Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Bas tako, isto vazi za S5 i G3 mada nisam probao G3 sa MM-om a kazu da radi dosta bolje nego na svim prethodnim sw kada je umeo bas da se raspada.

A ovo poredjenje IP6s+ vs S7E samo govori da sirova snaga hardvera znaci dosta ali nema sta da trazi pored kombinacije mocan hardver/ispoliran softver :)

S7 je hardverski brutalan ali prakticno ima samsungov os preko androida :d TW znacajno sakati taj S7 koji i pored toga veoma brzo ucitava aplikacije ali ga MT i dalje usporava u takvim testovima a verovatno i fluidnost ispasta zbog nakaznog UI-a.

Dok Nexus 6p vec ima malo drugaciji problem - odlican softver ali problematican S810 cipset.. pa i pored toga radi odlicno samo sto sam ubedjen da bi radio dosta brze i bolje da ima hardver iz S7.

U svakom slucaju ko kupi IP6s+ nema sta da razmislja godinama - brutalan hardver, maksimalna podrska i odlican kvalitet softvera + odlicna baterija.
E ali tu je problem sto ce verovatno svako pozeleti da predje na 7 plus i 7s plus :)
G3 radi dosta bolje na MM, ali i dalje zna da zalaguje. Ali je situacija mnogo bolja nego ranije.
Ovo za Nexus i S7 se slazem, da je procesor isti u 6P jos bi ga vise odvalio.
Ko ima 6s+ svakako nema o cemu da razmislja, taj telefon ce jos duuugoo da razbija. :)

Lepo je to Apple zamislio - taj telefon ce jos dugo da kida ali ce mnogi pasti u iskusenje da ga zamene cim Apple sa sedmicama predje na novije, bolje i vece senzore i uopste napredniji hardver kamere :)
Bice tu jos inovacija naravno + mocniji soc, bolji ekrani ali tako to ide, cak i kada imas skoro pa savrsen uredjaj vec za 12 meseci ce se pojaviti bolji i onda ponovo odose pare :d

@ cacaa

samo u jednoj stvari gresis.I baterija na 6s je odlicna.Uzeo sam jutros od drugara da ga malo maltretiram.Ne ispustam ga iz ruku vec 2 sata a on je na 85%.

Verujem da je odlicna ali sve zavisi kako ko koristi telefon. Jedan ortak je presao sa S6 na 6s i sa oba je imao (ima) probleme sa trajanjem baterije, 3G/H+ net, variranje jacine signalai jako osvetljenje ubijaju bateriju pa je to problem, posebno onima koji putuju dosta. A ovako za svakodnevnu upotrebu ''od svega po malo'' uz umerenu jacinu osvetljenja i wifi.. verujem da je odlicna.

Poslednja izmena:
Bas tako, ja sam sesticu (ne S) punio 2x dnevno uvek a baterija je slicna kao na S modelu. Sve zavisi kako ko koristi telefon.

Da se upisem, zamenio danas 6 za 6S.

I kakvi su prvi utisci ? Srecno...

Gde se prelazi sa konja na magarca, salim se malo, nije lose ponekad promeniti.

Ovo definitivno jeste prelazak sa konja na magarca. Ajde u hardverskom pogledu i ne toliko, ali Drndroid...

BTW, prešao sam pre svega što mi je dosadio isti izgled nakon godinu i po dana, a i naleteo mi jedan poslić da malo testiram apps za Gear VR. Izdržaću već nekako do jeseni :D

Hvala! U osnovnom meniju ne vidim toliko razliku, otvaranje web stranica u Safariju je primetno brze, izgleda mi brze od mog i5 desktopa. Ocitavanje otiska prsta je isto malo brze ali kako sam citao po opisima ispalo je da je to kod obicne 6-ice sporo, sto uopste ne odgovara, samo je malo brze.

Izvukao sam Samsung chip, ali sacekacu par punjenja da se slegne utisak o bateriji. Mogao sam za uzeti i Plus, da mi nije prevelik. Kako ne igram igrice, isprobao sam 3D prikaz kod Here Maps i bas je brz.

Danas cu da okinem neku fotkicu, ali bas nisam merodavan za to, meni je bila dobra kamera i na Z3C.

Futrola ali od stare 6-ice odgovara bez problema, Apple Silicon case.

Prilikom ucitavanja svih aplikacija nisam primetio neko znacajno zagrevanje, cini mi se da je to kod 6 bilo toplije dok se nije sve sleglo.

Sve u svemu, ja sam zadovoljan.

Swipe right, precicu gore desno i 3d touch (multitasking) za back ;)

USA, najveci broj aplikacija

Čemu sluzi "back"? Potpuno nepotrebna funkcija.

Kako bre nepotrebna? Evo sad u tapatalk-u kako bi iso nazad da nemam "back"?

Stvar navike :)
Jel mozepreporuka za neke sajtove tipa android authority/police/central a da se bave iphonom iosom itd
Bas do sada nisam ni malo pratio

A ti si mislio samo na dugme a posto si rekao funkcija ja sam mislio da je mislis na kompletnu funkciju back-a sa sve swipe-om ulevo.

Ne bih znao za android na ios-u sam.

Isti, nema to nikakve veze sa samsungovim ocajnim multitaskingom.

Pa ne mozes bas reci da skoro duplo vise piksela nema ulogu, pod pretpostavkom da samsung uradi mt kako treba. Jer iPad sa onom viskom rez ima isto 4GB rama, da moze ostavili bi ga sa 2 ili 3.

Poslednja izmena:
Evo ja sam krenuo sa novim 6S sa golim ekranom pa cemo da vidimo kako ce gurati. 5S je sluzio odlicno, isto tako bez icega na staklu.

Meni je go ekran na sestici oko godinu ipo i jedva da ima neke mikro ogrebotinice, supruga na 6s ima staklo. [emoji4]

Kakav bi bio rezultat da iPhone poveća rezoluciju?

Svejedno bi opet odrao verovatno najgore skinovanu verziju androida :) Tj ubedljivo najgore skinovanu verziju ako ne racunamo neke kineske krseve.

Poslednja izmena:
Pa ne mozes bas reci da skoro duplo vise piksela nema ulogu, pod pretpostavkom da samsung uradi mt kako treba. Jer iPad sa onom viskom rez ima isto 4GB rama, da moze ostavili bi ga sa 2 ili 3.
Upravo tako.
Inače očekujem sa iP7 povećaju rezoluciju.

Ko im je kriv sto su nagruvali nenormalnu rezoluciju. Pa nek se sad muce s performansama. To se zove tracenje resursa

Nazad
Vrh Dno