Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Kada sam pomenuo da ce razlika u ceni biti 100e, mislio sam na konacnu cenu kod operatera, bez obzira koliko je iP6 bio pre a koliko posle. Npr. kao sto chimpresco kaze,u DE ip6 je snizen 70e a ip6s skuplji od njega 40e. Znaci 110e razlike. Na to sam mislio. Druga stvar je sto kod nas provajderi deru sa cenama i pojeftine na kasicicu...

Kakva su vam iskustva sa tempered glass? Da li neko koristi 3d (prekriva celu prednju stranu)?

Preporuke su dobrodošle... mogu i konkretni prodavci na PM.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Iskustva su odlicna. Ja ih koristim skoro godinu dana.
Da li 2.5d ili ne, to zavisi od futrole koju koristis. Ta 2.5d stakla prate liniju telefona, pa kako idu od ivice do ivice (marice), a futrola prelazi ivicu ekrana, onda vrlo lako moze da podigne staklo.
Ja koristim ono redovno, ravno u kombinaciji sa Speck-om i odlicno stiti telefon.
Sto se brenda stakla tice, nekako mi od ovih jeftinijih varijanti Nillkin tempered glass (narucujes sa ebay-a) najvise poverenja uliva, ali ce ti svako (ono sto mozes naci kod nas za oko 1000din) staklo zavrsiti posao.

Iskustva su odlicna. Ja ih koristim skoro godinu dana.
Da li 2.5d ili ne, to zavisi od futrole koju koristis. Ta 2.5d stakla prate liniju telefona, pa kako idu od ivice do ivice (marice), a futrola prelazi ivicu ekrana, onda vrlo lako moze da podigne staklo.
Ja koristim ono redovno, ravno u kombinaciji sa Speck-om i odlicno stiti telefon.
Sto se brenda stakla tice, nekako mi od ovih jeftinijih varijanti Nillkin tempered glass (narucujes sa ebay-a) najvise poverenja uliva, ali ce ti svako (ono sto mozes naci kod nas za oko 1000din) staklo zavrsiti posao.

Postoje li 2.5 i 3 ili je to samo neka marketing fora? Može li link na neko konkretno staklo?

Ajd kad se vratim kuci pa cu ti poslati neki link a ti do tada pogledaj na youtube kako to izgleda. Ne postoje 3d, ili barem nisam cuo za njih.

Jedno pitanjce : nakon sto mi stigne notifikacija za novi mejl, ukoliko je mejl aplikacija otvorena ne prekazuje mi nove mejlove u All-Inboxu, ni nakon osvezavanja, mada se vidi brojka da postoje neprocitani mejlove kod All i kod inboxa za specificni mejl. Kada udjem u npr. Yahoo inbox, vidim mail, i nakon toga se pojavljuje i u All_Inboxu. To je bug ili nesto treba podesiti?

Drugari, poslala mi je sestra Iphone 6 koji je zakljucan na ATT mrezu. Zamolio bih vas ako znate neke od ovih fabrickih unlock sajtova da mi sibnete link, posto ih ima puno a ne znam koji je proveren.

Hvala,
Poz

Posalji mi IMEI na PM

i naravno da li je telefon clean? nije icloud lock ili sl. ?

Drugari, poslala mi je sestra Iphone 6 koji je zakljucan na ATT mrezu. Zamolio bih vas ako znate neke od ovih fabrickih unlock sajtova da mi sibnete link, posto ih ima puno a ne znam koji je proveren.

Hvala,
Poz

kupi rsim ili xsim i uzivaj... trenutno je unlock skup...

Ako moze neko da mi pomogne , u vezi iphonova sa MTS a . Koliko sam cuo druga godina garancije ne vazi ako se nema fiskalni racun (nije uneto u apple bazi) tj ako nije ime na cije je telefon kupljen isto ne vazi druga godina , moze li neko to da mi pojasni ? Druga stvar u vezi unlocka da li je moguce traziti unlock od mts a po isteku 2 godine a da telefon nije na moje ime kupljen ?

Koje slikonske zastite koristite za iPhone, i gde ste ih kupili? I da li neko koristi ono temperovano staklo (2d ili 3d kako se vec zove?), gde ima da se nadje, i koja je cena?

@donmarkon, fiskalni se ne dobija uvek u mts-u (ja ga nisam dobio), tako da on ne igra nikakvu ulogu u ostvarivanju garancije. Imas garantni list koji glasi na ime onog ko je kupio telefon u mts-u i sa njim ostvaruje garanciju iskljucivo to lice ukoliko se reklamira u mts-u.
Za otkljucavanje ne znam, cekaj januar 2017 pa cu ti javiti [emoji23]

@nikola1970, silikone imas gde god pozelis, od 300din pa navise.
Tempered glass (nije temperovano) koristim od kad imam telefon. Ako hoces da ide odnivice do ivice onda ti treba ono "2.5D", ali znaj da tada ne moze ni svaki silikon da se stavi jer ce podizati staklo. Cena stakala varira od proizvodjaca, pa tako na ebay-u mozes naci od 2-3€ pa navise. Kod nas su od nekih 800-900 pa na gore. U sustini, svako ce ti radij posao, samo ne pitanje koliko je "providno" to staklo. One kedtinije varijante nekako pokvare sliku, skuplje su skroz prozirne.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

@donmarkon
Koliko ja znam garanciju od godinu dana imas direktno od Apple-a i ne treba ti racun niti garantni list, ides u iStyle recimo i ostvarujes garanciju.
A za onu mts dvogodisnju garanciju moras preko njih i tamo valjda ce ti traziti racun.

Ako neko zna bolje neka javi jer i mene zanima.
Takodje me zanima da li za ono otkljucavanje posle dve godine, traze racun?

Poslednja izmena:
@nikola1970, silikone imas gde god pozelis, od 300din pa navise.
Tempered glass (nije temperovano) koristim od kad imam telefon. Ako hoces da ide odnivice do ivice onda ti treba ono "2.5D", ali znaj da tada ne moze ni svaki silikon da se stavi jer ce podizati staklo. Cena stakala varira od proizvodjaca, pa tako na ebay-u mozes naci od 2-3€ pa navise. Kod nas su od nekih 800-900 pa na gore. U sustini, svako ce ti radij posao, samo ne pitanje koliko je "providno" to staklo. One kedtinije varijante nekako pokvare sliku, skuplje su skroz prozirne.

A folije obicne? Ima li nekih velikih razlika, da li da jurim neke posebne ili da uzimam bilo koju? :)

Koliko ja znam garanciju od godinu dana imas direktno od Apple-a i ne treba ti racun niti garantni list, ides u iStyle recimo i ostvarujes garanciju.

Jeste i onda ti recimo istyle zameni telefon i vise ti se ne poklapaju podaci sa garantnog lista iz mts-a i novog telefona a to ti je jedini dokaz o garanciji pogotovo za drugu godinu.

Ja nemam ni racun ni mts garantni list, telefon sam kupio u oglasima u vakum pakovanju pa zato bitno mi je da imam bar prvu godinu dana garancije od apple ali ne znam koja je procedura za unlock nakon dve godine... ako ne promenim telefon do tada :)

Fiskalni MTS ne daje jer ga kao ne prodaju nego daju uz ugovor. Imaš ugovor i garantni list.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Ljudi preporucite neki smart watch za iphone 6 sa alija ?
Pogresio sam temu, sada vidim. Izvinjavam se

Poslednja izmena:
A folije obicne? Ima li nekih velikih razlika, da li da jurim neke posebne ili da uzimam bilo koju? :)

Folija kao folija, nisu lose one Body Gards ili kako se vec tacno zovu. Ja bih uvek pre isao na tempered glass nego na foliju. Em se ne grebe, em bolji osecaj pod prstima, em je bolja zastita, em se bolje vidi.

Jeste i onda ti recimo istyle zameni telefon i vise ti se ne poklapaju podaci sa garantnog lista iz mts-a i novog telefona a to ti je jedini dokaz o garanciji pogotovo za drugu godinu.

Pa i ne treba da se poklapaju. Apple daje jednogodišnju internacionalnu garanciju validnu bilo gde.

Ako se telefon zameni servis vidi IMEI originalno kupljenog telefona i IMEI broj telefona koji je dobijen kao zamena.

Odbijanje da se prihvati takav uređaj na servis je ozbiljan prekršaj, ali na sreću rešava se brzo.

Ko kaze da se ne grebe. Grebe se Gorilla a ne kaljeno staklo. Kolika je debljina tih tempered glassova i jel laka instalacija na ekran. Nevezano za iP, nego generalno. Koji su dobri proizvodjaci da trazim. Imam Nexus, valjda su isti proizvidjaci.

Mene je kod tempered glasa nerviralo sto mi je home dugme dobilo veću dubinu. Bas je nekako bio ruzan osecaj.

Pa i ne treba da se poklapaju. Apple daje jednogodišnju internacionalnu garanciju validnu bilo gde.

Ako se telefon zameni servis vidi IMEI originalno kupljenog telefona i IMEI broj telefona koji je dobijen kao zamena.

Odbijanje da se prihvati takav uređaj na servis je ozbiljan prekršaj, ali na sreću rešava se brzo.

Jasno da ne treba i za tu jednu godinu nema problema, napomenuo sam da potencijalni problemi mogu nastupiti tokom druge godine.

Da li bi vi uvazili takvu situaciju i prihvatili garanciju u drugoj godini na osnovu tog lista i poklapanja imei-a u bazi?

Ko moze da garantuje da mts nece da se napravi lud i da kaze pa ovo nije garancija od vaseg telefona, sto nisi reklamirali kod nas i tako to i odbije nas za garanciju?

Ne može niko da garantuje naravno. Pa to isto može da uradi bilo koji servis bilo gde u svetu za proizvod kupljen kod njih a reklamiran negde drugde.
Da li bi smeli, to je druga priča.

Ko kaze da se ne grebe. Grebe se Gorilla a ne kaljeno staklo. Kolika je debljina tih tempered glassova i jel laka instalacija na ekran. Nevezano za iP, nego generalno. Koji su dobri proizvodjaci da trazim. Imam Nexus, valjda su isti proizvidjaci.

0.2-0.3mm je debljina, a postavlja se lakse nego folija [emoji6]
Nillkin sam koristio i pre iP, a i sada. Imam pozitivno iskustvo sa njim. Za ostala cekaj da se jave ljudi.

Nazad
Vrh Dno