Još jedan test novih slušalica:
kao što sam napisao u jednom od prethodnih postova, više od 2 puta brži u testovimaARM Cortex-A15 a 800MHz vs. Quad-Core ARM Cortex-A9 a 1.3GHz
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=neayNcAQIXY
Hoćeš da kažeš da je Android Navigation bolji program od iOS 6 Maps?...bolje mape i navigacija
Pa o tome se i radi što se tiče mapa, bio je neprecizan, "nama" je očajno a za ostatak sveta i nije baš tako a što se tiče Android Navigation i on je očajan program jer za komplikovanije rute ne daje uvek optimalne rezultate (ne za naše gradove i gradiće već za malo veće milionske gradove) a ako nemaš Turn-by-Turn opciju čemu onda navigacija na tako malom uređaju i ekranu?Vec se pisalo o tome, TomTom mape za istocnu Evropu su ocajne, to zna svako ko je probao njihovu navigaciju na iOS-u. Google maps su svakako bolje resenje, bar sto se naseg dela sveta tice.
Pa o tome se i radi što se tiče mapa, bio je neprecizan, "nama" je očajno a za ostatak sveta i nije baš tako a što se tiče Android Navigation i on je očajan program jer za komplikovanije rute ne daje uvek optimalne rezultate (ne za naše gradove i gradiće već za malo veće milionske gradove) a ako nemaš Turn-by-Turn opciju čemu onda navigacija na tako malom uređaju i ekranu?
Sta li se glupirateOvo znaci samo jedno, imacemo bolje mape u buducnosti - konkurencija cuda radi
i samo da je sve vise i nema problema - ja sam za
![]()
@webster Ti si pre par strana rekao da je iP 4 vrhunac industrijskog dizajna (ili u drugoj temi), strasno gresis. Softver koji se koristi za konstruisanje 90% danasnjih konstrukcija proizvodi jedna kompanija a ime joj je Dassault Systemes (ima akcenat na nekom e), posto vidim da nisi podobno informisan ja cu da ti objasnim njihov glavni proizvod - Catia (cuo si sigurno), ima i mladjeg brata Solidworks (koliko znam kupili su ih). E pazi ovako u tom software-u mozes da napravis iPhone od 0 pustis simulaciju kakva ti padne na um, sa najsitnijim delom, odredjivanjem momenta inercije, tezine, odredjivanja materijala itd. itd. itd.
E vidis iPhone je relativno lak proizvod koji ce tim inzenjera mozda za 10 ak do 15 dana napraviti, zato uvek imas i 5 mockupova dizajna koje neko na kraju bira na osnovu n kriterijuma, svaki najsitniji deo mozes da izvuces prakticno uz par klikova na bilo koju CNC masinu koja ce doticni proizvod da napravi (ovo ti pricam za masinske komponente), za elektronske komponente nemam pojma , ovde se koristi CNC masina jer je u pitanju 1 komad. Kada se odabere pravi dizajn, onda se lepo posalju kinezima crtezi svakog pojedinacnog dela, na osnovu toga oni prave kalupe pripremaju proizvodnu liniju i sve ostalo sto je potrebno.
E vidis sa druge strane meni je recimo vrhunac dizajna Mercedes SL, koji u sebi ne da ima delova i slozene mehanike, nego iPhone izgleda kao smejurija u odnosu na njega, jer dizajniranje takve masine prvo slozeno sa stanovista mehanike (brdo racuna), odabira materijala i na kraju sto brzeg proizvodnja doticnog proizvoda. Ali vidis i taj Mercedes SL je smejurija u odnosu recimo na Boing 747-8 (valjda je taj najnoviji), Boing 747 je nastao pre oko 50+ godina, od tada ga samo budze jer se dizajn od pre 50 godina prikazao superioran cak i za danasnje standarde, mislim samo da na ovakvom primeru mozes videti da je Jobsova vizija od 5-10 godina smesna u odnosu na viziju oca 747 - Joe Sutter-a, to je malo teze objasniti vama Apple lover-ima ali eto . A koliko traje i kosta dizajniranje totalno nove klase aviona mozes videti na Boingu 787 Dreamliner koji razvija ogroman broj inzenjera (par hiljada) vec 10 godina pri cemu je cena razvoja par milijardi $.
Inace sve ove vrhunske masine koje pokazuju vrhunac dizajna i same tehnike su konstruisane u Catia-i, Boing ju je koristio 60-ih godina, i da Catia ne postoji za Mac niti ce se u skorijoj buducnosti pojaviti.
Aman, ljudi, prestanite da čitate mondo i blic i lupetate kako konkurencija ima vec dugo hardver koji je ispred onog u ip5! Nemate blage veze o tome što pričate, a od vas još manje "novinari" sa tih portalčića. Prvo, iP5 je prvi telefon sa 32nm A15 SoC-om koji je custom napravljen tako da je i GPU (Mali 400 MP4 (quad core) kao i u iPad3) na istom die-u (pločici). To niko nema, niti će imati. Biće A15-ica ali sa različitim Gpu-om i na razdvojenim čipovima... A15 je značajno napredniji - kao da poredite Core 2 Quad i Core i7. Na istom taktu, daleko veća efikasnost, plus dodatni setovi instrukcija koji hardverski obavljaju tipske delove koda unutar ARM kompajliranog okruženja. I sve to u manjoj zapremini od ip4 i 3x manjoj od sgs3 i ostalih budalaština koji i nisu telefoni. Ajde što po blicu i b92 čitam retardirane komentare, ali nemojte ovde, molim vas!
Komentiracu samo to da sam koristio S3 i HTC One X(ovaj je za 2 klase po meni bolji od S3) i susreo sam se sa puno problema oko rukovanja a i usporavanja rada samog OSa kad se malo vise stvari podignu u pozadini.Sa ovim telefonima od 4,6 ili 4,7 neznas scim se susreces,dal imas telefon tablet ili obrnuto.Mozda je trend vecih ekrana ali trend je prolazan ostaje samo kvalitet a tu Apple ide punom parom.
Uvek će razni Androidi da se favorizuju na našem tržištu jer kod nas dominantan faktor predstavljaju ljudi koji ne uživaju u tome što imaju potpuno ako ne ospore nešto drugo što je "možda" bolje od tog njihovog. iPhone generacijama ispred drugih telefona po svakom segmentu pojedinačno. Jednostavno uz sistematsko i rezonsko korišćenje iPhone-a mnogo su mi olakšane posovne i privatne stvari u životu. O mom mac book air-u neću ni da pričam.
Baš tako, o tome se radi!verujem da se diskusija vodi o tome koji uredjaj je bolji out of the box, bez cackanja i instaliranja dodatnih programa, trosenja novca, ili petljanja sa jailbreakom ako zelis nesto dzabe na ios. odnosno, koliko ti proizvodjac operativnog sistema tvog fona pruza, tj. taj cuveni user experience kod apple-a. a naravno da je igo bolji za navigaciju, mada ja preferiram google maps za pregled, jer je detaljniji...
O ukusima ne treba raspravljati, o tome ćeš se složiti, jel da?Za mene je i dalje telefon sasvim prosecnog uzgleda, sa priglupim iOS. Nazalost, postao je statusni simbol, nesto kao zlatna kajla 90-ih.
bice interesantno ako neki buduci iphone bude imao polikarbon kuciste, odjednom ce aluminium i staklo da padnu u zaborav i polikarbon ce biti vrhunac industrijskog dizajna x)
jedva cekam da krenu da primenjuju polikarbon u nekom od buducih modela, pa da te cujem onda kako pricas da je plastika vrhunac industrijskog dizajna x)
yooyo je napisao(la):@webster:
Ja ne delim tvoje misljenje da je ip5 vrhunac industrijskog dizajna, jer je taj oblik prilicno lako napraviti.
A ako je Android pametan navedi makar 5 stvari koje dominiraju Androidom u odnosu na iOS a da prosečan korisnik to može da razume i da mu znače u dnevnom radu? Evo ja ću odmah da dam moj doprinos a to su Vidžeti, ostale 4 su na tebi![]()
Aman, ljudi, prestanite da čitate mondo i blic i lupetate kako konkurencija ima vec dugo hardver koji je ispred onog u ip5! Nemate blage veze o tome što pričate, a od vas još manje "novinari" sa tih portalčića. Prvo, iP5 je prvi telefon sa 32nm A15 SoC-om koji je custom napravljen tako da je i GPU (Mali 400 MP4 (quad core) kao i u iPad3) na istom die-u (pločici). To niko nema, niti će imati. Biće A15-ica ali sa različitim Gpu-om i na razdvojenim čipovima
Prior to the announcement we speculated the iPhone 5's SoC would simply be a higher clocked version of the 32nm A5r2 used in the iPad 2,4. After all, Apple seems to like saving major architecture shifts for the iPad.
However, just prior to the announcement I received some information pointing to a move away from the ARM Cortex A9 used in the A5. Given Apple's reliance on fully licensed ARM cores in the past, the expected performance gains and unpublishable information that started all of this I concluded Apple's A6 SoC likely featured two ARM Cortex A15 cores.
It turns out I was wrong. But pleasantly surprised.
The A6 is the first Apple SoC to use its own ARMv7 based processor design. The CPU core(s) aren't based on a vanilla A9 or A15 design from ARM IP, but instead are something of Apple's own creation.
There are two types of ARM licensees: those who license a specific processor core (e.g. Cortex A8, A9, A15), and those who license an ARM instruction set architecture for custom implementation (e.g. ARMv7 ISA). For a long time it's been known that Apple has both types of licenses. Qualcomm is in a similar situation; it licenses individual ARM cores for use in some SoCs (e.g. the MSM8x25/Snapdragon S4 Play uses ARM Cortex A5s) as well as licenses the ARM instruction set for use by its own processors (e.g. Scorpion/Krait implement in the ARMv7 ISA).
Jel smem ja? Delivery report, laka promena baterije, nemanje problema sa korišćenjem audio/video materijala iz bilo kog izvora, utišavanje zvona prevrtanjem telefona i veliki izbor neoficijelnih romova i tema. Ovo zadnje čak i ne koristim.
Ps: Ne bih poredio iphone sa zlatnom kajlom devedesetih, pre sa pejdžerom.
Jel' se ti salis??? Prednost za obicnog usera custom rom? Predonst okretanje telefona za smanjivanje jacine zvona? Laka promena baterije? Jesu ovo 90te pa te to brine? Ili kad zakuca Android lakse je da se resetuje na taj nacin?(plus kakve to veze ima sa Android OS-om?)
![]()
Mozda jednino da uzmem u obzir delivery report posto mnogi kukaju za njim kao i mogucnost lakseg ubacivanja mulitimedijalnog sadrzaja ali ovo ostalo...
Ovaj (kao i onaj o apple fantacima) ima veze sa SVAKOm temom na ovom forumu gde se spominju ovi OS-ovi
Mozda jednino da uzmem u obzir delivery report posto mnogi kukaju za njim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari