Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Da li notifikacije mogu da se vide gore u delu gde je domet i baterija ili uvek mora da se povlaci ekran na dole da bi se notifikacije videle, posto ako je ne procitam odmah kada se pojavi zaboravim da je nesto stiglo jer se notifikacija vise nigde ne vidi? Skoro sam presao na iphone pa su mi neke stvari jako cudne. Takodje koliko sam procitao ne postoji nacin da se doda widget za 3g internet u Control centar?
Ne mogu da verujem koliko je Apple ogranicio ljude nekim stvarima, a sto je najgore ne mozes ni da skines aplikaciju/widget za to ako nisi jailbreak-ovo.

Poslednja izmena:
Ne postoji nacin da promenis bilo sta od gore navedenog bez jailbreaka

Da dodam ovde - iPhone 6 problem sa WiFi disconnect sto sam imao je bio do routera, poceo se desavati i sa drugim telefonima (android), router je zamenjen sa Airport Extreme i sada sve radi bez problema.

Da li se nekome desava da home button ne odreaguje na klik bas svaki put? Desi mi se jednom u 30-40 klikova da ne odreaguje.

Inače info oko krckanja ekrana i jačeg zvuka kliktanja home dugmeta...uredno zamenjuju ceo telefon u iStyle-u samo na IMEI broj...bez računa itd..Pa ko ima takav problem može slobodno na reklamaciju :)

Meni se desava da krcka ponekad home dugme, a i u donjem desnom uglu mi krcka i pomeranse ekran.

A sto se ovoga sto krcka ekran ? Desava se vec duze vreme donjin desni ugao, a pre nekoliko dana mi je telefon ispao i ulubio se takodje kod zvucnika ? Da li ce da mi priznaju garanciju?

E sad oko toga ne znam..meni nije ispadao niti slično.Ali gledaju generalno stanje telefona i upisuju u radni nalog.

Inače radi se repozicija ekrana..a dugme je odmah opcija za zamenu uređaja.

Pošto sam prešao sa Androida na iPhone, kako da prebacim sve stare slike na iPhone? Želeo bih da ih podelim po folderima nekako i da ih ubacim, da li je to na iOS-u uopšte moguće uraditi?

Koji je najbolji način da to uradim?

Nisam siguran da li može direktno, možda prilikom prve aktivacije iphone-a, kada pita za prelazak sa androida. Mislim da ti je najbezbolnije ipak preko nekog cloud-a (dropbox ili google photos). Što se foldera tiče ne može, mogu samo da se naprave albumi.

Pošto sam prešao sa Androida na iPhone, kako da prebacim sve stare slike na iPhone? Želeo bih da ih podelim po folderima nekako i da ih ubacim, da li je to na iOS-u uopšte moguće uraditi?

Koji je najbolji način da to uradim?

Cloud pa albumi...

Zanima me koliko vas je jailbreak-ovalo telefon? :)

Sad sam video klip sto je drgonzo postavio u Cydia thread-u (https://www.youtube.com/watch?v=UaOU9YIrxs4#t=220) i ima vrhunskih tweakova od kojih bi mi neki baš značili. :)

Zanima me vaše mišljenje o jeilbreak-ovanju, prednosti, mane? Kako vratiti na original kada se jednom uradi jailbreak? :)

Ljudi, jel može pomoć,
hoću da pređem sa Androida na iOS, ali me zanima koliko vam drži baterija na iPhone 6S i koliko je vremena potrebno za punjenje od 0 do 100%? Noviji Android modeli imaju brzo punjenje, gde se bukvalno za sat, sat i po napuni baterija do kraja, pa me zanima da li tako funkcioniše i 6S ili ne?

Meni npr ne. Kupovinom ajfona sam platio profesionalce za interfejs i customizaciju, i mislim da to vrhunski rade.

^ Da li si ozbiljan? :D

Ja sam prešao sa androida na iPhone skoro, ok mi je iPhone ali su mi mnoge stvari *****ske i zapitam se da li su stvarno profesionalci ili namerno neće da ubace neke osnovne funkcionalne stvari u svoj sistem.

Na primer neke od *****skih stvari su (pritom niko ne može da nađe izgovor zašto te stvari ne postoje na iOS-u): ne postoji led lampica za notifikacije, ne postoji back button (ok nekada se pokjavi gore levo sad od iOS devetke), ne postoji delivery report za sms poruke, ne mogu da customizujem control centar, npr ne mogu u njega da dodam prečicu za cellular internet i tako dalje. To su samo neke od stvari za koje ne mogu da verujem da ne postoje a jako su funkcionalne, a milioni ljudi su sigurno po forumima tražilo da se to sve ubaci ali Apple očigledno fura neku svoju priču i ne zanima ih.

Sa jailbreak-om vidim da se većina stvari moze dodati, tako da mislim da posao ne rade baš vrhunski, iako sam siguran da im je to fazon 5 min sve da ubace što sam naveo...

^ Da li si ozbiljan? :D

Ja sam prešao sa androida na iPhone skoro, ok mi je iPhone ali su mi mnoge stvari *****ske i zapitam se da li su stvarno profesionalci ili namerno neće da ubace neke osnovne funkcionalne stvari u svoj sistem.

Na primer neke od *****skih stvari su (pritom niko ne može da nađe izgovor zašto te stvari ne postoje na iOS-u): ne postoji led lampica za notifikacije, ne postoji back button (ok nekada se pokjavi gore levo sad od iOS devetke), ne postoji delivery report za sms poruke, ne mogu da customizujem control centar, npr ne mogu u njega da dodam prečicu za cellular internet i tako dalje. To su samo neke od stvari za koje ne mogu da verujem da ne postoje a jako su funkcionalne, a milioni ljudi su sigurno po forumima tražilo da se to sve ubaci ali Apple očigledno fura neku svoju priču i ne zanima ih.

Sa jailbreak-om vidim da se većina stvari moze dodati, tako da mislim da posao ne rade baš vrhunski, iako sam siguran da im je to fazon 5 min sve da ubace što sam naveo...

I ne treba nikad da ubace sve to, u inat svima vama [emoji12] pa uzmi lepo pa se vrati na drndroid [emoji12] inace vecina sto si naveo moze uz jailbreak, ne gubis garanciju

Da zaista ljudi rade vrhunski posao...koliko puta ti se desilo na Androidu da je zakočio sistem,pukla aplikacija..koliko puta si hteo da razbiješ telefon o patos zbog raznih gluposti koje su se dešavale,koliko puta si morao da restartuješ ili resetuješ telefon?

E vidiš kod Apple-a plaćaš baš te ljude koji omogućavaju da tvoj iPhone radi kao Švajcarski sat,tačno,precizno i iznad svega stabilno.Totalna suprotnost Androidu..on dod duše pokušava da bude Švajcarski nož :D ali moraće još dugo da se usavršava,što ne znam da li im ide u prilog.

Ja svaki Apple uređaj koji imam upalim i zaboravim kad sam ga lično ugasio ili restartovao..o resetu ni ne govorim.Prosto to parče tehnike radi po mojim standardima savršeno...naravno tu i tamo uvek postoji po neki bug ali to se meri u promilima u odnosu na Android...

A oko stvari koje si naveo da su potrebne...u pravu si ali ako malo bolje pogledaš videćeš da svi mogu da žive bez toga.I videćeš kad budeš malo duže koristio tvoj telefon da je to nakon nekog vremena potpuno bespotrebno jer samo korišćenje iPhone-a je potpuno drugačiji doživljaj od Androida...u prevodu manje se štrecaš i pitaš šta mu je :D

Da zaista ljudi rade vrhunski posao...koliko puta ti se desilo na Androidu da je zakočio sistem,pukla aplikacija..koliko puta si hteo da razbiješ telefon o patos zbog raznih gluposti koje su se dešavale,koliko puta si morao da restartuješ ili resetuješ telefon?
Ništa od navedenog mi se nije nikad dešavalo, telefon nije restartovan oko mesec dana i radi ekstra.Aplikacije znaju nekad da puknu ali ni iphone nije imun na to.Ne znam šta savetuješ da uradim s telefonom, jel da razbijem ili nema potrebe? :)

Ništa od navedenog mi se nije nikad dešavalo, telefon nije restartovan oko mesec dana i radi ekstra.Aplikacije znaju nekad da puknu ali ni iphone nije imun na to.Ne znam šta savetuješ da uradim s telefonom, jel da razbijem ili nema potrebe? :)

hehh ne savetujem ništa već iznosim činjenice...ali eto sam si rekao mesec dana nisi restartovao tel...eto ja nisam od kad sam kupio iPhone okooo godinu dana ;) (hajde da se ogradim da se ne nastavljamo...u to nespada redovni update restart)

Meni ništa to ne nedostaje. Dugme za 3G u kontrol centru mi stvarno ne treba jer nikad ne gasim 3G. Onemogucen mi je 3G u romingu tako da mi def uopšte ne treba. Dalje, ni Samsung do nedavno nije imao led notifikaciju za poruke pa nikom nije smetalo. Notifikacije stoje na standby ekranu, navikao sam se da povremeno upalim ekran i vidim da li ima neka poruka ili notifikacija. Zatim, delivery report za sms ne postoji ali postoji delivery failed report koji stiže ukoliko se poruka ne dostavi za nekoliko minuta. Dakle cak korisnija i praktičnija stvar. Sa druge strane ima gomila drugih stvari i sitnica koje korisničko iskustvo cine mnogo boljim nego na konkurentskim platformama.

Jedna jedina stvar koja mi nedostaje na ios platformi je taktilni feedback dok kuckam.

Kako Samsung od nedavno kad od S3 ima? To je 4 godine.

Treba da se jailbreakuje ko voli tweakove. Ja jailbreakujem zbog ubrzavanja sistemskih animacija (NoSlowAnimations), zatvaranja aplikacija svajpom, otvaranje multitaskinga svajpom (Tage). Prakticnije je za koriscenje nego mehanicki home i power button. Skoro su napravili picture in picture mod za video kao na iPad Air 2 (iOS9).

Jedina mana je sto ne moze uvek da se koristi najnovija verzija iOSa.

Evo posle 5 godina koriscenja Android telefona, konacno sam doneo odluku da kupim svoj prvi iP. Plan je da to bude iP6s 16gb i da to bude vrlo skoro. A, da se nadovezem na ovu pricu... pa led notifikacije su stvar koja jeste veliki nedostatak na iP. To je cinjenica. Konkretno u mom slucaju, na svom Nexus 4 sam podesio da za svaku aplikaciju primam led notifikacije u drugoj boji. I dovoljno je da samo pogledam telefon i da znam kakve poruke su stizale. Na to sam baaaaas navikao i vec vidim da ce mi ti predstavljati veliki problem na iP. Verujem da je tako i sa drugim korisnicima. A, izgleda da cu da odradim jailbreak... Bas zbog dodataka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno