Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

"grebe" se jedan i drugi, samo se na crnom lakse vidi

Ako je beli od istoga materijala kao iPad ili MacBook onda ne vidim sto bi se grebao?

Ja sam malo nesto drzao iP4 u futroli i onda batalio. Evo vec godinu i po bez futrole, a nemam nikakvih ogrebotina na njemu. Padao mi nije do sada.

iphone 5s ušao u testiranje i pripreme za proizvodnju sledeće godine...... Valjda će farbu malo bolje rešiti...

Ako je beli od istoga materijala kao iPad ili MacBook onda ne vidim sto bi se grebao?

Ja sam malo nesto drzao iP4 u futroli i onda batalio. Evo vec godinu i po bez futrole, a nemam nikakvih ogrebotina na njemu. Padao mi nije do sada.
nije problem pozadina telefona, vec one ivice sto su obradjene da daju onaj bling efekat

Baterija na IP5 vise nego dobra samo da je ne ureknem i da izadje JB

Inace je beli "neogrebljiv" u pitanj :)

ImageUploadedByTapatalk1354046539.553726.jpg

Je l' to znaci da je bio skinut sa punjaca pre 2d 7h + 9h = 2d 16h? A ovaj usage mu dodje kao Screen on vreme?

To znaci da je skinut sa punjaca pre 2d i 7h,a od tih 2d i 7h koriscen je 9h i 27m.

Pa ti kao da imas akumulator a ne bateriju na tom telefonu :)

Ok, hvala na pojasnjenju, jos sam na verziji 5 iOS-a, pa ne znam kako se racuna :)

To znaci da je skinut sa punjaca pre 2d i 7h,a od tih 2d i 7h koriscen je 9h i 27m.

i ti 9:27 je duzina koriscenja music aplikacije pretpostavljam posto nema sanse da je u pitanu kombinovano koriscenje

max talk time je manji od toga, max surf time je ~10h , sto znaci da je sa 100 baterije nakon 10ak sati sufrovanja baterija skroz prazna, ili posle 8-9h sati neprestanog razgovora, u ovu kalkulaciju se standby od 48h+ nikako ne uklapa

ono sto mogu da potvrdim je da baterija drzi bolje nego na ip4s

Ok, pogrešno sam se izrazio. Na iPad iOS v5 toga nema, pa zato i ne znam.

Ma daj. Pa ovaj je ispadao nosen sa klucevima i ko zna sta jos... Mislim ja IP4 ne nosim u Case-u, ali nisam ***** da ga nosim sa sveznjem kljuceva ili u alatu ***...

Ovo je samo problem sa iP5 jer je drljavo odradjen pa se ljusti farba (iako je ovaj mozda malo manje pazhen). A i svi znamo da su dolazili novi sa folijama a izgrebani.

Ako je nameravao tako da koristi telefon onda bolje da je kupio beli i ne bi se skoro nista videlo cak i nakon bacanja na betonu :)

@shatroghistro
Ma nista ne valja ovaj iP5 :D meni ja sada bar malo lakse sto ga nemam :D

Cinjenica je da se farba sa antene dosta lako grebe, mada ne verujem da se grebe ista vise od glossy plastike od koje su izradjeni konkurentski modeli. ono sto je problem je sto su odredjeni primerci out of the box dolazili sa sitnim ogrebotinama ali siguran sam da je u pitanju mali broj i svako ko je dobio ogreban model bez problema je mogao da ga vrati i uzme novi. nosenje kojekakvih bumpera po meni nije opcija i ubija fenomenalan dizajn koji telefon ima, radije cu imati par ogrebotinica nego stavljati telefon u bumper i potpuno ubijati estetiku. ko zaista maltretira telefon ima opciju da uzme beli model koji nije farban pa samim tim ogrebotine ne dolaze do izrazaja.

Plastika se mozda lakse grebe ali ovde sine go metal od ispod i vidi se sa km....zar ne postoji neki invisible shield?

Cinjenica je da se farba sa antene dosta lako grebe, mada ne verujem da se grebe ista vise od glossy plastike od koje su izradjeni konkurentski modeli. ono sto je problem je sto su odredjeni primerci out of the box dolazili sa sitnim ogrebotinama ali siguran sam da je u pitanju mali broj i svako ko je dobio ogreban model bez problema je mogao da ga vrati i uzme novi. nosenje kojekakvih bumpera po meni nije opcija i ubija fenomenalan dizajn koji telefon ima, radije cu imati par ogrebotinica nego stavljati telefon u bumper i potpuno ubijati estetiku. ko zaista maltretira telefon ima opciju da uzme beli model koji nije farban pa samim tim ogrebotine ne dolaze do izrazaja.

+1

@nikolaf7 ima zagg full body 50€ najbolji je, barem tako su mi neki ljudi rekli koji su koristili za ip4/s

A to na slikama nije normalno nošen telefon... It's just bad commercial... Uhvatili se za grebanje i ne puštaju...

Poslednja izmena:
30 eura je full body invisible shield za iP5.
Inace IS je ekstra koristio sam ga na dosta telefona i sa njim ne moze da se pogresi. Svaka preporuka.

Poslednja izmena:
ip5zagg.png

ja videh ovo, pa rekoh 50 jura

Koliko god da štiti telefon, dati 50 evra za dva parčeta folije...

Ma znam, ali kad se daju 700-800 eura, sta je onda nekima da daju i za to :) mada to je folija za napred i nazad i cini mi se ceo deo za ivice... Pokriva sve?! ili sam ja to negde drugde video da ima folije i za ivice?

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 101428

ja videh ovo, pa rekoh 50 jura

:) Ja gledam original (25e). Iskreno prvi put vidim ovo extreme :).
@Gizmo - 50e jeste mnogo :), ali 25e je sta znam oke cena posebno sto za razliku od onih plasticnih zastita ne ruzi telefon uopste, ne povecava zapreminu a isto stiti + ima zastitu za ekran (Koristim IS na S3).
A i realno ko da tolike pare za telefon valja i neka dodatna zastita da bude u mint stanju sto duze moze.

Pogledajte prilog 101445

Da vidim tebe ako budes roknuo 600-700e pa posle mjesec, dva tri budes prokukao. Lako je pricati o tudjem.

Pa ovo mi se nije desilo niti će mi se desiti na bilo kojem telefonu, jer telefon mi skoro nikad ne ispada, pažljiv sam, a ne stavljam ga na sto u kafiću, većinom mi je u ruci ili u posebnoj pregradi u torbici... Stavljam ga samo na sto u svojoj sobi i to na podlogu od miša (pošto mi je poveća) ili kad ležim stoji mi pored jastuka, ali ne sa strane gde je pod, nego druge strane i namestio sam da ne može da mi propadne :) (to sam prvo namestio za daljinski, ali eto poslužilo mi i za telefon :))

Evo posle godinu dana da vidiš moj GS2 bez ikakvih folija i cade-ova, rekao bi da sam ga skoro kupio...

Stavljam ga samo na sto u svojoj sobi i to na podlogu od miša (pošto mi je poveća) ili kad ležim stoji mi pored jastuka, ali ne sa strane gde je pod, nego druge strane i namestio sam da ne može da mi propadne :) (to sam prvo namestio za daljinski, ali eto poslužilo mi i za telefon :)).
Potpuno se slažem sa tobom, samo dalje to od glave kad spavaš, nije preporučljivo.

I kao što jednom ovde reče "neki čika", skupa je ovo za*ebancija za decu, ako vam žao tih para i robujete uređajima, nije onda to za vas :)

Vrh Dno