Elem, svratio sam danas malo do iStyle-a i poigrao se sa 7-icom. Jet black verzija je neverovatno atraktivna, još mi bolje izgleda nego na slikama. Veza tj. prekid između stakla i ostatka tela kao da ne postoji, odn. kao da je "seamless", pri tome savršeno leži u ruci za razliku od mat koji su čini mi se još klizaviji nego 6/6s.
Haptic home taster mi je, moram priznati u najmanju ruku čudan. Haptic "drmne" ceo donji deo telefona tako da sam imao osećaj kao da pritiskam papučicu koja je cela donja ivica telefona, a ne samo taster u sredini. Reakcija je ipak savršena i ponašanje je logičnije na 7-ici nego na prethodnim verzijama sa fizičkim tasterom gde je iOS 10 donekle izmenio ulogu home tastera i načina otključavanja pa se često ne dođe do home screen-a nego treba kliknuti još jednom ili se neželjeno pali Siri. Na 7-ici to radi mnogo bolje. Čini mi se da i dalje nisu omogućili haptic feedback kod kuckanja na tastaturi, nešto što mi je oduvek nedostajalo.
Ekran mi neočekivano deluje nekako jasniji i bolji nego na 6/6s, ali možda je samo subjektivni utisak zbog ovlaš gledanja na brzinu. Kamera "bump" kod 7-ice je nekako integrisan u celinu telefona pa mi je prihvatljiviji nego onaj prsten na 6/6s koji narušava dizajn iako je manji nego kod 7-ice. I tako, sasvim solidan utisak ovako na brzaka, čini mi se ipak veliki upgrade u odnosu na moj matori 5s, nisam imao takav utisak sa 6/6s.
Gizmo, pročitao sam test i zapazio dve greške. Prvo, što je već neko pomenuo, JetBlack vezija u stvari uopšte nije klizava za razliku od ovih običnih jer taj specifičan "coating" jednostavno lepi telefon za kožu i savršeno leži u rucu. Druga greška je verovatno nenamerno nastala u kucanju gde se objašnjava arhitektura procesora - "....pa je u poređenju sa A9 čipsetom izrađen 14nm umesto pređašnjih 10nm." - valjda se htelo reći obrnuto da je izrađen u 10 umesto prethodnih 14. Inače sasvim korektan tekst, pomalo na momente čak zvuči "politički korektan".