Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Naravno, možemo samo nagadjati šta bi bilo da je Stiv Džobs živ, ali lično mislim da ne bi bilo neke velike razlike. Drugačija je situacija na tržištu pametnih telefona danas, drugačije okolnosti nego u njegovo vreme. Svi bi proizvođači hteli da nam stari proizvod uz sitne izmene prodaju kao novi svaki godine, a to će ići sve teže. Nema tu ništa revolucionarno zbog čega bi prosečan korisnik menjao model svake godine, ili čak svake dve.

Glupost je kako kome, ali da je iPhone 7 imao USB-C umesto lightning verujem da bi ga svi sledili u ovom potezu, a ovako verujem i ja da ce bar neko... Uostalom, sve je nebitno - kome je taj adapter problem i jos pored toga ne zeli lightning ili wireless sluske neka jednostavno ne kupi uredjaj i to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Problem je naravno, treba nosaš okolo adapter k'o slepac..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

[email protected] si developer objasni nam sta si dobio prelaskom sa 5s na 6 osim malo jaceg hardvera i veceg ekrana a sta prelaskom sa 6 na 6s, ili hoces da ja to uradim.

Ja se slazem za ukidanje 3.5mm za slusalice, treba ljudima objasniti da je wireless pravi nacin da se koriste na telefonu, kako vam ne smetaju kablovi. Ja odavno koristim BT slusalice i odavno postoje modeli sa odlicnim kvalitetom zvuka. Konkretno koristim Jabra Sport Pulse ali ima i drugih podjednako dobrih, kakvi crni kablovi.

Ima li informacije o dimenzijama, nista nisu spomenuli oko toga. Pre svega koji je odnos ekrana i dela oko ekrana. Deluje da je bolje iskoriscenj prostor. Bilo bi dobro da je manji iP7 od 6/6s, a isti ekran.

Iskren da budem, pomalo razocarenje za obicnu sedmicu... Nista spec, fakticki isti telefon, jedino cemo idjeti da li su tih 7% baterije tacni. Od quad core proc nikakve koristi jedno vrijeme sigurno. Kamera jedino voli da snima klipove. Ekran treba uzivo vidjeti.

7pro je vec ozbiljna stvar.

Ima li informacije o dimenzijama, nista nisu spomenuli oko toga. Pre svega koji je odnos ekrana i dela oko ekrana. Deluje da je bolje iskoriscenj prostor. Bilo bi dobro da je manji iP7 od 6/6s, a isti ekran.

Ma jok, isti su u milimetar. Klasicno recikliranje kucista.

Cim nisu spomenuli nesto ja verujem da je to losije ili jednako kao u prosloj verziji :)

@LazaNS I kako sad to da objasnis nekome ko se istresao za npr. Sennheiser Momentum 2 ? :) Inace mnogo su mi se dopale ove AirPods i jedva cekam da ih probam ali im je cijena od 160$ malo pojaka...

Poslednja izmena:
@LazaNS I kako sad to da objasnis nekome ko se istresao za npr. Sennheiser Momentum 2 ? :) Inace mnogo su mi se dopale ove AirPods i jedva cekam da ih probam ali im je cijena od 160$ malo pojaka...

Ma, ako vec ima iPhone nije problem da kupi i dobre wireless slusalice, posle ce slaviti kad skonta prednosti i koliko je komfornije.

Nego, jel NFC i dalje rezervisan samo za Apple Pay?

Kako nema? Nije ovo quad-core zbog performansi, u sustini je i dalje dual-core, tako i radi. Samo zbog baterije ima low-power dodatna dva jezgra.
Nisam skontao, hvala na sugestiji.

Ali opet, faktički isti telefon kao 6s :/

Baš me zanima kolika je baterija mu 7p

Takođe, blic jeste unapređenje, ali generalno mislim da su slike sa blicom jako ružne. Korisan jedino za one koji se slikaju po kafanama...

Elem, posle razočarenja za iPh 7, sat me oduševio ipak :D Mislim da ću uzeti ako budem uspeo kakav povrat PDVa da uradim :D

Poslednja izmena:
Mislim da vec imaju spreman "10th Anniversary Edition iPhone" za sledecu godinu a ove su morali nesto da izbace i pokriju segmente kao sto je IP67 standard koji je Samsung vec implementirao i dual camera sto su vec Kinezi implementirali itd. Znaci sledece godine ce pokidati sve redom.

JJa odavno koristim BT slusalice i odavno postoje modeli sa odlicnim kvalitetom zvuka. Konkretno koristim Jabra Sport Pulse ali ima i drugih podjednako dobrih, kakvi crni kablovi.

150+ dolara za slusalice za telefon, pa eto ti odgovor zasto ljudima ne smetaju kablovi.

Pa da ne pricamo o telefonu od ~800 dolara pa i da bude neki argument, ovako slabo. Pride imas adapter ako bas volis kablove.

Pa da ne pricamo o telefonu od ~800 dolara pa i da bude neki argument, ovako slabo. Pride imas adapter ako bas volis kablove.
Slazem se ali 99% ljudi uzme telefon preko ugovora, tako da ta prica bas i ne pije vodu. No dobro ja bi radije uzeo kvalitetnije zicne slusalice za 150-200 dolara nego osrednje bt slusalice (vidim da te tvoje jabra su sto se tice zvuka blah a cena je dosta jaka).

Apple sat kod njih 370$ (koji dolar više za sales tax ako ga ima...) što je oko 330eur, u Evropi 420eur. Pa ne da nas klepaju nego...

Jedno konkretno pitanjce koje verujem da ce mnoge zanimati.. ;) Drugar mi je trenutno u Americi...ima gazdaricu voljnu da mi naruci telefon ;)
Ako izaberem iPhone 7 Jet Black 128gb u AT&T varijanti kao one time payment...na Apple sajtu stoji da su svi ti telefoni "unlocked".. Po cemu se to tacno razlikuje od prave sim-free opcije koja sad postoji samo za kupovinu 6S ? Da li je u pitanju samo mogucnost aktivacije sa bilo kojom sim karticom ili ? (ja sam razumeo da moram da ga aktiviram sa AT&T karticom a posle moze bilo koja ? )

Nemam ništa protiv Bluetooth sluški ali nadam se da će sada ubaciti nešto slično apt-X, jer se i na jeftinim sluškama jasno čuje razlika između iphone 6s i Xperia Z Ultre na kojoj imam apt-X.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slazem se ali 99% ljudi uzme telefon preko ugovora, tako da ta prica bas i ne pije vodu. No dobro ja bi radije uzeo kvalitetnije zicne slusalice za 150-200 dolara nego osrednje bt slusalice (vidim da te tvoje jabra su sto se tice zvuka blah a cena je dosta jaka).

Uopste nisu blah, sjajne su.

Jedno konkretno pitanjce koje verujem da ce mnoge zanimati.. ;) Drugar mi je trenutno u Americi...ima gazdaricu voljnu da mi naruci telefon ;)
Ako izaberem iPhone 7 Jet Black 128gb u AT&T varijanti kao one time payment...na Apple sajtu stoji da su svi ti telefoni "unlocked".. Po cemu se to tacno razlikuje od prave sim-free opcije koja sad postoji samo za kupovinu 6S ? Da li je u pitanju samo mogucnost aktivacije sa bilo kojom sim karticom ili ? (ja sam razumeo da moram da ga aktiviram sa AT&T karticom a posle moze bilo koja ? )
Dobro si razumeo. Inace sad tek pogledah sta su izbacili i uopste nisam impresioniran, kao sto sam i mislio. Najvise me ubedljivo smara sto je onaj veci model i dalje u kucistu od pola metra sa mizernim 5.5 incnim ekranom!!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Drago mi je sto i dalje forsiraju ipc kod procesora, i dalje furaju dual core koji sabija sve sto danas postoji :)

Ja i dalje ne razumem ljude koji drame oko 3.5mm porta za slusalice. Dobija se adapter u paketu (ne placate nista) i potpuno je sve jedno kada se slusalice prvo utaknu u adapter pa posle iz adaptera u telefon, zica je zica. Onaj ko ima "ozbiljne" slusalice je vec sigurno koristio adapter na 3.5mm (sada ce koristiti dva :)). Ostaje samo pitanje slusanja muzike i punjenja telefona, verovatno ce i za to izaci neki adapter hahahahha

Sto bi rekao notJonyIve, Ajfon 7 je morao biti vodootporan zbog svih onih koji ce da placu za 3.5mm dzekom [emoji23]

iPhone 7 and iPhone 7 Plus are splash, water, and dust resistant and were tested under controlled laboratory conditions with a rating of IP67 under IEC standard 60529. Splash, water, and dust resistance are not permanent conditions and resistance might decrease as a result of normal wear. Do not attempt to charge a wet iPhone; refer to the user guide for cleaning and drying instructions. Liquid damage not covered under warranty.

Pa da ,a senzore koji beleže ulazak vlage ima da stave na delovima gde će i para iz kupatila da ga ofarba :)

Kako će da se odbijaju garancije kao ništa .

@Kurtk
4 jezgra je soc ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno