Jel smem ja? Delivery report, laka promena baterije, nemanje problema sa korišćenjem audio/video materijala iz bilo kog izvora, utišavanje zvona prevrtanjem telefona i veliki izbor neoficijelnih romova i tema. Ovo zadnje čak i ne koristim.
Kao što sam obećao pitao sam ženu (kao primer klasičnog korisnika) i evo ti odgovora:
1. Delivery report - nije joj ni uključen - ja priznajem da ako imaš 12+ godina ovo nekome znači da vidi da li mu je "jako bitna poruka" stigla do "nje" ili "njega" ali kao što @MAD_MUzzY pomenu u današnje vreme 99% poruka stiže pa nema smisla, više je opsesija da li je neko primio poruku i da li će mi odgovoriti, jedino ako si u romingu pa zaboraviš ono +381 da zalepiš na broj pa ne možeš da pošalješ ali sumnjam da se ovde pominju baš takvi slučajevi. Ali OK, poštujem, 'ajde da je to BROJ 2
2. Laka promena baterije - Vidiš, ona i ne zna kako se otvara poklopac jer za sve ovo vreme korišćenja nije imala potrebe za tim. Ja koristim SGS2 skoro godinu dana i ja nikada nisam otvorio poklopac, tako da ovo slab argument
3. Audio/Video - Ne koristi video a od audia samo sluša radio kada pešači od kuće do posla, tako da ovo može da bude argument ali slab. Jer prosečan korisnik i ne zna da barata raznim formatima već samo onim standardnim.
4. Utišavanje prevrtanjem - to je samo kozmetička stvar, na iPhonu to uradiš pritiskanjem tastera + ili -. Dovoljno su izraženi da se napipaju odmah.
5. Neoficijalni romovi i teme - Šta je to? Čemu služi? Zaboravi romove i jb jer masa njih (čitaj: klasični korisnik) nema pojma o tome niti u životu želi da se bavi time.
Stvar je u tome šta korisnik očekuje i želi, nekima je telefon prvenstveno komunikator a nekome sredstvo zabave, nekome da završava posao ili slobodno vreme troši na aplikacije a nekome da ga izbaci na sto u kafiću i diže sa vremena ne vreme jer nešto kao završava pa se onda žali kako se grebu leđa

Ja ne znam stvarno kako se grebu telefoni jer za sve ove godine nikada nisam imao nikakve maske, folije i gluposti i nikada nikakva ogrebotina ili oštećenja. Aluminijum, staklo, plastika, nije bitno, samo da ne krcka i da nemaš osećaj kineskih plastičnih igračaka u rukama. Ah, da, ja ne stavljam telefon na sto, držim ga u uvek džepu ili torbi