Jel smem ja? Delivery report, laka promena baterije, nemanje problema sa korišćenjem audio/video materijala iz bilo kog izvora, utišavanje zvona prevrtanjem telefona i veliki izbor neoficijelnih romova i tema. Ovo zadnje čak i ne koristim.
Kao što sam obećao pitao sam ženu (kao primer klasičnog korisnika) i evo ti odgovora:
1. Delivery report - nije joj ni uključen - ja priznajem da ako imaš 12+ godina ovo nekome znači da vidi da li mu je "jako bitna poruka" stigla do "nje" ili "njega" ali kao što @MAD_MUzzY pomenu u današnje vreme 99% poruka stiže pa nema smisla, više je opsesija da li je neko primio poruku i da li će mi odgovoriti, jedino ako si u romingu pa zaboraviš ono +381 da zalepiš na broj pa ne možeš da pošalješ ali sumnjam da se ovde pominju baš takvi slučajevi. Ali OK, poštujem, 'ajde da je to BROJ 2
2. Laka promena baterije - Vidiš, ona i ne zna kako se otvara poklopac jer za sve ovo vreme korišćenja nije imala potrebe za tim. Ja koristim SGS2 skoro godinu dana i ja nikada nisam otvorio poklopac, tako da ovo slab argument
3. Audio/Video - Ne koristi video a od audia samo sluša radio kada pešači od kuće do posla, tako da ovo može da bude argument ali slab. Jer prosečan korisnik i ne zna da barata raznim formatima već samo onim standardnim.
4. Utišavanje prevrtanjem - to je samo kozmetička stvar, na iPhonu to uradiš pritiskanjem tastera + ili -. Dovoljno su izraženi da se napipaju odmah.
5. Neoficijalni romovi i teme - Šta je to? Čemu služi? Zaboravi romove i jb jer masa njih (čitaj: klasični korisnik) nema pojma o tome niti u životu želi da se bavi time.
Stvar je u tome šta korisnik očekuje i želi, nekima je telefon prvenstveno komunikator a nekome sredstvo zabave, nekome da završava posao ili slobodno vreme troši na aplikacije a nekome da ga izbaci na sto u kafiću i diže sa vremena ne vreme jer nešto kao završava pa se onda žali kako se grebu leđa
🙂 Ja ne znam stvarno kako se grebu telefoni jer za sve ove godine nikada nisam imao nikakve maske, folije i gluposti i nikada nikakva ogrebotina ili oštećenja. Aluminijum, staklo, plastika, nije bitno, samo da ne krcka i da nemaš osećaj kineskih plastičnih igračaka u rukama. Ah, da, ja ne stavljam telefon na sto, držim ga u uvek džepu ili torbi
🙂