Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

I prosle i preprosle katastrofa.

Fora, dobili su oni sa vezama u mt:s-u i oni kojima je pristup magacinu dozvoljen.

E onda idu na izvinjavanja i fazon nemamo jet black ali imamo rose gold, to je slicno...

I u Telenoru možeš uzeti na 24 rate, ali putem Telenor banke.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Da, ali onda umesto npr 59 000 telefon kosta 110 000. Mts i VIP su posteni pa ti daju cenu uz paket na 24 rate a ne punu cenu telefona...

Sent from my iPhone using Tapatalk

I prosle i preprosle katastrofa.

Fora, dobili su oni sa vezama u mt:s-u i oni kojima je pristup magacinu dozvoljen.

E onda idu na izvinjavanja i fazon nemamo jet black ali imamo rose gold, to je slicno...
Kad je onda realno da ja ocekujem, ja sam rezervisao u uscu i tu sam rekao da zelim da preuzmem.

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

Mislim da ti niko ne moze reci kad je realno, moze da te usere odmah da dobijes, a mozda ga budes cekao 2, 3 nedelje

iPhone 7

U Telenoru uz moj paket play+ s 32 gb je 123.810,naravno zakljucan...a u istyle-u sim free je 120.490... zanimljiva matematika... [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Mozda je vreme da promenim mrezu...

Poslednja izmena:
Telenor je napokon update-ovao cene ostalih inace je bilo jos smesnije - gomilu puta sam ih i na forumu i na facebook pitao kako je moguce da u iStyle kupis simfree 5S nekih 15000 jeftinije nego uz paket od 2-3000... Onda znas kako je bilo [emoji23]

A niko nije ni video telefon, a kamoli koristio... :D
Video, koristio tj igrao se pola sata... U Portugaliji je 920 evra najjeftiniji model, eto kod nas će biti jeftiniji :) Ta crna boja na koju se svi lože... pih, ništa posebno, onako "klinački zanimljivo", ostajem na srebru.
Sviđa mi se taktički odziv, dobar je osećaj kao da pritiskaš taster, čudan u početku ali 10-15 minuta i to je to, navikneš se.

Evo sad bio i u poslovnici u Uscu, jos nemaju informacije da moze da se rezervise, na koji broj si zvao

Na 064789 sam zvao i nije znala za preorder ali je ipak popunila zahtev i sad ostaje da se vidi kad ce se javiti. Planiram da ih uslovim da mi daju simfree ili cu preci u drugu mrezu jer sam na super paketu koji kosta 5600-5700 mesecno ali nekako meni nikad racun nije bio ispod 6500 i korisnik sam preko 13 godina pa kontam da ce mozda pristati. Inace bi trebalo za dinar da dobijem osnovnu verziju sa 32gb. Sesticu, kad je izasla, sam dobio bez doplate.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ali su sada spustili cene ostalih iPhone uredjaja, i cena uz pakete od oko 2000-3000 je sasvim ok (ako uporedite npr sa legalnom prodajom u iStyle). Jedina mana kupovine kod Telenora je sto mora da se kesira odmah ili na 6 rata (mts, vip imaju 24, a mislim da i iStyle ima na 12 ili 24), i naravno sto je zakljucan uredjaj (kod mts isto, vip i iStyle su sim-free).
Btw. Gomila ljudi uvek pita kakve veze ima da li je zakljucan kada ti svejedno ugovor traje toliko isto. Poenta je u tome da ti otkljucani uredjaj mozes prodati bilo kome i uzeti novi tokom trajanja ugovorne obaveze - npr. prodas ga posle godinu dana i uzmes 7S. [emoji4]

Nije samo to, šta npr dobiješ angažman u inostranstvu, pa hoćeš da koristiš njihovu karticu ili odeš 10 dana na letovanje, zimovanje, poslovni put itd itd.

M2 Note

Dobiješ angažman u inostranstvu :d

Verovao ili ne ima ljudi koji saradjuju sa inostranim firmama i idu povremeno u inostranstvo radi uskladjivanja poslova i sl ;)
I naravno, tada ti je najbolje kupiti karticu u tu zemlji da ne nabijes nekih 50 000 racun (iako bi te blokirali na oko 10 000).

Istina, samo što je broj takvih limes koji teži 0 u odnosu na broj korisnika.. A ako pričamo o tome onda pričamo i o službenim telefonima i brojevima :)

Drugar je sa svog broja(znaci ne poslovnog vec sa licnog) zvao Dubai zbog nekog posla i napravio racun 34000din. Ovi ga odmah iskljucise i posle toga nije hteo da plati racun jer su ga iskljucili. Provajder je pretio da ce ga tuziti, a on im zapretio da ce sve telefone iz firme skinuti sa njihove mreze i preci na drugu i na kraju mu oprostili dug :D

Istina, samo što je broj takvih limes koji teži 0 u odnosu na broj korisnika.. A ako pričamo o tome onda pričamo i o službenim telefonima i brojevima :)

A koliko ljudi proda iPhone pre isteka ugovorne obaveze? Ja bih rekao solidna cifra. Cena simfree je uvek visa od zakljucanog...

Gledaj kako hoćeš, ali ja sam u jednoj firmi gde mogu lako otići na 2-3 nedelje van države i šta onda? Mislim meni je telefon simfree, ali kome nije, taj je osudjen na hotel ili vijanje wifi-a po kafićima i restoranima :)

M2 Note

Rešenje je toliko jednostavno...uzme se sim free telefon ako je toliko kritično da se ne može bez poziva i poruka u tom inostranstvu :d

Jesu na mts telefoni zakljucani?

Ja ne znam da su ikad bili otkljucani kod njih

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Drugar je sa svog broja(znaci ne poslovnog vec sa licnog) zvao Dubai zbog nekog posla i napravio racun 34000din. Ovi ga odmah iskljucise i posle toga nije hteo da plati racun jer su ga iskljucili. Provajder je pretio da ce ga tuziti, a on im zapretio da ce sve telefone iz firme skinuti sa njihove mreze i preci na drugu i na kraju mu oprostili dug :D
Koji provajder isključuje kada napraviš veliki račun? Besmisleno ako je tako. Ja sam na Telenor mreži, računi mi nisu mali ali nikada nisam slično doživeo.

Iskljucili su ga odmah sledeci mesec kad nije platio racun. Obicno ti prvo salju upozorenja da platis i tako mesec dana, mozda dva pa te tek onda iskljuce, a njega su odmah

Desava se i da iskljuce odmah kada si u roaming pogotovo kada ga nakucas sa netom - bilo je vise slucajeva kada su nekoga dok je bio na letovanju iskljucili jos dok je bio u roamingu jer mu je racun vec bio poprilicno veliki "kako bi ga zastitili", a ujedno zastitili i svoje dupe, jer dosta ljudi ne konta koliko je net skup u roaming i ne bi im platilo ogroman racun...

Preliminarno poređenje kamere sa Pixelom:
[YOUTUBE]07KvZ-gYZnk[/YOUTUBE]

Lik nema pojma sta prica - kaze bolji dynamic range kod pixela, a ono kod pixela malo under exposed, a iPhone over exposed. Kada se poredi dynamic range puca se na manualnom u istim podesavanjima ili slicnim tako da scena bude skoro identicno exponirana kako bi mogao da se odredi ko ima bolji dynamic range. Ovde iPhone ima vise toga u senkama a Pixel u highlights, a opet ne znamo nista o dizanju senki i spustanju highlights koliko bi se detalja izvuklo u RAW. Dakle, poredjenje uzas... Mene iskreno zanima ko ima bolju kameru, ali hteo bi da ga odradi neko ko se razume :)

Kakva je procedura kad sam rezervisao iphone 7, napomenuo da bi preuzeo u poslovici.Da li ce me neko zvati i kada ili da odem u petak u poslovnicu i trazim telefon:)

Ja ti savetujem da bar nazoves u petak da vidis sta se desava [emoji4]

Ja u petak idem u poslovnicu sigurno da pitam, oni su par lokala od mog posla

Ima li dodatnih informacija o onoj buvi sto se tice sporijih memorija u 7 32Gb? Da li je to downgrade u odnosu na nove memorije u 7 128/256 ili u odnosu na 6s?
Nisam najbolje razumeo taj deo.

Verovatno je buva, da bi ljudi davali još više para. Ako su to stvarno uradili onda je to baš jadan potez.

Sent from my m2 note

Vrh Dno