Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Evo imas par slika gore sto je postavio Gizmo pa ako mislis da ja lupam, pogledaj crop i uporedi, ostavio sam i exif.
Kamera je skoro ista i u nekim slucajevima je jedna bolja, u nekima je druga, nisu neke velike razilke, ali u ovom sto je postavio Gizmo, na nocnim slikama iP ima vise detalja.

A za lupanje ako se dobro setim ti kada si stigao do prvog iOS uredjaja odmah si dosao ovde u nekoj temi i poceo da pljujes u fazonu "mogu da ga kupim ali je cisto njesra" i cak si zakacio na youtube video kako ne radi selekcija teksta na iOS :) ali posle si naucio kako se koristi lupa i obrisao snimak. :)

Ja trenutno koristim S7 koji ponekad ume da mi zadaje dosta glavobolja ali ima i prednosti kao i mana u odnosu na iPhone, pa zato mrzim kada citam ove komentare: android (iOS) je zakon a iOS (android) djubre...

Prilozi

• galaxy.jpg
    galaxy.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 204
  • ip.jpg
    ip.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 204
Poslednja izmena:
Ponekad pomislim da su neki ljudi ovde u stvari vlasnici nekih brenova :)

Prosto neverovatno koliko su u stanju da brane 1 brend,jednu stvar...

Zalosno je kad covek od 45 god. broji gigaherce i gigabajte.Cak i ova deca su naucila da to nema veze.

A za lupanje ako se dobro setim ti kada si stigao do prvog iOS uredjaja odmah si dosao ovde u nekoj temi i poceo da pljujes u fazonu "mogu da ga kupim ali je cisto njesra" i cak si zakacio na youtube video kako ne radi selekcija teksta na iOS :) ali posle si naucio kako se koristi lupa i obrisao snimak. :)

Kao da se secam ovoga :D.

iPhone 7 i 7 Plus koliko vidim oko 500 do 550 cd/m2 idu maksimalno. D65 P3 je uzet kao target za merenje, a boje su skoro identične na iPhone 7 Plus i S7 Edge, SAMOLED u mom slučaju tek za mrvicu tačniji. Šta znam, možda je vreme da i Apple pređe na SAMOLED, mada i ovako kalibran IPS deluje prilično dobro. Po bojama su skoro identični, ali IPS gubi kad je u pitanju kontrast, svetlina i dubina crne boje, *** krivac je tehnologija.

The Absolute Color Accuracy of the iPhone 7 is Truly Impressive as shown in these Figures. It is the most color accurate display that we have ever measured. It is Visually Indistinguishable from Perfect, and is very likely considerably better than on any mobile display, monitor, TV or UHD TV that you have. So photos, videos, and online content and merchandise will appear correct and beautiful.

Maksimalna svetlina - S7 Edge kao i prethodni samsunzi ima ugrađenu "uštedu" da unutra neće da izbaci maksimalnu svetlinu, u normalno osvetljenoj sobi daje nešto preko 250cd/m2. Pravi maksimum čuva za baš jako sunce, pa ima fora da ga "prevariš" kad mu uperiš flashlight u ambijentalni senzor, tad cepa i preko 650cd/m2 lagano. iPhone 7 i 7 Plus koliko vidim oko 500 do 550 cd/m2 idu maksimalno.

When Automatic Brightness is turned On, the iPhone 7 produces up to an impressive 705 cd/m2 (nits) in High Ambient Light, where high Brightness is really needed – the Highest Peak Brightness for a Smartphone for any Average Picture Level APL, including Full Screen White.

All iPhones and iPads have IPS LCD displays, so we expected the iPhone 7 to show very small color shifts with Viewing Angle, and our lab measurements confirmed their excellent Viewing Angle performance, with no visually noticeable color shifts. With its Dual-Domain Pixels, the iPhone 7 Contrast Ratio remained close to 1,000:1 at 30 degrees for both the Portrait and Landscape modes, which is the highest we have measured for LCDs.

The iPhone 7 matches or breaks new Smartphone display performance records for:

• The Highest Absolute Color Accuracy for any display (1.1 JNCD) – Visually Indistinguishable from Perfect
• The Highest Absolute Luminance Accuracy for any display (±2%) – Visually Indistinguishable from Perfect
• Very Accurate Image Contrast and Intensity Scale (with Gamma 2.21) – Visually Indistinguishable from Perfect
• The Highest Peak Brightness Smartphone for any Average Picture Level APL (602 to 705 nits)
• The Highest (True) Contrast Ratio for any IPS LCD display (1,762) – Higher Dynamic Contrast Ratios are phony
• The Lowest Screen Reflectance for any Smartphone display (4.4 percent)
• The Highest Contrast Rating in High Ambient Light for a Smartphone for any APL (137 to 160)
• The Smallest Color variation with Viewing Angle (2.1 JNCD or less)

Link: http://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm

I sta sad mi da mislimo za tvoj test? Ekran je, po tebi, "prilicno dobar"?

Poslednja izmena:
Kakav marketing? To što će te tretirati kao teroristu zato što imaš telefon koji se ponaša kao bomba?
Ovde samo fandroid biseri :)

Inače note 7 realno što se tiče hardvera nije uopšte u prednosti u odnosu na iP7+
Slabo pratiš šta pišem a još slabije se razumeš u marketing :D Imam više Apple proizvoda nego ne-Apple a vlasnike Note 7 ne tretiraju kao teroriste, visim po aerodromima svake nedelje i ima dosta ljudi kojima je zamenjena baterija i imaju sertifikat sa kojim normalno upotrebljavaju uređaj.

Koliko čitam po netu, ne važi više ni taj sertifikat jer i ti telefoni gore pa zato je Samsung prekinuo skroz proizvodnju i zamenu za note 7

Poslednja izmena:
Evo imas par slika gore sto je postavio Gizmo pa ako mislis da ja lupam, pogledaj crop i uporedi, ostavio sam i exif.
Kamera je skoro ista i u nekim slucajevima je jedna bolja, u nekima je druga, nisu neke velike razilke, ali u ovom sto je postavio Gizmo, na nocnim slikama iP ima vise detalja.

Ja trenutno koristim S7 koji ponekad ume da mi zadaje dosta glavobolja ali ima i prednosti kao i mana u odnosu na iPhone, pa zato mrzim kada citam ove komentare: android (iOS) je zakon a iOS (android) djubre...

auuuu...koji fanboy.... bio i ostao..Ja nema razloga da branim ni jednu firmu jer su to sve nafatirani lopovi, koji flagship telefone od 250 dolara prodaju za 800 dolara..Briga me za Samsung, Iphone i ostalo.... U kuci imam blackberry passport, bold, note 5, note 2, Iphone 6s plus, note professional 12.2 i ipad 4... Sve uredjaje koristim... I moje korisnicko iskustvo je da IOS nije user friendly koliko android...Pola stvari odradjujem iz 15 koraka sto na androidu odradim sa 2 klika.. A mnoge opcije su nedostupne na IOS... Sto se tice HW, iphone ima losiju kameru i to sam video, pogotovo u nocnim fotkama... Cak i iphone 7 ima povremeni problem sa ekspozicijom itd... Imas o tome mnogo na netu pa gugulaj.. Nikada iphone nije ima vrhunsku kameru u odnosu na konkurenciju..Uvek par procenata iza...Uvek je kaskao kad je rezolucija u pitanju, brzina autofokusa ( zadnji s7 ubijaju koliko su brzi u autofokusu od iphone), i generalno u snalaženju kod nocnih fotki...To nije losa kamera, daleko od toga..Ali nije ni vrhunska u konkurenciji... Meni se ne svidja a eto imam to u kuci..Tako da uporedjujem.. Iphone 7 ide na prodaju za neki dan, kada stigne, jer ovaca za šišanje ima uvek... Ovaj ipad 4, iphone 6 s plus, imam, jer su pokloni...I to sto moja supruga voli jabuku...Inace mi samo nerve jedu i rado bih se tih muka ratosiljao.Ko predje sa flagship androida na iphone smuci mu se život ako mu treba nesto ozbiljnije da odradi...Bluetooth koristim obilato jer nemam internet paket na broju i deru ako samo krenem preko kartice na internet..Sretnem prijatelja u kafeu i da mu posaljem proslogodisnju fotku na njegov telefon..Kad on ima iphone.Malo sutra..POsle dodjem kuci, da mu poslaljem pa vidim da nemam vise njegovu mail adresu..Da ima prosti BT, koji i njesra fon ima, lako bi mu prebacio sliku.. Da poslajem ekran tj odradim cast na smart tv, malo sutra..Mora da bude Apple tv.-.-hahaha... A na adroidu samo jednim kliko to odradis... Samo jedan primer..Nemam vremena da jurim programe po netu i proveravam da li neki moye da bude kompatibilan sa ios i iskoristim wifi trasfer...To je smor..To je moje iskustvo sa tim uredjajima i misljenje...Ne namecem kao ti da svakome ne treba wireless charging itd... Meni kao korisniku odgovara vise, neki LG v20, note 5, s7, nego iphone 7. Jer meni, iphone 7 manje nudi a kosta vise..Pa ti se sad ljuti i drami po formu koliko volis..Ionako si poznat po tome... Ja necu replay vise.smorio si me...

Poslednja izmena:
Koliko čitam po netu, ne važi više ni taj sertifikat jer i ti telefoni gore pa zato je Samsung prekinuo skroz proizvodnju i zamenu za note 7
Pa u tome je razlika što večina ovde sedi kući, čita i veruje u svašta a ja sve to vidim, doživim i pričam iz prve ruke... ali džaba sve to, ovde sam i dokaze stavljao u vidu slika ili videa za neke stvari ali opet... ljudi veruju u ono što žele i šta im se sviđa a ne u to šta je istina ;) No hard feelings

@DARK SIDE
Sve što pišeš je objektivno i realno, ali čoveče, imaš pametni telefon a nemaš data paket? :D Da imaš, Viber, WhatsApp pa šalješ slike :) Zezam se, nije to rešenje ali nije sve tako crno, ne znam u koje namene koristiš telefon ali i ja imam i Android i Apple uređaje i baš se nešto ne cimam oko broja klikova. Moguće je i da ne koristimo na iste načine i za istu namenu uređaje. Recimo, mene kod Androida strašno nervira korisnički interfejsi i sama koncepcija Google ka OS. Pa kao deca za OTO da su pravila i crtala. Sa estetske strane katastrofa, sa ergonomske takođe (tj celokupni dizajn OS, ne samo izgled), nekada se vraćaš na prethodni meni tasterom, nekada gore levo, nekada gore desno... to me uvek odvraćalo i nerviralo kod Androida. A aplikacije tek... Pola što mi treba zeza. Recimo u poslednje vreme Outlook na starom Note radi katastrofa... Hoće da pukne na Search, tj baš kad ne treba... Zato i kombinujem uređaje pa šta mi je gde zgodno upotrebljavam i snalazim :)

Poslednja izmena:
@DARK SIDE vidis kod mene obrnuta situacija.Posle dva dana koriscenja S7 shvatio sam da je ipak IP6 zakon i nikad brze nisam spakovao neku stvar kao sto je S7 i vratio nazad.
Jedina prednost sto bi dao S7 je to sto mi je grejao ruke po ovoj hladnoci jer se grejao kao nenormalan i svakog trenutka sam mislio da ce da eksplodira :)

@DARK SIDE
Nemoj da se ljutis al meni fotografije bolje izgledaju na ip7, nisam strucnjak kao ti, al ovako laicki mnogo su ljepse.

Pa u tome je razlika što večina ovde sedi kući, čita i veruje u svašta a ja sve to vidim, doživim i pričam iz prve ruke... ali džaba sve to, ovde sam i dokaze stavljao u vidu slika ili videa za neke stvari ali opet... ljudi veruju u ono što žele i šta im se sviđa a ne u to šta je istina ;) No hard feelings

@DARK SIDE
Sve što pišeš je objektivno i realno, ali čoveče, imaš pametni telefon a nemaš data paket? :D Da imaš, Viber, WhatsApp pa šalješ slike :) Zezam se, nije to rešenje ali nije sve tako crno, ne znam u koje namene koristiš telefon ali i ja imam i Android i Apple uređaje i baš se nešto ne cimam oko broja klikova. Moguće je i da ne koristimo na iste načine i za istu namenu uređaje. Recimo, mene kod Androida strašno nervira korisnički interfejsi i sama koncepcija Google ka OS. Pa kao deca za OTO da su pravila i crtala. Sa estetske strane katastrofa, sa ergonomske takođe (tj celokupni dizajn OS, ne samo izgled), nekada se vraćaš na prethodni meni tasterom, nekada gore levo, nekada gore desno... to me uvek odvraćalo i nerviralo kod Androida. A aplikacije tek... Pola što mi treba zeza. Recimo u poslednje vreme Outlook na starom Note radi katastrofa... Hoće da pukne na Search, tj baš kad ne treba... Zato i kombinujem uređaje pa šta mi je gde zgodno upotrebljavam i snalazim :)

Ja ne placam moj broj. On je drzavni broj i racune placa država Srbija. Obavljam posao supervizora jednog ministarstva(pravnik sam i republicki inspektor) i ne biram ja paket. Dobijem uzzpro. sluzbeni mail ( uprava za zajednicke poslove) i to je to. Taj je paket neki pod nazivom" biznet-uzzpro". Ovi u telekomu nisu ni znali sta je to. Prvi put vide. Isao sam da pitam oko limita. Ljudi ne mogu da ocitaju nego morali da zovu upravu telekoma pa da pisu razlog iz kog gledaju moj paket, bla,bla..A ljudi samo po mom zahtevu hteli da vide da li imam limit i koliki je...Jer meni je konstantno racun 1 do 2 dinara. A imam toliko poziva da je to nenormalno. I nije mi bilo jasno. Ali zato internet imam 80 megabajta. :) Cvrccc.... Obzirom da svuda dobijam wi fi sifre, 4g mi i ne treba. Jedino ako sam u putu negde tj teren.

Poslednja izmena:
@DARK SIDE vidis kod mene obrnuta situacija.Posle dva dana koriscenja S7 shvatio sam da je ipak IP6 zakon i nikad brze nisam spakovao neku stvar kao sto je S7 i vratio nazad.
Jedina prednost sto bi dao S7 je to sto mi je grejao ruke po ovoj hladnoci jer se grejao kao nenormalan i svakog trenutka sam mislio da ce da eksplodira :)

da si probao sa iphone ono sto sam gore naveo, ne bi ti se svideo..Ali ti kupujes ono sto ti treba, sto je i logicno..Svako bira po svojim potrebama. Greje se samo kada dizes sistem...Prvo ukljucenje...Posle ne..Tako je i sa Iphone.,.OPaska oko eksplozije mi govori da si fanboy pa te ne shvatam ozbiljno... ;)

Poslednja izmena:
da si probao sa iphone ono sto sam gore naveo, ne bi ti se svideo..Ali ti kupujes ono sto ti treba, sto je i logicno..Svako bira po svojim potrebama. Greje se samo kada dizes sistem...Prvo ukljucenje...Posle ne..Tako je i sa Iphone.,.OPaska oko eksplozije mi govori da si fanboy pa te ne shvatam ozbiljno... ;)

Ma kakvi,ni F od Fanboya.
Zadrzao bi S7 da mi je odgovarao.Instalirao sam sve aplikacije koje sam imao na Ajfonu i koristio sam ga 2 dana i jednostavno mi se nista tu nije svidelo.Bilo mi je cudno da se S7 toliko greje a nista specijalno nisam radio sa telefonom tipa igrao igrice i slicno.Vratio sam ga i tu je prica za mene zavrsena sa S7 i generalno androidom.

Opšti utisak o kvalitetu fotografija dosta varira od izvora do izvora.
Ovde je neki lik odradio kratko poređenje Pixel XL kamere na Googlovoj prezentaciji sa 7 Plus, Note 7 i V20:
[YOUTUBE]C0PGUY50x9o[/YOUTUBE]
Utisak je da vlada mrtva trka između 7 Plus i Pixel XL, dok Note i V20 na ovim primerima zaostaju...

Poslednja izmena:
Ajmo malo o tačnosti prikaza. Potvrđujem da iPhone 7 i 7 Plus imaju vrlo dobre ekrane, sasvim lepo kalibrisane. U mom slučaju iPhone 7 Plus je bolje kalibrisan od iPhone 7, a nisu svi ekrani isti, uvek postoji odstupanje od primerka do primerka.

Kakav je ovaj IPS u odnosu na S7 Edge SAMOLED? Prva stvar koja mi smeta je što iako to ne deluje na oko, ekrani iPhone-a su neujednačeni kada je temperatura boja u pitanju, pričam o tome da kako pomeram poziciju kolorimetra po ekranu, temperatura i DeltaE vrednosti malo više variraju... To verovatno niko ne spominje u testovima, uniformnost po tom pitanju. SAMOLED na S7 Edge je više ujednačen, a inače postavljam najbolje vrednosti koje sam izmerio za sva tri telefona.

Temperatura je malo hladnija na iPhone-u u odnosu na Basic režim S7 Edge-a, tu je S7 Edge tačniji i bliži 6500K. Kontrast - naravno SAMOLED drastično veći zbog načina na koji funkcioniše, samim tim i znatno dublja crna boja. Maksimalna svetlina - S7 Edge kao i prethodni samsunzi ima ugrađenu "uštedu" da unutra neće da izbaci maksimalnu svetlinu, u normalno osvetljenoj sobi daje nešto preko 250cd/m2. Pravi maksimum čuva za baš jako sunce, pa ima fora da ga "prevariš" kad mu uperiš flashlight u ambijentalni senzor, tad cepa i preko 650cd/m2 lagano. iPhone 7 i 7 Plus koliko vidim oko 500 do 550 cd/m2 idu maksimalno. D65 P3 je uzet kao target za merenje, a boje su skoro identične na iPhone 7 Plus i S7 Edge, SAMOLED u mom slučaju tek za mrvicu tačniji. Šta znam, možda je vreme da i Apple pređe na SAMOLED, mada i ovako kalibran IPS deluje prilično dobro. Po bojama su skoro identični, ali IPS gubi kad je u pitanju kontrast, svetlina i dubina crne boje, *** krivac je tehnologija.

Greyscale tačnost:

iPhone 7 Plus:

iPhone 7 Plus Grayscale

iPhone 7:

iPhone 7 Grayscale

S7 Edge:

S7 Edge Grayscale

Colorspace:

iPhone 7 Plus:

iPhone 7 Plus Colors

iPhone 7:

iPhone 7 Colors

S7 Edge:

S7 Edge Colors

Svaka cast!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ahahaha, secam se i ja ovoga, cak sam pokusavao i da mu pomognem ali zavrsilo se sa "e pali klinac, jel znas ti ko sam ja" :D

Odmah me smorilo što nisam mogao screenshot( na jedan taster na androidu se odradi screenshot) da vam uradim u čemu je problem jer tupavi IOS nema screenshot

DARK SIDE je napisao(la):
Takodje na ipad3 tastaturi nema strelica a prstom ne mozes da uskocis na polovinu otkucane reci kako bi ispravio gresku u kucanju..moras da brises celu rec..Na tf700 to veoma lako odradi strelicama ili pritiskom prta na željeno mesto u sredini reči

CAR :D

Posle ovoga ga je tesko uzeti za ozbiljno kada pljuje po Apple-u.

I sta sad mi da mislimo za tvoj test? Ekran je, po tebi, "prilicno dobar"?

Da, po mom mišljenju je "prilično dobar"... Nemoj da se ljutiš, ali tebi treba neko da zavali takvu jednu šamarčinu jer ne umeš nimalo da poštuješ nečiji trud i mišljenje. Ne pričam samo vezano za ovo, već za sve na forumu što pišeš. Stalno nešto mračiš i zameraš, mnogo si naporan. Da, moja greška za svetlinu, pročitao sam u međuvremenu na Anandu da i iPhone sad ima istu foru gde se maksimalna svetlna ekrana čuva za izuzetno svetle uslove i da se isto može trigerovati flashlightom. Druga stvar, citirao si mi materiju u koju se lično ne razumeš, i to od poznate kompanije za testiranje kojoj je u interesu da sve kaže da je vrhunski i malo previše napucava vrednosti. Mene očigledno plaća Samsung, iako sam postavio rezultate merenja koji jasno govore da su ekrani sva tri telefona "prilično dobra" i da je SAMOLED bolji u stvarima koje sam istakao. Anyway:

Maksimalna svetlina:

iPhone 7: 646 cd/m2
iPhone 7 Plus: 660 cd/m2

Čudi me da to nisi znao za max auto :)
Ali pravo pitanje je koliko minuta može da radi na tom brajtnesu ,npr lg g5 izvlači 850nits ali samo na 3min [emoji23]

Znao sam na Samsungu još od S5 modela, Apple je valjda to ove godine uveo.

Svaka cast gizmo na testu.

Bilo bi kul kad bi testirao kalorimetrom i druge fonove do kojih dodjes. :)

/sry za off

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Prijateljski savet samo, poyy :)

@cyber

Pa sve sto sam ja testirao od uredjaja na Benchmarku kad je ekran u pitanju je mereno kolorimetrom.

iStyle, Ušće - noćas

6e61152a4f5eda441b4921d733159104.jpg

e2f9a28716009c4ec58c5b9f2789af31.jpg

897312507cbc351c600591809826b4ba.jpg

Tesko se zivi.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Pa nije se sjatila cela Srbija sa sve babama sa onim maramama :d ***e, ako ima i 100 ljudi i na osnovu toga komentar "teško se živi" :D Jedino ako ne misliš da u Srbiji ima 150 stanovnika :D

Prosto nas je sramota koliko nam dobro ide :D

Postali smo svet napokon!

iPhone 7

Meni je najjace na drugoj fotki - došao Felaini da kupi ajfon :)

Jel' neko uzeo telefon danas?

Sent from my iPad using Tapatalk

Vrh Dno