Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

I kažu malo 1080p na 5" ekranu, a na plazmi od 55" nije malo. :)

Pusti apsolutnu rezoluciju :)

Kod oka (kamera, teleskopa, mikroskopa itd) je bitna ugaona rezolucija. Ukratko, zbog difrakcije, dva objekta ("tacke") pocinju da se vide kao 1. Ako te zanima vise o tome, ima dosta tekstova i klipova o tome (guglaj: angular resolution). Elem, teorijski minimum za ljudsko oko je oko 0.5' (ugaoni minut) ali u praksi to je obicno 1'.

ApSynFig1.jpg

Na slici tacke 1 i 2 mozes smatrati kao susedne pixele na ekranu pa sad uzmi uredjaj koji koristis i vidi sa koje razdaljine ga gledas pa uz malo osnovne trigonometrije sracunaj koja ti je rezolucija dovoljna :)

720p do 5'
1080p od 5' do 6'

Sve preko toga je nepotrebno. Bar po meni.

Saglasan sam u potpunosti. Onda do krajnjeg rezultata dolazi tip panela. Za mene, ekipa iz Samsunga ima ubjedljivo najbolji panel na planeti, taj OLED ili kako ga oni zovu Super AMOLED (OLED panel sa didzitajzerom) je nesto najbolje sto sam vidio u zivotu i krivo mi je sto Apple iz nekih svojih principa nece to da implementira u svoje uredjaje ali mislim da je to samo pitanje vremena a tek tada ce iOS da zivne i pruzi nama korisnicima jedno sasvim novo i uzbudljivije iskustvo.

Svaki AMOLED koji sam do sada video, sada nisam video najnovije Samsunge, imao je probleme sa flickeringom, odnosnom treperenjem. Meni to dosta smeta, i kod kupovine PC Monitora sam uzeo dosta skuplji monitor koji nema tih problema, tako da ne bih ni uzimao telefon sa takvim ekranom.

Ukoliko Apple predje na AMOLED, nadam se da ce otkloniti taj problem, ili cu ja preci na drugu firmu.

pitanje za vlasnike 6s, mozda i glupo :)
prelazim sa 4s na 6s, na 4s mi je home dugme maltene necujno na pritisak i skroz je mekano bas kako mi se i svidja
e sad, od dosta ljudi sam cuo (a na par 5s modela i sam osetio) da je home dugme dosta tvrdje i cuje se prilicno jako klik
guglanje od par minuta kaze da postoje ljudi koji se zale na to, kao i da se desava bas od 5s pa nadalje kada su uveli touch ID
na kraju, koliko je zapravo tvrdo dugme na 6s i koliko bucno?

Tvrdje ne dosta od 4s i vise se cuje. Pogotovo kad je nov.

I kod mene skljoca, mnogo vise volim kad ima prigusen zvuk i ovo me nervira. Al sta ces takav je kakav je. Bitno da je savrseno ispravan.

znaci istina je :(
ne razumem zasto im je toliki problem napraviti mekano i besumno dugme a dosta toga se vec vrti oko dizajna
po meni to skljocanje bukvalno ubija 50% opsteg utiska jer deluje mnogo jeftino i odaje utisak klasicne krpiloncije
mislio sam da tih par 5s koje sam probao imaju neki defekt ili sta vec, ali izgleda da je to by design a ne by mistake, nazalost

Jel instalirao neko zvanični 9.3? Kakvi su utisci?

Hvala :) Ono sto me iznenadilo je to da sam ga danas aktivirao (prvi naravno) ali umjesto 365 dana imam 257 Apple garancije :( Nisam znao da se ta garancija racuna od dana kupovine a ne od dana aktivacije iako su na mom proslom iPhone 6 racunali od dana aktivacije. Sve ovo mi je potvrdio mikenziyu ali na drugom forumu... Bas sam se iznenadio.

Danas sam ga digao na 9.3, i desilo mi se prvi put da imam 6% baterije i da mi se jednostavno ugasio telefon od jednom, kao prazna je baterija, punim ga veceras pa da vidim sta ce biti sutra.. Mada generalno nisam video da su nesto ceprkali vezano za bateriju (bar ono napisano).

Onaj bag sa kamerom koji sam imao na 9.2.1 ili je sredjen ili me jos uvek nije snasao.. Ceka se.. :)

Za sada kamera bug se ne javlja vise, ceo dan je cackam i radi super. Baterija standardno dobra, kao i pre update-a. Home dugme ne klikce nista posebno, ne znam sta moze toliko da smeta. Bas dobar telefon.

Kako se proverava u Photos koliko je velika neka fotografija? Kao settings slike.

Mislim da nema te opcije... Eventualno neku app da skines za te potrebe.

OK, isprobacu ove programe, ali mislio sam da moze kao na Androidu jednostavno u settings slike da se udje.

@mikenziyu
to pricas kada prebacim na komp fotku?

ViewExif najbolja ekstenzija za pogledati detalje o slici direktno iz galerije telefona. Samo tapneš share i odabereš ViewExif.

Poslednja izmena:
Od 9.3 kada stisnem na lockscreenu 3D touch da vidim live wallpaper, kao da se nijansa svjetla na ekranu promjeni. Ovog ranije nije bilo. Vidi se na svim fabrickim live wallpaperima. Najbolje na onom plavom.

Ima drugarica neki iPhone 6s 64gb beli, star mesec dana iz mts-a. Za koliko bi to mogla da proda?

Nazad
Vrh Dno