pročitao sam tekst na Benchmarku i nalazim samo jednu zamerku u odnosu što sam pročitao/video na drugim sajtovima:
Interesantna priča stoji iza proizvodnog procesa nove Jet Black boje, a ukratko - metalno kućište dobija visoki sjaj. Izgleda vrlo zanimljivo i elegantno, ali ujedno donosi i nekoliko problema - prvo, telefon je klizaviji u poređenju sa standardnim Black modelom, Silver i Rose gold mat varijantama.
U stvari priča je obrnuta, svi kažu da je Jet Black manje klizav od ostalih modela.

Druga sugestija odnosi se na upload video klipova na Megu; baš sam želeo da uporedim kvalitet, ali je već pokušaj skidanja drugog klipa doveo do toga da potrošim "dnevnu kvotu" megabajta i to je bio kraj.
Možda bi bilo bolje da su snimci uploadovani na Youtube, usprkos redukciji u kvalitetu koja nastaje na taj način...

Meni je logičnije nekako bilo da je zbog glossy finiša metal klizaviji jer je ujedno i glatkiji, šta znam :) Ček, kako je to moguće za Mega, zar nije limit nešto tipa 10GB dnevno? Niko se do sad nije žalio na to, uvek kačimo tamo :)

edit:

Za YT je čudno da to ide na Benchmarkov zvanični kanal, a malo mi je glupo da to kačim kod sebe na YT. Videću da to nekako drugačije rešim, možda da se otvori kanal isključivo za primere snimaka sa telefona. Znam da je ovako malo smor da se downloaduje, ali se tako izbegava kompresija i onda najbolje možeš da proceniš koliko je snimak zapravo dobar :) Svaka im čast za 4K snimanje, stvarno predobro izgleda.

Poslednja izmena:
Meni je baš zbog tog glossy finiša delovao "lepljivije". Šake su nam po prirodi malo masne i onda se u dodiru sa tim metalom povećava grip. Tako barem ja doživljavam to. :)

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Meni je logičnije nekako bilo da je zbog glossy finiša metal klizaviji jer je ujedno i glatkiji, šta znam :)
Jeste logičnije, ali revieweri kažu da jet black modeli manje klize u rukama :)
Ali kapiram da ste vi dobili 2 zlatna za testiranje, tako da no big deal ;)

Ček, kako je to moguće za Mega, zar nije limit nešto tipa 10GB dnevno? Niko se do sad nije žalio na to, uvek kačimo tamo :)
Izleda da je ~200MB za neregistrovane usere kao što sam ja :d

samo da javim da mi se za sad cini da baterija traje duze.

Prvih par dana ga slabo ispustam iz ruke i za sad primecujem da drzi vise,al videceno jos koje punjenje

Pobrisani svi postovi koji se bave komentarisanjem psihologije ljudi koji čekaju u redovima. Nađite neki drugi forum za tu priču. Da podsetim ovde je tema iPhone 7 i molio bih sve da se drže teme.

Sent from my iPad using Tapatalk

Elem, svratio sam danas malo do iStyle-a i poigrao se sa 7-icom. Jet black verzija je neverovatno atraktivna, još mi bolje izgleda nego na slikama. Veza tj. prekid između stakla i ostatka tela kao da ne postoji, odn. kao da je "seamless", pri tome savršeno leži u ruci za razliku od mat koji su čini mi se još klizaviji nego 6/6s.
Haptic home taster mi je, moram priznati u najmanju ruku čudan. Haptic "drmne" ceo donji deo telefona tako da sam imao osećaj kao da pritiskam papučicu koja je cela donja ivica telefona, a ne samo taster u sredini. Reakcija je ipak savršena i ponašanje je logičnije na 7-ici nego na prethodnim verzijama sa fizičkim tasterom gde je iOS 10 donekle izmenio ulogu home tastera i načina otključavanja pa se često ne dođe do home screen-a nego treba kliknuti još jednom ili se neželjeno pali Siri. Na 7-ici to radi mnogo bolje. Čini mi se da i dalje nisu omogućili haptic feedback kod kuckanja na tastaturi, nešto što mi je oduvek nedostajalo.
Ekran mi neočekivano deluje nekako jasniji i bolji nego na 6/6s, ali možda je samo subjektivni utisak zbog ovlaš gledanja na brzinu. Kamera "bump" kod 7-ice je nekako integrisan u celinu telefona pa mi je prihvatljiviji nego onaj prsten na 6/6s koji narušava dizajn iako je manji nego kod 7-ice. I tako, sasvim solidan utisak ovako na brzaka, čini mi se ipak veliki upgrade u odnosu na moj matori 5s, nisam imao takav utisak sa 6/6s.

Gizmo, pročitao sam test i zapazio dve greške. Prvo, što je već neko pomenuo, JetBlack vezija u stvari uopšte nije klizava za razliku od ovih običnih jer taj specifičan "coating" jednostavno lepi telefon za kožu i savršeno leži u rucu. Druga greška je verovatno nenamerno nastala u kucanju gde se objašnjava arhitektura procesora - "....pa je u poređenju sa A9 čipsetom izrađen 14nm umesto pređašnjih 10nm." - valjda se htelo reći obrnuto da je izrađen u 10 umesto prethodnih 14. Inače sasvim korektan tekst, pomalo na momente čak zvuči "politički korektan".

^A10 je 16nm, A9 je 14nm i 16nm (Samsung i TSMC).

Da li postoji neki komentar za zvuk preko slusalica? Kakav je DAC?

Potpisujem sve sto je napisao @leksa. Meni je takodje bilo malo cudno ono koriscenje Haptic home taster-a. Uzivo Jat black na prvo drzanje izgleda mnogo lepse. I ja sam stekao utisak da je prijatniji za drzanje u ruci od mat crne odnosno kao da se prsti lepe. Naravno da to ima za posledicu ostavljanje otisaka na telefonu. Usudio bih se reci da bi bilo greota stavljati neku masku na telefon osim zastitnog stakla. E sad ono grebanje koje se pomnje...

Poslednja izmena:
Vrh Dno