Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Pa znače, jer 90 posto ljudi slika sa telefonima a ne sa dslr-om.

Sent from my Nexus 5x

Znacile bi da je bitna razlika u kvalitetu, ali posto je razlika skoro nikakva, ne znam o cemu se diskutuje...
A ako cemo o procentima - ajde da budemo realni, od tih 90% njih 99.99% ce te fotke kaciti na facebook, instagram i sta jos koji em sto skrljaju rezoluciju na max 2048px (w/h nebitno) jos i kompresuju uzasno fotku, tako da tek onda se ne vidi razlika u kvalitetu.
Toliko o tome ;)

iPhone 7

U vecini situacija iphone bolji. Kod onog indusa pixel izvukao puno vise detalja iz senki ali ispromasivao wb jezivo. No, sto reče nitro, razlike za FB nevažne.

U ovom klipu je pixel ocajan u nekim situacijama, nemoguce da je tako los.

Sent from my Nexus 5X

I to a i one pomorandze koje su fluorescentno zute.

Sent from my Nexus 5X

iPhone 7

Burazer me nasao i rece da mu nisu juce poslali note 7 jer je uradjen totalni opoziv uredjaja. razocarao se.Daju mu iphone 7 a on to nece pa ce pokloniti mojoj supruzi jer " ta ***** ne koristi". Tako da apple sektas u mojoj kuci opet ,pored iphone 6splus 64gb dobija i iphone 7...poludecu. opet moram da pratim iphone 7 temu i ucim... [emoji849][emoji35]

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zar bi uzeo note 7 posle svega? Ko bi jos mogao mirno da spava pored tog cuda osim ako ga ne ubaci u akvarijum pred spavanje - taman vodootporan, a ako se zapali bar ce se ugasiti [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zar bi uzeo note 7 posle svega? Ko bi jos mogao mirno da spava pored tog cuda osim ako ga ne ubaci u akvarijum pred spavanje - taman vodootporan, a ako se zapali bar ce se ugasiti [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk
ma jok.ne zanima me ni note 7 zbog kamere koja slika 16 :9 u samo 9.1 mpx i edge ekrana koji nije dobar za crop sa SPen. Pokušaću da je nagovorim da odmah prodamo taj ip7. Jer mislim da je njen 6splus 64 gb bolja opcija od iphone 7 32gb. videcu jos.

Sent from Note 5.

IP7 ima sreću što je N7 povučen iz prodaje, inače pored njega ne bi imao šta da traži u premijum segmentu.:-devil-:

Poslednja izmena:
IP7 ima sreću što je N7 povučen iz prodaje, inače pored njega ne bi imao šta da traži u premijum segmentu.
note 7 jeste u većini hardware, osim cpu, bolji fon. ali su napravili grešku i trebaju da ispaštaju štetu koja se kreće u milijardama.

Sent from Note 5.

Ajmo malo o tačnosti prikaza. Potvrđujem da iPhone 7 i 7 Plus imaju vrlo dobre ekrane, sasvim lepo kalibrisane. U mom slučaju iPhone 7 Plus je bolje kalibrisan od iPhone 7, a nisu svi ekrani isti, uvek postoji odstupanje od primerka do primerka.

Kakav je ovaj IPS u odnosu na S7 Edge SAMOLED? Prva stvar koja mi smeta je što iako to ne deluje na oko, ekrani iPhone-a su neujednačeni kada je temperatura boja u pitanju, pričam o tome da kako pomeram poziciju kolorimetra po ekranu, temperatura i DeltaE vrednosti malo više variraju... To verovatno niko ne spominje u testovima, uniformnost po tom pitanju. SAMOLED na S7 Edge je više ujednačen, a inače postavljam najbolje vrednosti koje sam izmerio za sva tri telefona.

Temperatura je malo hladnija na iPhone-u u odnosu na Basic režim S7 Edge-a, tu je S7 Edge tačniji i bliži 6500K. Kontrast - naravno SAMOLED drastično veći zbog načina na koji funkcioniše, samim tim i znatno dublja crna boja. Maksimalna svetlina - S7 Edge kao i prethodni samsunzi ima ugrađenu "uštedu" da unutra neće da izbaci maksimalnu svetlinu, u normalno osvetljenoj sobi daje nešto preko 250cd/m2. Pravi maksimum čuva za baš jako sunce, pa ima fora da ga "prevariš" kad mu uperiš flashlight u ambijentalni senzor, tad cepa i preko 650cd/m2 lagano. iPhone 7 i 7 Plus koliko vidim oko 500 do 550 cd/m2 idu maksimalno. D65 P3 je uzet kao target za merenje, a boje su skoro identične na iPhone 7 Plus i S7 Edge, SAMOLED u mom slučaju tek za mrvicu tačniji. Šta znam, možda je vreme da i Apple pređe na SAMOLED, mada i ovako kalibran IPS deluje prilično dobro. Po bojama su skoro identični, ali IPS gubi kad je u pitanju kontrast, svetlina i dubina crne boje, *** krivac je tehnologija.

Greyscale tačnost:

iPhone 7 Plus:

iPhone 7 Plus Grayscale

iPhone 7:

iPhone 7 Grayscale

S7 Edge:

S7 Edge Grayscale

Colorspace:

iPhone 7 Plus:

iPhone 7 Plus Colors

iPhone 7:

iPhone 7 Colors

S7 Edge:

S7 Edge Colors

iPhone 7

Iphone 7+ i baterija nakon prva dva dana koriscenja
6484d3b622e9b6683a3a0b29857d8422.png

Od toga je bilo skoro 4 ipo sata samo razgovora. Sve je ukljuceno 4G, wifi, Bluetooth, raise to wake, night shift.

Poslednja izmena:
IP7 ima sreću što je N7 povučen iz prodaje, inače pored njega ne bi imao šta da traži u premijum segmentu.:-devil-:

Jos jedna antologijska izjava, vreme je da se otvori poseban deo sa ovakvim biserima.Sigurno imas 10-11 godinica pa ovako pises, a nisi domaci uradio.

Ima topic sa takvim izjavama :D

U mom slučaju iPhone 7 Plus je bolje kalibrisan od iPhone 7, a nisu svi ekrani isti, uvek postoji odstupanje od primerka do primerka.

Upravo je to ono što mene najviše nervira. Sve je više izraženo da je plus verzija flagship, a standardna "mini".

@bigfoot Fantastičan rezultat!

Upravo je to ono što mene najviše nervira. Sve je više izraženo da je plus verzija flagship, a standardna "mini".

@bigfoot Fantastičan rezultat!

Kako je počelo, GSM servise će imati samo tableti :D. Ok mi je da 3.5 ili 4" telefon bude "sakat", ali 4.7+ bi svakako trebao da bude punokrvan a da veći od toga imaju samo veći ekran.

Ako pogledamo danasnje "telefone" i da retko ko pravi ispod 5 incha iphone 6(s)7 bi lagano mogli da se vode kao compact.

note 7 jeste u većini hardware, osim cpu, bolji fon. ali su napravili grešku i trebaju da ispaštaju štetu koja se kreće u milijardama.

Sent from Note 5.
Ovo im je (slučajni?) marketing samo takav!!! Koliko puta dnevno na svim aerodromima sveta i u svim avionima ponove da vlasnici SAMSUNG NOTE 7 moraju potpuno da ugase uređaj! Isplatiće im se sve te milijarde koje će da plate :)))

Kakav marketing? To što će te tretirati kao teroristu zato što imaš telefon koji se ponaša kao bomba?
Ovde samo fandroid biseri :)

Inače note 7 realno što se tiče hardvera nije uopšte u prednosti u odnosu na iP7+

slažem se sa tobom u potpunosti.

Imam dugačke prste,hvatam košarkašku loptu ne napumpanu do kraja,al ove + modele ne mogu da koristim :D

iPhone 7

Kakav marketing? To što će te tretirati kao teroristu zato što imaš telefon koji se ponaša kao bomba?
Ovde samo fandroid biseri :)

Inače note 7 realno što se tiče hardvera nije uopšte u prednosti u odnosu na iP7+

Bolji ekran, bolja kamera, bluetooth koji zapravo radi, bolji screen to body ratio, vise Ram memorije, daleko upotrebljiviji sa olovkom od iphone,iris scaner(meni nebitan) koji nije gimmick, meni jako bitan wireless charging jer u kuci ih imam nekoliko.. itd...
Ono sto je valja kod n7 je edge ekran, koji pravi problem kod "smart select) f.je olovke. Ne svidja mi se i sto slika u samo 9.1 mpx rez. Na 16:9 aspect ratio.. jer me 4:3 ne zanima..svi monitori i smart tv u kuci su wide i nije mi jasno zasto iphone i s7 i N7 fotkaju u formatu, koji ne moze u potpunosti da iskoristi wide ekrane

Poslednja izmena:
Bolji ekran kada koristiš profi aparate da bi primetio i izmerio razliku.
Kamera ne bih rekao da je bolja, čak dual kamera na iP ima svoje prednosti.

Bluetooth ima prednost jedino ako misliš na razmenu fajlova, ali imaš toliko drugih načina za slanje fajlova..
RAM memorija i Samsung, :) , (ovo nema svrhe komentarisati) , a iris skener i WiFi charger su podjednako nebitne stvari. Niko ne koristi taj skener jer nije praktičan, a bežično punjenje sporo. Nije glupost ali nije neka bitna stvar koja znači.
Jedino gde realno zaostaje iP je screen to body ratio.

iPhone 7

Bolji ekran kada koristiš profi aparate da bi primetio i izmerio razliku.
Kamera ne bih rekao da je bolja, čak dual kamera na iP ima svoje prednosti.

Bluetooth ima prednost jedino ako misliš na razmenu fajlova, ali imaš toliko drugih načina za slanje fajlova..
RAM memorija i Samsung, :) , (ovo nema svrhe komentarisati) , a iris skener i WiFi charger su podjednako nebitne stvari. Niko ne koristi taj skener jer nije praktičan, a bežično punjenje sporo. Nije glupost ali nije neka bitna stvar koja znači.
Jedino gde realno zaostaje iP je screen to body ratio.

Za kameru si lupio. Losija je na iphone. Za wireless charger za mnoge je deal breaker pa i za mene jer ne volim dzekanje kablova. Ono sto za tebe nije bitno smatras da celom svetu takodje nije bitno? Aauuu majstore... :) Sto se tice OS.a ios je za mene polu upotrebljivo njesra. Ipad koristim samo zbog baterije, koja je daleko bolja od konkurencije. Srecom, nagovorih suprugu da odmah prodamo ovaj iphone 7 cim stigne.. Celofan... Pedala dalje.. Eto koliko nekima nije bitna kamera, wireless charging itd... Moj sin takodje nije hteo iphone 7 na poklon nego hoce Note 5.. A decko je imao iphone, blackberry i androide..Probao sve i bolji mu androdi.. iphone samo jos moja supruga voli jer je " bitno da je iphone" i ona ne koristi iphone u meri koja zahteva naprednije smart opcije..Tako da joj ne smeta ogranicenos IOS.a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno